Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
sxxorp
őstag
válasz nortu30 #9273 üzenetére
@pepe, nortu:
Nah, okoskák, emlékszem, akkor is ti nyomtátok a szűklátókörű vakert Tényleg ennyire betalált az a téma, hogy még mindig ezen csámcsogtok? Az a ti szubjektív érzésetek mi lett felfújva - jelentős kisebbségben vagytok szerencsére kb. tucat (főleg magyarok) vs százak, akivel abban az ügyben kontaktáltam .
Isten88 100%-ig felfogta mi a helyzet, olvassátok újra, hátha az ismétlés segít. Ez nem garizható hiba. Még ekkor sem lenne jogos belekaffantani más dolgába, ha már nem segítetek, csak epéskedtek, ahogy az akkoriban is tettétek.
De a slusszpoén, hogy a garim hónapok óta nincs meg, mert futás közben megáztam, és befolyt a víz a telefonba is, elszíneződött a marker, nincs miről beszélnünk. Ez és a törés sem a cég hibája, ez van. A másik dolog, egy hanyag, elkenésre szánt hiba volt, éltem a jogaimmal, ami nagyon úgy alakult, h elhallgatásra kerül, elismertettem velük a hibát, érvényesítettem a garit, arra, amire való, ennyi! Ezért is volt gáz, h hónapokig húzták az időt, mert bármikor kieshetsz ebből a jogból, mint az ábra mutatja. És ideje lenne befejezni, mert ennyi dolgotok van az életben, mint a pitbull szájzárral lógni a témán? Hiszen "aki egy ilyenen ennyire bepörög, az nem tudom mit csinál ha valami nagyobb problémával szembesül az életben..."
Felfognátok a békesség kedvéért? Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz pepe091 #9217 üzenetére
@Zoooja: nagyon köszönöm, ez már sokkal konkrétabb, ha nem gond, még kérdezek, ha vmi nem tiszta
@pepexxxDe kedves emberek járnak ide...
Balesetem volt a bringával, a telefon kirepült a tokból, és a képernyő egy része érzéketlen lett, sürgősen kellett, ezért szét kellett szednem, és ezt szerencsére meg is tudtam csinálni. A fülhallgató is lehet, h ettől ment el, lehet, hogy miközben összeraktam. A másik (a cirip) egy elvi kérdés volt, rengetegen hálásan köszönték, h egy gyári hibát erőltetett menetben sikerült kijavíttatni, és a szoftveres erőlködést akadálymentes hardveres javítás & revízió váltotta. A jó magyaros kukacoskodó/kekeckedő hozzáállást itt kaptam, aminek a nyoma a te szövegedben is érzékelhető, máshol kizárólag partneri, támogató hozzáállást tapasztaltam. Sajnállak, h így látod a világot, remélem kicsit majd tágul a látóköröd, és örömtelibb dolgokat élsz meg, hogy máshoz is úgy állj hozzá[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Isten88 #9191 üzenetére
@zooja: megcsináltam a gyári visszaállítást, de ahogy sejtettem semmi, nem érzékeli a bedugott jack-et.
@Isten88: köszönöm az útmutatót, szétszednem sikerült, arra lenne szükség, h pontosan mit ellenőrizzek, merre keresgéljek, hogy megtalálhassam a jack érzéketlenségének okát: mit sérthettem meg, vagy raktam rosszul vissza...
Valakinek van-e több barkácsvénája? -
sxxorp
őstag
Srácok, szét kellett szednem a telefont, és valami nem kóser: hiába dugok bele korábban teljesen elfogadott headset-eket - semmi, külső hangszórón nyomja, mintha nem is létezne. Valaki ért ehhez egy kicsit, és segítene?
-
sxxorp
őstag
válasz Isten88 #4682 üzenetére
Lehet - de erősen hasonlít a régire... csak jóval halkabb és kevesebb is
ez már tényleg elfogadható, ha így marad.Ko9: majd updatelj lécci, hol tartunk custom- izálásban - a legfontosabb lenne úgy, hogy a garancia teljesen tutira megmaradjon! Csak annak örülök nagyon, h tudtam lépni a garanciának köszönhetően - ez ne szűnjön meg
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Isten88 #4680 üzenetére
Azt nekem se!
Én bevittem hozzájuk - és utána felhívtam amiről sms-t írtak!
Próbáld meg... inkább privátMondjuk annyit helyesbítenék itthoni laborcsendes lakásomban:
VALAMI- még mindig hallatszik, ha pl. kamerára állítom (tehát megdolgoztatom) és nagyon fülelek - de ha ez lett volna az elején, nem lett volna ez a fórumhadjárat.
Arra még ügyelek, h nem romlik-e mint többeknek az XDA-an - de így már használható[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
XDA: "Sony Ericsson Releases Official Alpha Build of Ice Cream Sandwich!
With this release, Sony Ericsson has become the first non-Nexus smartphone OEM vendor to provide a legitimate (albeit alpha) Android 4.0 Ice Cream Sandwich Upgrade! What a long way we’ve come."
Vagyis (röviden) megjelent az Ice Cream Sandwich alfa-verziója egyes Xperia telefonokra, ezzel az első lett a Nexus után! -
sxxorp
őstag
Üdv,
I'm back.Éltem az általunk kisajtolt jogokkal - és múlt hét csütörtökön szervizbe adtam eddig nem nagyon használt telefonom, miután a GsmLine-os srácokkal frissítettük 2.3.4-re (ott tartottam letétben, ha minden kötél szakad) és gyorsan hallható volt, h a zaj ott van (a videofelvételt nem is néztem). Ma jött az sms, hogy megjavították...
Csodálkozva hívtam fel, h mi is történt, először akadékoskodott a Cordon-os nő, aztán annyit nyögött, hogy alaplapot cseréltek...
Beértem, nézem a telefont - az első pillanatban láttam, h új az IMEI, DE ami 1 fokkal meglepőbb - a manufacturing date a matricán:
11W42 sztem ez több, mint alaplap...
(Az akksi ugyanaz 11W25.)K750 pihenőbe - innentől rendes használat
Megérte a sok utánajárás - és, hogy életemben először gyári garanciásat vettem.[ Szerkesztve ]
-
-
sxxorp
őstag
Nem, én is csak 11W38-ig vagyok képben... de már nem is érdekel.
Az időhúzó szarakodásukat megkaptuk, nincs mire hivatkozni. Azért nem feleltek, mert végig tudták mire készülnek, az első naptól kezdve ennyit kérdezgettünk:
tünetkezelő álmegoldás lesz, vagy valódi hibajavítás?
Eldőlt.
Predator2: többen hangosodó zajról számolnak be, ami egyre inkább önmagában hallható/zavaró...
az elejétől fogva nem a video zaja érdekelt, hanem a készüléké.
Meglátom, mit és mikor tudok lépni.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Nem ezzel Te a zajjal De szerintem Neked jó lesz így zajosan
Most jöhet a sok SE-hívő okoska - megkaptuk az álca megoldást... pont erre számítottak a józanabbak.
A hibát nem javították, csak a tünetet kezelték. Számomra ez nem megoldás ->szervizbe vele: legyen valódi javítás, vagy csere. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz j.bravo #2775 üzenetére
XXL-be szerintem ne menj, én 4 üzlettel próbálkoztam, az volt a 4. helyezett: nekem csak ők nem engedték meg, hogy kipróbálhassam a telefont vásárlás előtt.
Számomra a GsmLine (és a GsmTakács) tűnt a legkorrektebbnek - ebben a helyzetben nem is őket hibáztatom, hogy hibás telefont vettem, ők kétszer cserélték, de nem volt mire. a partnerogsmshop-os is rendesnek tűnt, de némileg kisebb méretű a bolt.
Telefonálj, kérdezd meg pontosan mi izgat, vagy menj oda, és ott tájékozódj - ebből meg fogod látni. -
sxxorp
őstag
válasz Szergej01 #2772 üzenetére
Vészjóslás? Ez nem a jövő - ez most hibás! Az már csak egy lehetőség, hogy ennél is komolyabb problémát okozhat. Komolyan mondom, ennyi csökkent felfogóképességű felhasználót...
Én is voltam jóhiszemű vásárló, úgy vettem a telefonom, hogy a GsmLine-nak elmeséltem a dolgot, miszerint van egy videorögzítéses probléma egyes készülékeken, vmi zaj van rajta. Nagyon rendesek voltak, kipróbálhattam mindhármat (egy GsmTakács-os segítő pedig távolról tesztelte), min a 4 hibás volt! Gondoltam: úgyse videózok annyit... meg csak javítható, megvettem, hazavittem. Akkor még kapható volt 2 éves gyártóival. Itthon nézem mennyivel királyabb, mint az elődje. Gondoltam csinálok pár teszt videót is, aztán elfelejtem azt a funkciót. És ahogy így vizsgálgattam vettem észre, amit több héttel a kiadás után szinte senki (1-2 halvány utalás volt rá, de az sem konkrét), hogy aki ezt videorögzítési problémának veszi, az csak a jéghegy csúcsát a tünetet veszi észre - a zaj, zörej ott van a telefonban szinte mindig, ha aktív! Már a vásárlás előtt próbáltam körbejárni a dolgot, ezért érdeklődtem több helyen, itt is, és csak szóltam azoknak, akik önmaguktól képtelenek rá, hogy észrevegyék, hogy miben is áll a valódi probléma, és az jóval komolyabb, mint a korábbi feltételezések. Azóta is várok - ennyit a jóhiszeműségről.
Akikkel beszéltem szakértők elég kis esélyt adnak (de adnak), hogy ez a jellege alapján szoftveres úton frissíthető, mert gyengén megtervezett hardveres konstrukciónak tűnik, viszont sokkal könnyebben elnyomható a tünet a video (de ez a legtöbbünket sohasem izgatott) zajszűrésével. Ez számomra nem elfogadható 'megoldás', ezt próbáltuk megtudakolni, hogy mire készülnek - most több hetet várhatunk, hogy kiderüljön. Maga a zörej szűnjön meg teljesen, ha odahallgatok a telefonhoz, ilyen jelenség ne folyjon a telefonomban, akármit is okoz, ha semmit akkor sem, de találgatnom se kelljen - ennyi.
Arra sem kapok választ sehonnan 'valamiért', hogy ha ez álcázós, barkácsolós szoftverfrissítés lesz és nekem nem kielégítő (nem érdekel a csendesített video), akkor mik a jogaim, ha egy valóban zörej nélküli telefont akarok - ezt is jogom lenne tudni... Nem akarom számolgatni a napokat sem, hogy mennyi van a 2 év garanciából. Egy normálisan elismert, feltárt probléma esetén tudnék könnyen eljárni az ügyben - így most rosszabbnak tűnik a helyzet, hogy 'elvileg' szerintük megoldják: ekkor aztán erőlködhetsz. De bízzunk abban, hogy tényleg és teljesen megoldódik a dolog a szoftverfrissítéssel - és funkcióvesztés nélkül (pl. csökkentett működésű másodlagos mikrofon, nem véletlenül van az ott...). Egyszóval egy ilyen hibával kiadott telefonból tényleg jól kijönni nem könnyű.
És amit abszolút félreértettél: nem a nem aktív felhasználókat becsméreltem le, hanem azokat, akik emellett nevetségessé próbálnak tenni, és hülyének tüntetnek fel, pl. 'szardobálásnak' , nevezik, amit csinálok, magát a jelenséget bagatellizálják el, hogy nem is olyan nagy gond, még köszönjük is meg, hogy csak ekkora a gond (miközben nem tudjuk mekkora, de már a jelenlegi állapota is elég), meg nyugodtan vegyél ilyet - tényleg nem értetted meg? Többen jelentették, hogy náluk romlott a zaj mértéke - ki tudja mi jön még? Vagy az a lényeg, hogy hallgassuk agyon a dolgot, tudni sem akarok róla?
(Olvastad egyáltalán a fentebbi linkemet a sima Minikre?: nem kevés embernek a rejtélyes zörejnél sokkal komolyabb problémája van, attól is merülhet.)
-
sxxorp
őstag
Valami itt félrement:
Bootloader Unlock Allowed: Yes
azaz
a Bootloader kinyitása engedélyezve: Igen, vagyis ekkor a Bootloader még zárt, csak ott a lehetőség
[link]
If bootloader UNLOCKED, it says Bootloader unlocked: Yes
If bootloader STILL LOCKED, it says Bootloader unlock allowed: Yes.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Egész jól elmókáztad, pedig ez így már annyira nem is vicces, mármint hogy a ciripelés romolhat...
Azért a mókánál maradva: azt tudjátok, hogy át van keresztelve a tücsök -> KABÓCÁRA:
Talán nem voltunk túl fair-ek a tücskökkel:
[link],
míg a kabóca így hangzik...:
[link]
Te melyikre szavazol?[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
-
sxxorp
őstag
válasz 1NST1G8R #2671 üzenetére
Szívesen tesztelném, de nincs most nálam a telefon. Viszont pont a Minik esetében jelentették be a PopCap és a SE együttműködését! Ez ne lenne elég? [link], de ez is ebből az alkalomból készült: [link]
Szerintem ez így több, mint megnyugtató
Valszeg direktben a Marketről nem rakható fel akármi, de megoldható 'másképp'. -
sxxorp
őstag
válasz 1NST1G8R #2663 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék... valószínűleg meg lehet bármelyiket szerezni úgy, hogy ne lógjon ki - mikor megláttam pl. az Assassins Creed HD-t X10(!) Mini Pro-n... (az évszázad operatőrétől: [link] )
Szóval konkrét játékcímek esetén tudunk utánanézni, hogy csak első blikkre nem játszható-e, de azért mégis, ha khm pl. más forrásból érkezik...Örülök, hogy jól esett Van aki szépen beidomul egy adott helyzetbe, van aki nem. De különösen ilyen bepucsítós hozzáállásnál ('Uram! Köszönöm Neked, h csak kicsit tűnik hibásnak a telefonom (legalábbis most...)! Nem is értem miért kell erre javítást kiadni! Dislike!') vicces a keménykedés
Ahogy írtam - most nem tudok olyanról, hogy vki nagyon hirdetné a teljesen korrekt 2 év gyártói garanciás változatot... Múlt héten mondták, hogy 69(!)ezer Ft-ért lehet rendelni... mikor én vettem 65-66volt (azt nem is mondom meg nekem mennyiért sikerült, , míg a bolti garanciálisakat 59-60-ért adták (az akciósok nem is jutottak eszembe)
"miért kártyafüggetlen?" -> jogos, nekem is így éri meg a szabadság"ha a frissítés nem javít a ciripelő hibán akk mini pro felejtős számomra" Kamuzol, ez az egész csak engem érdekel!!! Te sem létezel!
(Viszont ha nem javít, akkor nem 2 év gyártói garanciával van esetleg esély, hogy esetleg elérj valamit utána... és aki kicsit is értelmesebb némi szkepticizmussal várja, hogy ez a szoftverfrissítés működni fog... de úgy legyen!)[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Predator2 #2662 üzenetére
Egyértelmű, h a legideálisabb az, ha 2 év gyártói garanciával veszel telefont, nem túl drágán. Ehhez képest a többi lehetőséggel kockázatot vállalsz, de a minden tartozékos, magyar nyelvű készülékek egy fokkal jobbnak tűnnek (bár ott is 1év teljes+2év szoftvergarancia... az utóbbi mire is?), mint az akciósak. Egy biztos - a honlapokon szereplő ajánlatok az egy dolog, de mindenképpen utána kell kérdezni telefonon az aktuális lehetőségeknek! Én a GSMLine-nál vásároltam - ami tőlük tellett abban teljesen rendesek voltak, de ami rajtuk túlmutat azzal nem tudnak mit kezdeni... lásd a típushibás Mini Pro (3-at próbálhattam ki, mind zörgött, csak akkor még senki nem fogta fel, hogy nem csak annyi az egész, hogy a video zajos, én is annyit mondtam, hogy nem érdekel a videozás...). Ezért örülök, h van a 2 év gyártói garanciám: ha csak kamu lesz a szoftverfrissítés, akkor azt veszem elő.
Viszont megint egy fura jelenség: a 2 év gyártói garanciás Mini Pro-kmintha teljesen eltűntek volna a piacról...Szolgáltatónál régen vettem telefont, vmivel nehézkesebb az eljárás, de némileg talán megfoghatóbb a másik fél... Miért kellene Neked kártyafüggetlen? Nekem egyértelműen az kellett.
@e-newsee: ez nem így van, vannak verziók. Még egyszer mondom: különösen hardveres billentyűzet esetén kell odafigyelni, ennél jöhet ki a leginkább, hogy csak számít az a verzió, mert kiderül, hogy nem tudod írni a saját ékezeteidet. Szerintem sima érintőképernyősnél ez kisebb gond, és könnyebben orvosolható.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Predator2 #2658 üzenetére
Huh, ez ingoványos talaj...
Az előző X10 Mini Pro-mnál vettem egy akciósat: és nem tudtam vele magyar ékezeteket írni!, több távol-keleti ikon volt rajta, kínai szövegbeviteli lehetőség, stb. Kiizzasztottam belőlük egy másik firmware-t (nem elég egy normál frissítés) és megoldódott a dolgok nagy része, az új Xperiáknál nem tudom pontosan mi a különbség...
Én a GSMLine-nál kétdeztem, ott elmondják, hogy hetekig kell várni, míg megjön és angol nyelvű, minimális tartozékokkal... (tehát valszeg legalább egy izmosabb moddolást kalkulálj bele) és különösen billentyűzetes telefonoknál lehet gond.
Viszont gondold meg: több modell jelentős hibákkal jön ki - ezeknél pedig az 1 éves ilyen-olyan garanciádat ki tudja hogy tudod érvényesíteni (szerintem nem sokat érnek).[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Enci1983 #2639 üzenetére
Ebből itt nem egyedül én csinálok ügyet, akármit, akárhogy [moderálva] a topikba. Itt kis látható, hogy Mini széria legnézettebb és legtöbb hozzászólásával bíró topikjáról van szó [link], ugyanez van az XDA-n is [moderálva]. [moderálva]. [moderálva] ezért nem [moderálva], hogy mi a jelentősége ennek a problémának, [moderálva]. [moderálva], aki szerint mást nem is szóltam ehhez a topikhoz, bár valóban a legtöbbször a [moderálva] figyelmét hívtam fel arra, hogy ez több annál, mint aminek látszik. [moderálva] tovább hálás kutyaszemekkel, hogy fizethettél egy hibás telefonért - de nem mindenki ért egyet veled, ahogy képzeled. [moderálva]
Hivatalosan felkértek a bevizsgálásra, legalább a szoftveres javítást beígérték (aminek nem nagyon hiszünk...), tehát komolyan vette a cég is, csak [moderálva], ha tovább bagatellizálsz.[ Módosította: 7 ]
-
sxxorp
őstag
válasz xperiababu #2512 üzenetére
Fel tudnál tölteni valahova egy csendes környezetben készített 15-20s hosszú videót?
Egyébként senki nem mondta, hogy mindegyik rossz. Örülj, hogy a Tiéd az, de ettől még sok a hibásEnci: ami tényleg komikus és [moderálva]: "ha annyira káros volna ez a statikus zaj, véleményem szerint meg sem kapta volna az FCC engedélyt", ez komoly?
Az összes híresen hibás telefont engedélyeztékAz a pár korábbi hozzászólás téved: ott a zaj szinte mindig, ha aktívabb a telefon. Például inaktív a képernyő, de GPS-t kerestetsz a telefonnal. Ezért hívás közben is hallható (főleg, hogy a fülednél van...)
[ Módosította: 7 ]
-
sxxorp
őstag
válasz pepe091 #2522 üzenetére
Szervizes - neki egy tucat. Vallásból jól áll - hisz a Sony Ericssonnak, hogy ez szoftverrel javítható - meglátjuk... Csak kíbic - nincs ilyen telefonja. Köszi, hogy itt van
Én inkább megvárom a frissítést (remélem a még hetekig elhúzott hivatalos régiós frissítés helyett az XDA- hamarabb felbukkan egy tesztelhető verzió...) és csak remélem nem egy némileg zajszűrt videofelvevést kapunk, mint hibajavítás...A következő kérdés az, ha csak egy elkenő frissítés lesz, de a zaj ott marad, akkor mik a jogi lehetőségeink.
Emellett több helyről készlethiányról számoltak be - nagyon könnyen lehet egy hardverrevízió jele.
Senki nem kételkedett, hogy ez egy nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező telefon - szerinted miért vettem? Az elődje is tök jó volt.
Az előd esetén ilyen elterjedt biztos nem volt a probléma, ha egyáltalán ugyanarról beszél az X10 Mini Pro tulajdonos, ami egyáltalán nem biztos. -
sxxorp
őstag
válasz doddencs #2494 üzenetére
Az nem elég zavaró, hogy attól függetlenül, hogy hallod-e, vagy nem ott sistereg valami elektrosztatikus zörej a telefonodban szinte állandóan, és nem igazán tudjuk az okát? Ki tudja mit okoz hosszabb távon? Az elég valószínű, hogy nem jót.
Egyébként sokan hívás közben is hallják, mint minden olyan esetben, ha közel van hozzád a telefon.
Ha téged nem érdekel ne törődj vele. Vegyél egyet, aztán rájössz, hogy az "á, nem akkora cucc"-tól milyen könnyen eljutsz a "baromi idegesítő, hogy lehet ezt a problémát így kezelni?"-ig -
sxxorp
őstag
válasz mrlujoak #2491 üzenetére
A hiba jellege és a hallgatás miatt sokan nem bízunk abban, h egy szoftverfrissítés tényleg kijavítaná a hibát, inkább egy elfedő álmegoldás körvonalazódik a video zajszűrésével. A tesztekig verheted a fejed a falba, akkor is csak akkor fogom rámondani, hogy OK, ha látom, hogy OK, és nem előre.
-
sxxorp
őstag
válasz pepe091 #2476 üzenetére
Ezt senki nem mondta, része voltam/vagyok. Valószínűleg olyan ember vagy, aki csak kukkolja a valódi eseményeket egy monitor mögött, és nem tesz érte, csak várja a sült galambot. Sok ilyen potyautas van. Szerencsére nem mindenki gondolja így, és együtt már számítunk. Ha tudsz angolul, ezért: [link], én vagyok naiv, vagy te szűk látókörű?
-
sxxorp
őstag
válasz pepe091 #2471 üzenetére
Azt vettem észre, hogy az ottani lépések nélkül még a szoftverfrissítés ígérete sem lenne. Emellett hivatalos bevizsgáláson voltam, ahol tényleg előnyben részesítették az ügyet, ez több mint, amit számítottam.
2 dolog fontos most, ha esetleg nem látnád:
1. megvárni, míg vki zajos telefonnal frissít 2.3.4-re a legelső firmware-rel és lecsekkeli, hogy tényleg javít-e
2. Ha nem, akkor:
"HA a frissítés után továbbra is hallom a telefonban a zörejt (engem a csendes videók nem érdekelnek), akkor ugye kicserélhetem a gyártói garanciális készülékem? Még erre kérnék konkrét választ!" -
sxxorp
őstag
Pont a nem tökéletes tag-gelés miatt javasoltam így:
Poweramp-> Folder List és bármilyen 1 folderben lévő zenéből külön listát csinál (a szokásos lista létrehozás mellett), attól függetlenül, h a tag-ek rendben vannak-e vagy nem.
De amiért használtam az főleg az equalizer.... -
sxxorp
őstag
válasz SirKero #2460 üzenetére
A PowerAmp a legjobb, amit próbáltam, szinte mindent tud, teszteld le. Például, nekem folderekben vannak az albumaim, azokból 2 kattintással lista hozható létre.
Egy probléma van, hogy a teljes verzió fizetős... vagy olyan, amiről itt nem lehet beszélni...
(emellett szerintem az alap lejátszóban is tudsz listákat létrehozni, csak körülményesebb...) -
sxxorp
őstag
Talán egyszer felfogja mindenki: itt ([link]) nem azért közeledik a 40,000-es nézettség és számít ezen a fórumon magasnak a kommentszám, mert annyira törődnénk a videofelvétellel...
Hadd idézzem az XDA-ról:
"Nem értem, hogy az emberek miért (és a SE) miért összpontosítanak a mikrofonra és a zajos a videókra. Ez csak egy jó módja annak, hogy megtudjuk, ha a telefont érinti-e a dolog, de ez csak egy tünet. Ha SE csak javít néhány mikrofon beállításon talán már nem fogjuk hallani a zajt a videókban, de egészen biztosan ott lesz általában. Személy szerint nem igazán érdekelnek a videók, így nem zavar a zaj a csendes videókban sem.
Sokkal inkább zavar, hogy még mindig nincs semmi információ, arról, honnan jön a zaj jön, és milyen egyéb mellékhatásai lehetnek. Ha a zajos videó az egyetlen gond, engem személy szerint nem érdekel. Ha akkumulátort X%-kal gyorsabban fogyasztja, vagy vannak egyéb mellékhatások, akkor az info segítene nekem és mindenki másnak meghozni a döntést, hogy ezzel együtt tudnak élni, vagy nem. Úgy látszik SE **** sem törődik a fizető ügyfeleivel..."
Érthető?
Szept 19:
"Kedves Sony Ericsson,
egy jó ideje nem jött teljes válasz az alábbi e-mail-re.
Röviden összefoglalva: valóban teljesen eltűnik az elektrosztatikus zörej funkcionalitás vesztés nélkül (pl. csökkent használhatóságú másodlagos mikrofon, stb.),
VAGY csak elviselhetővé próbálják mérsékelni a szoftverfrissítéssel (ami valójában hardver revíziót igényelne, és ami egy bizonyos gyártási héttől meg is történik csendben, csak a korai vásárlók kaptak csökkent értékű telefont...), de a zörej ott marad?"
Szept 29.....:
"Kedves sxxorp!
Elnézést a késői válaszért, de egyenlőre várjuk a szoftverfrissítést tesztre. Ha megkapjuk, akkor utána többet fogunk tudni.
Üdvözlettel,
Sony Ericsson"@bootloader-téma: hihetetlen, de elvileg ez is el van ****ve némileg, bár valahogy megoldották XDA-an, azt még nem néztem: [link]
Figyelem: Xperia mini (ST15i) és Xperia mini pro (SK17i) - kérjük, ne nyissa meg ezeket a telefonokat. Problémás az eredeti kernel fastboot-on keresztüli flash-elése. Megjegyzés : Láttuk a fórumokon, hogy az ügyfelek a boot-loader nyitása után problémát tapasztaltalnak, amikor elfogadják a FOTA (Firmware frissítés Over The Air) frissítését. Azon ügyfelek számára, akiknek nyitva a bootloader kérjük, ne fogadja el a firmware frissítést (OTA) . Az a fenti problémát tapasztaló ügyfelek, arról számoltak be, hogy megoldást találtak az XDA-developers fórumon.Bár ahogy olvastam gyorsan a Minisek egy része még durvább dologgal küzd:
erősen túlhevülő telefon, ami megkergíti a kapacitív gombokat is.... [link] -
sxxorp
őstag
"Kedves sxxorp,
A zörejt a másodlagos mikrofon túlérzékenyre hangolása okozza, ami alacsony zajszíntű környezetben észlelhető igazán. A hangolás szoftveres, tehát a szoftverfrissítés megoldja az esetet. Bővebbet akkor tudunk mondani, ha már tudjuk tesztelni az új szoftvert, és mi is halljuk a különbséget.
Üdvözlettel,
Sony Ericsson"A kérdésem lényege pont erre vonatkozik: "lehet hogy a videofelvevőbe beépitenek egy zajszűrőt,a telefon továbbra is serceg,de a felvételen majd nem hallani" -> valódi lesz a megoldás, vagy csak bütykölés? Várom a választ...
@perryke: a 2 év EU-garancia messze nem ugyanaz, mint a 2 év magyar (HU) gyártói garancia, talán még a boltinál is kevesebbet ér, nézz utána, hogy is érvényesíthető. Csak nézd meg a különbséget az elődnél... [link]
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Elvileg szoftver update-tel javítják a ciripelést... (azért '...', mert nehezen hiszem el, hogy ez így javítható lenne): [link]
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz RoMix85 #1956 üzenetére
A task killer nem minden folyamatot irt ki. Az előző telefonom X10 Mini Pro volt - igazán az optimalizált custom ROM-ok adtak lehetőséget az Undervoltra, a takarékos beállításokra, több felesleges gyári app likvidálására... de ez még később lesz könnyen elérhető, most még a root is elég nehézkes.
@deakferenc75: sejtettem, hogy inkább emiatt lehet így a neved, arra jóval kisebb esélyt adtam, h bőven nyugdíjas lennél[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz GegeWarrior #1950 üzenetére
Ohó, ahogy ott is írtam, még ne bontsunk pezsgőt de izzítsd (meg ne gyúljon!), mert akkor egy kategóriájában verhetetlen telónk lesz
(m
Ma érezhetően tényleg történt előrelépés (ott az idézett német srác által kapott üzi, és a kulcsszó: eszkalálódott, mi a hólabda (snowball)-effektnek hívtuk), de még nem történt meg teljesen, amire várunk.
Köszönöm, a hálás szavakat, ha siker lesz, akkor egyértelmű, hogy többünk érdeme, nemcsak kis hazánké, de biztos, hogy felkerültünk a SE térképére@Akkufogyás-zaj... érdekes felvetés, több ötlet így indult... de nagyon könnyen lehet, hogy inkább valami felesleges folyamat fut állandóan a háttérben. Romix85: sokan jelezték ,de ne első nap értékeld, még beállhat. Mennyire vagy képben az Androiddal, mert valszeg tényleg optimalizálható...
@e-newsee: ez a történet is lehet, h publikálódni fog kivonatos formában, ha nem gond, köszi!
@IEM: in-ear=agybadugós fülhallgató, tegnapelőtt óta tudom
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz deakferenc75 #1935 üzenetére
ott születtem 75-ben
Srácok, némi előrelépés az ügyben, elképzelhető, hogy a hólabda-effektus érezhetővé vált
"Kedves sxxorp!Köszönjük, megkaptuk a készüléket és a részletes hibajelenség leírást. A videofelvételeken észlelhető statikus zajt tudtuk reprodukálni a beküldött és más tesztkészülékeken is. A többi fórumra beírt bejegyzéseddel együtt a problémajelentést továbbítottuk a készülék fejlesztő csapatnak, akik már vizsgálják a hibajelenséget, és amint lehet az egyes fórumokon, SE blogon vissza fognak térni a válasszal. Mint a Sony Ericsson magyarországi képviselete elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az eset megoldásra találjon, és fogunk közvetlenül is tájékoztatni a fejleményekről.
Nagyon köszönjük aktivitásodat a fórumokon és blogjainkon, fontos számunkra, hogy minél több őszinte visszajelzést kapjunk termékeinkről.
Továbbra is igyekszünk rászolgálni a bizalmadra.
A készüléked a mai nap folyamán átveheted a szervizben, erről ők is fognak értesíteni telefonon keresztül.Üdvözlettel,
Sony Ericsson"Hívást még nem kaptam, ez is valami, de ez még ígéretesebb:
""finally got a satisfactory answer from sony ericsson:
"We regret to inform you that there really are problems with this model. The aforementioned problem has been escalated and we are already working on an appropriate solution. Whether these is going to happen in the form of an update or a revision in the hardware, we can not tell you at the moment. But this will soon be the case.", azaz:
"Végre sikerült kielégítő választ kapni a Sony Ericsson-tól:
"Sajnálattal tájékoztatjuk Önt, hogy valóban vannak problémák ezzel a modellel. A fent említett probléma már eszkalálódott, és már dolgozunk a megfelelő megoldáson. Hogy ez frissítés vagy a hardver felülvizsgálata formájában fog történni, nem tudjuk még megmondani ebben a pillanatban. De ez hamarosan bekövetkezik. "Egyéb jelentős aktualitások itt: [link]
@mrlujoak, HEKIT)): van, amikor szünetet tartotok a beszélgetésben. Akárcsak a videonál, ha elnyomja valami nem igazán hallható, és ez kevésbé zavaró, halkabb. Az egész zörejnek a nem a megnyilvánulása annyira durva - hanem, hogy szinte állandóan ott sistereg, mint egy zárlatos Hegylakó...
@benjonino: én az elődről érkeztem (240x320), még ott is elég kielégítő volt a market kínálata, ez a méret teljesen elfogadott a marketen, nem biztos, hogy minden megy, de még a kisebben is mindig találtam megoldást (van, ami konkrétan érdekel?)
(az IEM-től én is nagyon tartok, az egyik fülemből kiesett, a basszus nem volt olyan jó, túl mélyre kell benyomni, az hagyományos is túl közeli, nemhogy ez... de még napirenden van)[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz okostobias #1889 üzenetére
Engem a PIN nem érdekelt, mert vki utánajárt vért izzadva rájött, és megoldotta; én leszedtem 3 másodperc alatt(miért most már vissza lehet tenni?). Ez viszont nem ilyen.
@mrluojak: épp ezért nyugdíjazás előtti nyomozóra emlékeztet, ahogy hozzáállsz, de ez nem segít megoldani a dolgot - törődjek bele? ezt szeretnéd? nem opció[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz mrlujoak #1883 üzenetére
Én nem szólok hozzá olyan témához, aminek nem jártam utána. Nem vagyok kompetens, nem érdekel a Motorola, mert nem azt vettem. Nem vagyok fogyasztóvédelmi ügyekre specializálódott ügyvéd sem, hogy minden ilyen ügyet felkaroljak, csak a te agyadban van összemosva a két ügy.
Nem tudjuk mit okoz hosszabb távon a tücsök, de ott van. A némaság az aggasztó, ahogy problémát 'kezelik'.
Ismét ki kell igazítsalak, már nem tehetem meg, hogy nem is megyek a közelébe - mikor megvettem a telefont jöttem rá a probléma kiterjedtebb mivoltára. A cseregarancia ideje alatt nem tudtak számomra hibamentes készüléket biztosítani - mind ilyen volt, és csak csökkentett pénz járt volna vissza.
Az ajánlás kérdésben - úgy látszik elég egyszerű a készleted, lehet ezt más másképpen is, davey07 ezt javasolnám most is (ko9 engedd meg, h idézzem közös mondatainkat):
"Megjegyzés: Ezzel senkit nem akarunk elriasztani a készülék vásárlásától, maximum annyit javaslunk, hogy várjon vele egy kicsit, hogy a SE hivatalosan lépjen a javítás ügyében, megjelölje a problémák okát, és a megoldás mikéntjét (készülékcsere, javítás, szoftvercsere stb.), valamint tájékoztassa az ügyfeleit arról, hogy melyik időpont után gyártott készülékek nem rendelkeznek ezzel a hibával.
Ez a típus a felmerülő hibáktól túl egy különösen jól sikerült, egyedi telefon, ami Ár/Érték arányban verhetetlen! Akinek van, az sem másra akarja cserélni, csak annyit szeretne, hogy jól működjön." [link]
Remélem észlelhető a különbség. -
sxxorp
őstag
válasz Danny750 #1875 üzenetére
45k-ért? Tegyél közé egy kötőjelet: 4-5k-ért!!
Hol lehet csak úgy a fülembe dugdosni próbaképp fülhallgatókat?
Legalább márkát mondhatnátok, aki ebben a szegmensben még jó...
Egyelőre nem akarok kiborg lenni, hogy lassan egyszerű műtéttel egy remek kis fülhallgatót műtenek be a hallójáratodba... szóval elég a hagyományos
Ko9: köszi, nézem (nem egyszerűbb így: rövid, konkrét ajánlat, csekkelem, és kész... )HEKIT99: tudom, csak hülyültem, tényleg köszi
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Legyen egy picit ON a topik, szóval ha a Mini Prohoz (figyelitek?) szeretnék relatíve jó fülest, de nem agybadugóst, hanem hagyományost, akkor mit ajánlanátok, kedvelem a basszust, de nem kell, hogy elnyomjon mindent, köszi.
HEKIT99: csak a 2-es pont jön be igazán ? köszi
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz mrlujoak #1859 üzenetére
Szia, bocs, te erre vagy érzékeny én meg a kifejezetten lekezelő stílusodra, ahogy ezt a témát érinted:
1. Van ilyen telefonod a problémával/szeretnél venni? Ha nincs, akkor partvonal.
2. Szervizes vagy? Akkor az eseted olyan, mint a kórboncnoké - nem hat meg annyira egy halott, vagy a prostié, aki este inkább DVD-t nézne szeretkezés helyett... kicsit le ****od. Engem, aki egy rendesen működő készülékre számít, ha vásárol, és keményen megdolgozott azért a pénzért, amin vette, érdekel (de szerintem ezzel nem vagyok egyedül).
3. A tulajdonosok különböző hangosságú zajról számolnak be, lehet, hogy ők szerencsésebbek - de a jelenség még mindig ott van... A készülék specifikációjában ez a zaj tuti nincs feltüntetve. Elő ne add nekem, hogy semmi baja nincs - számomra zavarja a rendeltetésszerű használatot - nem így kellene működnie, ennyi.
4. A gyártónak több hete ott a lehetősége, hogy tájékoztasson minket. Ne túlozz a pánikkal - csak jelezzük a dolgot, mindenki eldöntheti, hogy így bevállalja-e. Komolyan, lassan elnézést kérek, hogy nem állva tapsolok a cég agyonhallgatós taktikájához...
5. A gyártó annyira vizsgálja, hogy nekem is azzal jöttek, hogy erről még nem hallottak, nem tudják a hibát reprodukálni... külhoni fórumokon legalább annyi elismert közel 1 hónapja, hogy tudnak az esetről - nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal?
6. A készülék hibás, pont, nem kell, hogy ettől később felrobbanjon, működésképtelen legyen. Várjunk fél évig míg kiderül okoz-e ez valamit? Én jó hallású, éber ember vagyok, nem egy tompa tönk - ez a hiba zavar. Javítsák, cseréljék, adjál vissza a pénzt - nekem mindegy.
7. "erre itt egy olyan dologgal kapcsolatban keltitek a pánikot, amiről nem is tudjátok mi okozza..." -> te meg ugyanilyen alapon hogy mered ajánlani? Te tudod, miről van szó? Megteszem, amire lehetőségem van, köszi a szuper kis ötleteidet.
Ha már a személyeskedésen érzékenykedsz, akkor ne állítsd be azt, aki ezt az ügyet komolyan veszi, pánikoló szerencsétlennek, csak mert téged nem érdekel. Ez is személyeskedés.
Az elbagatellizálás pedig elbagatellizálás....[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz mrlujoak #1827 üzenetére
Hú, de könnyű a partvonalról okoskodni, számtalanszor láttam rá példát, sokszor főszereplőként, azóta óvatosabb vagyok, könnyű a pályára átkerülni.
Senki nem misztifikált semmit. Egy nagyon jó specifikációjú telefonba egy amatőr hiba került, amit a gyártás előtt simán észre lehetett volna venni. Egyelőre nem teszi használhatatlanná a telefont, 'csak' nem tudod rendeltetésszerűen használni (és ez az ami számít nem a használhatatlanság!) - nincs egy normális videofelvételed (HD-vel már értelme is volna), a telefonbeszélgetések szünetébe is becirpeg. Egyszerűen nem ér annyit a telefon, amennyit fizettél érte. Abban is megegyezhetünk, hogy egy nem tervezett elektrosztatikus jelenségnek kitett készülék élettartamának ez így inkább rosszat tesz. Ezért hülyeség a zajszűrős sufnimegoldás is.
Ami felháborító: A jelenséget közel 1 hónapja jelezték többen a gyártónak, és azóta sincs hivatalos reakció, még most kell bizonygatnom, hogy egyáltalán létezik a probléma.
Pont attól félünk, hogy van rengeteg tompa tulajdonos, aki vagy fel sem fogja mi van, vagy elszigetelt video problémának állítja be (úccse használom...), de nem az(!) - így könnyebb agyonhallgatni az ügyet, Emiatt is vagyunk többen aktívak, és tesszük láthatóvá a dolgot: legyen prioritás a konstrukciós hiba javítása, különben az elpártoló potenciális vevőket szépen megérzi a cég.
Bejelentés, csere, vagy javítás ennyi kellene, nem itt húzni az időt. Egyéb készülékek történetei nem érdekelnek, mert még a végén elismerően fogok bólogatni, hogy minden OK, pont így kell csinálni.
Emellett nem azért vettem a telefont, h garis javítás után rohangáljak. Hogy egy kicsit több együttérzés szoruljon beléd, megbízlak a készülékem szállítgatásával az újpesti francba lévő hivatalos szervizbe. Nem is beszélve a vidékiekről, akik több hetet várhatnak.Az meg végképp durva, hogy anélkül ajánlgatod megvételre, hogy lenne egy hibás készüléked. Az általad elbagatelizállt hiba miatt rengetegen visszavitték, más telefonra cserélték a Mini Pro-t, vagy csak hetek óta hiába várnak a megoldásra... ([link], [link]).
.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz pepe091 #1816 üzenetére
Meg ha felveszed video-ra, meg ha telefonálsz valakinek... és nem olvastam még olyan kutatásról, hogy egy elektrosztatikus jelenség mennyire tesz jót egy ilyen összetett készüléknek (hiszen nem egy Szokol-rádó egyszerűségű) - de van egy tippem: jót biztos, h nem tesz az élettartamnak.
-
sxxorp
őstag
válasz Sonyericsson #1713 üzenetére
Kedves Sonyericsson,
a készülékemet ma délután átvette a Cordon Kft. Bár az ügyfélszolgálatos eléggé hitetlenkedett, mikor hátrament megkérdezni az információt, úgy jött vissza, hogy már tudnak az esetről. Kérem akkor a megbeszélteknek megfelelően prioritásként kezelni az ügyet.Egy apró turpisság akadályozza a folyamatot: a szervizlapjuknak a hölgy szerint sosem volt száma... ezért a nevemet és az IMEI számot küldöm el, amire hivatkozni lehet, hogy ez meg is valósuljon.
@hurrikan: értelemszerűen nem tudok most segíteni, amint alkalmam lesz, kapod
Lesz független, 2 év garis magyar orientált verzió a szoftverből?[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz krisztian112 #1756 üzenetére
Az enyém független, 2 év gyári garanciával. A másik, hogy ezzel csak az én problémám lenne megoldott, ameddig nem megterhelő hátha tudok segíteni abban, h másnak is megoldódjon a dolga.
-
sxxorp
őstag
válasz e-newsee #1753 üzenetére
Ha valaki egy szimpla ismétlésre állandóan beszólogat, mindig másnál, akkor az ő beszólásával és az arra születő reakciókkal összességében a fórum sokkal jobban felduzzad feleslegesen, mintha nem lenne a kéretlen csendőrködés... óriási értelme van.
De az ego-nak biztos jót tesz
@dokee: Mondjuk nem szeretnék abban a fórumban beszélgetni, ahol véletlenül hivatalos moderátori funkciókhoz jutsz... fontos lenne a mérlegelés, mint erény pl. és nem a kukacoskodás. OFF vége[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Sonyericsson #1713 üzenetére
Kedves SE!
Köszönöm az info-t, amint időt tudok keríteni rá, jelentkezem a szervizlap számával!
Egy fontos dolog: mennyi ideig tart a vizsgálat prioritással?
Ha sikerül prezentálni a hibát, akkor mi történik a telefonommal?
Szeretném végre rendeltetésszerűen használniEgyébként érdemes lenne házon belül is érdeklődni, a SE USA Support-ja már több, mint két hete hasonló tartalmú üzeneteket küldött:
1. A következő video: [link] kommentjei közt:
"Hi Everyone, we are investigating this noise that some people are hearing. Please be sure to check out our forum at our website for any more news. - Jeff
sonyericsson 2 héttel ezelőtt 13"
2. A hivatalos fórumon [link]:
"Jeff-SEAnswers
1,029 posts since
Apr 23, 2010
Aug 29, 2011 8:01 PM in response to: sxxorp
Re: NOT ANSWERED - RECALL of Xperia Mini Pros? Electrostatic noise problem isn't limited to video, it's more serious!!! TO SHOW MORE OF US HAVING THIS, LEAVE YOUR COMMENT HERE!
Hi all,We've commented on this issue in quite a few locations, but obviously missed this thread.
We understand what is happening and are actively working on providing you with information as soon as possible."
Tehát itt legalább az elismert, hogy tudják mi a probléma - több, mint 2 hete.Üdv,
sxxorp@mki: a posztoló hivatalos, Bocha megerősítette, úgyhogy így állítsátok a hangnemet is, köszi!
@e-newsee, Kobaljov: valóban az általam indított topik látogatottsága duplája az e-newsee által belinkeltnek, azt nehezebb is lehetett megtalálni, mindenütt hátrébb is van - mondjuk tök mindegy
@e-newsee: pár esetről tudok, aki a felső gombsor közelsége miatt panaszkodott. -
sxxorp
őstag
válasz Patrick76496 #1699 üzenetére
&csoe is: azért ide nézzetek át néha... [link] + a fóruma...
valóban bosszantó, h hívás közben is eléggé hallatszik (41-es hozzászólás) -
sxxorp
őstag
válasz dokee78 #1688 üzenetére
Én is csináltam egy számvetést korábban:
"Nem zárom ki, hogy kicserélem Minire.
Ami visszatart:
-nagyon kényelmes a billentyűzet, valódi jegyzetelésre csak ez alkalmas
-a specifikációk alapján magasabb akkuidő
-számomra jobb a jack elhelyezkedése
-előlapi kamera
-arra számítok, h akár Xperia Play cuccokat is át fognak portolni valahogy Pro-ra, a billentyűzetre sokkal könnyebb (akárcsak a meglévő PS-emulátorok esetén)
-egy fokkal férfiasabb megjelenés (bár ez hangsúlyosabb volt az előző generációban)
Ami vonzó a Miniben:
- visszafogottabb fauna rovarokat tekintve
- kompaktabb méret, mégis nagyjából ugyanazt tudja
- jóval könnyebb súly (sokat használom a sport tracker-t, 99g vs 136g: előny)
- olcsóbb (bár nem tudom vissza tudom-e kérni a különbözetet)" -
sxxorp
őstag
válasz aggleány #1677 üzenetére
A legtöbb app-hoz rootolt telefon kell, pl. Drocap2 - ez ingyenes, viszont a root egyelőre elég bonyolult...
Ez: [link] van nem rootolt telefonra - viszont fizetős.
@ko9: ez KO, nem?
@n@p@lm: örülök, h tetszett remélem jó estétek lesz
huh, nekem 1.81GB volt szabad... mivel a GSM-es leválasztás nélkül szedte ki, újra kellett formázni - nem vennék rá mérget, de sztem lehet. Csekkeld le mivel van tele...
@dokee: az még sci-fi (okt.), azért nem írtam[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Bambusznád #1611 üzenetére
Aranyos vagy, ezek szerint az igazán furcsa az iránytű, azt ellenőrizd, köszi
@hurrikan: de akkor most az iránytűnek és/vagy gyorsulásmérőnek teljesen fix helyzetben stabilnak kell lennie, vagy nem? számomra igen, pont mert digitális, és nem egy analóg remeg a kezemben most nem tudom tesztelni.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz hurrikan #1612 üzenetére
Köszi, de ez így normális? Ezért is nem raktam fel a hivatalos fórumra. A srác kifejezetten azt írta, h az X10 Mini Pro-ján NEM így volt.
Hurrikán - légy szíves, te meg ne kezdj bele "a tipikus rossz indulatú" panelsztoridba .
A srác indította az XDA-n a téma topikját - ritkán korrekt hozzáállása van (gondolom megnézted) - ez egy felvetés volt a részéről, h esetleg köze lehet a problémához, vmi bezavar. És ha ugrál az iránytűje (ő is főleg ezt furcsállta), neki elhiszem.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Nem tudom tesztelni, nem tudom probléma-e, egyelőre furcsaság, szóltak XDA-n:
az iránytű és a gyorsulásmérő kissé furán viselkedik. Menj a szervizmenübe (*#*#7378423#*#* or *#*#SERVICE#*#* a tárcsázóból) - Szerviz teszt. Ellenőrizd mindkettőt. Még akkor is, ha a telefon nem mozog (pl. az asztalon van) folyamatosan változó értékek láthatóak. Ha van vmilyen Iránytű app, annak mutatója is az Észak körül ugrál.
Nézzétek már meg!@hurrikan, köszi, ennyi tapasztalat nélkül én csak vmi hasonlót sejtettem - ez így tiszta Én csak az SD-kutatás előnyeit élveztem - emiatt választok ritkán másolt legalább Class6-os, dobozos, eredeti kártyát.
@A: én a szemöldökösszehúzós sértettségedről beszéltem, nézz vissza, igazán irigy csak akkor lennél, ha neked is lenne ez a gondod, mivel tényleg többet képzelsz a dologba a "a Te telódat soron kívül fogják megcsinálni/kicserélni" sor alapján. Mivel annyira nem vagy érintett, ez csak kicsiben jelenik meg, nem úgy ahogy a ko(9)llégánál megvillant. Attól, h mind2-t megértem, még elfogadnom nem kell. De tényleg fejezd már be lécci
-
sxxorp
őstag
válasz Szergej01 #1603 üzenetére
Teljesen megértelek, minden érvedet, nekem sajna simán megvolt a pénzem, előtte X10 Mini Pro-m volt... érted, talán csak a súly miatt filóztam kicsit a Mini irányába,
de ne tudd meg milyen bosszantó venni egy telefont, és nem használod...
(a másik magyar!)[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Szergej01 #1600 üzenetére
SZERK: az első Youtube-on dokumentált zajnélküli Pro, indiai: http://www.youtube.com/watch?v=mS5v2Vqqk3A (egyet elküldtek data.hu-n) cserélték a telefont a srácnak, napokig gyurmáztam míg felrakta - azért hallgassátok meg, lehet, h csak a remény szűri bennem
Hello Szergej,
hogyne tudnál hozzászólni: szeretnél ilyen telefont, mert király, de amíg nem rendezik az ügyet hivatalosan kivársz, ha sokat variálnak, elpártolsz. Legalábbis ezt írták sokan a SE-fórumon ([link]), és a többi helyenAz ilyen negatív érzelmeket érdemes minél hamarabb tudatosítani, mert hirtelen elfogyasztják gazdájukat - nyomokban már itt van.
Nagyon szívesen, remélem lesz egy klassz SE-telefonunk. Az lehet, hogy többé korai telefont nem veszek - vagy csak már a Fogyasztóvédelmi Hiv. munkatársaként próbavásárláson, ahol ezért fizetnek is@A: Akkor fejezd be
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Ha ez a magyaros hozzáállás (tapossunk vissza mindenkit irigységből) még egy párszor felbukkan, akármi lesz, nem fogom jelezni. Olyanokért csináltam eddig is, akik velem együtt örülnek ha van pozitívum, és bosszankodnak, ha nincs haladás, nem pedig irigykednek.
Tényleg nem jó, ha ebbe az irányba megy a dolog.
Ebből nektek is csak jó lehet - megindult a hivatalos út, reméljük onnantól mindenkinek csak könnyebb lesz. És bőven lehet, hogy semmi nem lesz.@aggleány: pontosan értem, megint sértve vagy, és ilyenkor nehéz veled, nem látsz túl magadon, de csak azért baj, mert igazán neked rossz ez. De tényleg fejezzük be.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz aggleány #1590 üzenetére
Ez a sértettség megint valótlanra színezi, amit csináltam. Próbáld külön venni a Te ügyedtől, ne magadra fókuszálj.
Ahol lehet megjelentettem, hogy
1. megoldást találjak a problémámra
2. más bele ne fusson a dologba, a mai eszközökkel elérhető fórumokon - hallattam a hangom, együttműködve másokkal. Mindenütt betartva mindenféle hivatalos, törvényes utat - és a te módodon is folyik az ügyem, külön száma is van.
Panaszkodni, te panaszkodnál, ezzel a daccal, ami most is megjelenik.
Emellett (spekuláció ON) ez lehet, hogy a cégnek fontosabb, egy fontos típus hibajavítása, mert komoly visszhangot vált ki - nem csak Magyarországon. (OFF)
Azt is meg fogom írni mindenütt, ha az időhúzás után korrekt lezárása lesz a dolognak - és végre arra biztathatok mkit, hogy vegye meg a készüléket, mert bár lassan mozduló, de végül is figyelmes support-ja van. Elválik...Milyen előzmények után? Természetes, hogy máshogy beszélek egy hivatalos ügyben, mint a fórumon. Az 'Én nem ítélkezem', pedig számolatlanul sérül a hozzászólásodban. Ez hiteles? de szerintem ezt a szálat zárjuk is le, úgyis megint lesz a részedről
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Sonyericsson #1557 üzenetére
Kedves SonyEricsson,
ahogy ígértem szívesen közreműködök, bár készülékem épp letétben van a kereskedőnél, cserére vár (addig használni sem szeretném, míg nem bizonyosodok meg, hogy nem rövidíti meg a készülék élettartamát), szerintem megoldható ez a lépés, akár holnap, pénteken.
Megemlíteném, hogy nagyon sok esetről tudunk fórumokon, pedig a probléma jellegéből adódóan:
-sokan észre sem veszik
-ha észreveszik, többen a video-felvevő szigetelt problémájának gondolják, nem törődnek vele
-nem jelzik, csak figyelik az eseményeket, várják a megoldást.
Emiatt csak a jéghegy csúcsa lehet az, aki aktívan jelzi is a jelenséget. A kereskedőnél vásárláskor 2 készüléket próbálhattam ki (az elsőt még egy másik kereskedőnél), egy 4.-et telefonon távteszteltettem az eladóval, azóta cserélték a készülékemet (ott is kettő közl választhattam, ez eddig 6db) - ugyanaz a jelenség, konkrétan nem láttam még az elektrosztatikus zörej nélküli SK17i-t. Én a 2. csoportba tartoztam, míg a készülék tesztelése során ki nem derült, hogy ez az eset sokkal komolyabb - csak ez úgy derült ki, hogy addigra megvettem.
Praktikus info (akár privát üzenetként is elküldhetik):
- kérném pontosítani, hogy melyik szerviz az, ahol a leggyorsabban intézhető a dolog - mire tudok hivatkozni, hogy tényleg prioritás legyen belőle
- kérnék egy konkrét elérhetőséget (vagy ide privát üzenetként írjam meg Önöknek?), ahova eljuttathatom a kért számot.
Kérnék visszajelzést, és lépjünk az ügyben!
Köszönettel,
sxxorp
megj: ezt az üzenetet privátban is elküldöm, hátha jobban észrevehető.@DrJános: releváns, neten elérhető sztem nincs - ha van ötleted, szólj . Nem magamért csinálom csak, elég sokan vagyunk. A készülék nagyon jóra sikerült- csak szeretnék, h úgy működjön, amire tervezték, és ami sokaknak nagyon tetszik. A hiba nélkül áll a témaindító teszt elégedett hangvétele, és 'Különösen Ajánlott' plecsnije, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz aggleány #1563 üzenetére
Több legális és korrekt oldalról indítottam el egy-egy folyamatot, kérlek ne csak az alapján ítélkezz, amit látsz.
1. a hivatalos SE fórumokon elindítottam a téma legtöbb View-jával bíró szálát
2. az XDA-n 2. legaktívabb vagyok a probléma kezelésében
3. felvettem a kapcsolatot az amerikai SE-support-tal, több e-mailt váltottunk
4. a héten jeleztem telefonon, és e-mail-en a magyar SE-supportnak a problémát
5. próbálom kideríteni az okát, hogy miért van karantén alatt az egyik kereskedőnél (brit vásárlók közül többen megerősítették) a készülék, nem lehet kapni.
6. itt is beírtam, és a SE-blog értékelendő kezdeményezésére is reagáltam
7. nem mellesleg közreműködtem ko9 remek kis irományának a létrehozásában
(a seria.hu-t, GSMArena fórumát, és a facebook-ot már nem is említem).
A következtetéseket meghagyom neked[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
-
sxxorp
őstag
válasz dokee78 #1519 üzenetére
A 'szerkesztés'-nek köze nincs ahhoz, amit belinkeltél. Még egyszer nem kérném, de azért is kaptam egy fél elnézést:
"Üdv!
A topicban való takarítás alapján rendesen elolvastam a hozzászólásokat, és nem kerülte el a figyelmemet a másik oldal sem. Csupán azért nem kaptak szankciót a többiek, mert a kommentjeid stílusa annyira provokatívan durvára sikeredett, hogy elkerülhetetlen volt némi indulatos visszavágás. Ilyen előzmények nélkül viszont valóban figyelmeztetést ért volna egy-két másik felhasználó megnyilvánulása is.
yetike"Úgyhogy kérlek most szállj le erről. A stílus nem ezt jelenti.
-
sxxorp
őstag
Ez a cikk... megkapta a véleményem Tamás (blog.se-portal.hu):
[link][ Szerkesztve ]
-
-
sxxorp
őstag
Ez is érdekes fíling lehet, lefelé skálázni...
k750i->x10Mini Pro-> Xperia Mini/Pro, én megfontoltan haladok -
sxxorp
őstag
(nem értem az eladólány csúszkája volt érdes? azért megvannak a technikák, h az olajozottan csusszanjon )
Én eddig csak paszentos, masszív telefonnal találkoztam, egy-két ember siránkozott, hogy a rés nagyobb szerinte a telefonjánál, mint kellene, de csak picivel, érdességról nem szóltak.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- iPhone topik
- Autós topik
- EAFC 25
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Óra topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest