- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
"egyszer érném meg, hogy nem minden szart a fejlesztőkre kenünk, hanem először elgondolkodunk, hogy ha van egy funkció, akkor az elsősorban jó és csak másodsorban lehetőség a rosszfiúknak."
felejtos. divat f*kazni a MS-t, meg, hogy "raadasul ezert a hulladekert, ami nem is OS, meg megcsak nem is free meg penzt is mer kerni"...
akinek lovese nincs rola, ill aki szerint annyibol all a Win telepites, hogy next-next-finish, azok tovabbra is szidni fogjak. ennyi.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
moonman
titán
igen, én is arra próbáltam célozni, hogy nem indítja el automatikusan, hanem felajánlja a lehetőséget. innentől a felhasználóé a döntés.
egyszer érném meg, hogy nem minden szart a fejlesztőkre kenünk, hanem először elgondolkodunk, hogy ha van egy funkció, akkor az elsősorban jó és csak másodsorban lehetőség a rosszfiúknak.
ui: Paint.NET rulez
[ Szerkesztve ]
-
Satcom
tag
-
törölt tag
"A veszélyt Redmondban is felismerték, és – mint tegnap kiderült – döntés született annak megszüntetéséről. Először a Windows 7-ben vezetik be a funkció módosított változatát, amely az optikai lemezeken kivételével a csatlakoztatott adathordozók esetében már nem fogja felajánlani az automatikus futtatás lehetőségét a periféria észlelése után felugró ablakban.">talán félreolvastam vagy a cikk szerzője félreírt valamit. Nekem nincs Vista-m, így erről nem nyilatkozhatok. Szánalmas viszont az, hogy Te még mindig védesz egy elbarmolt megoldást, az elbarmolót, és az elbarmolás javítását nem istenítőket pedig lebarmolod. És nem a munkájukat fikáztam, hanem a hozzáállást és az önfényezést, ami e mögött a "fejlesztés" mögött van.
"mivel az elozo rendszerukben sincs automatikus autorun">biztos igazad van. de akkor miért van tele a net ilyenekkel?M$.hu Az automatikus futtatási szolgáltatás letiltása Windows rendszerben
CVE-2008-0951
http://support.microsoft.com/kb/953252 -
-
Hunpriest
senior tag
Sztem ez amúgy is egy totál felesleges funkció és még káros is lehet. Én amióta Windows-t használok, telepítés után az első dolgom hogy kikapcsoljam.
-
PepeDon
tag
regedit buháráls nélkül xp-n:
futtatás->gpedit.msc->számítógép konfigurációja->felügyeleti sablonok->rendszer->automatikus lejátszás kikapcsolása. Itt kell engedélyezni minden meghajtóra (vagy csak optika meghajtóra).
a gpeditben mégegyszer a felhasználó konfigurációja->felügyeleti sablonok->rendszer->automatikus lejátszás kikapcsolása. És szintén engedélyez. -
törölt tag
most komolyan dicsérni kellene ezért az M$-t? a dos óta (akkor még csak) adathordozókon terjednek a kártevők, és ezt a veszélyt sikerült 2009-ben felismerni???? a saját maguk által hetediknek nevezett Window$ generációnál? eddig hol volt Kapus Vili látnoki képessége? szánalmas. és ehhez még egy antivir cégnek egy külön programot is kellett írni.
-
cherockee
aktív tag
Hozd létre a kulcsot hozzá, ha nincs olyan kulcsod. Alapból amennyire tudom nincs, gpedit.msc-vel (vagy nem :?) ) kikapcsolva hozza létre. De a registry megoldás elegánsabb.
(nem mellesleg akinek kártyaolvasója feldobálja az ablakot, annak is ez a megoldás, laptop beépített olvasóknál...) -
Gregorius
őstag
Kétrendbeli kulcsot kell kezelésbe venni:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom
"AutoRun"=dword:00000000Továbbá:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
"NoDriveTypeAutoRun"=hex:ff,00,00,00
"NoDriveAutoRun"=hex:ff,ff,ff,03Utóbbi a nyalánkabbakat is elintézi. Például USB stick is tud autorunozni.
-
speedyx86
tag
Tapsikolok, hogy sikerült ezt megoldaniuk, de az autorunban terjedő vírusok nem feltétlen pendrive-on terjednek, sokkal inkább hálózati meghajtókon. Vindózfájlser rulez
-
WonderCSabo
félisten
Apró, de sztem fontos "újítás".
-
Alchemist
addikt
Minden telepítés után az első dolog, hogy letiltom az autorunt...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
törölt tag
nem is tudom hány éve már létezik a Tweak UI (Powertoys for Windows XP) Windows XP hez ... M$ oldaláról letölthető ingyenesen. azzal is le lehet tiltani az autorun-t.
-
DeFranco
nagyúr
Egyénbként ezt XP-ben kézzel egyszer és mindenkorra ki lehet lökni? (mármint az automatikus indítást) nekem ODD esetén az sem segített, ha a tulajdonságoknál letiltottam.
-
bobsys
veterán
a statisztika hozza
[link]Amit nem sikerult rendesen beszurnom. Hogy lehet berakni webrol kepet, hogy ne logjon ki?
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Oliverda
félisten
Ezt tökjó, de miért kellet erre ennyit várni...?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 10
- Videós, mozgóképes topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest