Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
djgeg
őstag
OHOHOHO
Ha bárki nézi még
[Dell venue 11 PRO $849.99- i5 4GB ram 128gb SSD]"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
djgeg
őstag
Óóóóó gyerekek:
Dell tabok megjöttek
11" akár 8gb ram i5 proci. 1000$ körül talán megáll (500$ tól az atom os), cserélhető akksi, normális dokkoló 10 óra akku idő, akksis billel 16 óra...
Na ez kell nekem."640 kByte memória mindenre elegendő"
-
WinPho
senior tag
-
Воланд
titán
en mostmar megvarom, hogy mit mutat a nokia. vagy marad a tuzvillam es lesz melle valami tab, vagy megy a tuzvillam (a fiokba) es lesz egy phablet.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
pzstm
titán
apropó nagyon off, de van itt olyan "balek" ( ) aki sógoréktól tervezi beszerezni a masinát (Surface2)?
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
martonx
veterán
válasz fordfairlane #120 üzenetére
Végülis ha így vesszük IOS és Android vonalon se változik semmi évek óta. Kijön egy Galaxy Tab nagyobb felbontással, vagy egy IPad nagyobb felbontással, újabb procival, meg jobb lett a kamera. De hisz ezek csak a kötelezőt hozták! Lesz rajtuk ujjlenyomat olvasó? Nagy ügy, bizonyos notikon évek óta van.
Ha tényleg nagy változásokról szeretnénk beszélgetni, akkor az utóbbi években kettő ilyen volt. Az IPhone 1, illetve az IPad 1 megjelenése. Minden más smafu.Én kérek elnézést!
-
pzstm
titán
válasz julius666 #129 üzenetére
Teljesen nyilvánvalóan az MS sem gondolja már komolyan ezt, csak ugye bele van borítva rahedli pénz a termékvonalba, alternatív termék nincs, így marad az izzadságszagú előre menekülés.
Ekkora hülyeséget rég olvastam. Made my day...köszi
Amúgy átadom a másik négy embernek rajtam kívül, hogy balekok. Szerencsére egy fél pillanatig nem veszem komolyan
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
julius666
addikt
Höhö... a szokásos még nincs kész de rajta vagyunk a témán.
Ne aggódj, majd jövőre. Akkor majd végre TÉNYLEG kijönnek az AMD-s surfacek amik nagyon tutik lesznek majd. Akkor jön majd el a kánaán, csak várj még egy generációt. Majd legközelebb.
Teljesen nyilvánvalóan az MS sem gondolja már komolyan ezt, csak ugye bele van borítva rahedli pénz a termékvonalba, alternatív termék nincs, így marad az izzadságszagú előre menekülés. Szvsz még esetleg egy generáció benne van a dologban, amit még ballmerék előkészítettek, aztán az új vezér majd valami új irányvonalat mutat, a surface tulajok az egész platformmal együtt pedig szépen el lesznek felejtve a bánatba, mint ez már annyiszor megtörtént a cég történetében.
El nem tudom képzelni ki lehet akkora balek, hogy ennyi pénzért beleugorjon akár egy RT-be, akár egy PRO-ba.
-
Peter13
senior tag
Ebben igazságod vagyon, de még a 4200 is csak nehezen (lassítva, max 850 Mhz) fér bele a fogyasztási keretbe, 4400 meg már nincs is Y-os Haswellben,csak U betűsben, azt meg nem tudom hogy tudnák belepaszírozni (persze lehet hogy meglepődök).
A 4200-es (a maga 20 számolójával) 850 -en nem hiszem hogy nagy eltérést mutatna egy 4000-eshez (16 számoló) képest (főleg hogy az 1100-en is szaladgálhat az én energiazabáló szörnyemben ), de ugyanez igaz egy ULV 4400-esre is (amit szintén kissé visszafognak a fogyasztás miatt). Kevés. 5000-es szériára szerintem esély sincs, de ne legyen igazam, és örüljünk együtt"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
stratova
veterán
Revideálom magam.
Közben vetettem egy pillantást a jelenlegi hibrid felhozatal egy részére. Sony VAIO Duo 13, VAIO Duo 11 utóbbi legvastagabb pontján 0.77" és mindkettő i5-4200U / i7-4500U / i7-4650U változatban érhető el.Nem tudom mennyire melegedett a 0,53" előd az i5-3317U-val, de ezek alapján tényleg van ráció egy Core i U APU-ban.
-
Peter13
senior tag
OK, igazad van: most így hirtelen nem tudok olyan alkalmazást mondani, amit a Surface Pro ne tudna megcsinálni (legalábbis az én normál, egységsugarú felhasználási körömön belül) de egy subnoti igen (na jó, DVD lejátszás, de ez idétlen és nem fair )
Enegem speciel két konkrét dolog zavar: az egyik a limitált bővíthetőség (memória, háttértár), a másik a játékok kizárása (esély sincs egy normális dedikált VGA-ra). Nálam egy Sony SVS1511 teljesít szolgálatot, ami persze nem szub-notebook és nem is ultrabook (bár most hogy kiszedtem belőle az akksit és tettem bele egy SSD-t, viccesen könnyű lett, alig több mint másfél kiló), de nem cserélném le egy surface pro-ra, mert nem tudnám rajta az általam kedvelt hülye játékokat futtatni amikor elzavarnak vidékre (próbáltam az intel IGP-t, azt hittem a HD4000-es már elég lesz, nagyon nem volt az, sajnos). A többi pusztán pszichés dolog, és ebben igazad van: nekem (!) jó a tudat hogy akármikor belepattinthatok még több memóriát vagy egy második vinyot a DVD helyére (ha soha nem kerül rá sor, akkor is), hogy egy bika (3612QM) proci van benne (bár ritkán használom ki, de akkor is), és hogy rendes méretű bővítőportok állnak rendelkezésemre (ezeket mondjuk gyakran használom).
Emellett pedig egy Nexus 10-est nyúzok, ami egyszerűen még nem akadt meg abban amire nekem kell, tehát semmi sem motivál ennek lecserélésére sem.
Szóval (árazástól most elvonatkoztatva) üzleti alkalmazások területén egy Surface Pro is jó lehet (majd jönnek a kollégák kijavítani ha nekik vannak konkrét példái), csak nekem ez kevés: én nem hurcolászok egy céges meg egy magán gépet ha nem muszáj (volt olyan időpszakom is, feltűnően utáltam). Persze lehet egy magán játékos notebook, meg egy Surface Pro, de akkor pont ott vagyok ahol most: egy lapos, egy tablet...ördögi kör
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
WinPho
senior tag
Ez a vásárló és az eladó hülyesége, hogy utána se néz, hogy mit vesz/elad... Nem az RT hibája...
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
satz18
őstag
Ha HD 5000-el jöne pl az i5 4250U-val akkor még játékra is alkalmas lenne. Ha választani kéne most, hogy egy lenovo y510 vagy egy Tablet HD 5000-es IGP-vel, hát erősen elgondolkodnék az utóbbin. Mondjuk attól is erősen függne a dolog, hogy a 720p hogy nézne ki azon az FHD kijelzőn. Sajnos nem túl kifizetődő natív felbontás alá menni. De játéknál rá is köthetném egy HD monitorra.
Na lényegtelen ezen filóznom most mivel ott a DTR ami még marad egy jó ideig.[ Szerkesztve ]
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
djgeg
őstag
válasz fordfairlane #120 üzenetére
Hát nem tudom, én a Pro-n nem találtam fogást... az árán kívül. Az MS az RT vel meg kifejezi az őrület definícióját.
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
fordfairlane
veterán
Pedig tényleg semmi nem változott. Nehogymár a kötelező hardverspec növekedést változásnak vegyük, az max. annyi, hogy a lemaradást kicsit csökkentik vele. A koncepció ugyanaz, az ár ugyanaz, a terjesztés módja ugyanaz. Az RT továbbra is az, ami. A csempék persze sokkal rugalmasabbak, hurrá.
A legpozitívabb dolog, hogy a Modern UI platform több alkalmazást tudhat maga mögött, mint mikor a Surfacek indultak, és emiatt az RT-n gyakorlatilag semmi nem volt a gyári szoftvereken kívül. Mert szerintem az, hogy nem vitték a Surface RT-t, annak ez volt az egyik fő oka. Ebben kétségtelenül előrelépés történt, de ez önmagában kevés.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
djgeg
őstag
Az ára miatt igen, de azok erőre, nem lesznek a jelenlegivel(laptopom) egyenértékűek.
Én nagyon várom. Jövőre elvileg meg jön majd az erősebb z3000 ami x64 es lesz, Talán az...Ha nagyon akarnám lenne 500 e Ft Surface 2Pro ra... De már elvből se akarom, főleg ha motoszkál bennem hogy ennyiért 2X erősebb laptopot vehetek.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz fordfairlane #105 üzenetére
Azért azt kijelenteni, hogy nem változott semmi erős túlzás. A hardverek végre kezdik a használhatóságot megütni (az arm-os verzió sokkal erősebb, mégis valamivel takarékosabb, az intel-es verzió sokkal takarékosabb, mégis valamivel erősebb). A win8.1-is kezdi megütni egy oprendszer szintjét, szóval ha az árazás (és sajnos a metro még mindig gyengécske, de már kezd vállalható lenni) nem lenne ennyire elbaltázva akár még vinnék is a népek.
Én kérek elnézést!
-
Glenda
addikt
válasz fordfairlane #113 üzenetére
Nem tudom, hogy tudsz-e ultrabookot venni Win7-tel. Sőt, az enyémhez Win7 driverek sincsenek. Lehet fel lehetne rakni a Win8asokat, de nem éri meg
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
djgeg
őstag
Használtad? Nekem volt szerencsém 1 hétig az első pro-t. Tökéletesen megfelt az igényeimnek. Kivéve a dokkoló-t(mert nem volt) (meg talán a kevéske ramot, de csak én vagyok ilyen telhetetlen)
Nekem nagyon is jó ez a hibrid valami. Ha kelle dolgozok vele, dokkoló egér bill háló csati, monitor, aztán ha menni kell tárgyalni vagy el valamerre akkor felkapom és viszem
Egy negatívuma van, használat ügyileg, ölben nem lehet "kihajtani" és gépelni. Nekem nagyon bejön... És sokaknak... Csak az ára nem.[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
A Pro egyszerűen drága, kábé az Ultrabookok alsó árszegmensével van pariban, és ahogy elnézem, ez a fajta hibrid természet nem túl bejövős. Legalábbis egyelőre.
Őszintén szólva engem sem vonz az érintőkijelző, haszna nincs sok, viszont mindenhol tolakszik (persze ez a Windows 8 sajátsága). Ennyi pénzért én is ultrabookot vennék, OS X-szel vagy Win7-tel.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
djgeg
őstag
válasz fordfairlane #110 üzenetére
Az RT nál egyet értek... De a Pro? Azzal mi baj van? Elég erős ahhoz, hogy laptopot kiváltsa, végre dokkolható, alakul az aku idő... stb. Csak k drága...
-
djgeg
őstag
válasz fordfairlane #107 üzenetére
(termékpozicionálás) my bad :|
-
Nandish
tag
Istenem hogy ez a kategória milyen szinten nem érint engem... ez nem tablet és nem is pc egy hibrid amit soha nem fogok tudni elfogadni, persze lehet hogy velem van a baj de egyszerűen nem tudom magam elképzelni ahogy a vonaton egy ilyet nyomkodok és úgy látszik ezzel nem csak én vagyok így mert elég csúfosan meg szívták a másik generációval.
12 éve vagyok Ph-n! 13 éve szerelek Apple készülékeket...
-
djgeg
őstag
válasz fordfairlane #105 üzenetére
Termékmegjelölés? Ki nem szarja le most úgy őszintén. Olyan fantázianevű laptop kategóriák vannak ma már...
Semmi baj a koncepcióval (Pro-nál) Csak rohadtul drága. RT szerintem is baromság, pár hónappal a Z3000 Intel atom procik előtt... de ők tudják mennyi pénzük van, amit szórhatnak."640 kByte memória mindenre elegendő"
-
fordfairlane
veterán
Hát az még mindig kérdéses, hogy ez a széria mitől lehetne sikeres, ha az előzőek nem voltak azok. Ha jól látom, akkor változni nem változott semmi a kötelező specbumpon kívül. Korlátozott értékesítés, zavaros termékpozicionálás, széteső koncepció.
x gon' give it to ya
-
vivanto
tag
De, kettős mérce, vagy csak simán szeretnek az emberek kötözködni. Nyilván az összes létező felhasználási területet soha nem fogja nem csak a surface pro de egyetlen kategóriájába eső gép sem kielégíteni.
Valaki mond egy notebook-ot - bármi egyéb megkötés nélkül - egyből jönnek a DTR meg a subnoti huszárok. Az x230 valóban egy nagyon jó gép, de ő is áldoz. Mobilitásban összehasonlítani a kettőt és kijelenteni hogy egyenlőek nevetséges.
Ha szerinted tényleg nem kettős mérce, akkor mondj akár egy olyan alkalmazási területet, amit egy MBA tud, a surface pro meg nem (OS függő spec appokat leszámítva). Az emberek nagy többsége nem használja olyanra a notiját amit ez az eszköz ne tudna ugyanolyan hatékonyan elvégezni, viszont az emberek többsége nem is fog ennyi pénzt áldozni amikor egy deszka 15"-os inspiron vagy asus, acer, akármi bucsus cucc is képes ezekre kevesebb mint fele ennyiért.
-
satz18
őstag
Egy DTR-t még jó pár évig nem fognak kiváltani a tabok. Akinek nem kell erőmű, pl irodai használat, multimédia, annak igen is kiváltja már most. Ahogy telni fognak az évek, egyre inkább elfognak halványodni a határok. Ugyanúgy, mint hogy régen egy asztali PC-t laptoppal nem nagyon lehetett kiváltani, de a mai DTR-ek 4 magos i7-el már pariba vannak a desktoppal .GPUban még mindig nagy mondjuk a lemaradás.
[ Szerkesztve ]
-
Peter13
senior tag
Hát igen, itt van az eb hantja. És ez nem kettős mérce, ez egyszerűen a zavaros termékpozicionálás hozománya. Lehet hogy a surface pro kitud váltani bizonyos esetekben egy laptopot? Lehet. Mersz erre számítani? Na itt már kezdünk elbizonytalanodni....ööö, lehet hogy az esetek többségében elég a Surface Pro, de mégis vennék inkább egy subnotit is, mert azzal BIZTOS hogy minden helyzetben felkészült honpolgár lehetek. És itt vérzik el az egész. Ha nem mer az ember csak erre támaszkodni, akkor úgyis vesz egy valamilyen lapost (ki-ki igényei szerint), meg egy táblagépet (megintcsak ki-mit szeret alapon).
És akkor itt jön a kérdés hogy miért vennék ezt mint táblagépet a többi helyett?
Én erre gondoltam hogy ezt cseszettól nem gondolták végig a Microsoftos kollégák. Kijött egy termék ami "lehet hogy képes 2 kategóriát kiváltani de lehet hogy nem", erősen prémium áron, zavaros pozicionálással. Csodálkoznak hogy nem megy a bolt?
(és akkor most félreteszem magával a koncepcióval-hardverrel kacsolatos egyéni véleményement, csak mint termékre, és annak piaci bevezetésére gondolok)
-
djgeg
őstag
Épp ez az... nekem nem erőmű kell... Csak ha kell akkor tele kell raknom 8-10 GB ramot (nem állandóan)
. Nálam ez a munka eszköz, és ezt még mindig nem tudja kiváltani a Surface... csak épp, hogy 2-2.5X es áron...(#95) pzstm
8gb épp hogy elég... A jelenlegi gépem meg talán még "lassabb" vagy ugyan olyan teljesítményű lenne, mint a Surface pro2. Épp most állok vásárlás elött mondom megvárom a Surface 2 Pro-t hátha értelmes ára lesz... Hát nem. Nem zavar, hogy drágább mint egy ugyan olyan teljesítményű laptop, csak az hogy 2-2.5X es ára van.
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
na ide jó a win8 csempés megjelenése
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
dabadab
titán
Akkor most döntsük el, hogy a Surface Pro alkalmas kiváltani egy laptopot (és akkor felmerül az a kérdés, hogy miért kerül elő állandóan az, hogy ez "csak egy tablet") vagy ez "csak egy tablet", akkor viszont az a kérdés, hogy mi az, ami miatt ezt és nem egy iPadet vagy Nexus 10-et.
BTW, az asszony x230-jában is 16 GB RAM van, aztán mobilabb, mint egy touch coveres Surface Pro.
DRM is theft
-
Béééla
őstag
válasz Tigerclaw #84 üzenetére
>Én a Surface Pro árából inkább vennék egy 11 inches ultrabookot, pl. egy MacBook Air-t (amin futhatna W8 is ha az kell).
Amiben még mindig nincs Wacom ceruza vagy tapi, ami nekem elengedhetetlen.
Az ultrabookokat meg hagyjuk szerintem, még egy akkora lehúzással nem találkoztam...
Bélabá
-
pzstm
titán
Nem több VM egyidejű futására kell egy tablet funkcionalitássla is rendelkező masina
Valamiféle komoly workstation kell Neked, ugyanis ha a 16GB Ram is épphogy elég, akkor nem a Surface a Te barátod, bár nyilván nem is ennyi üzemidőt és nem ilyen méretet fogsz találni
-
djgeg
őstag
Most is i5 ketyeg ebben, csak ramból vagyok olyan hogy sose elég
Nekem egy olyan tablet kéne amit tudok tényleg munkára használni. "Sajnos" nekem nem egy böngészőből és egy Office-ból áll a munka. Kell a ramocska
Mindezek mellet már vágyom egy tabra. amit használhatok tényleg munkára. Ami azt jelenti hogy bam dokkoló monitor bill egér. Ha kell akkor meg felkapom (hiszen rohangálok nap közben eleget...) És mindezt nem 2X áron, mint a hasonló teljesítményű laptop!
[ Szerkesztve ]
-
djgeg
őstag
Akkor mennyi 500.000 Ft ból talán megállok? Aztakuva...
Azért már egy elég durva teljesítmény vékony üzleti gépet veszek.Miért csibnálja ezt az MS?
Magánszférában nem éri meg... (szerintem). Üzleti szférában meg ki az a mázlista aki át tudja nyomni a beszerzési tervezeten ezt? Szerintem nincs cég aki inkább ne 2 asztalit vagy laptopot venne 1 Surface árából...
(#91) satz18
Kb leszarom a háttértárat... RAM kell... Nekem még a 8 is éppen hogy. 16 ot is megeszem perr pill.. (14 gb használva) Oké fut 2 VM... de hát ha kell...
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
sajnos nem jössz ki annyiból.
8GB RAM csak a 256-os SSD-s verzióban van, ami 1300 dollár, ahhoz még a dokkoló meg power cover az már majdnem bruttó 2000 dollár, cserébe elég durva összeállításod van mondjuk
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
Azoknak akik az AMD miatt sírnak: Prémium szegmensbe szánják, nem engedhetik meg maguknak hogy "csak" amd legyen benne. Intel=audi/merci/bmw AMD=max opel..
-
djgeg
őstag
Most akkor "vegyek" egy surface 2 Pro 8gb ram al, akksis coverel, dokkolóval 1300$ -ért? Aztán ha minden jól megy kijövök 350.000 Ft ból vám meg áfával?
Mi is az őrültség definíciója? Amikor valamivel bukunk majdnem 1 milliárd $ és még is megpróbáljuk újra?
Minek toltak bele az Rt-s be egy ARM es procit amikor az év végén jönnek a x86 atom procis táblák? Miért nem rakott bele egy olyat? Miért nem csinált egy gyengébb meg egy erősebb Surfacet? Most megint van egy használhatatlan, amit úgy se vesznek. meg egy jó-jó de k drága. Gratula MS...Már évek óta akarok egy Tabletet laptop leváltására, dokkoló minden... De 350 e Ft? 16gb ram i7 windows office-al veszek Dell laptopot már (nem üzleti), de még is nem 1 év garival...
-
vivanto
tag
válasz Tigerclaw #84 üzenetére
A Surface Pro 2-ből is kapsz 128GB-os ssd-vel szintén $999-ért. Az új kétállású támaszt elvileg pont az ölben való használatra tervezték, de azért nekem is vannak fenntartásaim a hatékonyságára.
Abban viszont igazad van, hogy nem kell külön billenytűt venni, mindjárt spórol az ember 100-130 dollárt. Bár nekem kifejezetten a billentyű miatt tetszik, hisz az inkább funkcionál egy mappa-borítóként amit nyugodtan hátra is hajthatsz (elvileg kijavították az ezzel kapcsolatos hibákat), nem zavar sem a megléte, sem a cipelése tabos használat esetén, mégis mindig ott van ha szükség van rá.
szerk: Az sem teljesen kizárt hogy lesz a Pro-nak olyan csomagolása amihez hozzádobnak egy billentyűt, korábban ez csak az RT-nél volt.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
mesélje már el valaki miért kell a 21. században egy fél centi vastag gép mellé egy ilyen böszme tank dokkolót gyártani... annyira igénytelen az egész.
-
satz18
őstag
válasz #06658560 #83 üzenetére
Aki hajón akar gépelni az ne vegyen tabot. Pont. Lehet nem fejeztem ki magam érthetően. És gondolom sokaknál követek el szentségtörést, hogy az x60-asomra egy 1500 Ft os billentyűzet van rákötve. Ez van, ez a magánvéleményem. Nem akarok vitába szállni, én befejeztem.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Én a Surface Pro árából inkább vennék egy 11 inches ultrabookot, pl. egy MacBook Air-t (amin futhatna W8 is ha az kell). 899 helyett 999 dollár, de 64 helyett 128-as SSD van benne és alapból "jár hozzá" a háttérvilágításos billentyűzet. Teljes értékű notebook, hiszen használhatod nemcsak asztalon, de az öledben is, a surface pro-val ellentétben, amihez ha jól tippelek külön kell megvenni 100+ dollárért a rácsatlakoztatható billentyűzetet. A minőség pedig garantált. Persze lehet hogy van még ettől is kedvezőbb árú ultrabook, akár a convertible modellekből is.
Igaz a Surface Pro felbontása és ppi-je magasabb, de egy 10 inches kijelzőn ebből funkcionálisan nem lehet profitálni, vagyis csak a szemnek szép. Az egyetlen plusz számomra csak az IPS panel lenne.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
"Ha a lenovo x60 és vagy az y580 szar, akkor én kérek elnézést"
Te mondtad róla, meg mindegyikről- pláne, hogy forró is.
"Akinek olyan különleges igényei vannak, mint a hajón repülőn stb gépelés, annak 1 nem kell tabot venni, ha mégis kell neki a tab, léteznek dokkolók, kis méretű BT billentyűk stb."
És akkor egyik kézzel a tabot tartja, másikkal a bilzetet, a harmadikkal és negyedikkel pedig gépel. Oh, wait...
"Azt senki nem állította, hogy a surface pró mindenki igényeit kielégíti."
Mondd, te csak írogatsz össze-vissza, vagy követed is a vita menetét?
-
CharlieDrop
veterán
Nem tudom, volt probookom (oké nem elite, de már nem is consumer), nem volt dokkolója.
Soknak portreplikátora van mindössze..."Mertem feltetelezni, hogy nem a 17"-es DTR gepek alternativajakent kepzeled el a Surface Prot."
Nem, 15"-os átlogos notihoz bátorkodtam.
Vagy 13"-os Viao-khoz, probookokhoz ilyesmik, amik úgy nagyjából ilyen árban vannak (nagyjából, nem pontosan)(#81) stratova: Köszi
[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
stratova
veterán
válasz CharlieDrop #69 üzenetére
2012 Computex - Compal 13.3" hinrid prototípus AMD ULV Trinityvel - nem került sorozatgyártásba
2013 Computex - Compal Temash A6-os 13.3" hibrid prototípus
2013 Computex 11"-os tablet prototípus (valószínűleg A4-1200-zal)
2013 - HP Pavilion 13 X2Kieg.: A Probook S nem kapott dokkolót, a Probook B igen.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Ha neked az X60 billentyuzete "szar", akkor erdekelne, hogy szerinted mi az, ami jo (1500 forintert, plane).
"Akinek olyan különleges igényei vannak, mint a hajón repülőn stb gépelés, annak 1 nem kell tabot venni, ha mégis kell neki a tab, léteznek dokkolók, kis méretű BT billentyűk stb."
Egyre inkabb az az erzesem tamad, hogy laptopot meg csak kepen lattal. BT billentyuzet vonaton? Really?
"Azt senki nem állította, hogy a surface pró mindenki igényeit kielégíti."
Azert jo lenne, ha megnezned, hogy mire valaszolsz.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
martonx
veterán
Pont ez a baj. Láttad már a Mail appot 1366*768-on 10.1 vagy 11.6 colon? Mikroszkópot miért nem mellékeltek hozzá? És még sorolhatnám a miniatűr betűméretű appokat.
Annak örülök, hogy a vektoros megjelenítéssel elvileg minden felbontásban jól néz ki a végeredmény, de miért nem lehet egy nyüves betűméretet, vagy alapértelmezett nagyítást beállítani rajta?Nem csoda, hogy a win8, winRT nem lett túl sikeres, és az emberek inkább desktop-ot használnak a totál fos metro miatt. Mivel a gépem megfelelően kicsi, és érintőképernyős ezért tök jó lenne a metro-s appokat használni, csak ne lennének ennyire végtelenül bénák. De az appok még hagyján (áruházból kell letölteni érintős számológépet? normálisak ezek?), regisztrációs adatbázist kell hekkelni ahhoz, hogy a csempék általános megjelenését hozzá igazítsam a képernyő mérethez? Normálisak ezek a Microsoftnál?
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a Skype mennyire béna metro-n, meg úgy általában is elég instabil a rendszer (kizárólag a metro vagy metro-s appok, win8 desktop még nem akadt ki az elmúlt két hét alatt).
Pedig ezek faék egyszerű problémák, nem hiszem el, hogy nem lehet kijavítani. Ha meg nem teszik meg, akkor nem kellene csodálkozni, hogy a népek nem viszik ezerrel a win-es cuccokat, pláne nem ennyi pénzért.
Én kérek elnézést!
-
satz18
őstag
válasz #06658560 #76 üzenetére
Ha a lenovo x60 és vagy az y580 szar, akkor én kérek elnézést.
Akinek olyan különleges igényei vannak, mint a hajón repülőn stb gépelés, annak 1 nem kell tabot venni, ha mégis kell neki a tab, léteznek dokkolók, kis méretű BT billentyűk stb. Azt senki nem állította, hogy a surface pró mindenki igényeit kielégíti.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz CharlieDrop #74 üzenetére
"Volt szó subnotiról?"
Mertem feltetelezni, hogy nem a 17"-es DTR gepek alternativajakent kepzeled el a Surface Prot.
"Van amelyik tudja, nem mind."
A business laptopok tudjak, kivetel nelkul. Szinten mertem feltetelezni, hogy nem a 100k-s konzumer gepek alternativajakent kepzeled el a Surface Prot.
"És ha már először a Subnotikkal példálóztál hány olyan van ami dokkolós?"
Hany olyan van, ami nem az? A subnotebook tenyleg az echte uzleti kategoria, itt ez tok alap feature, tizenot eve is az volt.
DRM is theft
-
törölt tag
" A noti billentyűzet forró, kényelmetlen, útban van."
Ja, kérem, aki szart vesz...
"Ez 3X1500 Ft. Nem egy őrületes összeg."
És repülőn, vonaton, hajón, kompon, tranzitban, váróban, nem az íróasztalnál tartott megbeszélésen hogy is dolgozzon az ember?
#74 CharlieDrop: amelyiken van USB3, az mindegyik.
[ Szerkesztve ]
-
satz18
őstag
1. de igen könnyebb.
2. Ez ugyan szvsz, de sztem tök fölösleges egy notira billentyűzet. Az összes laptopom külső egér billentyűzettel és xbox controllerrel megy. A noti billentyűzet forró, kényelmetlen, útban van. Veszel egy külső billentyűzetet otthonra és a munkahelyre, és akkor nem kell horcolászni, csak a tabot. Ha hazamész hétvégére még vehetsz oda is egy billentyűzetet. Ez 3X1500 Ft. Nem egy őrületes összeg.
#74 A lenovo x230 tudja ami mint tudjuk sokkalolcsóbb egy surface pronálvagy nem.[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
"Konnyebbnek nem konnyebb egy subnotebooknal"
Volt szó subnotiról?"Vagyis azt is kell cipelni,"
Notebookkal nem cipeled a billentyűzetet? -> igaz, ahogy írtad a támasztás nem az igazi, itt nem is egyértelmű előnyről van szó, elismerem, de az irány jó."ha dolgozni akarsz igazán, akkor dokkoló és hurrá."
"Ezt meg a notebookok ezer eve tudjak."Van amelyik tudja, nem mind. És ha már először a Subnotikkal példálóztál hány olyan van ami dokkolós?
-
Béééla
őstag
Ezennel az ára is (és a Wacom cerka megtartása) eldöntötte a Pronak: ez lesz bizony a következő gép, ha megdöglik a 2740p HP
Nem értem, miért tartják drágának: ez egy ceruzás-érintős csúcs mobil gép. Nézzük csak meg, hogy a hasonló tudásúak mennyibe kerülnek: 4 számjegy legalább és USD-ben mérve. (jó is lenne 4 számjegyű Pro Magyar Forintban)
És ha nem kell a Taccs Kover, akkor feltalálták a BT billentyűzetet.Az RT(L)2 pedig a tömegeknek szánt. Árazása is inkább az ipadok körül legyeskedik. És valószínűleg Átlag Pistának is jobban megfelel az üzemidő és teljesítmény. Programot meg ne hákoljon, ott a Windóz Store. Úgyse fogod tudni elmagyarázni, hogy nem fog menni az x86-os program rajta.
A dokkoló pedig külön öröm.
Bélabá
-
dabadab
titán
válasz CharlieDrop #71 üzenetére
"akkor jóval mobilabb (könnyebb)"
Konnyebbnek nem konnyebb egy subnotebooknal (viszont folyamatosan tartani kell, nem tudod ugy lerakni, mint egy notebookot), es nem is kisebb (valamivel vekonyabb, de pakolasnal tipikusan nem a vastagsag szokott problemat okozni)
"ha mégis kell csak felcsatolod"
Vagyis azt is kell cipelni, ugy meg aztan vegkepp elveszik barmifele elony. Raadasul ezek a felcsatolhato billentyuzetek egyelore nem tunnek igazan meggyozonek.
"ha dolgozni akarsz igazán, akkor dokkoló és hurrá."
Ezt meg a notebookok ezer eve tudjak.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
CharlieDrop
veterán
a következők:
1. ha csak úgy el akarsz lenni, olvasni, zenét hallgatni bármi, akkor jóval mobilabb (könnyebb), nem zavar be a billentyűzet.
2. ha mégis kell csak felcsatolod
3. ha dolgozni akarsz igazán, akkor dokkoló és hurrá.kieg.: nyilván még mindig maradt egy pár előnye a notebookoknak, de én részemről már simán lecsérélném egy ilyenre.
-
félisten
Szerintem csak ott a gond hogy az RT a desktop móddal megtéveszti az embereket. Itt is olvastam már olyat hogy valaki sírt hogy megvette a W8 tabot de nem tud rá telepíteni. Hét igen ez ilyen, ez RT, beszoptad, mert az eladó sem tudta. Minek beke desktop mód ha nincs is rá dt app? A market meg egy vicc.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
vivanto
tag
Valószínűleg ebben is U-szériás CPU van, ami szintén 15 watt, nem kevesebb. Ennek ellenére én is keveslem a 6 órát. A MBA egy ugyanilyen frissítéstől (haswell) jóval többet nyert. Lehet hogy ebbe benne van a világítós billentyűzet, többet eszik a kijelző vagy - reményeim szerint - óvatosan inkább alábecsülnek a valós teljesítménynek.
szerk: lapozzak mielőtt válaszra bökök...
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz CharlieDrop #62 üzenetére
"A pro 2 billentyűzettel és dokkolóval leválthatja a notebookokat"
Egészen pontosan mik azok a tulajdonságai, ami miatt nem hogy versenyképes alternatívának, de egyenesen vitathatlanul jobb megoldásnak látod, mint a notebookokat?
DRM is theft
-
satz18
őstag
Nagyon meglepődnék, hogy ha Y plusz aktív hűtés kombó lenne, sztem inkább U széria lesz az. 1 év után is maradt a véleményem, miszerint a nagy teljesítményű aktív tabletek azok az ulrtabookoknak valós alternatívái. Pl egy i5 4250u-s FHD IPS tablet 250k körül sztem rendkívül jó ajánlat lenne. Sztem az Y-os haswell felesleges plus kompromisszum lenne, ha már úgy is aktív és mint tudjuk az U szériának is remek fogyasztása van. Az RT-nek továbbra is pontosan nulla értelmét látom, sztem az androidos iOS-es tableteknek az alternatívái az atom Z3000-es szériájú tabletek. A temashok is lehetnének azok, de nem hiszem, hogy az árazásuk versenyképes lesz.
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
A pro 2 billentyűzettel és dokkolóval leválthatja a notebookokat, igaz kíváncsi vagyok így fullosan mibe fájna, mondjuk 256GB SSD-vel és8GB RAM-mal...
-
stratova
veterán
Szvsz ennek több oka is lehet:
- Egy AMD SoC teljes értékű Windows 8.1 futtatását tenné lehetővé, ami ha nem is feltétlenül kanibalizálná a Core i APU-s termékeket, de a funkcinalitásbéli különbség szinte eltűnne (azért írtam, hogy szinte, mert Temash valós használhatóságát nem ismerem, csak E350-et használtam W7 64-gyel).
- AMD terméknél 3 éves terméktámogatás nyújtandó, Intelnél elég egy is. Emiatt maga a support drágább
- Intel komolyabb marketingtámogatást tud adni.
- Akkuidőben még talán jobb a tegra (ez csak tipp).Passzív üzemben valószínűleg a 2 magos 1 GHz-es A4-1200 tudna működni.
Felső kategóriás AMD Tabletet eddig csak a Fuji dobott piacra, de a Stylistic Q572-ben még Z-60 dolgozik
-
törölt tag
Ez a Surface 2 pro és az előző Surface is tetszett, csak az ára nem...
Ms-éknél nem tudom miért nem jönnek rá egy egyszerű dologra: csak 1x kéne beindítani a store-t pl.: olcsón eladni egy széria tabletet vagy okostelefont, amit megvesznek sokan, a fejlesztők is nagyobb kedvel fejlesztenének a platformjukra és beindulna a "gépezet". Első körben lehet nem térülne meg az eszköz ára, de mint ahogy működik a konzoloknál is; a gépen egyszer bukik, de a játékokon (store) megtérül.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz VaniliásRönk #45 üzenetére
Sorry...nem figyeltem.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
MrPetya19
addikt
válasz VaniliásRönk #54 üzenetére
Repülőn csak turista osztályon használhatatlan, mert ott nem fér el az ülések támlájától.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
Gadgetfan_
senior tag
A Microsoftnál még mindig nem értik a tablet lényegét...
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
VaniliásRönk
nagyúr
Azért kíváncsi lennék, hogy a Type Cover/Power Cover mennyivel kényelmesebb autóban vagy repülőn, mint egy subnotebook/tablet-notebook hibrid, vagy hogy hogyan debugolsz úgy, hogy a virtuális billentyűzet kitakarja a fél képernyőt...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
martonx
veterán
válasz Pikkolo^^ #12 üzenetére
100 ropiért? Mire ide ér áfával együtt lesz az 150K is. Az meg már nem is olyan olcsó.
Én igaziból a win8.1-re leszek kíváncsi.
Vajon olyan extrákra, mint pl. DPI állítás képes lesz-e a 8.1-es? Ne adj isten beállítható lesz-e benne a betűk mérete?
Mert ezeknek a triviálisnak tűnő funkcióknak a hiánya a 8-as Metro-s appjai esetében megőrjítenek.Én kérek elnézést!
-
Drone86
tag
Bár nem volt még szerencsém élőben látni w8 táblát, de vhogy a desktop részt nehezen hiszem, hogy kézzel is kényelmesen lehet kezelni. Ezért nem értem a microsoft részéről a koncepciót. Már sokan elmondták előttem, de az armos táblára inkább a wp-t kellett volna továbbgondolni. Remélem csak idő kérdése és összevonják a kettőt..
-
vivanto
tag
Az általad említettek közül egyedül a szegényes App választékban marad el a Win RT a konkurensekétől, többi - még ha néhány szempontban várni is kellett a mostani frissítésig - mind pipa.
Egy atomos tábla viszont ezt az egyetlen előnyt röhögve túlszárnyalja, többszörösen. Erre értettem azt a lenéző hozzászólást. Természetesen ettől még jó céleszközök az ARM táblák, nekem speciel szimpatikusabbak is mint egy atommal kínlódni. Viszont kezd rohadtúl elegem lenni abból az általános kettős mércéből ahol a Win RT mindig magasabb - sokszor irreális - elvárásoknak kell megfelejen mint a másik két rendszer.
-
lenox
veterán
Azt nem ertem, hogy macbook air 15 wattos procival 38 wh aksival 10 oranal tovabb birja gyenge terhelesen. Akkor ez kisebb fogyasztasu procival tuti, hogy csak 6 oraig birja terheles nelkul? Ez nem csak egy tipp, hanem mert adat?
-
Ati1979
veterán
A pro 2 nem rossz!
-
buherton
őstag
A koncepcióról beszéltem. Az pedig zseniális. Most gondold el, hogy fejlesztőként dolgozol. Máshol van a hardver amin tudsz debuggolni, élesben is tudni kell debuggolni (pl. kocsiban), tudni kell külföldön is virítani, de emellett napirendszerességgel kell meetingre menned. Asztali PC? Kizárt. Notebook? Háááát, kocsiban egyáltalán nem kényelmes, és a repülőn is csak a gond van vele. Netbook? Akkor miért nem inkább tablet, ami sokkal erősebb? Menned kell valahova fogod a billentyűzetet és gyakorlatilag zsebre vágod. Helyeden van dokkoló szép nagy monitorral stb-vel. A másik, hogy ugyanaz a környezet, mint PC/notebookon, ugyanúgy tudod használni az IDE-t, ugyanúgy tudsz fordítani (jobb esetben elég inkrementálisan), ugyanúgy tudsz logolni/debuggolni. Csak kiveszed a dokkolóból és viszed.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
SadAsid
csendes tag
Mit is?
Semmi újdonság nincs ebben a gépben (~fél évvel ezelőtt mutatta be az AMD az új w8as gépét, ott már volt ilyen dokkoló. Sőt ott az órajeleken is emelt a gép így nagyobb teljesítményt is kaptál az extra üzemidő mellé), kicsit javítottak az előző variánson, csak elszúrták hogy a végén egy olyan dolgot tettek bele ami nem is támogatja teljesen az oprendszert (öngól?) kíváncsi leszek mikor hagynak fel a driver támogatással, vagy mikor szaggat be elsőnek egy videó, esetleg konferencián.
Microfosnak nem igazán esett le hogy az elképzelésük volt a baj, nem a rendszerbe szállított SOC.
Csodát várnak pár mellé adott programtól? Talán sikerül ezekkel pár vevőt magukhoz csalogatni. -
Peter13
senior tag
Hogy miért kajálja a nép az Ipad-et meg a Nexus-t? Szerintem (!) egyszerű:
- Hétköznapi igényeket jól kiszolgálja (ez alatt értem: böngészést-levelezést-közösségi oldalakat, plusz doksik megnézegetése, filmnézés, képnézegetés, zenehallgatás, ebook olvasás, könnyű kis játékok, ilyesmi)
- Van kb egymillió app, amiből lehet válogatni (az hogy ennek kb a 90%-a nem éppen élvonalbeli, azt most hagyjuk. Van. És van egy csomó jó is)
- Amit te is írtál: mindkettő prémium, jól összerakott, minőségi termék
- Támogatottság: mindkettő esetében figyelnek arra hogy az OS szaladjon rendesen, és a hülye user ne hekkeléssel töltse az idejét, hanem azzal hogy használja a vackát (nem azt mondom hogy más termék nem támogatott, csak azt hogy ez is egy sikerfaktor)
- Képernyőminőseg. Egy tabletnél kb nr1 tulajdonság. Örvendetes hogy a Surface jó irányba mozdult el (a fullHD szerintem már teljesen jó, de sima HD az kevés volt a másik kettő ellen).
- Passzív hűtés
- Üzemidő (ebben most nagy előrelépés történt, ami megintcsak jó, csak ez eddig nem így volt)
- ÁrMindezekkel szemben áll a WinRT limitált Windows kompatibilitásának előnye, ami szerintem (!) elég keveseket érint, a tömegeket mindenestre nem hatotta meg ((full WIN kompatibilitás persze mindjárt más lenne).
Hát röviden ezért kajálja a népe a másik kettőt. Szerintem. A surface egy szégyenletesen elbaltázott és arrogáns próbálkozás volt a Microsoft részéről, a piac ennek megfelelően is kezelte. A Surface 2 jobbnak tűnik, de a fenti kis listát végignézve még mindig nem értem miért harapnának rá a tömegek. Azt is értem és elismerem hogy egy atomos is jó gép lehet, de azt hogy a másik kettő a fasorban sincs hozzá képest, azt erőteljes költői túlzásnak tartom (részecskemodellezéshez az is kevés, a mezei dolgokoz meg a többi is bőven elég)
És igen, szerintem is: ha már x86 kompatibilitás és multimádia, akkor egy AMD proci kellett volna bele. Talán a 3-asba az kerül. Ha lesz még egy nekifutás egyáltalán....
-
virkir
veterán
Höhö... a szokásos még nincs kész de rajta vagyunk a témán.
De nem is értem a fanyalgókat.
Surface 2 Pro táblagéppel nyitották, melynek kijelzője maradt 10,6"-es és Full HD felbontású, de a színhűségen sokat javítottak, ezáltal professzionális munkára is jobban megfelel.
A DTP stúdiók már mind kidobták a most használt monitorokat, meg elküldtek mindenkit szabadságra amíg megérkeznek a szörfészprók.
vagy
Az üzemidőn is sokat javítottak, így az új Surface 2 Pro terhelés nélkül nagyjából hat és fél órát bír.
Terhelve meg másfelet. Há nektek má semmise jó?"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
pzstm
titán
Surface 2: 32 GB - 18 GB free / 64 GB 47 free Surface Pro 2: 64GB 37 free / 128GB, 97 free.
-
leslie_smith
aktív tag
A Pro egész tetszetős
Várom,hogy mit hoznak ki belőleA mobilarena nem kötelező,de "ajánlott". | Xiaomi Redmi 4X
-
hibavissza
veterán
remélem az utolsó alkalmazott lekapcsolja a villanyt a szöfész osztályon. láttak ezek már ipad-et?
-
vivanto
tag
válasz cairojack #31 üzenetére
x86-nál nem jobb egyik sem, ez tény. Csak sokan képtelenek elfogadni hogy nem annak szánták. Arra sincs magyarázat hogy a nép miért kajálja be az iPadet meg a nexusokat, azok is fasorba sincsenek egy atomoshoz képest.
Talán az egyetlen kissé erőltetett érv mellettük az lehetne, hogy hasonló árkategóriában ARM-ből prémium minőséget kapsz, x86-ból meg csak faktraktort.
A 3G/LTE modem meg lényegtelen, ma már szinte mindenkinek ott lapul a zsebében a hotspot, legalábbis akinek igénye van a mindenhol elérhető internetre.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz VaniliásRönk #7 üzenetére
Rendben, de melyik jobb nekik? Kapnak az inteltől egy nagy rakás pénzt, majd ez a széria is a raktárakban marad milliárdos veszteséget okozva, vagy végre áttérnek AMD-re, ami olcsóbbá teszi a terméket, elhagyhatják az aktív hűtést és ugrásszerűen megnő a multimédiás képessége a tabletnek, ergo akár sikeres is lehet az új széria. Ők a biztos bukást választották, az intel meg röhög a markában, mert ő akkor is pénzénél van, ha minden darab a raktárban rohad el és közben megakadályozta újra, hogy a konkurencia belépjen a tabletszegmensbe. Az anyagi veszteség mellett meg megint csak a Microsofton röhög majd az egész iparág.
Visszatérve a tabletekre. Ezek eddig is ilyen vastagok voltak? (bottal sem piszkálnám messziről, az tuti)
A Surface Pro árát és méretét nézve nem értem, hogy ezek a mérnökök az MS-nél nem hallottak még az ultrabookokról? Széllel szemben nem kellene...
[ Szerkesztve ]
-
Glenda
addikt
Az Office és a beépített MS alkalmazásokon kívül egészen pontosan 0.
Gondolom amíg nem pakolnak át minden beállítást a modern Control Panelbe, nem portolják a beépített appokat (Paint, Notepad, egyéb) és az Officet, addig marad a Desktop. Amint ez a függés megszűnik, szerintem a Desktop is repül.
Bár az Outlook RT pont fordított utat mutat, őszintén már én sem tudom megsaccolni mit akarnak. De néha úgy érzem ők sem...
-
Cassi
őstag
A pletykák szerint lesz Surface Mini is még idén Snapdragonnal, csak egy kicsit később, sőt átcsúszhat jövőre is. De szerintem nagy a félelem, mekkora bukás lenne, ha nem egy, hanem két, egymással versenyző RT-s gépet dobnának piacra.
Az MS vezetősége szerintem már régen felfogta, hogy a Surface sorozatnak ebben a formában vége. Nem véletlenül keresik Ballmer utódját, gyökeres változásra van szükség.
A Microsoft alapvetően alkalmatlan arra, hogy 200 dolláros olcsó gépecskék versenyében sikert tudjon elérni. Az egész Windows nem úgy lett kitalálva és felépítve. A tableteknél olyan gyors a változás, hogy már a nagy iPad és a hasonló méretű androidos gépek eladása is csökken, pont abban a kategóriában, ahol az MS most akarna sikert elérni. Szinte esélytelen próbálkozás, legfeljebb marginálisan lesz jobb az eredmény az első szériánál. Majd az új CEO-nek kell kitalálnia, hogy merre tovább, most csak a már lekötött termékvonal tehetetlenségi ereje viszi az egész Surface projektet.
-
Oppenheimer
nagyúr
Kösz, inkább nem.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Glenda
addikt
-
cairojack
aktív tag
De kérlek ne ilyen általánosságokkal dobálózzál már, hogy az RT hú de jó, az Atom meg hú de nem, hanem mondj konkrét példát, hogy mi az, amit egy RT-s tableten meg tudok csinálni, egy Atomoson meg nem. (No csak azért, mert fordított felállásban bárki kapásból felsorol egy tucat lehetőséget).
Mondjuk itt vagyok én mint vevő, te meg mint eladó próbálj meg meggyőzni arról, miért is használhatóbb az RT, mint egy X86-os tablet. (És kérlek, kérlek hagyjuk az "Office" érvet, mert az az 1-es RT-nél sem jött be, meg az "OS gyorsabb" érvet, mert nem az OS érdekel, hanem az alkalmazás amit futtat (ill az RT esetében amit pont hogy nem tud futtatni).)
Amúgy ha már az RT-t tartalomfogyasztásra fejlesztik, miért nem tudnak beletenni egy SIM fogalalatot?
Mert így ha nem vagy Wi-fi közelben a tableted maximum csak energiát tud fogyasztani, netes tartalmat nem. Király.4 col fölött minden phablet... nekem 4 colnál nagyobb telefon, soha az életben nem kellene. Ha fizetnének se...
-
Drone86
tag
De ha kifejezetten arra szánták, nem fér a fejembe, minek kell az rt-be is a desktop rész. Annyira rontja az összképet, pláne hogy nem tudom mennyi RT-s desktop alkalmazás létezik, de biztos nem sok.
Viszont remélem mihamarabb összevonják az RT-t és a WP-t.. Nagyon szívesen fogyasztanék egy olyanon tartalmakat.. -
Glenda
addikt
válasz cairojack #26 üzenetére
Ne hasonlítsuk az almát a körtéhez. Ilyen minőségben nincs x86 tab olcsóbban. Ha más is gyárt RT tabletet, akkor lehet más is kiad tejfölösdoboz házzal gépet olcsón.
Egyébként ami 300 dollárért ment (a W3), az állítólag kb vicc kategória. Az olcsó Dellről még nem hallottam semmit, de ha olyan minőség, mint a belépő notijaik, akkor az is vicc.
-
cairojack
aktív tag
Nem frocliból, de tartalmat fogyasztani nem lehet egy teljes értékű Windows-al szerelt Atomos tableten? Arra nem használható? Mondjuk billentyűzettel együtt 300 dollárért?
Oké, az biztos nem prémium, de akkor csapjunk hozzá ehhez is 150 dodót, és abból már csak kijön egy alumínium ház.
És akkor az Atomos cucchon az utóbbi 6 év játékait leszámítva minden megy rajta, ami valaha ment asztali PC-n. RT-n meg van 10 darab app, az is olyan amilyen azt csók.
Ezek után ész érved van arra, hogy miért is kéne RT-t vennem?
Nem... akkor? Értelme?
(Több pénzért, jóóóóóóval korlátozottabb tudás... Ez kinek éri meg?)De én itt lezártam, nem akarom újra kezdeni ezt a vitát, majd igazol vagy cáfol az élet...
[ Szerkesztve ]
4 col fölött minden phablet... nekem 4 colnál nagyobb telefon, soha az életben nem kellene. Ha fizetnének se...
-
buherton
őstag
Zseniális dolgot talált ki a Microsoft. Ezt el kell ismerni. Összehozta a kötött és a kötetlen számítógépeket, és ezzel nagyban leegyszerűsíti az ember életét. Nem beszélve arról, hogy a teljesítmény is elégséges ezeknek a gépeknek. Az már más kérdés, hogy a win8 szvsz egy rakás hulladék és nagyon rosszul hozták be a köz tudatba, ezért váltottam Linuxra. Pontosan úgy jár az MS, mint anno az ATI, hogy túl korán hozott be olyan technológiát, amire a közvélemény nincs felkészülve. Az a legnagyobb baj, hogy a vállalati vezetők nem vették észre mekkora lehetőség is van ebben a kütyüben. Zseniális.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Angel1981
veterán
válasz VaniliásRönk #3 üzenetére
Hát nem?
(Nem vagyok MS hater!) -
MrPetya19
addikt
válasz cairojack #17 üzenetére
Én szívesen látnék két fajta aksis dokkolót.
Egy ultrabookosat, pár kivezetéssel és aksival, és egy vastagabbat, sokkal több aksival, több porttal, hddvel, esetleg hangszórókkal.
Legalább szomszédéknál kapható lesz.[ Szerkesztve ]
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
Воланд
titán
"Those markets include Australia, Austria, Belgium, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Hong Kong, Ireland, Italy, Luxembourg, the Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland, the United Kingdom and the U.S. on Oct. 22 and China in early November. Additional markets will be announced in the coming months." [link]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
veterán
Jo kis skydrive bonusz
Everybody lies.
-
tDr1v3r
veterán
Itt van videó is ha valakit érdekelne.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Xirtam
veterán
Remélem ezzel már nem szórakoznak, hogy CSAK egyes országokban érhető el. Hanem World Wide
-
cairojack
aktív tag
Szvsz az RT bukó lesz most is, ezzel nincs mit tenni, kutyának se kell, (nem véletlenül) pláne ennyiért. Ezt itt abba is hagyom, ennyit sem érdemelt ez a borzalom.
A Pro esetében úgy hiszem jó az irány, csak lényegi előrelépés nem volt. Nálam (és gyanítom még sokaknál) az aktív hűtés miatt bukik a cucc. Nyilván még nem tart ott a technika, hogy passzívan hűteni lehessen egy értelmes teljesítményű Core porcit, de talán majd jövőre. Ha az aktív hűtés eltűnik, sokkal vonzóbb lesz sokak szemében.
Minden más okés. Az üzemidő nőtt, ami örvendetes, a Win 8 fejlőd... get, mert bár még mindig béna, legalább már vannak értelmes fejlesztések benne. Persze akin nem akarja magát szivatni, annak a W9-et meg kell várni.
A dokkkoló, és az aksis billentyűzet csillagos ötös. Anyaghasználat most is kifogástalan.
Összességében nekem még mindig nem kéne, de egyértelműen jó úton haladnak. Várom a S3 modelleket, hátha...
(Addigra talán már RT sem lesz, hálisten)4 col fölött minden phablet... nekem 4 colnál nagyobb telefon, soha az életben nem kellene. Ha fizetnének se...
-
MrPetya19
addikt
Az engadget sokkal jobb üzemidőt jósol.
Thinkpad yoga vagy toshiba w30t teszt mikor lesz?,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
Szerintem a sima surface több szempontból is bukó, viszont a pro egy normális méretű SSD-vel korrekt kis gép, bár az ára brutális.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Pikkolo^^
addikt
válasz VaniliásRönk #7 üzenetére
Szerintem a teljesítmény volt a fő szempont így nem APU került bele.
100 ropiért nagyon baráti az ár.
[ Szerkesztve ]
-
T.Peter
őstag
Így van, passzív maradhatott volna, ezzel ugye az is járt volna, hogy kevesebbet eszik, ergo tovább bírja, plusz minden feature-jét támogatná a Windows 8-nak. Snapdragon 800-nál ugyanez a helyzet, a Tegra 4-nél sokkal fejlettebb. Ráadásul ugyanúgy drágák, ugyanúgy nem fogják tömegével venni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
zdanee
őstag
Megfordult a fejemben egy Surface Pro 2 gondolata... az IBM X60-at már csak a szikszalag és a Szentlélek tartja egy darabban. Csak a billentyűzet lenne rendesen lenyomható és nem érintős...
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
T.Peter
őstag
Személy szerint Amd apu-nak meg Snapdragon-nak jobban örültem volna.
-
WinPho
senior tag
Lesz róla teszt?
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
NoMagix
addikt
Szívesen megnézném élőben mit bírnak!
Talán ezekkel már nem buknak akkorát?!?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest