Új hozzászólás Aktív témák
-
MCGaiwer
addikt
A bizonyítás, meg az ellenőrzés (valóban) két különböző dolog.
Ha valaki vádol valamivel, a bíróságon neki kell bizonyítania, hogy te valóban elkövetted azt a dolgot. Ha ő bizonyítja, akkor te pedig megpróbálhatod bizonyítani, hogy mégis neked van igazad.A bíróságon bizonyít, ellenőrzés során meg feltételez. Amíg az előzőnél a vádlónak kell bizonyítania a feltételezését, addig az utóbbinál addig, amíg az ellenőrzött nem cáfolja a bizonyíték bemutatásával (elismervény, eredetiséget igazoló irat, számlák stb) addig a feltételezés veszik igaznak. Nagyobb érték esetén max bevonnak szakértőt a bizonyosság kedvéért, de a végrehajtáshoz alapjában véve nincs szükség a kétséget kizáró bizonyításra.
-
törölt tag
"Egyébként a példád nem kicsit elrugaszkodott a valóságtól "
Hát ez vicces. Szóval az én példám elrugaszkodott valóságtól...
Mondja ezt az aki úgy képzeli el az tranzakciót, hogy a vevő leteszi a földre a pénzt, majd az eladó meg felveszi és akkor szerinte ezzel nem valósult meg semmilyen üzlet, mert hát az eladó csak úgy "találta" a pénzt a földön...
"A talált tárgy "eltulajdonítása" hogy lehetne lopás, ha valaki be sem jelentette, hogy ellopták tőle?"
Wtf, akkor is lopás. Nem attól lesz valami lopás hogy be van-e jelentve vagy nincs.
A te logikád alapján ha én bemegyek a boltba és zsebembe dugok egy marék csokit majd távozok fizetés nélkül (de nem veszik észre), akkor az nem lopás. Bejelentették? Nem. Tehát nem loptam, csak khm... akkor mit is csináltam?Komolyan, egy marék lepkének...
-
törölt tag
Elég érdekes elképzeléseid vannak a tranzakcióról és eléggé valószerütlenek. Pl. kapásból a sofőrnek kéne bizonyitani hogy nem neki fizettek, és nem elég rá a bemondás.
(ennyi erővel a boltos is mondhatná hogy nem neki fizettek csak arra járt valami járókelő és bedugta a kártyáját a terminálba, meg elvitt pár dolgot a boltból, de a boltnak ehhez az egészhez semmi köze...)
A bitcoin váltás jó eséllyel egyből beleugrana a pénzváltás kategóriába, amit megint csak nem lehet csinálni csak úgy hogy kiállok az utcára aztán hajrá.
"Mintha megkérnék valakit, hogy a fizetséget tegye le a földre én meg felvenném onnan. Nem fogadtam el senkitől pénzt. A földről vettem fel. Találtam a földön."
Erre a bíróság kapásból azt mondaná hogy nem életszerü és már repülne is a bünti. Másfelől jogilag ez talált tárgynak minősül amit kötelező leadnod a rendőrségen. Ha nem adod le az lopásnak minősül egyből, x összeg felett börtünbüntetés is jár érte.
Szóval lehet itt extrémebbnél extrémebb dolgokat kitalálni, de a valóság az hogyha én részegen karambolozok a kocsival akkor hiába mondom azt hogy valójában az történt hogy engem elraboltak az ufók, kisérleteket végeztek rajtam majd hogy ezt álcázzák a kocsimat elinditották az uton forgalommal szemben, majd a baleset előtti utolsó pillanatban beleteleportáltak a kocsiba és a vérembe fecskendeztek némi alkoholt hogy az egészet alkoholos befolyásoltság alatti balesetnek álcázzák.
Történhetett igy? Igen. El fogja ezt fogadni bármelyik biróság mint védekezés? Nem.
Új hozzászólás Aktív témák
it Frissen regisztrált tagok számára nincs elérhető autó a rendszerben. Ez volna a védelem, amit a sofőröknek ígért a vállalat?
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NBA és kosárlabda topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Hivatalosan is tagadta a GeForce RTX 5090 visszahívását az MSI
- TCL LCD és LED TV-k
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB // 98% akku // Telekom garancia 2027.04.18.
- Eladó Gigabyst M34WQ - Ultrawide 3440x1440 144hz Gaming monitor!
- Új Lenovo Ideapad 5 Pro Ultrabook -35% 14" Bivaly RYZEN 7 6800HS 16/1TB 2,2K Radeon 680M 2GB
- DELL Latitude 7400 - Prémium üzleti / I7-8665U / 16GB / 256GB SSD / 14" FHD Szép állapot, jó akku
- Hp Elitebook 840 G6 - I7 - 8665U - 32GB RAM - 256GB NVME SSD - FHD - Prémium Üzleti laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest