Frissítve: nem szállít új utast az Uber

Pénteken lépett életbe az a kormányrendelet, aminek értelmében a megfelelő engedélyek nélkül személyeket szállító sofőrök autóiról levehetik a rendszámot a hatóságok, a vezetőt pedig akár 800 ezer forintos pénzbírság megfizetésére is kötelezhetik. A hazai Uber képviselet nem érti miért kellett szigorítani, azt ígérték, kiállnak a sofőrök mellett, de hogy pontosan milyen lépéseket terveznek, nem közölték az üzenetben, amit szombaton partnereiknek küldtek.

Hirdetés

A Népszabadság szúrta ki, hogy szombat óta aki frissen regisztrál a rendszerbe, nem tud az alkalmazáson keresztül fuvart rendelni, ugyanis „nincs elérhető autó” üzenetet lát a térképen. Mi is ellenőriztük a jelenséget, és azt tapasztaltuk, hogy régebbi profillal, amivel már korábban használtuk a szolgáltatást gond nélkül tudnánk autót hívni, míg a tapasztalatlan kollégáinknak valóban úgy tűnik, Uber nélkül maradt a város. Hasonló történt korábban, de lényegesen nyíltabb formában: Fónagy János államtitkár február közepén többek között azt sérelmezte, hogy az Uber letiltotta az ellenőrzésre készülő NAV-osok bankkártyáit a rendszerében. A különös jelenséggel kapcsolatban elküldtük kérdéseinket a vállalat hazai képviseletének.

Frissítés: megérkezett az Uber hivatalos válasza, ami így hangzik: „A rendszer továbbra is működik. A kollégák a hétvégén többször utaztak Uberrel. Olyan uberes sofőrök vezettek, akik egyéni vállalkozók, számlát adnak, a személyszállítói tanfolyamot elvégezték, az autójukat pedig a közlekedési hatóság vizsgaállomásán levizsgáztatták. Mindezt a rendelet betűi szerint. Ezzel együtt azt láttuk a rendszerben, hogy nagyon sok volt a rendelés a hétvége folyamán és többször tapasztaltuk, hogy minden autó foglalt volt.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények