-
IT café
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kakuk100
őstag
Sziasztok! Azt kérdezném, hogy pl. a Galaxy S20 Ultra töltőjével nem lehet tölteni? Nem a töltő ára miatt, hanem már annyi töltő van otthon. Ha nem muszáj nem vennék még egy újat.
Köszönöm! -
Sasal1ty
tag
válasz ForRedGlory #473 üzenetére
Aki 16 órát tölt a neten telefonnal, az mikor él?
GTA V : Pacikuki007
-
Navaren
aktív tag
válasz <Lacy85> #462 üzenetére
Szerintem túl van tárgyalva a kérdés, nem sok értelme van rugózni rajta.
Végre második generáció óta az iP is normális akkuidővel jön, ami klassz - és rá is fért az ~1800 mAh-s csodák után -, most az S21U pedig ezeket is lepipálja picit - mondjuk gyanítható volt, hogy a Samu idén villantani fog a tavalyi "pofon" után (az elvárthoz képest).
Aki ilyen csúcsfónokat vesz, gyaníthatóan nem levélnehezékként tartja az asztalon, így jó eséllyel így is naponta töltögetni fogja, nem tudom, mennyit számít, hogy estére autós hasonlattal "kombinált" fogyasztással 30 vagy 35% marad a telepben (sac/kb differencia 12PM vs. s21U?).[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Tiger.
nagyúr
Hangszórókra gondoltam, zene, film.
Amúgy ha hívnak akkor még mindig azt csinálja, hogy a felső hangszóró gyakorlatilag bekussol, kivéve ha asztalon van, csak amint hozzá érsz akkor halkul le.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Sirandrish
legenda
Hátizsákba rakok egy autóaksit, és arról bebikázom ha lemerül
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sasal1ty
tag
-
veterán
Jaaaa. ..
Teljesen jó videó nézéskor, de nekem az iPhone hangzása jobban bejön szerintem "élettel telibb".
Igen ez a felső hangszóró nekem nagyon nem jön be eddig és kicsit bosszant is, de ezen kívül teljesen jó.
Face ID még mindig jobb maszk ide vagy oda szerintem.
Elég pontos ez az ujjlenyomat olvasó is, de ha egy kicsit megizzad az ujjam már nem old fel és sajnos nekem sűrűn szokott...
Egyébként a 120 Hz mindnenért kárpótol engem ami ilyen kis bosszantó dolog![ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Tiger.
nagyúr
válasz ForRedGlory #502 üzenetére
Amúgy a Huawei sem töri össze magát a tesztben, pl speed test G.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
HThomas
senior tag
válasz Sirandrish #509 üzenetére
Amúgy én még ilyen 16-18 órás túrákat szoktam néha telefonnal trackelni, na az szívja az akksit, főleg, ha közben a térképet is nézegetem időnként. Powerbank must have, de azért a rövidebbeken örülök, hogy nem kell vele bajlódni. Fejlődjön csak az akksiidő, még akkor is, ha átlagfelhasználásra már elég az is, ami most van. Az S21U meg jó kis telefon, ha bármi lenne az S10+-ommal, akkor tuti erre váltanék.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Így van.
Nem volt kb 4 éve Samsungom és akkor sem sokáig, legutóbb 2011-ben az S2-t használtam "huzamosabb" ideig kb 2 évig. Azóta iPhone van, mert az Android nagyon megutáltatta magát velem annó, de ez most igen kellemes csalódás nekem.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
El Diabl0
tag
válasz ForRedGlory #502 üzenetére
Azért ez nem semmi!
-
Sirandrish
legenda
Ezt még nézni is fáj!
Galaxy S21 Ultra Durability TestEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
joey04
titán
Kezdesz átmenni lenézőbe, arra meg nem vagyok vevő, szóval az utolsó komment a témában. Ezt írtad: Kicsit tul van misztifikalva ez az akkuido, mintha egy olyan merce lenne, ahol a leghosszabb akkuido a legjobb, es semmi mas nem szamit. Mindezt ugy, hogy a telefon 1 ora alatt feltoltheto a sajat toltojevel maximumra, es fel oraja barkinek lehet napkozben arra, hogy toltse.
Eleve rosszkor írtad rossz helyre, mert egy ideje már csak a szokásos iphone vs samu flame kapcsán volt porondon az üzemidő, ez meg akkor is így lenne, ha az egyik 3 év 1 napot bírna, a másik meg 3 év 1 nap 1 percet. Ezen túllendülve jegyeztem meg, hogy ha eltekintünk a faszméregetéstől, és általánosan beszélünk a témában, akkor igenis nagyon-nagyon fontos dolog a jó üzemidő, nincs túlmisztifikálva a jelentősége. Ennyit jegyeztem meg. Ennek lehet oka 1-1 extrémebb nap is, vagy olyan user, aki erősebben terheli a készüléket. Általános beszélgetés lett volna ez, általános témáról. De te valamiért elvitted ezzel az agresszív, fölényeskedő stílussal egy teljesen más irányba, amivel pont te érted el, hogy vitát generáltál, nulla tanulság és információtartalom nélkül. Így semmi értelme. Mondjuk nekem így is volt, felkerültél a listára akikre nem szabad időt vesztegetni, mert csak értelmetlen kommunikáció sülhet ki a dologból. További kellemes fórumozást.
-
ForRedGlory
félisten
A kijelző feloldás néha másnál is akadozik minimálisan? Az ikonokra gondolok, azoknál látszódik néha.
-
veterán
válasz ForRedGlory #523 üzenetére
Igen!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
GaS-
aktív tag
-
Adam0620
csendes tag
Megérkezett nekem is a készülék. P30 Pro t váltotta.
Ami elsőre feltűnő volt, hogy igen csak melegedett már bekapcsolás után is.
Külseje szerintem szép, még lehetne nagyobb is a készülék akár.Kamerája P30 Pro val összehasonlítva, Zoom kamera fényévekkel jobb,nappal is szebb képek születnek,azonban sötétben szerintem a Huawei jobb,élesebb képeket készít.
Egyenlőre még próbálgatom,aztán kiderül ér e nekem ennyit ez a készülék vagy megy vissza.
-
Noukoum
veterán
válasz Juhaszatti #530 üzenetére
Az sem normális aki azért megy nyaralni hogy nyomkodja a mobilját.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Noukoum
veterán
5-6 óra telefonhasználat már bőven a nyaralás/kirándulás rovására megy. Annyit meg ez a készülék tud még komolyabb használat mellett is 60hz-en. Én is szoktam vinni powerbankot mert bármikor jól jöhet, de nem azért mert annyit használnám a mobilt hogy lemerülne.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
HThomas
senior tag
Abszolút, szerintem is. De attól még lehet olyan szitu, akár egy nyaraláson is, amikor jól jön a plussz akksi. És egy csúcsmodellnek illik ebben is jónak lennie (és az S21U gondolom jó is).
Más: nem értem, hogy miért jó a 10->12 mpix felméretezés a tele kameráknál. Mi ennek az oka? Miért nem tettek bele 12-es szenzort akkor már? A 3x-os telén még picit javítanának, akkor már egész komoly kis fotós gép lenne, legalábbis jó fényviszonyok mellett. Mondjuk egy LX100 jellegű kompaktot még nem üt meg, sok mást már igen... a mindennapokra bőven elég...
[ Szerkesztve ]
-
<Lacy85>
addikt
A két telefontól függetlenül is azt mondom, hogy "kb. ilyesmi lehet az üzemidő"-n túl nem sokat érnek ezek a tesztek. Megnézed a youtube lemerítős videókat és ahány teszt, annyi eredmény.
Volt olyan, ahol az S21U nyert, másikban a 12 Pro Max, harmadikban a 11 Pro Max, meg volt olyan is, ahol még az S20U is jobban bírta, mint az S21U.
GSMArena meg addig volt mérvadó nálam, amíg nem váltottam Note9-ről 11 Pro Max-ra.
Na most ha megnézed a kettőt, a Note-ra 97 órát írnak, az iPhone-ra meg 102-t.
A valóságban meg a Note tud ~5 óra körüli képernyőidőt, az iPhone meg szarabb napjain is ~8-at. De inkább többet. Ez valahogy nem 5% különbség.
Valószínűleg tényleg jobban bírja az S21U, mint az elődje, de azért amikor azt látom, hogy:"Egy olyan iphone mellett siratod amit akkuidőben lever az S21U?"
Elnézve az itt is linkelt 6-8 órás SoT-okat, sajnos nem, hiába a GSMArena-n írt 110+ óra endurance. Nem azt mondom, hogy szar az üzemidő (mert majd megint jön valami okoska, hogy fikázom a samut ), de rengeteg olyan tényező van, ahol a samsung valamiért vagy 5x annyi akksit zabált, mint az iPhone.
Pl. utazás közben (napi 2x ~40 perc) megy a Spoti, meg közben olvasgatok. Ez a 40 perces út a Note-nak majdnem 10% akksiba került, az iPhone meg merült max 1-2%-ot.
A gyengébb térerő meg egyenesen a halála. 8 óra alatt eltűnt ~40% az akksiból úgy, hogy szinte hozzá sem nyúltam. Ha még használtam is volna, nem bírja ki a munkanapot.
Az iPhone ugyanitt merül 10-15%-ot.
Aztán ha ezeket összeadom, akkor kijön, hogy a 97 vs. 102 óra a gyakorlatban annyit tesz, hogy a 11 Pro Max-nak van 2x olyan jó üzemideje.[ Szerkesztve ]
-
Pythoncobra
tag
válasz <Lacy85> #535 üzenetére
"40 perces út a Note-nak majdnem 10% akksiba került, az iPhone meg merült max 1-2%-ot."
Ezek szerint a 12ProMax használatban 40 perc alatt 2%-ot merül, amiből az következik, hogy kb 30 óra folyamatos használat alatt merül le.
Egy percig se vitatom, Te megélted, de ezesetben csodálattal adózom a Iphone felé. -
veterán
Olyat nálatok is csinál a telefon, hogy kilépétek egy alkalmazásból vagy csak simán bezárjátok és az értesítés bubi ott marad felette? Folyamatosan ez van és borzasztó idegesítő számomra.
-
senior tag
No offense, de szerintem nem világos a számodra, hogyan kell értelmezni a gsmarena teszt számait. A mérőszámnak nem sok köze van a SOT-hoz. Egyébként pont abból látszik, hogy most kiemelkedően jó lett az Ultra akkuideje, hogy épp a hagyományosan gyenge 3G talk time értéke lett igen jó, ami arra utal, hogy a Samsung végre tudott kezdeni valamit az Exynos modemjével és rádiós moduljával, ami évek óta a magas idle és mobilnetes fogyasztás oka volt.
(Természetesen nem kérdőjelezem meg a tapasztalatodat, csak arra utalok, hogy az nem feltétlenül mond ellent a gsmarena számainak... )
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
"A gyengébb térerő meg egyenesen a halála. 8 óra alatt eltűnt ~40% az akksiból úgy, hogy szinte hozzá sem nyúltam. Ha még használtam is volna, nem bírja ki a munkanapot."
Akkor azzal a telefonnal valami probléma volt. Ilyet még egy sima S10 sem csinál, a maga 79 órás endurance ratingjével. Egy munkanapot eddig mindig kibírt, pedig sajnos többet nyomkodom, mint melóban kéne.
-
MadMancs
veterán
Kamera használatakor mik a tapasztalatok?
Természetes hogy igencsak meleg a kamerasziget egy 5perc használat után (vaku nélkül) ? Mindegy hogy kép vagy videó készül. Mai update után se javult nagyon a helyzet.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
sebijani1982
senior tag
válasz MadMancs #543 üzenetére
Üdv!
Ezt tapasztaltuk mi is párom telefonján.
Kb. 20 perc kamera használat után kellemetlenül meleg volt.
Nem forró, de érezhetően meleg."Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
<Lacy85>
addikt
válasz Juhaszatti #542 üzenetére
Nem kizárt, hogy a teló volt szar. Már csak azért is, mert előtte az S8+ sokkal jobban bírta. Volt, hogy reggel 6-kor elindultunk itthonról, napközben ment a spoti, netezés, sokat telefonáltam, navigáció, stb. és este 10-kor volt ~50%-on durván 4-5 óra kijelzőidővel.
A Note épp lemerült volna.
Furcsa is volt, hogy ennyivel szarabb a Note üzemideje, de betudtam az Exynos-nak. Abban az évben kezdett megindulni a lejtőn.De amúgy az ~5 órát simán hozta és a Youtube videók alapján is ennyit tudott. Szóval passz.
[ Szerkesztve ]
-
<Lacy85>
addikt
"ami arra utal, hogy a Samsung végre tudott kezdeni valamit az Exynos modemjével és rádiós moduljával, ami évek óta a magas idle és mobilnetes fogyasztás oka volt."
Ha tényleg így van, akkor a következő telóm megint Samu lesz.
Kinézetre nagyon komoly az Ultra is. Főleg a matt fekete. -
BusinessGuy
őstag
Van kb 3 teszt ebből kettőben az s21 ultra nyer fölényesen, és egy amiben az iphone, ebben a tesztben a teszt fő része videónézés ami jelenleg az s21 ultrán bugos mert feleslegesen 120hz-n tartja a képet. Az egyik tesztben ahol külön is nézi a csóka a böngészést és videózást ki is jön a videózás problémája mert alulteljesít az s21u. Aréna tesztben ki is emelték hogy videózás közben feleslegesen 120hz van...
Fárasztó ez az iphone magasztalás egy iphone tulajtól főleg hogy bármilyen teszt vagy érv hangzik el az rá a reakció az hogy,"nem sokat érnek ezek a tesztek". Sajnos de, különösen az olyan linkelt tesztekből videósoktól akik eddig is reális képet adtak az eddigi mobilokról.
Nem mellesleg hagyjuk a mesét a gyenge térerős iphone fölényről, ugyan úgy zabálódik az is, rokonom egy 11 pro maxal szív nap mint nap mert olyan helyen lakik ahol állandóan gyenge térerő van. Nálam is fordult már meg nem egy iphone. Ha valamit na pont nem az akkuidejüket méltatnám. Egyébként nem egy user aki i11 pro maxról váltott kifejtette hogy jobb az s21u üzemideje.[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
És még mindig akku a téma...
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
BusinessGuy
őstag
válasz GreenGoblin #548 üzenetére
Csak hogy ne legyen.:
Ma jött frissítés telre, valaki tapasztalt bármiben előrelépést? Leírásban kamera is meg volt említve.
Még nem nyüstöltem agyon tegnap óta, nekem így passz javult-e bármi. -
dkovizoli
addikt
Lehet most elsőkörben kapjuk a frissítést az XEH régióval? Máshol még nem láttam. Sem német, sem svájc pl.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 5G 8GB/128GB
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB Pink, Újszerű Állapotú, Karcmentes, Rózsaszín, Független, Garanciális
- Samsung S21 5G 8/128 GB snapdragon, független
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest