Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
En kb. 2 honapja a kereskedelmi es iparkamara webes adatbazisahoz kaptam meg a jelszot es felhasznalot, amit a sajat weboldaluk kopott ki egy egyszeru kereses kozben, ugyanis valami db. error volt es a debugprintben benne volt a php kodreszlet, a php kodreszletben pedig egy az egyben a hozzaferesi adatok...
[ Szerkesztve ]
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz #14595328 #25 üzenetére
Én winrar evaluation versionnel megoldanám
Az fbi-nál tuti hogy megvan az akarat. Azt azért ne gondold. Ennyi alkalmazott esetén egyszerűen becsúszik hiba. Vegyük csak a 20 ezer alkalmazottat. Abból elég csak egyetlen bögyös szőke 40-es titkárnő akitől rendszeresen agyf*t kap a security auditor, mert alapvető és józan ésszel belátható szabályt képtelen betartani. Másik dolog a támadás-védekezés macska-egér játéka ahol hol a macska(támadó) hol az egér(védekező) éppen a nyerő. A kína - usa cyber háborúra főleg igaz ez a kiélezettség. Az igazság vagy egyáltalán egy támadás megtörténte 10-ből 1-szer kiderülhet és akkor is 50-50 hogy úgy, ahogyan azt kommunikálják.
Nagyon-nagy meglepődnének sokan hogy például piacvezető telekommunikációs cégnél mit engednek meg maguknak. Ezt egyszerűen tudom és ebben igazad van, de a nemzeti titkosszolgálat IMHO más tészta. -
Male
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #24 üzenetére
Erre csak annyit tudok mondani, hogy nem
( amúgy sem lehetsz biztos benne, hogy mi az, ami pillanatnyilag valóban feltörhetetlen, abban meg főleg nem, hogy mondjuk egy év múlva is az lesz... ez csak arra igaz, ami elméletileg is feltörhetetlen ) -
törölt tag
válasz Ivy.4.Ever #24 üzenetére
Igen, de ha már az adatokat kirakták, akkor a kulcs is legyen kint
Amúgy nem értem, miért nem lehet titkosítani ezeket az adatokat. Ha adatbázis, jó eséllyel van beépített titkosítás (lsd. AES a MySQL-ben, pg_crypto, stb...). Ha csak egy backup fájl, akkor fél óra alatt lehet írni rá egy AES titkosító programot, vagy leszedni egyet netről.
Ugyanez, pl. amikor kikerült 20k FBI alkalmazott személyes adata. Igaz ott belső hálóról szedték, ha jól emlékszem.Nagyon hanyagul kezelik a személyes adatokat sok helyen és ez nem a technika hiánya, hanem az akaraté.
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #21 üzenetére
Persze, hogy nem alkalmas ilyen adatmennyiségre, de amire reagáltam, az a törhetetlen kódolásról szólt.
-
e=mc²
őstag
Ha mar igy mindenhonnan jonnek az infok, hogy ez az orszag igy ez az orszag ugy, kivancsi lennek, hogy nalunk hogyan van ez megoldva. Pl. Ugyfelkapu adatbazisa.
Vagy csak majd egyszer halljuk a kozteven, hogy tamadas erte Magyarorszagot, de semmi ok az aggodalomra, csak nehany adatot masoltak le az elkovetok, amit visszakovetelunk toluk?
Ambulimax Provider
-
gabor7th
addikt
Ők nagyon örülnének, ha minden a felhőben lenne... külföldön. Belföldön meg talán még ők hisznek benne, hogy tudnak olyat csinálni amit nem tudnak feltörni a külföldiek. Ez egy elavult gondolokozás mód(talán 10-15 éve még lehetett benne hinni), és rengeteg kárt okozott már az USA-nak is.
[ Szerkesztve ]
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Gyb001
senior tag
válasz Ivy.4.Ever #8 üzenetére
Minden föltörhető brute forcal. Csak lehet nem éljük meg a végét
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
Male
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #8 üzenetére
Pl mi az a rengeteg algoritmus, ami semmilyen módon nem törhető titkosítás? Felsorolsz párat?
Mert amikor én tanultam, akkor még csak egyetlen egy volt belőle... -
randras
veterán
A MacKeeper nem kb. a legkönnyebben besz*pható OSX-es malware/adware? Az ilyeneket gyártóknak is van biztonsági kutatója?
-
Hiftu
senior tag
A mexikói kormányról nem tudom, de az Egyesült Államok kormánya nem hisz a titkosítás fontosságában.
Ezért is lenne jó, hogy célzottan az összes kormánytag (vagy akár képviselő) és családjának a személyes adata titkosítatlanul jelenjen meg valamelyik tárhelyszolgáltató oldalán. Akár hozzá is csaphatnánk az FBI és NSA felsővezetésének adatait is. Talán átgondolnák az esetet.[ Szerkesztve ]
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
veterán
Sot, semmit se lenne szabad netre kotni, olyan biztonsagos lenne ha nem lenne netre kotve.. Ja nem. Talan csak valaki elhagyta a pendriveot, amin ezek az adatok voltak, a megtalalo meg viccesnek gondolta, hogy feltolti vhova..
A titkositas hianya a nevetseges ez esetben, mert egyesek szerint felesleges..Everybody lies.
-
törölt tag
...mert minden feltörhető...
Tessék, ha annyira értesz hozzá:
1. RXp0IGVneSDDs3ZvZMOhcyBpcyB2aXNzemFmZWp0aS4=
2. EnCt2e67e1d75efe18cca5b79b3b7b3512bae330b35fde67e1d75efe18cca5b79b3b75j/WEgizPwD
tmG4gHVdaG3/m9HY/u1VtOhFPSXOPrmef+mo9ccpAQUKRPPw=IwEmSDecrypt it at https://encipher.it
-
gabor7th
addikt
válasz Ivy.4.Ever #4 üzenetére
Lehet, hogy titikosítva volt csak feltörték. Nem szabadba fontos dolgokat netre kötni, mert minden feltörhető. Ha pedig cloudba rakod tízmilliók értékes dolgait( cégek fontos dolgai) akkor már csak idő kérdése a feltörés.
-
Ivy.4.Ever
őstag
-
gabor7th
addikt
Ezért "szeretem" én a felhőt, meg a gondolatot, hogy tízmilliók adatai töltsük fel oda. A felhő biztonságosabb... ja persze de attól még feltörhető és elég csak egy alkalom és hopp az ország teljes lakosságának, tízmillióknak, százmillióknak az adatai kint vannak szépen. Az apróbetű persze majd ott lesz, nem kapsz semmi kártérítést. És ne felejtsük el, hogy személyi adatok mellett ott lenne a találmányok leírása, üzleti titkok, ha a vállalkozások adatai is fent lennének a felhőben. A túlzott digitális állam dolgot is át kéne gondolni, mert nemcsak ellopni lehet valamit, hanem tönkretenni is. Ha pedig bejut valaki akkor arra is képes lesz.
-
atike
nagyúr
Nagyon előtérben van a titkosítás (annak hiánya), a személyi adatok védelme, hiánya... Minden héten van hír már ezzel kapcsolatban. Ha eddig nem volt sok ember paranoiás lassan tuti az lesz....
-
Danex
addikt
" aki tavaly decemberben azzal szerzett magának nevet, hogy tavaly decemberben felfedezte,..." Olvastassuk el a cikkünket valaki mással is mielőtt kiposztoljuk
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hardcore café
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple TV+
- Vodafone mobilszolgáltatások
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest