Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gausz
aktív tag
Ez tényleg ilyen MLM dolog, egy marketinges kitalálta: ne egy ferrari érjen sokat, hanem egy róla készült fénykép, mert ha behintjük a nép közé a blokkcséjn szót, akkor egymást is meggyőzik, milyen nagy az értéke. Aztán egy idő után akkorára dagad a lufi, hogy már senki nem mer kiszállni belőle, csak mondogatja a nyunyókáját szorongatva, hogy ez a .jpg értékes, mert hiába van meg mindenkinek, de az övé benne van a láncban. Aha, jó, de ez kit izgat? Ennek semmi értéke.
-
zone
őstag
válasz fatpingvin #19 üzenetére
Azért egy szkennelt festmény alig közelíti meg az eredeti, viszont egy jpg-et egy az egyben le lehet másolni és nem mondható, hogy egyedi lenne, hiába van hozzárendelve valakihez egy blockchainen.
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
Gausz
aktív tag
válasz fatpingvin #19 üzenetére
-
fatpingvin
addikt
válasz <Adamsky> #18 üzenetére
nem a tényleges művészeti produktum, az nyilván nem játszik itt, de én nem is erről beszéltem. ha meg kéne fognom a lényegét én azt mondanám hogy itt már inkább a kontextus az ami értelmet ad neki, most új, később meg az elsők lesz.
az első NFT is nyilvánvalóan nem azért ment nagyot mert egy 5 perc alatt összedobható pixeles majomrajzra bárki kíváncsi lenne, ez teljesen nyilvánvaló hogy ez sehol nem volt benne a buliban. az esszenciája sokkal inkább az hogy ez volt úgymond az "első" a műfajban, egy proof of concept. mivel a blockchain entry nem sokszorosítható, a tényleges állománnyal szemben, ezért lett egy kuriózumértéke. ez utóbbira ha analógiát szeretnél, vedd bármelyik híres festményt, beszkennelve lényegében ugyanaz az információtartalma, persze nyilván tiszteljük a festő eredeti munkáját de itt se igazából az a lényeg hogy maga az információtartalom sokszorosíthatatlan volna.
mint mondottam, nem szándékozom állást foglalni, csak bosszant ha olyasvalaki anyázik aki fogalmatlan.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz fatpingvin #17 üzenetére
" ... értem a logikáját illetve hogy akik ebbe belelátnak valamit azok mit látnak ... "
Kifejthetnéd, engem érdekel.Nekem spec. az a legnagyobb bajom az NFT-vel (de említhetném akár a modern művészetet), hogy ilyet kb. bárki tud. Azt pl. amit zone betett ide szerintem sokunk itt a PH!-n meg tudná - hosszabb-rövidebb idő alatt - csinálni. Szóval nem látom benne az értéket (se a szépséget, de ez már más kérdés)
-
fatpingvin
addikt
elég elkeserítő ezt a kommentfolyamot olvasni. szeretném tisztázni én is baromságnak tartom azt ami most megy, viszont értem a logikáját illetve hogy akik ebbe belelátnak valamit azok mit látnak, ha nem is értek vele egyet.
viszont ugyanazt látom mint ami a NFT előtt a nem kriptós topikokban a kriptó kapcsán ment: a leghangosabban azok üvöltöttek ellene akik a legnyilvánvalóbb hogy amúgy abszoilút nem értik mi ez az egész amiről véleményt formálnak, csak valami homályos képzettársítás miatt nem szimpatikus.
ezzel nem szándékozom állást foglalni, csak rávilágítani hogy hová süllyedt a fórum színvonala.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
ONTECH
csendes tag
Az a baj, hogy mindenki tegnap előttre akar meggazdagodni, főleg a fiatalabb generáció ahol az instagram életérzés dominál, azaz a luxus, meg a pénz. Az NFT-ben pedig pont a potenciált látják benne. 20 évvel ezelőtt meg az MLM volt hasonló. Az NFT-nek és az MLM-nek is voltak mind nyertesi mind vesztesei.
-
Gausz
aktív tag
Hát igen, ennyi értelme az NFT-nek.
-Te, figyu haver! Van egy képem NFT-ből. €5000-et fizettem érte.
-Aha... Tehát akkor valami híres festő képe ki van lógatva a nappali falára?
-Á, dehogy. E-mailben küldték, a vinyón tárolom.
-...orvos látott már?Külön szépség a cikkben, hogy a képet 1 ethereumért, tehát 1,4millió Ft-ért kelt el. Aha, ha annyira szupi és független ez a virtuális pénz, akkor minek méregetik igazi pénzhez, amivel nem csak NFT-t, darkwebes drogot és társait lehet venni, hanem kézzel fogható legális, igazi cuccokat? Max ethereumot és bitcoint cserélgessenek egymás közt, mindegyiknek annyi a valódi értéke és annyira stabil, mint a monopoly pénz.
-
Debilon
addikt
van ennek az NFT szemétnek itt topikja, belenéztem múltkor, de komolyan... térképre valami öbölbe mittoménhova odavan valami pixeles izé rakva, és kész a mű.. és megveszik, és "befektetésként" tekintenek rá.
komolyan, ha most fogok valami képet, képszerkesztővel ilyen pixeles szemétre csinálom, vagy paintben ráérek és pixelenként "rajzolok" ilyet akkor művész vagyok
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
btprg
senior tag
Az oldal neve pont jó Sznobelier, szemét drágán sznoboknak.
Amúgy meg érdekes, hogy manapság mekkora divat lett ez a semmitérő nihilista "művészet", kb. odaszarik az asztalra, letakarja egy üvegbúrával, és eladja mint művészet. Pedig lehetne tényleg valami különleges minta is a párnákon. Vagy talán az a cél, hogy burkoltan ezzel is jelezzék, hogy a szánalmas idiótáknak, akik ezeket megveszik, tökmindegy hogy mi van rajta vagy szép-e, csak divatos és drága legyen?
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
vottokar
senior tag
Tudom, hogy vénülök, meg mi az isten, de egyre inkább nem értem a mai úgynevezett "nyugati" világot. Hámánkodnak(-unk) hogy félnünk kell a ázsiaiaktól , araboktól satöbbi, mert lesz itt ajjaj, meg nemulass, de aztán jönnek ezek az "elmebeteg" szarságok. És kiállnak ez mellett teljes mellszélességgel... Tudom, hogy joga van az embernek hülyének lenni, de szerintem addig, amíg ezzel másoknak nem árt.
Lassan megértem azokat, akik nem akarnak gyereket vállalni ebbe a világba..."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
zone
őstag
Nehogy valaki le merje menteni, mert beperelem!
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
adrian14
tag
Pár éve volt egy elborult ötletem, amit a páromnak viccből megemlítettem. Fényképezzünk kakiló kutyákat és csináljunk belőle naptárt. Erre rá fél évre valaki megcsinálta és a híroldalak is lehozták. Pedig tényleg csak egy agyatlan hülyeség volt
Merj nagyot álmodni és valósítsd meg, mert valamelyik hülye úgy is pénzt ad érte
-
WarCow
csendes tag
"képzőművész"
-
Debilon
addikt
meg a sok b*lfasz aki ezért a párnáért képes 270 eur-t fizetni..
tényleg itt a világvége
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
<Adamsky>
nagyúr
+1
Igen, ez az a "színvonal", mint a falra ragasztott banán. Számomra egyszerűen felfoghatatlan, hogy ez tud működni. Szokták mondani, hogy sose becsüljük le az emberi hülyeséget, de ez akkor is durva. -
nuke7
veterán
válasz Pro Koryak #1 üzenetére
hát igen, ez NFT-s sztori eléggé egy ponzi scheme-re hajaz... akik már benne vannak, azoknak érdeke minél több embert behúzni, mert különben nem térül meg a befektetésük...
#3Victorio: hát igen... az nft-vel nem jár semmi, csak egy igazolás, hogy fizettél valamiért...
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Victorio
aktív tag
Számomra ezek az NFT "művészek" a TV képernyőn keresztül emelt díjas betelefonálásért rákos beteget operáló "gyógyítókkal" vannak egy pódiumon.
Remélem van valami különösen kegyetlen bugyor fenntartva számukra a pokolban.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Narxis
nagyúr
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Pro Koryak
addikt
"Weiler Péter szerint a projektnek edukációs célja is van, több emberrel ismertetnék meg az NFT-k és a blokkláncok világát"
Anyukád pi....! A célja, még több hülyéhez elérjen = még több hülye megvegye = még többet kaszáljon ezekkel az sz.rokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Külpolitika
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jövedelem
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest