- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Na még 2 hónap és karácsony, megéri már valahol venni ilyet??
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
dezz
nagyúr
válasz DrTechnoid #41 üzenetére
Az NHK (Japán nemzeti televíziója) 2003-ban demonstrált egy 8K-s kamerát, de gondolom, már évekkel korábban kezdték a fejlesztést.
-
őstag
-
őstag
Na én még várok vele egy pár évet amikor már kijön a 8k-s tv és ez olcsóbb lesz
Nem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
-
Low Noise
senior tag
Hú de drága ez már oled?
-
dezz
nagyúr
Én pl. ~1,7m-ről néztem itthon (így van berendezve a szoba, hogy miért, az most mindegy) egy 42"-es tévét, kb. egy évig. 1080p-re ajánlott távolság 42"-en... PC-s képre (desktop) jó is volt (egyes tévékkel ellentétben pixelhelyesen jelenítette meg), de a filmnézésre túl közelinek bizonyult, mert innen életlenebb volt a kép a kellemesnél, miközben láttam az egyes pixeleket is a képernyőn... 2-2,5m-ről lett volna jó filmet nézni rajta (élesség alapján - de onnan meg túl kicsi lett volna a kép mozizáshoz, és körülményes lett volna tologatni a bútorokat). Közben lecseréltem a tévét [volt vele egy komoly szoftveres probléma, amit sokáig nem javítottak, már azt hittem, nem is fogják, erre egy hónapra rá javították], és egy kisebb került ide. 42"-est legközelebb 4K-sból veszek, az lesz pont jó ide... Azon már nem látom majd az egyes pixeleket 1,7m-ről...
-
dezz
nagyúr
válasz #44630784 #32 üzenetére
Ez nem így van. A felbontás alapon meghatározott optimális távolság határok nem az 1080p filmek élessége, hanem a megjelenítő fizikai pixelmérete (és ennek a szem szögfelbontásával való összevetése adott távolságból) alapján vannak meghatározva, pedig a kettő elég távol áll egymástól (különben pixeles, aliasos lenne a kép, csipkézett élek, stb.). Valójában a 4K élessége felel meg egy pixel-éles (mesterséges) 1080p képnek! Más szóval az 1080p-re a fizikai pixelméret alapján ajánlott távolságból a 4K filmes kép lesz igazán optimális...
Ez a távolság nagyjából egybe esik a látótérlefedettség alapján házimozizásra meghatározott távolsággal is (THX és SMPTE ajánlások), ami alapján a jobb mozitermeket is berendezik. Annyival nagyobb a vászon, mint amennyivel messzebbről nézzük, így az arányok megegyeznek. Igaz, az IMAX vászon ennél is nagyobb, így ott előbb-utóbb 8K-t fognak vetíteni.
[ Szerkesztve ]
-
WOLFPUNTO
csendes tag
Gondolom biztosan kihoznak majd olcsóbb típusokat is belőlük, de olyan eget verő zuhanásba nem fognak átmenni az árak.De ez csak az én véleményem.A nagyobb full hd-s készülékek még most sem olyan nagyon olcsók, főleg ha felsőbb kategóriákban szemezgetünk.Egy 1440p-s monitor is 150 ezer, pedig csak 27"-os.
-
mikka07
tag
Nagyon szép ez a tv,pár év múlva szerintem abszolut megfizethető kategoriában lesz, mondjuk én jobban örülnék egy 4k-s projektornak olyan négy méteres vetített képpel 3d-ben. A mostani projektorom is nagyon szép képet ad 4m-es vászonra pedig csak 720p a felbontása.
-
törölt tag
Optimális távolságból a 4K-t azért nem látod, mert nem elég nagy a szemed felbontó képessége hozzá. Valamennyit persze javít a 4K a látványon, mert szebbek lesznek a kontrasztos képek élei, stb. de messze nem akkora a különbség, mint a 480p és a fullHd között, ahol még bőven látható a felbontás különbség.
4K-t jelenleg IMAX-ban használnak, akkora vetítés méretnél számít a nagyobb felbontás, normál mozikban már 2K a szabvány, ami alig nagyobb a fullHD-nál.
A másik, hogy nincs valódi 4K tartalom. A celluloidokat 2K-ban digitalizálták, kicsi az esélye, hogy egy eleve marginális piac kedvéért újra digitalizálják őket, inkább felkonvertálják, ami nettó parasztvakítás.
Lesznek persze 4K sportközvetítések, amíg le nem állnak velük, mint a 3D-vel.
A 4K olyasmi lesz, mint a highend zenehallgatás: lesz egy szűk kör, akinek igénye lesz rá és hajlandó is megfizetni az árát, a tömegek viszont maradnak a fullHD-nál, ahogyan pl. az SACD és a többi otthonra szánt highend audió szabvány sem terjedt el széles körben. -
törölt tag
Már eleve a 4K Tvzés baromság. Optimális távolságról nézve már nem látod a 4K által megjelenített részleteket. Arra jó csak, hogy az üzletben, ahol 30 centiről nézed jól kijöjjön a direkt demózásra forgatott anyagokon a különbség a fullHD tévékhez képest.
A gyártóknak ki kellett találniuk valami parasztvakítást, mert sem a "képjavító" technológiák, sem a 3D, sem a smart funkciók nem generáltak növekvő eladásokat. A 4K sem fog, sőt ez mind közül a legnagyobb hülyeség.
A TV gyártóknak fel kellene fogniuk, hogy a Tv nem mobiltelefon vagy laptop, hogy némi teljesítmény növeléssel néhány évenként rá lehessen venni a felhasználókat a készülékcserére. -
bteebi
veterán
Na ja. Olyan, mintha olcsóbb lenne, de mégse az . Mondjuk lehet úgy is értelmezni, hogy olcsóbb ugyan, de minek? (Már hogy nekünk úgyse számít, úgyse ér semmit se.) Egy fentebb már említett példánál maradva: hiába lesz egy Veyron 20 millával olcsóbb, ha a maradék 150 nincs meg hozzá . (Amúgy nem tudom, mennyibe kerül egy Veyron, de nem is nagyon érdekel. Talán majd ha holnap megnyerem a lottót, de valószínűleg akkor se.)
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Márton
nagyúr
"Olcsóbb", de miért idézőjelben?
Talán nem olcsóbb?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
BlackSoft
addikt
válasz #57018880 #21 üzenetére
Keress rá akár youtube-on is. Ismert csatornákon a Techtomorrow, vagy a Linus Tech Tips már volt a 4K kérdés, és ki is próbálták, mindenhol a tesztgép 4Titan-nal ment, és nem voltak túl nagy eredmények, kimaxolva egy játék sem ment 80fps fölé. És nem kis árakról van szó, tehát a lényeg, hogy saját igényeimnek megfelelően nem tudnék olyan gépet összerakni, ami kihajtana egy 4K tv-t = nem fogok rajta játszani egyelőre, ha veszek az elkövetkező 1-2 évben.
(#23) kona005: 60FPS a játszható, 50-től lefele FAIL...(természtesen egyén függő)
És a játékok így skálázódnak, 4K-ról van szó. Már érdekesek a dolgok 1440p-nél is, oda jó mondjuk 2 kártya, de 1 oda is édeskevés sajnos.
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
kona005
senior tag
De örülnék neki ha ez nekem olcsó lenne
Blacksoft: azért a 45-50 fps az már nem fail kategória szerintem
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
Dirt 3 -.-
Titan/780 egy normális játéknál kb így néz ki:
Elindítasz egy BF3-at 3 monitorral (5760x1080) 1 kártyával 15fps. FAIL
Elindítod 2 kártyával 30 fps. FAIL
Elindítod 3-4 kártyával 60+ fps OK.
Ugyan ez a felállás de 1 monitor 4K-ban 1 kártyával: 15fps. FAIL
2 kártyával 25-30FPS. FAIL
3 kártyával 45-50FPS. FAIL!
4 kártyával 60-70FPS. OK
(#15) Gave: Kell a 4 Titan! Nagyon sok teszt volt már, videók a youtube-on, és 4K-ban kimaxolva BF3/Crysis3/Skyrim mindegyikhez kell, és még csak most jönnek az új játékok...
(#16) Rexcor: Pontosan! Nem 30 fps-el, meg mediumon akarok játszani LOL
-
roberto02
tag
Akinek 1 millája lenne tévére annak akadna 2-3 millió is . az ilyenek leszarják,hogy "olcsóbb" lett...
\::/ : i5 -3470 + 8 Gb Elpida \::/
-
bteebi
veterán
Ha OLED panel lenne bennük, akkor már azt mondanám, hogy rendben van az ár is. Így azért nem, bár ha az első LCD TV-k árából indulunk ki, akkor annyira nem is vészesen drágák ezek se - csak sajna mi nem vagyunk eléggé burzsujok hozzá.
#5: Több lesz még az jövőre is.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
törölt tag
válasz BlackSoft #12 üzenetére
Nem kell 4xTitan, ha hajlandó valaki rendesen bekonfigurálni mindent. 2W SLI x GTX780 szinte minden játékot elvinne. Ha jobban visszafogjuk a beállításokat, akkor talán 2CFX HD7970 is játszható eredményt adna. Szerintem az AA-t ilyen kijelzőknél el is lehet felejteni, ami már önmagában elég sokat dob a teljesítményen.
Persze ez alá elég izmos gép is kellene.
-
TRitON
aktív tag
válasz BlackSoft #12 üzenetére
Ez nem igaz. Akár egy darab mai csúcskategóriás kártya is simán meghajt egy ilyen monitort. Példa: 12K PC Gaming on Windows 8
Mi az? 3 lába van mégsem tranzisztor? - ??? - Traffipax...
-
myckie2
őstag
válasz hülyegyerek #1 üzenetére
You made my day bro!
-
BlackSoft
addikt
válasz Psychopeti #9 üzenetére
Szerintem meg tetszeni fog, régóta akarok egyet De ez tényleg csak TV lehet, mert a gép játékokkal nem fogja bírni, 4 Titan meg nem lenne olcsó húzás
-
ROBOTER
addikt
Amikor az első Philips/Panasonic plazmák bejöttek, 2..4 milla között voltak a MediaMarktban, mégis megvették őket. Mutattak a tv-ben egy párt, aki nem egyeztetett egymással, így a férj és a feleség is várásolt egyet karácsonyra. És akkor a forint még egy picit többet is ért... Ráadásul köpedelem képminőséget nyújtottak.
Ehhez képest az 1.2 milla szinte reálisnak tűnik, 5db okostelefon ára.
-
ALBY
senior tag
Azok a hanxórók szúrták a szeme nekem is, egyszerűen nem kell rá,
már volt alkalmam ilyet látni élőben is, a tv pipec (persze QVGA drága)
nem kell erre semmi hangfal, kijelző kell.
Ki vesz friss UHD tv-t ? (nem mind, csak tipikusan (szerintem))
1, Aki tényleg igényes, épp fejlesztene, és ez kell a boldogságához a fullHD felett
2, Tulok újgazdag aranynyakörvben aki feszíteni akar vele hogy mit vett az MM-ben (paraméterek szabadon variálhatók)
jó TV meg minden nem jár rosszul vele, de amúgy tök jól meg lenne elégedve egy olcsóbb modellel is a Balázssóra meg a VivaTv-re.1. típusú user be nem kacsolná soha a hangot ilyen csipogókon ha kényszerítik se, van tisztességes házimozi erősítője, (de talán még egy jobban eltalált mini-hifi múzikcenter is lenyomná tv-be épített bármilyen hangszórókat.) Akkor meg minek kifizetni ~1000 dollárokat egy haszontalan tartozékra.
2 típusú user esete: ha már megvette képes és hallgatja is, hiszen nem érzi hogy csúcs TV-je mellé nem hangosbemondót kéne tenni. Megveszi így is, kifizeti => hülyeségadó!
(Rájuk kéne alapozni a termékfejlesztést manapság? )Nem azt mondom hogy rosszak a kicsi hangszórói, biztos vagyok benne hogy kihozta a Sony a tv-be építhető bigyókból a legtöbbet. Azt mondom hogy nem kell rátenni a tv-re, főleg egy ilyen komolyra.
Külön kéne árulni kajak mélyládával sub-sat rendszerben (kb mint a régi Sony Pascal)
van aki tényleg kis lapos hangfalakat szeretne a köré a falra, de nem hulladékot.
Aztán eldönti a vásárló hogy mit akar venni a tv köré.
Szóval ez a variálás jó húzás volt a Sony-tól.Kb olyan mint ha új batár yacht-od mellé adnának egy csúcskarbonszálas kézi evező lapátot.
(limitált példányszámban evezős bajnokaink által dedikálva )Nyilván így hangszóró nélkül máris best-buy a cucc RZs-bat utalványra van?
(részemről amúgy a SMART-ot meg többi balhét is külön dobozba költöztetném a kijelzőtől,
aztán persze nem venném meg jól )A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
BlackSoft
addikt
Hmm jővőre talán már lehetne is venni egyet, kipróbálni milyen.
-
törölt tag
válasz korpicschess #6 üzenetére
Már vannak 4K akciókamerák, lehet nézni az unatkozó kertvárosi deszkás csávót tube-on, hogyan töri össze magát
-
korpicschess
veterán
válasz nelsonmanian #5 üzenetére
Most mért mondod? Jönnek a 4K-t felvevő mobilok.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
nelsonmanian
senior tag
Egy ilyen kaliberű tv jövőre is csak a felébe fog kerülni...
Az is rengeteg, meg nézni se tudsz nagyon mit rajta ami 4k-s lenne.[ Szerkesztve ]
-
WOLFPUNTO
csendes tag
Úgy is akartam már valami lapos tv-t a konyhába is.
-
wolfman
veterán
Tiszta haszon
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
xenom0rph
őstag
-
hülyegyerek
addikt
Remek hír ez. A Veyronokat is mostanában fogják leárazni, szóval tiszta Hawaii.
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD