Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz julius666 #30 üzenetére
"Miután a chrome pl. pont egész jól támogatja az általad felhozott svg-t és társait (legalábbis a konkurenciához képest), nem értem miért éppen a guglit vádolod a flash bebetonozásával."
Mert miközben az egyik kezével megsimogat addig a másikkal ló*t mutat. Látszat szabványtámogatás. Ez a legjobb fegyver számukra, ugyanis ezzel hatalmas előnyre tesznek szert az IE-vel szemben, az egyetlen olyan böngészővel szemben, amely mögött egy ugyanakkora multi áll, mint ők. A többi kicsit pedig elsörpik.
"megint csak nem látom az anti-opensource egyletben a google helyét, de persze lehet hogy csak én vagyok vak."
Ja, neked mindegy, hogy valaki valamit miért ad, mit kér cserébe, milyen árat fizetsz érte hosszútávon, csak az a lényeg, hogy megkapod azt a valamit?
"egyébként szerintem a mellékletek feltöltéséhez kellhet, de lehet hogy tévedek"
Oké, akkor vegyünk megint egy gyakorlati példát. A Rapidshare a világ legnépszerűbb (és legszarabb, de ez most mellékes) fájlmegosztója. Picivel nagyobb méretű fájlokat töltenek fel, akár egyszerre többet is, mint egy e-mail mellékletben. És nincs Flash. Szóval akkor mi indokolja egy Gmail-nél a Flash-t?
"Talán mert még marhára béta funkció, nem támogatja minden böngésző és mert még nem is rendes szabvány a html5?"
Pontosabban egyetlen olyan böngésző van, ami nem támogatja. Na bumm, akkor user agent alapján annak az egynek nem fogják felajánlani, vagy max feldobnak egy ablakot neki, hogy használjon inkább valami böngészőt.
Egyébként azon kívül, hogy nincs fullscreen (ami nagyon gáz) mi benne a béta?
Már most tudja azt, amit a Flash hosszú éveken keresztül nem, hogy ha rányomok egy pontra a seekbar-on akkor oda ugrik és pontosan oda! És azonnal, nem 10 másodperces bufferelés után.Ráadásul ha videónézés közben leállítom és nyomok egy Ctrl+T-t akkor új lapot nyit a böngésző, nem úgy mint Flash-nél, ami lefoglalja a gombokat, hogy rohadna meg.
"Most az ilyen apróságoktól tekintsünk is el, hogy nem tudjuk a youtube milyen agyonbutított beállításokkal tömörít"
Eddig miről beszéltünk, ha nem a YouTube-ról? Egyébként az sem mindegy, hogy 1.1-gyel, vagy 1.2-vel veted össze.
"Namármost theoránál ilyenről nem beszélhetünk, ott nem szempont hogy tudjon menni a kenyérpiritón is."
Most ezt komolyan mondod, mikor direkt az a cél, hogy a Nintendo Wii-től kezdve a PDA-n át a GPS-ig minden elektronikus eszközön egységesen menjen, amire elérhető az Opera (nem véletlenül választották ezt).
"Nehogy már az határozzon meg egy videoszabványt hogy Józsika miben szedi le a betmen kamerás verzióját."
Végül is az mp3-at sem az határozta meg annak idején...
"Van benne H264 is (a Win7-ben). De pl. mpeg4-asp (DivX és XviD) nincs. Elterjedt? (még) igen. Ezzel semmit nem mondtál."
Dehogynem, épp most írtad le te magad is. A világ legelterjedtebb, már-már monopol helyzetben lévő oprendszerében is az a két formátum a legelterjedtebb, amit utólag kell a mai napig letölteni hozzá, ellenben ami beépítve van XP óta annak mérhetetlen a piaci részesedése. Ilymódon továbbra sem látom az összefüggést, hogy mert a Ski Lanka-i Nindzsicu cég xy kamerája ezt támogatja azért most feltétlenül ez fog nyerni.
HD DVD vs Blu Ray rémlik?
"Miután se te, se én nem tudjuk mennyit kell fizetni a codec implementálásáért, így ezen sztem kár vitáznunk..."
Évente 5 millió dollárt. Tudod, én tájékozódom.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Yettel topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest