Új hozzászólás Aktív témák
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
A háztartási gépes csoportban feltettem nemrég ezt a kérdést, de hátha itt több válasz érkezik rá, még ha nem is szárítógépes a topic.
Szárítógép vásárlás előtt állok, soha sem volt még ilyen gépem. 3 márkát nézegettem: Electrolux, LG és Bosch.
Electrolux [link]
Electrolux [link]
LG [link]
Bosch [link]
Nagyjából hasonló kategória mindegyik gép. Melyik lehet a legjobb választás? Annyit néztem, hogy Electroluxok ajtó "üvege" műanyag, legalább is párnak olyan volt amikor MM-ben megnézgettem őke, bár szerintem nem a linkelt kettő volt az. Ez okozhat gondot? Akinek van Electroluxa tudna erről írni valamit?
Bosch jó ebben a kategóriában vagy az LG? Bosch-ból azt hiszem lejön egy évnyi áram számla 70 forint/kwh árammal számolva, így kb 190 000 körül lenne. LG mosógépem van, de nem ragaszkodok az LG-hez.Illetve nyilván ezt senki sem tudja, de szerintetek ilyen árak mellett érdemes még pl. Emag-os 18-ai BF akcióra várni?
-
ZephX
senior tag
válasz
#20584850 #12009 üzenetére
Sajnos panel fürdő szoba és van egy majdnem 10 cm-s padka és oda sajnos nem tudom beemelni egyedül (vagyis nem padka, hanem a fürdőszoba szintje van magasabban).
Maga a gép szerintem nem volt rossz. 15 perces programban nincs benne a mosás csak az öblítés, ha azt hozzáadjuk akkor 30 perces lesz, de itt 2,5 kg a limit. Mondjuk kis mosásnak elmegy. A Colour és vegyes programokat használtam amikr 3,5 kg-ig mehetnek azt hiszem. Ezek jók voltak 2 öblítéssel és 1000-es centrifugával 1 órás programok voltak. A pamut program...hát ha ott picit többet raktam bele akkor kiírt egy szép 3 órás időt 40 fokon, 2 öblítéssel.
Az azért durva volt. Gőz funkciót nem volt alkalmam használni. amúgy magának a gépnek logikus felépítése volt és szépen mosott, de szerintem gyárilag valami gyenge volt benne és rögtön pár mosás után elpattant. Végő soron szerintem egy hibás darabot kaptam és nem maga a kontrukció a rossz.
-
ZephX
senior tag
válasz
#20584850 #12007 üzenetére
Teljesen igazad van. Túl bonyolítom a dolgot. Csak az a baj, hogy egyedül lakom, nehezen tudom megszervezni a segítséget, amit egy mosógép ki-be pakolás jelent. És ezért is nyűglődtem, hogy elsőt elvigyék-e. Másodikkal meg próbálok biztosabbra menni, nem akarom azt is visszaküldeni.
-
ZephX
senior tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
Sinesol: Ez pont nem fér be, de megnéztem a kisebb verzióját egészen szimpatikus.
Gornejékről mik a tapasztalatok, mennyire megbízhatóak? Azt nézegettem, hogy egészen jól testre szabható és rövidíthető a mosási idő. Igazából csak ebben a típusban csalódtam, nem az összes koreai gépben, de valószínűleg ebből is csak egy hibásat fogtam ki. A problémám az, hogy LG/Samsung párosból csak ezt az én típusomat lehet kapni 130 alatt.
Nagya21: azt olvastam Electrolux-okról, hogy rövid a kábelük. Képek alapján nem biztos, hogy elég lenne az én fürdőszobámba.
KMT hétvégéig várok még, de utána muszáj lesz rendelnem, mert már ki van szerelve és mire az újat beszereljük 2 hetes mosni való gyűlik fel.leginkább csak megbízható bolttól rendelnék.
Gömbike: igen mindenképpen csak keskeny gép jöhet szóba. -
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Visszaküldöm a Samsung WW65AA126AE/LE típusú gépem, már csak a futárra vár. Viszont helyette kellene valamit vennem. Vagy maradok ennél a típusnál (de annyira nem tett rám jó benyomást) vagy veszek más milyet. Amit kinéztem a Samsunggal párhuzamosan az LG F2J3WN5WE az most egyszerűen sehol sem kapható. Tudnátok ajánlani 100 000-130 000 Ft között bármilyen márkájú megbízható gépet? A lényeg, hogy keskeny gép legyen. A végén lehet ez a Samsung lesz újra, de ha van más akkor lehet azt választom.
-
ZephX
senior tag
válasz
Sinesol #11982 üzenetére
Bizots, hogy ott a baj. De egyszerűen nem tudom meglazítani és letörni nem akarom, mert akkor az már nem garis. Úgyhogy sajnos visszaküldős lesz, pedig nagyon szimpi gép.
d@minator: Ezt ők sem állították. Csak hogy oldjam meg magam.
És ugye legegyszerűbb sajátjában visszküldeni, mert akkor talán kevésbé sérül.
-
ZephX
senior tag
válasz
#20584850 #11977 üzenetére
Azt mondták van 30 napom. Nem is tudom hamarabb megoldani. De amúgy remek. Mondják (emag), hogy persze elviszik meg minden, de hozzam olyan állapotba ami szállítható. Mondom hogy? A hungarocell-t amin állt kidobtuk mert összetört, mikor szétszedtük. Hát ők ebben nem tudnak segíteni, a futárszolgálat sem, oldjam meg. Mondom kösz szépen.
-
ZephX
senior tag
válasz
Lami66 #11970 üzenetére
Én is azon gondolkodok, hogy nem az esetleges rossz láb beállítás miatt, mert a gép nem inog összevissza. Ha az elállási időből kifutottam volna szervízeltetnél, de még konkrétan 1 hete vettem ki a dobozból, nem szeretném már szereltetni. Ja a visszaküldés elég macerás, mert doboza is alig van már meg. Holnap emagot felhívom, hogy mit tudnak ezzel kezdeni.
-
ZephX
senior tag
válasz
Sinesol #11963 üzenetére
Megpróbáltam kiszedni a szűrőt, ahogy javasoltad. Egyszerűen nem tudtam kicsavarni. Szedtem már ki szűrőt, de ezt képtelen voltam kiszedni. Olyannyira szorul, hogy azóta is sajog a kezem. Nem vagyok gyenge gyerek, de képtelen voltam kioldani. Ez lehet azért mert új vagy itt a szivattyúnál van valami gubanc?
-
ZephX
senior tag
válasz
Lami66 #11965 üzenetére
Én azt vettem észre, ahogy mondod, hogy inog a dob, mintha nem 100% a tengelye körül forogna. Ez zavar a csattogás mellett leginkább. Most kicsit megrángattam a gépet és azt vettem észre hogy jobb hátsó lába erős ráncigálás hatására picit megmozdul. Nem válik el a földtől, de azért érszhetően nem annyira stabil. Ez okozhatja ezt a mozgást? De szerintem akkor centrifugálás közben is kellene ilyeneket csinálnia. Ha stabilizáló rugóktól van ez akkor visszaküldős? Elvileg emag 30 nap visszaküldést biztosít.
-
ZephX
senior tag
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek nekem meghatározni, hogy mi a probléma a nem sokkal ezelőtt említett Samsung WW65AA126AE/LE mosógépemmel. Első három mosás esetében semmi gond nem volt, teljesen síri csendben mosott. Azóta mostam párat és az öblítési fázis alatt borzasztó kerregő hangot ad ki és mozog a burkolat is az ajtó környékén. Ez a hang és mozgás szigorúan csak az öblítés esetében van, pl 1000-es centrifugázásnál nem. Arra gondoltam elősször hogy túl pakoltam, de a következő mosásnál amikor szintén hallatszott akkor kb 2 inget, 2 melegítő nadrágot 2-4 pólót és pár alsó nadrágot mostam, amelyek mind vékonyak voltak. És ez esetben a maxos pamut programon.
Kiszedtem beüzemelés előtt mind a négy dobrögzítőt. Stabli a gép, tehát mikor rezeg akkor csak belül van ez a mozgás a lábak stabilan állnak. Ki is szinteztem, egyik oldal sarka felé van egy icipici eltérés, de ez a vízmértéken alig észrevehető, ennél precízebben a helyhiány miatt nem tudom megcsinálni. Mit gondoltok mi lehet ez? Majdnem olyan recegő hangja van mint a régi LG-nek amit lecseréltem azzal a különbséggel, hogy az el is mozgott. Küldjem vissza? Hívjak szerelőt? Március 28-án vettem.
Felteszek 2 videót, amin szerintem jól hallatszik a problémám. A VID_1 a rövidebb program amikor azt feltételeztem, hogy túl pakoltam, míg a VID_2 az biztos nincs túl pakolva. Please segítsetek.
VID_1
[link]
VID_2
[link] -
-
ZephX
senior tag
válasz
plömplöm #11941 üzenetére
Én nem szoktam előmosást használni, csak a fő mosás adagolójába egy kupak mosószert öntök. Én ilyen kék ízét még egyik mosógépben sem láttam, mondjuk eddig LG volt csak. Gondolom csak annyi lehet, hogy lassabban folyik ki így a mosószer a dobba és a mosási fázis alatt többször kap szert a ruha. De amúgy imádom hogy a leírást vagy 20 féle típushoz csinálják és döntsd el melyik opció érvényes rád.
-
ZephX
senior tag
válasz
hotkar #11938 üzenetére
Nincs ilyen. Elvileg oda be kell rakni, ha folyékonnyal akarsz mosni. Leírásban az szerepel hogy bizonyos tipusokhoz. Enyémhez nem volt, gondolom ehhez a típushoz nem jár. Csak én régi géppel is folyékony mosószerrel mostam. És furcsállom a dolgot hogy akkor most ezzel nem lehet mosni folyékony mosószerrel? Csak azokkal amikhez jár a kis pöcök? Mosóport már nem is igazán lehet kapni.
Plömplöm: ezzel mire akarsz utalni?
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Remélem nem off topik nagyon. Végül a Samsung WW65AA126AE/LE típusú gépet vettem meg. Minden rendben vele, mostam párszor már. Egy valami nem tiszta nekem teljesen, de lehet félre értem. A leírásában van a mosószer adagolós rész esetén egy ilyen megjegyzés "Folyékony mosószer használata (meghatározott modellek esetén)" és itt egy kis műanyag elemet kell behelyezni a tárolóba a kép szerint. Az én gépem típsusához nincs ilyen. Ettől függetlenül lehet vele folyékony mosószerrel mosni? A Samsung honlapján nem szerepel a folyékony mosószerrel mosni tudó gépeknél. [link]
Vagy valamit félreértek?
-
ZephX
senior tag
válasz
#20584850 #11911 üzenetére
Pont ezért kérdezem, hogy melyik lenne a jobb választás, mert kettő közül nem igazán tudok választani. Gőzölős nem volt még soha ezért gondoltam rá, mert jónak hangzik. A legfontosabb, hogy viszonylag sokáig bírja és megbízható legyen, tűrhető program hosszakkal. LG motorja jobb lenne hosszabbtávon? Visszaolvasva, LG-ről több jó vélemény volt, Samsungról kevesebb, fentebb viszont Samsungot is a jó kategóriába sorolta egy fórumtárs. Igazából ezért nem tudom, hogy melyiket vegyem, nem a saját igazamhoz való ragaszkodás a cél.
-
ZephX
senior tag
válasz
Sinesol #11903 üzenetére
Ma megnéztem a gépeket az egyik boltban. Az LG és egy Samsung között vacilálok. Az LG-t ismerem, hasonló volt, bár 10 évvel ezelőtti modell. Samsung nekem valamiért jobban tetszik, van 15 perces gyors programja, meg a gőzölést is tudja (bár írtad, hogy annak nem sok értelme van.
) Melyiket érdemes a kettő közül? Gondolom túl nagy különbség nincs, de valahogy el kellene döntenem. A Samsung most az Emagon 99 999 Ft, mindenhol máshol 130 körül van. Emagtól mennyire érdemes mosógépet rendelni? Mert Edigi alapvetően szimpatikusabb.
Erről a két gépről van szó.
[link] -
ZephX
senior tag
válasz
Sinesol #11899 üzenetére
A Beko csak valamiért felmerült. Jobb az LG, mint a Whirpool? Valamiért bennem úgy él, hogy a Whirpool milyen komoly mosógép márka. De lehet csak a marketing.
A gőzös funkció miatt gondoltam rájuk, de nem tudom mennyire van értelme vagy haszna, sosem használtam még ilyet.
Nagya21: Köszi. Igen olyanokat kerestem amik inverter motorosak. Bár műszaki oldalát annyira nem ismerem, csak valahol olvastam, hogy olyan kell.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Egy egyszerű kis mosógépet szeretnék venni. A legfőbb kritérium, hogy kicsi legyen viszonylag vagyis a mélysége olyan 44 cm körül legyen, mert nem fér be különben a panel fürdőszobába. Olyan 120-130 ezer forintig néztem gépeket.
[link]
[link]
[link]
[link]
Ezt a párat néztem ki. Szerintetek ezekből kb melyik lenne ami viszonylag sok évig kiszolgál?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- EA Sports WRC '23
- Robot fűnyírók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉD MEG! A szórakozás és a multitasking csúcsa Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest