Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Usgyi
aktív tag
válasz Yellow73_a #3690 üzenetére
Én MI9-ről váltottam, egy megváltás volt. Nálam az appok elég instabilan működtek időnként, brutális volt a készenléti fogyasztás és a szoftverben több dolog idegesített. Én a MI9 készülékkel kiábrándultam a Xiaomiból, egy darabig biztosan nem térek vissza hozzájuk.
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
kress
aktív tag
a szoftveres support kb. azonos lesz a kettőnél, szal ne az alapján dönts.
én a mi9et a support miatt cseréltem, aztán pár hónapra rá jött a hír, hogy a xiaomi is hosszabb sw támogatást ad már a telókra 😃xiaomi.eu rommal nem kell trükközni, az kis idő amíg a bootloader nyitást megkapod, de utána semmiperc alatt felmegy, lehet rootod is ha akarsz stb. samunál kétlem hogy ez könnyű lenne..
a samunál is vannak appok amiket adb-n tudsz csak leszenvedni, főleg ha valami szolgáltatós szoftvereset veszel.
a jack nekem is hizányzott, végül vetettem egy dac-os usb c jack átalalkítót
az infra szintén jó lenne, de lehet élni néküleén azért ezt vettem mert akkor még erre volt több sw támogatás, meg ez 155 volt amikor a 12x jóval 200 felett
-
direwolf
őstag
Biztos, hogy nem jobb a Xiaomi kamerája. Ne higgy a marketingnek, ekkora szenzorméretnél nem a mpixek számítanak. Az S21FE jobb képeket lő, mint az ex Huawei P30pro-m!
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
senior tag
-
guftabi96
addikt
Én már csak a szoftver és a szoftveres támogatás miatt is egyértelműen az FE-t venném.
#KeepFightingMichael
-
klaya86
senior tag
Samsung : dobozból kivesz, egyszer beállítod, stabilan működik minden, ahogy kell. Xiaomi, dobozból kivesz, beállítod. Rájössz, hogy nem minden faxa. Reklámok. Több helyen is. Frankón eldugva találod a beállításokban. Adb /fastboottal a felesleges szarok törlése, köztük olyanok is, amiket akku statban nem látsz, de háttérben statisztikai adatokat gyűjt szépen és küldi Kínába. Külföldi fórumok böngészése, hogy a különböző dolgokra megoldást találj. Ilyesmi dolgok simán lehetnek, bár nem állítom, hogy a legújabb miui még ilyen, de én elég sok panaszt olvasok Facebook csoportokba pl. Én imádtam a poco F2 prom, de volt vele meló, mire 95%ban oké lett a szoftver. Jók a xiaomik, de szoftveresen messze nincsenek samsung szinten.
-
Rigormortiis
veterán
válasz bollokcs80 #3691 üzenetére
Meg a Dex-et.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
bollokcs80
Korrektor
Az S21Fe mellé még odatenném a hosszú szoftveres supportot....
B.Cs.
-
Yellow73_a
tag
Sziasztok S21 FE tulajok.
Telefon vásárlása előtt állok. Több jelöltem is van, de inkább a kisebb méret irányába indulnék, és itt jön a képbe a Samsung S21 FE és a Xiaomi 12. 8/256GB változatban mindkettő 200k körül kapható most, az S21 FE inkább egy tizessel többről, a Xiaomi 12 egy tizessel kevesebbről.
Győzzetek meg, hogy ez a telefon kell nekem (vagy nem)
Két paraméter, ami miatt akár az FE akár a 12 esetében kompromisszumot kellene kötnöm:
- szeretném, ha menne bele microSD kártya, ezekbe nem megy
- jó lenne a 3,5-ös jack, ezekben nincs
Amiben az FE nyerő:
- IP68 védettség (bár nem hiszem, hogy nagyon szükségem lenne rá)
- 3x-os nagytású (76 mm-es) optikailag stabilizált telefotó lencse
- USB 3.1
Amiben a 12 nyerő:
- valamivel kisebb méret
- sokkal gyorsabb vezetékes és vezeték nélküli töltés
- (szerintem) jobb főkamera, nagyobb szenzorral
- szubjektív: szerintem a kettő közül ez szebb
- nem tudom, hogy előny-e vagy hátrány az üveg hátlap, de úgyis tokban lesz[ Szerkesztve ]
-
klaya86
senior tag
Valóban ez a kép igen. De feloldva, ha lehúzom az értesítési sávot nem, de ha zárképenyőn húzom le, akkor valóban ilyen. Eddig nem vettem észre. Egyébként most jut eszembe. Poco F2 pronál az volt, hogy zárképenyőn hasonló helyzet volt, illetve a színek fákóbbak voltak picit. Elvileg ott azért volt, mert az ujjlenyomat érzékelő miatt csökkentette a fényerőt és a színeket, hogy feloldásnál minél több kakaót tudjon az optikai olvasóra küldeni fény formájában, hogy pontosabb legyen a feloldás. Szerintem itt is ez lehet.
-
BudaII
csendes tag
Sziasztok! A Samsungnál nincs olyan, hogy a kezdőképernyő lapozásánál máskép is lehet váltani, nem csak elhúzással?
-
kutga
nagyúr
válasz SztiviVander #3678 üzenetére
Utóbbiban a kijelző is adaptív, nem hajtja 120 Hz-en folyamatosan.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Raphouse
csendes tag
Lehet hülye kérdés de az hogy van hogy az s22nek jóval kisebb az akksija és youtube akksi teszteken tovább bírja mint a 21fe?
[ Szerkesztve ]
-
STC Speed
őstag
válasz Rigormortiis #3631 üzenetére
SD kártya hely sincs ugye? Én azon csodálkoztam
-
Dr.NX
addikt
válasz CsodaPOK #3660 üzenetére
Nem lesz jó.
Olyan kell, amiben van DAC (digitális-analóg konverter), pl. a Samsung sajátja:
EE-UC10JUWEGWWElfogadom a sütiket.
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Milyen USB-C --> jack átalakító ajánlott, ami működik is? Alzáról rendeltem egy Oneplus usb-c to jack-et, de not supported üzenetet dob a telefon, amikor bedugom.
Esetleg az almás jó lehet? [link]
Más számomra ismertebb márkát nem dob az Alza keresőjeKöszi!
-
gps76
őstag
Próbáljátok ki a Xiaomi True Wireless Basic 2 szerencsére NEM agybadugós fülesét. Van egy profi EQ, Poweramp Equalizer néven, amivel brutális hangzást hoz ki a telefonból.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Nem-nem. Állítólag a SoC AI gyorsítója rakja össze a képet. Kicsit homályos ez nekem is, mert kéne hozzá egy masszív online adathalmaz, amiből dolgozhat... de azért van abban is valami, hogy a fizikát hazudtolja az, hogy egy ekkora szenzor ilyen apró objektívvel ilyen képeket tudjon...
Én nem akarok ebben állást foglalni."I've seen things you people wouldn't believe"
-
-
Bibby
addikt
-
kutga
nagyúr
válasz Rigormortiis #3648 üzenetére
Kapcsolatok-Nfc és érintés nélküli fizetések.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Rigormortiis
veterán
Hogyan lehet aktiválni a telón az nfc fizetést?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
törölt tag
Sziasztok!
Sajnos megfertőzte valami kártevő a telefonom.
Android főverziót hogy érdemes frissíteni? Frissítés előtt gyári visszaállítás vagy frissítés után? Ha frissítés után állítom vissza gyári állapotra, akkor nem marad benne a telepítőben/rendszerben a kártevő?[ Szerkesztve ]
-
Mentolka
senior tag
Egy másik szempont: ha kiesik a füledből, akkor a madzagost nem hagyod el...
Én is csak kényszerből váltottam BT fülesre. -
kress
aktív tag
válasz R.Redemption #3644 üzenetére
ha leírod a márkákat+tipust meg a véleményed az nem lejáratás hanem segítség másoknak...
a hideg/meleg ellen nem hiszem hogy nagyon védenének a tokok, nézd meg a készülék működési tartományát és az alapján használd.
-
R.Redemption
csendes újonc
Sziasztok
Valaki használ a készülékére Supcase Unicorn Beetle Pro védőtokot ? A fóliák nálam elég hamar felválnak. A drágább 8-14 ezer ft -s kijelzőfóliákat használtam eddig és nem bírtak ki 1 évnél többet. Nem akarok lejáratni 1 céget se, így nem írom le a pontos típusokat, hogy melyek váltak fel vagy buborékosodtak vagy "nyúltak" meg.
Ez a Beetle tok 360 fokos védelmet és hoz és katonai minősítése van, kijelzőfóliát is tartalmaz, amit állítólag csak rákell pattintani a tokra és rásimul a kijelzőre. Sose találkoztam ilyen típusú védelemmel, így kicsi pesszimistaként állok hozzá.
Legtöbbször kerékpáron a kormánynál tartom a telefont csippantóval, így érni fogja a hideg-meleg. Ezért is érdekelne a megbízhatóság. -
kutga
nagyúr
Mert valahol azért nem korrekt hogy így vesznek rá még egy eszköz vásárlására. Részemről a vezetékest kedvelem, így vettem egy átalakítót és a probléma le van tudva.
-
Usgyi
aktív tag
Így van. Örülök, hogy végre nem kell kínlódni a kábellel. Semmiképp nem váltanék vissza vezetékes fülesre.
-
Majom19
tag
válasz citizen05 #3630 üzenetére
Onnan is rendeltem, de 1 hónap míg megjön és nem biztos hogy jó lesz.
#3631 Mert minden cuccom....autó rádió: sony xav65, razer fejhallgató, acer fejhallgató, akg fejhallgató stb. Jack csatlakozóval "működik"
A tws-t rendeltem, de még nem hozta a postás bácsi. Majd lesz az is. Nem zavar, de egy fölösleges plusz kellék, amiért ha a kocsiban zenét szeretnék hallgatni, akkor kell és kész => leginkább emiatt. Nem minőségi, sugárzási meg miegymás.
Gyere rám tws
#3632 LP40 est néztem de sok panasz volt rá. Így xiaomira esett a valasztás.Igen
-
direwolf
őstag
válasz citizen05 #3635 üzenetére
Az megvan, hogy a fény pont ugyan olyan elekromágneses sugárzás, mint a mobil, meg a mikro stb. csak más a frekvenciája? Az infra szaunától is félsz? Vagy nem mész ki a napra? D vitaminnal hogy állasz?
A "gigahertz" a 10^9 tarományban van. Nem kell megijedni attól, hogy elnevezték mikrohullámnak..."I've seen things you people wouldn't believe"
-
citizen05
tag
válasz SztiviVander #3636 üzenetére
Én naponta jó ha kétszer telefonálok akkor is kihangosítva minnél távolabb tartva a telefont a fejemtől .
-
SztiviVander
őstag
válasz citizen05 #3635 üzenetére
Lehet ezzel is ervelni, meg persze egyéni döntés ki mit és hogyan, de ez kb nekem olyan mintha napi 20 szál cigi helyett "csak" 19-et szivnal és ettől ugy éreznéd mennyit tettél az egészségért...
Az viszont tény hogy a bt teljesítménye töredéke a telefon által kibocsatottnak, szóval ha nem is telefonálás soha akkor oké :) -
citizen05
tag
Én amíg nincsen bizonyítva ,hogy az elektromágneses sugárzás nem káros
az egészségemre addig nem használok
bt. fülest. Ha kitudom váltani mással is.
Így is annyi sugárzást kap a szervezetünk amit nem tudunk kivédeni -
Rigormortiis
veterán
válasz klaya86 #3633 üzenetére
Általában a minőséget hozzák fel a vezetékes előnyének, hát nem tudom...az első félig-meddig wireless fülesem (Sony WI-C 300) sokkal jobban szólt, mint az s10hez kapott madzagos AKG, pedig szerintem az sem a legalja, árban egy szintben lehettek.
-
klaya86
senior tag
Én sem értem. Legalább 6-7 éve nem használtam jack dugós fülest. Sokkal kényelmesebb a tws. Oké, néha tölteni kell, na bumm.
-
direwolf
őstag
+1 a TWS füleseknek. 8ezerből kijön egy Lenovo LP40
Messze nem tökéletes, de meglepően jól szól."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Rigormortiis
veterán
válasz Majom19 #3628 üzenetére
Nem köteledésből, de miért rugozik mindenki a jack csati hiányán? De nem csak itt, hanem kb minden típusnál, ahol száműzték...
Az egyik legjobb dolog az utóbbi években a tws fülesek elterjedése. Tökömnek nem hiányzik már az a kábel.
-
citizen05
tag
válasz Majom19 #3628 üzenetére
Hello !
Szeretném jelezni,hogy akit érdekel jack átalakító és sokallja a 6 ezert forintos itthoni árát.
Annak ajánlanám ,hogy az aliexpresstől 1147 ft.-ért/ vámmal együtt/rendeltem karácsony előtt és kb 10-12 nap alatt megérkezett úgy,hogy futárszolgálat hozta ki.
Első blikkre jónak tűnik. -
Majom19
tag
válasz klaya86 #3627 üzenetére
S21fe +1 összességében tetszik!
2 hete van nálam.
- Jack nincs és haláli 6 ezerért az átalakító csak gyárival megy.
- Hangminősége gyengébb mint az s10+om
- Nem a legújabb vagy a legjobb, de az ára sokat számított főleg most. (Amúgy karira kaptam nem volt beleszólásom )
Ugyanakkora mint az s22 ultra (azthiszem)
- Az nfc fizetés tök jó már 2-3 cm ről érzékeli a leolvasó. Réginél csúsztatgatni kellett a leolvasón...
- Az üzemidő kielégítő simán kibírja a napot.
-Sík képernyő emiatt védettebb.
-Segítőkész forumtársak.Igen
-
Leho987
friss újonc
Sziasztok!
Szerintetek melyik telefonra lenne érdemes benevezni, egy mezei s21-re, vagy egy s21 fe-re? Vagy esetleg s22?
Köszönöm a segítséget! -
hape60
aktív tag
Kösz mindenkinek a választ, ezek szerint nemcsak nálam jelentkezett ez a probléma. Valahol láttam a spigen reklámképét, hogy az ő üvegük nem okoz ilyen fénytörést... hát okoz.
A tok elég masszív (Spigen rugged armor), remélem, nem esik olyan szerencsétlenül, hogy a kameraüveg törik be. Elég potyogósak a telóim, de erre megpróbálok jobban vigyázni. -
hape60
aktív tag
Kíváncsi vagyok mások véleményére; kicsit túl lihegtem a dolgot, és vettem kameravédő üveget a hátsó kamerákra. Elméletileg nem hülyeség, törés ellen véd, mint az első. Nem is a legrosszabbat, Spigen fólia. 2 db van egy csomagban, szállítással együtt kb 8000Ft
Felraktam, és két nap múlva leszedtem. szerintem ront a kép minőségén, különösen akkor, ha fénnyel szemben fényképezek. Valaki próbálkozott már ilyesmivel? Tapasztalat? -
Prowler
senior tag
Sziasztok!
Factory resetet szeretnék csinálni a telefonon, de nem vagyok jártas annyira a témában Android vonalon. Mi a "legfullosabb" opció?
A sima gondolom kiválasztani a menüből a telefonon. Aztán van a bekapcs+le menü indítás előtt ahol szintén lehet ezt csinálni. Van bármi egyéb mód erre? iPhoneról jövök, ott általában a recovery mód+iTunes kombó volt a nyerő, de úgy tudom itt Samsungon nem kell külön alkalmazásokkal bíbelődni.
Előre is köszönöm
Veremivadék Undorkutya
-
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Ph!-s ismerősöm mesélte, hogy idén volt mód kuponnozással jó vételeket ejteni Samsung telefonoknál. Jól látom, hogy jelenleg nincs ilyen, vagy mégis? Ezt a S21FE-t 200k-ra le lehet tornázni? Már rendeltem két telefont (Nothing phone, Xiaomi 12X), az egyiket már átvettem, a másikat holnap fogom, de pár órával ezelőtt néztem egy videót, és jobbnak tűnik a kamerája, ennek a telefonnak, mint a 12X.
-
Usgyi
aktív tag
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
-
citizen05
tag
Tisztelt Fórumozó társak!
Mindenkinek békés , boldog ,sikerekben gazdag új esztendőt kívánok!
Remélhetőleg a telenfonjainkkal még kevesebb gond lesz mint az idei esztendőben. -
TODI1111
veterán
A Good Lock alkalmazás Navstar moduljával lehet például a navigációs sávra. Ha nem használsz navigációs sávot akkor az [One Hand Operation+] alkalmazással tetszőleges gesztus vezérlésre tudod beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
kress
aktív tag
good lockban vagy valamelyik samus appban van olyan lehetoseg hogy screen lock gombot tegyek az also "quick launch" savra?
ahol a telefon, sms, bongeszo stb. is szokott lenni alapbol
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ELADVA! Samsung Galaxy S21 FE 5G 256GB 8GB RAM Dual (SM-G990B) Mobiltelefon Olívazöld, GARANCIA!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen, fekete színben, garanciával!
- Samsung S21 5G 8/128 GB snapdragon, független
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest