Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
válasz dajkopali #36 üzenetére
D kicsit benéztem....
a középen található piktogram tévesztett meg....sorry Mindenki! kicsit túlkombináltam...viszont a doboz hátoldalán található szövegre akkor is kíváncsi lennék. nem hagyományos marketing szövegnek tűnik
szerk.: pff...szerintem már be is fejeztem a melót akkor...
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
érdekes nevet adtak neki, azt meg kell hagyni
"QUARANTINE ALE XXX" (gugli sajnos nem talált róla semmit sem... )
ja és a hátoldalán valamilyen "WAKE UP AMERICA..." szerű szöveg is látható - a szövegrészletből pedig "millions of unemployed" ... "families", stb szavak tűnnek fel első körben, szóval ez nyilván az egész valamilyen spéci "anyag" lehetett
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
ZxZ
tag
-
Lomha 8V
addikt
Hát ha tényleg nagyrészt számítástechnikai cuccal van tele, akkor lesznek ott érdekes dolgok.
-
buherton
őstag
válasz dajkopali #17 üzenetére
Teljesen helytálló a kijelentésed, hiszen a pálinkában is a kozma olajok meg a többi szerves vegyületek adják meg az ízt, különben csak alkohol lenne, aminek ugye nincs gyümölcs íze. Az más kérdés, hogy sokkal kisebb mennyiségben van jelen ezek az anyagok, mint a sör/bor esetén.
(#23) dajkopali: Friss égetett szesz legyen akármilyen jó, karcos közvetlenül a párlás után. Szellőztetni, illetve pihentetni kell, és csak aztán fogja elérni a megszokott pálinka ízt.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
danih
veterán
Halálért kell ilyen rövid idő után kiásni a kapszulát?
Bocsi, de ilyen kapszula a legtöbb embernél van, úgy hívják pince / padlás...[ Szerkesztve ]
-
CoDWaW07
őstag
Aranyszabály: Alkoholt nem hagyunk kárbaveszni
A cikkhez: Nagyondurva hogy annyit fejlődött ezidő alatt a technika[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
dajkopali
addikt
nem vagyok szakember
annyit tudok, hogy az érési folyamat a tömény italoknál sokkal hosszabb, mint pl. a bornál
attól függően, hogy milyen eljárással készítik, előfordulhat, hogy évtizedekben mérik
viszont itt is igaz, hogy ha elérte az optimumot, onnan már romlik a minősége, és egyre inkább csak az alkoholtartalom dominál"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
CoDWaW07
őstag
-
big-J
őstag
Durva hogy azt hitték, csak egy korabeli újítás az egér és már talán nem is lesz 17 évvel később... mint ahogy azt is divat volt hinni hogy pár évtized múlva majd mindent AI irányít.
Ehelyett 1983:
2013-ban(30 év) még mindig:
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz dajkopali #17 üzenetére
Azért a jó házi pálinka nagyon sokáig tartható, a nagyapámnak volt 16 éves körte amit szobahőmérsékleten üvegben tartott de a bor,sör az simán megromlik.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
dajkopali
addikt
válasz julius666 #16 üzenetére
a pálinkafőzésben csak alapfokon vagyok otthon, de a sörkészítést tapasztalatból ismerem, bort meg magam készítettem jó ideig
a lényeg az, hogy ami normális alkoholos ital - vagyis nem vegyi pancs -, abban mindben van szerves anyag (attól az, ami), így alapállapotban romlékony, csak a fokozat a kérdés"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
julius666
addikt
Az igazi szűretlen, pasztőrizálatlan házi/kézműves sörök nagyon könnyen tönkre tudnak menni, pont hogy sokkal könnyebben, mint a "gyári" sörök. Nem megfelelő tárolás mellett meg ugye a bort sem nehéz tönkrevágni, attól hogy öregebb, még nem biztos hogy jobb is. A tömények meg még jó hogy nehezebben mennek tönkre, mivel az alkohol elég jó tartósítószer.
Persze hogy ízre a gyári-e a jobb vagy a kézműves az nyilván más kérdés, de az okfejtésed ("régen minden tovább állt el") hibás.
-
آرش
újonc
Az alkoholos italok 37% felett nem romlanak meg, de akkor is képes rá, ha olyan plusz adalékok vannak benne ami romlékony (A jäger és a becherovka is megromlik példának okáért).
A bor pedig hihetetlen könnyen megromlik, ha nem megfelelő hőmérsékleten, pára tartalmon és pozícióban van tárolva (elég neki 1-2 hónap), mert a parafadugó kiszárad, és levegőt kap a bor. A sört pedig tárolhatod bárhogy, mivel az a 4-5% alkoholtartalom nem tartósít semmit. -
dajkopali
addikt
teljesen off, de ha már szóba került
nem ártana utánanézni a különféle alkoholgyártási technológiáknak
a sör pl. alapból egy kifejezetten romlékony ital, nem véletlenül volt esemény még a múlt században is a friss csapolás, a tartósítása - bizonyos, viszonylag rövid ideig - igazából a 20. század vívmánya
a boroknál is roppant sok függ a tárolás körülményeitől, de ott is viszonylag korlátozott az eltarthatóság, a legjobban az égetett szeszek bírják, de azok sem a végtelenségig (a minőségváltozásról nem is beszélve)"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
EmberXY
veterán
Sajnos ma már nem készítik, hanem "gyártják" ezeket az italokat (nézz meg pl. egy sörösdobozt, gyártási idő van rajta...), így van szavatossági idejük, ugyebár az ipari termelés sajátossága, hogy minden sz@rt beleraknak, nehogy kicsit is természetes legyen, szóval 30 év után én nem szívesen kóstolnék bele egy gyárban készült sörbe ...
Talán a töményebb italok, pl egy természetes módon érlelt whiskey vagy konyak, meg esetleg az igazi borok, stb elállnak és "nemesednek", de a sör biztosan nem.Up the Irons!
-
atti_2010
nagyúr
Mint minden alkoholnak sosincsen lejárati idejük, sőt minét több ideig tárolják,
A sör az simán tönkremegy ha melegben tartják, márpedig nem hűtőben volt.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Tamás88
őstag
válasz Armagedown #1 üzenetére
Mint minden alkoholnak sosincsen lejárati idejük, sőt minét több ideig tárolják, annál finomabb. Tegnap láttam egy műsort, ahol az 1. világháború előtt készített barack szilva bort ittak, és nagyon finom volt nekik.
-
TK36
aktív tag
Akkor már miért nem bort helyeztek el.? Annak a kor csak használ és drágábban lehet eladni.
Olyan sokáig tart összeszedni, katalogizálni a dolgokat hogy csak jövőre tudják műsorra tűzni.?
És helyette mit tesznek majd belevagy hozzáa következő nemzedékeknek? -
törölt tag
Tíz méterrel arrébb mást is találhattak volna, ami Steve jobstól származott.
-
BDave
őstag
Blues-lemez és sör, más nem is köll! Jól tudták mi a dörgés!
Jövő év elején adják le a részt? Addigra ezt már rég elfelejtem
-
kár hogy ezek a kincsvadászok, licit vadászok, stb vadászok egy megrendezett műsor, de azért elhisszük
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
alevan
őstag
Mikor megláttam a címet, megörültem egy mumifikált rágcsálónak. És csalódtam.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
ALBY
senior tag
Nagyszülőknél vidéken túrok a padláson, meglesz simán egy fakocka meg az egér is (dead or alive).
Kocka sör nem hiszem, az nagy felelőtlenség lenne ottfelejteni.De nem kerül a múzeumba
Kicsit a South Park S2E18 jut eszembe
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
Armagedown
őstag
érdekes íze lehet a 30 éves sörnek :-)
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest