Új hozzászólás Aktív témák
-
Raysen623
addikt
válasz
Dr. Akula #36 üzenetére
Na figyelj kedves géniusz: az üzleti világ azért áll át lassabban, mert kellően sok saját fejlesztésű, vagy cégre szabott szoftvert használnak, ami nekik működési szempontból lételemük, és akkor még nem is beszéltünk a biztonságról....Nekik hónapokba telik kitesztelni és átnézni az új op rendszerrel való működést, és csak utána bólintanak rá a váltásra, ami szintén nem azonnali tud lenni, mert ugye a boltnak mennie kell....tehát nagyon tévedsz ha azt hiszed itt a csili vili miatt teszi fel bárki is! Én sem azért raktam fel már megbocsáss, pedig én otthoni felhasználó vagyok!!! Szóval kikérem magamnak és a többieknek ezt a folyamatos lekezelő hangnemet, mindezt csakazért hogy neked legyen igazad!!!! Tévedni emberi dolog, így Te is tévedhetsz, és talán tévedsz is....
-
Glenda
addikt
válasz
Dr. Akula #43 üzenetére
DIVIDE_BY_ZERO_ERROR
This error is caused by an application trying to divide by zero. If you receive this error and don't know which application caused it, you might try examining the memory dump.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
The IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL error is caused by a buggy device driver or an actual hardware conflict.
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
An incorrectly configured device driver usually causes this type of error.
REGISTRY_ERROR
Such an error indicates a catastrophic failure in the system's registry. However, this error can sometimes be caused by failure to read the registry from the hard disk rather than because the registry itself is corrupt.
INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
Just as the name implies, this error indicates that Windows NT is having trouble reading from the hard disk. This error can be caused by a faulty device driver or a bad small computer systems interface (SCSI) terminator.
UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
This error message is almost always caused by your computer's memory.
BAD_POOL_HEADER
This is, perhaps, the most obscure error message. In most cases, if you receive this error, it's related to the most recent change you've made on your system. Try undoing the change to get rid of the error.
NTFS_FILE_SYSTEM
An NTFS_FILE_SYSTEM error indicates hard disk corruption.
KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
This error indicates that Windows NT wasn't able to read a page of kernel data from the page file. Bad memory, a bad processor, incorrectly terminated SCSI devices, or a corrupt PAGEFILE.SYS file may cause this situation.
NMI_HARDWARE_FAILURE
This is a generic error message in which the hardware abstraction layer can't report on the true cause of the error. In such a situation, Microsoft recommends calling the hardware vendor. This error can sometimes be caused by mixing parity and non-parity SIMMs, or by bad SIMMs.
-
Glenda
addikt
-
Glenda
addikt
válasz
Dr. Akula #36 üzenetére
Ez nem a designról szól. Windows 8.1 appot nem tudsz targetelni <8.1 alól afaik.
Más. Ha azt mondta volna, hogy "majd ha stabil lesz", nem lenne vele semmi gondom. De ilyen "majd az első service pack után" válaszok a fórumhuszárokra voltak jellemzőek a Win7 rajtjakor. Négy éve.
Érdekes a tendencia is. Xp -> 3 SP, Vista 2 SP, 7 1 SP, 8 0 SP.
Köszi egyébként, hogy letiniztél, nem magyrázkodok senkinek sem, de elárulhatom, hogy már egy ideje nem vagyok az.
-
kyul
tag
Kipróbáltam a 8.1-et, a változtatásokkal használthatóbb lett a rendszer számomra.
Ha megjelenik a végleges talán váltok is. -
Glenda
addikt
válasz
Dr. Akula #33 üzenetére
Mindkét gépem pont annyira prod, mint előtte volt. Mindkettőn preview van, preview Visual Studioban készülnek a jóságok, kivéve a WP projekteknél, mert ott targetelem a WP7 platformot is, azt meg az új nem tudja.
Lélegeztetőgép? Preview nem, de stable 8 jöhet. Ezzel a felfogással az xp a legstabilabb, mert az van legrégebb óta a piacon. Közben meg...
-
Dr. Akula
félisten
A preview se javítja ki az MS helyett a hibákat. Minden új rendszer tele van hibával, hiszen még nincs megfelelően tesztelve (manapság minden boltban kapható szoftver béta állapotúnak felel meg (jó esetben), nincs olyan amt ne kéne patchelgetni).
"Az SP1 bevárása pedig begyöpösödött konzervativizmusra utal."
A pénzemberek már csak mind ilyenek. Nem szeretik elbukni azt amit már megszereztek. Amíg nincs veszítenivalód, addig persze lehet parádézni meg trendizni, úgysem vesztesz semmit ha elbukod. A pénz viszont nem ez a kategória."Ha versenyképes akarsz maradni, igenis minden újdonságot a legelső pillanatban el kell kapnod."
Aha, persze... Ha rád kötnének Win8-on futó lélegezetőgépet, valszeg nem így gondolnád. -
DS39
nagyúr
de vannak nem informatikai cégek is, nekik mi érdekük váltani? XP-ről még csak átszoktatták a dolgozóikat a 7-esre (már ahol), de a 8-as használatához már át kell képeztetni a Mancikákat, mert azt sem fogja tudni, mit hol keressen. a napi rutinszerűen végzett munkát rendkívül meglassítja az új felület.
-
Glenda
addikt
válasz
Dr. Akula #28 üzenetére
BYOD volt. Egyébként meg nem véletlenül adják a késői previewokat Go Live licenszel.
Az SP1 bevárása pedig begyöpösödött konzervativizmusra utal. Lehet a 90-es években erről szólt az informatika, de ma már túl lassú. Mintha Cobolban fejlesztenénk, mert az a tuti. Ha versenyképes akarsz maradni, igenis minden újdonságot a legelső pillanatban el kell kapnod. Mert a pénz idő, és ha valaki leimplementálta az API-ban pont azt, amit neked kellene (konkrét példa volt a .net 4.5-ben), ráadásul x éve senior fejlesztők...
A Win8 elég stabil volt amikor kijött. Nem tudom ki találta ki ezt az SP1 utáni dolgot, de nem igaz. Az xp még mindig vacak 3 SP után is, a Vistára lehet igaz volt, a 7-re megint nem. Aki hisz benne, meg is érdemli.
-
pakesz
aktív tag
-
mp@i
csendes tag
Tegnap telepítettem a 8.1 Preview verziót pont a "javított start menü" miatt.
Engem nem győzött meg ez a Metro dolog. Szerintem még mindig egy "félig" tabletre kihegyezett rendszerről van szó. Mire gondolok? Például ha a Vezérlőpult -> Felhasználó kezelésnél egy új felhasznált akarok hozzáadni vagy egy másik felhasználó beállításait akarom módosítani; a művelet egyik fele Metro a másik fele a klasszikus win felületen végezhető el. Szerintem ez egy elég inkonzisztens dolog. Valamint a műveletek egy része "lassabban" érhető el (lekapcsolás/újraindítás).
Mielőtt megkapnám, nem, nem vagyok haladás ellenes. Az új Office felületet kifejezetten szeretem.
-
julius666
addikt
válasz
Szergely83 #15 üzenetére
A W8 szó hallatán nekem is enyhe fintor ül ki az arcomra, valahogy nem tudom hibáztatni őket. Pedig nekem nincsenek ilyen tévképzeteim, van W8-as gépem.
-
vimes
senior tag
Gondolom a 8-hoz képest, nem lesz változás a rendszerigényben...(?)
-
Glenda
addikt
válasz
Szergely83 #7 üzenetére
Remote Desktopon jól jön, a régi szenvedés volt.
-
Szergely83
tag
Nagyon off, de: sajnálom ezt a win8-at, mert alapvetően egy nagyon jó rendszer, de nagyon rossz a fogadtatása és bődületes téveszmék terjengenek róla (fizetősek az appok, nem lehet sreamelni rajta, stb., olyan emberektől, akikről azt gondolnám, hogy konyítanak valamit a dolgokhoz), ha csak megemlítem, hogy windows 8, enyhe fintor ül ki az emberek arcára, szinte kivétel nélkül. Emögött pedig hihetetlen tudatlanság áll, érvelésük kb annyiban ki is fullad, hogy "ezt hallottam, azt hallottam, fel nem teszem".
-
Pug
veterán
válasz
Set-Comment™ #13 üzenetére
Átlagos és egyben a általános is. Mondjuk látszik is a Win 8 szárnyalásán
-
DS39
nagyúr
válasz
Set-Comment™ #11 üzenetére
a start screen (aka metro/modern ui/csempe) meg nem illik a PC-s világhoz.
az mobil és tablet felületnek jó. szvsz -
DS39
nagyúr
start menü nem lesz, csak start gomb. nem akkora változás ez, ha pár fontosabb működésbeli dologban is lesz javítás, akkor érdemes váltani. (mondjuk engem az undorító "lecsiszolt" felületű ablakdesign jobban zavar, mint az hogy nincs start menü. az aero tök szép volt, kár volt kukázni)
-
Set-Comment™
senior tag
válasz
Szergely83 #7 üzenetére
Hidd el ők se értik, a változástól való félelem népbetegség...
-
Szergely83
tag
Én nem értem, hogy mit van úgy oda mindenki azért a start menüért. 8.1-ben fixáltak egy ikont, ami eddig csak akkor volt látható, ha a bal alsó sarokba húztad az egeret. Desktop mód meg egy kattintás/gombnyomás, szóval nem értem azokat akik csak e két "funkció" miatt várják a 8.1-et.
-
kengyel
nagyúr
válasz
danikollar #1 üzenetére
Erre számítok én is, mert a "sima " nyolcas engem nem vett meg.
-
pzstm
titán
no offense de minek kétszer?
[link] -
Én várom nagyon, főleg a start menü és az egybőli asztali indulás miatt
-
danikollar
őstag
Hátha ez jobban bejön, mint a sima 8. Adok neki még egy esélyt.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Microsoft több új funkcióval igyekszik népszerűbbé tenni az egyelőre még igen lassan terjedő operációs rendszert.
- Seed szerver topic
- Külpolitika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / Újszerű állapotban / 100%-os akku / 12 hó jótállás
- Samsung A04S 32GB / Újszerű állapotban / 12 hónap állapotban
- AKCIÓ! AMSI H110M i5 6600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RX 470 4GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest