- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nor-
tag
Az áfa fizetés EU-s törvényei: adott (áfa) forgalom felett (adott ország irányába) be kell jelentkezni áfa fizetésre az adott országba. A cég kap egy magyar HU adószámot, és magyar áfát kell hogy feltüntessen és felszámoljon a számláin, amit utána a magyar adhatóságnak kell elutaljon.
Tehát nem az adóhatóságok intézik el egymással.
Ezért van az, hogy az AMAZON az adott ország áfáját számolja fel, mivel ők egyértelműen bele esnek ebbe a kategóriába.
Így a célország nem szenved hátrányt a külföldről származó termékek esetében, mivel a saját áfáját ígyis-úgyis megkapja.
(Az persze már más kérdés, hogy a célország vállalkozóinak, és ezen keresztül munkavállalóinak, majd még közvetettebben minden polgárának a munkája, bevétele, kereseti lehetősége bánja a külföldről vásárlást ilyen esetben ...)Ez a 250 millió, ami a cikkben szerepel, kisértetiesen hasonlít a 25% magyar áfakulcsra, főleg, mivel "milliárdos nagyságú" forgalomról beszélnek.
-
Nor-
tag
Megerősíteném az előttem válaszoló mondanivalóját:
Amit te hivatkoztál, az az EU külső határán (vámfizetés nélkül) áthozható mennyiségeket jelöli.
Amíg magyarország nem volt EU tag (2004), addig pl. szlovákiából is ezek a számok voltak az irányadóak.
Ma már EU-n belül, ha van nálad az áru eredetét igazoló okirat (értsd: számla, szállító levél, stb.), nem fogják elkobozni a terméket, csak azért mert több van nálad mint a "kereskedelmi mennyiség", mivel ugye ezzel az erővel senki se kereskedhetne, mivel nem vehetnéd meg mint vevő azt ami kereskedelmi mennyiségnek minősül ...
Nem vehetnél otthonra 12 darab májkrém konzervet, 20 zsömlét (igen, 1000 Ft alatti termék!), stb. -
Nor-
tag
>> Na itt bukik a fentebb leírt 20-30 user összeáll és behoz 10-15000db dv-t dolog szerintem
Nem itt bukik, hanem ott, ha VALAKI hozza, aki a haveroknak odaadja, akik neki kifizetik az ellenértékét, az magyarországi KERESKEDÉSNEK minősül, tehát ÁFA + MATRICA fizetési vonzata van a dolognak.
-
Nor-
tag
>> de lehetnek, íme:[link]
>> magyar telefonszámok, GLS-el küldve 24h-s szállítás, vajon honna küldik?
>> nekem lengyelorszából 3 nap szlovákiába a beszállítás, pedig nincs is vám...Válaszolnék a vajon honnan küldik kérdésedre: Szlovákiában, Slatina településen van a raktár, és ott található minden termék, nem magyarországon, magyarországon semmilyen raktár vagy lerakat sincs.
A GLS amúgy minden nap indít gyűjtőkocsit, amire SAHY-ban fel lehet rakni a csomagokat ...
Lengyelországból is 1 nap a szállítás, ha éppenséggel van 20-40-50 csomagod napi rendszerességgel amit egy szerződött céggel küldesz.SAHY-BP távolság pedig 70 km. Nem akkora ördöngősség 70 km-re az 1 napos szállítás, szerintem. (Krakow 350 Km, 5.5 órás út Pestről)
Magyar telefonszám: Kényelmi szempontból használ minden cég magyar telefonszámot, mivel így a vevőknek nem kell "drága külföldet" hívni.
Megjegyzem, a szlovák határtól 10-15 km-es sávon belül (szlovák oldalon) simán van magyar térerő ... -
dabadab
titán
-
mongi
senior tag
A volt "VPOP" honlapja szerint is így van:[link]
"Az Európai Unión belül utazókra vonatkozó szabályok" részben ugyanez van leírva.
"A Közösség szabályai biztosítják az áruk szabad mozgását a tagállamok között. Ez azt jelenti, hogy az egyik tagállamból a másik tagállamba történő árubehozatalhoz vagy kivitelhez nem kapcsolódik vámeljárás. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a forgalom ellenőrzésére nincs lehetőség. Ez történhet, szúrópróbaszerűen a magyar vámhatóság mobilegységei által, és tudnunk kell, hogy a legtöbb tagállamban szintén találkozhatunk ilyen mobil egységekkel a közutakon. "
pont.
Tehát a rendőr & vámos páros (ami köztudottan együtt járkál a határ 40km-es körzetében az esetek 90%-ban, ha sokat jársz/járnál ilyen helyen te is tudod/tudnád) jogosult ellenőrizni téged vagy bárkit."Az utazás során magáncélra (személyes használatra, ajándékba) vásárolt nem kereskedelmi jellegű áruk behozatala nincs korlátozva. Alapvetően bármelyik tagállamban vásárolunk is nyílt árusítási üzletben terméket - figyelemmel arra, hogy a forgalmi adót a vásárlás időpontjában a helyszínen megfizetjük - azt szabadon behozhatjuk.
A nem kereskedelmi jellegű árubehozatalnak/kivitelnek azt kell tekinteni, amely alkalmi jellegű, és kizárólag az utas vagy családtagjai személyes használatára, illetve ajándék céljára szánt árucikkekből áll. Nem szolgálat semmiféle kereskedelmi vagy gazdasági célt."
Na itt bukik a fentebb leírt 20-30 user összeáll és behoz 10-15000db dv-t dolog szerintem
-
dabadab
titán
"akkor mit csinál a rendőr, ha megállít jó sok lemezzel?"
Semmit, mit csinalna? Egyaltalan, miert csinalna barmit is? Foleg ugy, hogy az AJ matrica tenyleg nem hozzajuk tartozik, ha valaki anelkul arul CD-t, az nem is bunteto-, hanem polgari ugy (amit az artisjus termeszetesen nagyon fajlal).
(#90) mongi: amit linkeltel, az a vamolasra vonatkozik, az meg EU-n belul nincs.
-
mongi
senior tag
A nem kereskedelmi mennyiség meghatározása
Utas és ajándékforgalomban az alábbi áruk/vámáruk nem minősülnek kereskedelmi mennyiségűnek.
szeszes italok:
* 1 liter égetett szeszes ital és
* 1 liter bor és
* 5 liter sördohánygyártmány:
* 500 db szivarka vagy
* 100 db szivar vagy
* 500 gramm dohány
* 1-1 kilogramm kávé, tea, kakaó, továbbá valamennyi fűszernövény és keveréke, kivéve a fűszerpaprika és keverékeegyéb árukból:
* 5 000 forint egyedi értékig fajtánként 10 db
* 20 000 forint egyedi értékig fajtánként 5 db
* 50 000 forint egyedi értékig fajtánként 2 db
* 50 000 forint egyedi érték felett fajtánként 1 dbgépjármű családonként 1 db/év
-
Zotya84
őstag
válasz
pchelpline #87 üzenetére
Én ha veszek 100db lemezt, és abból 5 rossz, akkor igen simán benyelem, mert még minig olcsóbb, mint ha Mo-n veszem... Mert míg nálad a Verba 10*-R henger 1600 Ft, kintről 710 Ft, a szállítás meg ugyanannyi. Tehát már egy henger árából vettem kettőt. Na most ha ebből 5db lemez rossz, még mindig 50% előnyöm van... (Az meg kicsit furcsán jön ki, hogy magadat reklámozod egy ilyen hírnél...)
mongi (66): mi többen szoktunk összeállni (10-25 ember), tfh mindenki 100-200 db lemezt rendel, mert egyszerre megveszi az éves adagot, akkor mit csinál a rendőr, ha megállít jó sok lemezzel? Csak mert kereskedelmi forgalomba nem hozod...
-
pchelpline
csendes tag
-
haris
őstag
válasz
pchelpline #84 üzenetére
Garanciális probléma.. muhaha
Én még akkor sem küldtem/vittem vissza lemezt amikor a bolti 400Ft-os lemez volt rossz.
Ráadásul netes vásárlás esetén a legnehezebb a garancia intézése, illetve az áru visszajuttatása is drága (pláne Mo-on kívülre)
Szerintem a lemez akkor jó, minél olcsóbb. -
-
pchelpline
csendes tag
Sziasztok!
Elsősorban a gond, hogy magyar állampolgárok a tulajdonosok, és nagykereskedelmi tevékenységgel is foglalkoznak Magyarország területén. Itt kezdődik a probléma! A Mo kereskedő( bár én nem tartom kereskedőknek Őket egyszerűen adócsalók) 0% áfával veszi meg a terméket és utána úgynevezett fél áfás cuccként megjelenik a neten. Ez egy összetett hálózat, erre szakosodnak! Mert azért senki nem gondolja komolyan, hogy netes boltok között 30 % eltérés is lehet az árakban. ennek egyszerű a magyarázata! papíron utaztatják az árut! Közel 2 éve folytatunk internetes kereskedelmet, napi szinten tudjuk, hogy kik azok a boltok akik így csinálják, ismerjük a hivatalos beszerzési árakat és tudjuk, hogy hogyan tudják besz ár alatt adnii a portékájukat. a Magyar fogyasztók meg veszik, hisz látszólag jó olcsón vette, csak arra nem gondolnak, hogy ha garanciális gond van mi történik. Az adathordozók ára valóban magas Magyarországon Áfa különbözet+szerzői díj de amennyiben hivatalosan importálnák a termékeket minimális érték különbség lenne.Móricz Csaba
pchelpline.hu -
törölt tag
a wikipedia szerint kisebb volumenu ertekesites eseten az exportör orszag AFA szabalyai ervenyesek, nagyobb volumen eseten pedig az importöre. Az amazon eseteben valoszinuleg eleg nagy volumenröl van szo. Ha a 2 cegnek miliardos forgalma volt, akkor az is siman nagyobb volumennek szamit.
akinek a wikipedia nem eleg autentikus, keresse meg a hivatkozott EU direktivat. -
mongi
senior tag
Szerintem minden szlovákiai bolt most behúzza a féket egy darabig, ami tegnap még ment mára elérhetetlen. Főleg a Párkány és környéke beli üzletek szerintem az érintettek, a cégek telephely bejegyzésüket tekintve majdnem egy érdekcsoport az egész.. Majd lesz a jó drága "hazai" lemez...
csak ennyit írok:
Madáchova 17
Nána 943 60Ne legyen igazam, de gugli a barátod....
Új hozzászólás Aktív témák
it A cégek Szlovákiából szállítottak írható optikai lemezeket Magyarországra, de nem fizettek áfát.
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest