Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Microsoft Excel topic
- Total Commander
- Milyen program, ami...?
-
IT café
Google Pixel 7 | 7 Pro topik
(szerkesztés alatt)
A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS!
VOLTE alapból működik VOWIFI nincs***!
5G a decemberi stabil kiadás óta van!
(**VoWiFi beállítást igényel, leírás itt, de nem mindig mindenkinek működik)
Specifikációk, tesztek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabro0
őstag
válasz tomboy0013 #10451 üzenetére
A nagy Pixel fórumban ugyanerről írtam. Érdekes, szerintem akkor valami központi szoftver hülyeség lesz, amiről nem tudunk.
-
gabro0
őstag
válasz Hieronymus #10400 üzenetére
Ez a sima Now Playing funkció historikus nézete, ez megvan. A cikkben egy részletes verzió szerepel. És egyébként én is úgy tudom minden telefon megkapja, ha még nem kapta meg.
-
gabro0
őstag
válasz steewcv65 #10389 üzenetére
Ugyanezt érzem én is sajnos
Ami egyedi az a kikapcsolt állapotban kereshetőség eltűnés esetén, az UWB még tudtommal az Android világon belül és... nagyjából ennyi. A launchert évek óta nem javítják (3rd party esetén néha nem működik az alkalmazásváltó), alap funkció. Almánál legalább cserélni se tudod a gyárit, de legalább működik.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz steewcv65 #10366 üzenetére
Pixel 7 Pro-t használtam augusztusig, az se melegedett különösebben mindennapi használatnál. A 9 Pro XL az első telefonom, amire azt mondom tényleg nem melegedős és töltés közben se melegszik fel (Google 30W-os töltőt használok). Nekem nagyon bejön ilyen szempontból.
Az extra kijelzőfényerő jól jön, de az automatikus fényerőállítás én nem tudom mit csináltak, egyszerűen katasztrófa. A 7 Pron hihetetlen jól működött, az első heti tanulási időszak után 2 évig egyszer sem kellett hozzányúlnom korrekció miatt. Most a 9-esnél sose sikerül jól eltalálnia, általában tök sötét, utána meg túlvilágosítja. Bízom benne szoftveresen javítható és nem hardveres nyűg, de ez tényleg bosszantó.
Én is érzem azt a kamerabéli elmaradást amit írsz, továbbra is jó fotókat lő a legtöbb helyzetben, de nem kiemelkedő már semmilyen szempontból, mint régebben. Felzárkózott a konkurencia és a Google csak évek óta hozza a megszokottat, nincs "nagy" gurítás részükről semmiben. Jó, az UltraHDR menő, de idő kérdése mire minden más telefon is megkapja. Az, hogy nemrég a gömbpanoráma módot kivették a gyári kameraalkalmazásból meg egyenesen vicc
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz Hieronymus #10215 üzenetére
Vagyis?
-
gabro0
őstag
válasz Hieronymus #10211 üzenetére
-
gabro0
őstag
Tényleg, a WiFi SSID-k mentésére van már valami mód? Átvittem az új telóra az adatokat és lehet nyomnék egy factory resetet rajta, de nem akarom hogy elvesszen az a 100+ beírt jelszó
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz Hieronymus #10077 üzenetére
Honnan rendelted? Engem az ujjlenyomat olvasóval vettek meg kilóra.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Az akkumulátoradatok menüpontot eltüntették? Kerestem volna hány ciklus van az akksiban, de nem találtam.
-
gabro0
őstag
Köszi mindkettőtöknek
Közben olvasom a másik fórumban, hogy a trade in csak német store-ban él. Ez nem áthidalható valahogy? Vagyis simán itthonról nem lehet visszaküldeni és adott esetben a mailboxde-n keresztül rendelni a store-ból, mint "régen"?
(Ezt a mailboxde-s szórakozást nem próbáltam, csak emlékszem egy opció volt az utóbbi években a Google Store-os vásárlásra.)
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz Hieronymus #10030 üzenetére
Ez a trade in hogy működik?
-
gabro0
őstag
Tényleg és olyan esetben, ha az egyik kártya csak mobilnetre, a másik csak telefonálásra lenne beállítva, úgy hogy alakul az üzemidő? Ilyenkor ugyanúgy fent van mindkét kártya a hálózaton?
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz tomboy0013 #9954 üzenetére
A Pixel launchert megjavították már hogy ne kelljen force close-olni amikor épp rájön, így laza 2 év után?
-
gabro0
őstag
válasz Hieronymus #9922 üzenetére
Nekem azt írja a tartózkodási helyemen nem elérhető
-
gabro0
őstag
válasz vadászcsiga #9899 üzenetére
Nekem azt szokta hogy rádugom, tölt két másodpercig, megszakad, majd újra elkezd tölteni és aztán jó
Szerintem csak a csatlakozó koszos, majd megtakarítom. Kis papírdarabkát szoktam hajtani, ami befér és ki tudja szedni a ruhaszöszt.A Pixel 2 XL-em is ugyanezt csinálta. Egyszer amikor nagyon kellett volna, nem akart tölteni... Nem árt ha van kéznél vezeték nélküli töltő (nekem sincs még).
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Kint a júliusi frissítés [link]. Csak bugfixek vannak.
-
gabro0
őstag
válasz tomboy0013 #9831 üzenetére
Az alkalmazásváltó gomb (négyzet) nem csinál semmit. Érintésre megy az érintés animáció a gombon, tehát regisztrálja az érintést, de nem vált ablakot.
Amikor így beakad, akkor a középső gombbal be tudok lépni a főmenübe, majd alkalmazások, itt kikeresem a Pixel launchert (hiába használok Novát) és itteni fórumjavaslatra alkalmazásadatok törlését nyomok, erre egyből megjavul ... egy időre
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz tomboy0013 #9825 üzenetére
A Pixel launcher viszont még mindig beakad
Ez mostmár lassan a vicc kategória. Nem tudom már hány bugreportot küldtem, hogy beakad és force close/app data törlés kell neki, de nem javítják.
-
gabro0
őstag
Még nem írtátok, akkor felhozom én. Megint késik a patch?
-
gabro0
őstag
Májusi frissítés kint, 8,67 MB. Patch notes: [link].
Úgy nézem csak a Bluetooth LE-t reszelték, más nem javult vagy fejlődött.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz Hieronymus #9499 üzenetére
A Pixel Launcher crashel, nem a Nova. Pixelen valamiért a Pixel Launcher mindig fut, én sem tudtam egész addig amíg K82 nem írta. Ez egy rendszerszintű bug, nem véletlenül mennek a jelentések a Google-höz
-
gabro0
őstag
válasz tomboy0013 #9497 üzenetére
Pixel launcher kényszerített leállítás és cache törlés, valamint írtam a Nova supportnak, ők is tudnak róla, nem lehet mit csinálni.
Kerestem a Google bugtrackerjében ticketet, hát találtam párat:
- https://issuetracker.google.com/issues/331367619
- https://issuetracker.google.com/issues/302132145
- https://issuetracker.google.com/issues/331045585
ezeket követve még egy rakás lesz.Tényleg rohadt idegesítő, hogy egész egyszerűen gondol egyet a telefon és kvázi használhatatlanná válik. Újraindítással is megszűnik ugyan, de ne már, nem egy kínai vacakról beszélünk.
Itt ha jól értem valamiért crashel a launcher. Ha megint előjön, megpróbálok valami logot kicsiholni belőle.
-
gabro0
őstag
válasz tsanya7575 #9322 üzenetére
Igen, bár szenvedésnek nem mondanám. A Pixel 2 XL is ilyen volt.
A márciusi patchról van valami hír mikor jön?
-
gabro0
őstag
válasz szabi__memo #9262 üzenetére
Nálam már töltődik, 27.53 MB a patch.
-
gabro0
őstag
A négyzet gomb semmit nem csinál, amikor beakad. Nem hiszem hogy köze lenne a launcherhez, mindenesetre töröltem most.
Várom nagyon a frissítést, egyszer volt már ilyen tavaly nyár környékén, akkor a rákövetkező patch megoldotta, de a januárival újra visszajött a hiba..
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Van valami hír a februári patchról? 2-3 naponta elcsesződik az alkalmazásváltó és csak újraindítással tudom újra működésre bírni. Nagyon várok már valami javítást rá, elég kritikus hiba...
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Láttátok hogy a Pro képfrissítése már lemegy 10 Hz-re?
-
gabro0
őstag
-
gabro0
őstag
A telefonról részben látok egy ilyen akkumulátoradatok sort, rányomva kiírja mikor gyártották az akksit és hány ciklus van benne. Ez valami újdonság vagy eddig elkerülte a figyelmem?
-
gabro0
őstag
Nálatok csinál olyat a kamera, hogy vakus fotónál az első szinkronvillanás rossz és tök sötét lesz a kép? A másodiknál már sikerül akkor exponálnia, amikor éppen megvilágítja a tárgyat.
Nekem már Nexus 5-nél is csinálta, azóta nem tudták javítani
-
gabro0
őstag
Nekem megint nem működik a decemberi frissítés óta az alkalmazásváltó
-
gabro0
őstag
Nekem tegnap óta feloldott képernyőnél elkezd elég gyorsan melegedni a teló, főleg a bal oldala. Ti tapasztaltatok ilyet? P7P.
-
gabro0
őstag
válasz vadászcsiga #8365 üzenetére
Nálam sem, és a szolgáltatói beállítások sem frissült még, ugyanúgy 2023-06-30.
-
gabro0
őstag
-
gabro0
őstag
válasz tomboy0013 #8014 üzenetére
Az arcra feloldás miért olyan nagy szám manapság? 10+ éve is tudták telefonok.
-
gabro0
őstag
válasz vadászcsiga #7948 üzenetére
Igen, ezt én is észrevettem. Még egyetlen kezem alatt lévő Nexuson/Pixelen sem volt ennyire jó.
Kíváncsi vagyok mennyire lesz tartós, pont azért mert ilyen motorháztető alatti módosításnak tűnik, amit bármikor anélkül tudnak módosítani, hogy bárki észrevenné.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz Celithrandi #7905 üzenetére
Ha van FW frissítés a hangszóróhoz, vetnék rá egy pillantást.
-
gabro0
őstag
válasz tomboy0013 #7812 üzenetére
Érdekes ez a HDR extension, van egy link a cikkben egy külső git repora: [link]
Egyelőre vegyes érzéseim vannak, jó, de nem tudom jó lenne-e ha az összes kép ilyen lenne. -
gabro0
őstag
válasz vakablak93 #7735 üzenetére
Működik, melegszik, néha megdöccen, de amúgy szerethető. A kamerát akkor lehet értékelni, ha mondjuk közösségi médiában látsz gyengébb, feltételezhetően telefonnal készült produktumokat.
Megvan még a P2 XL-esem és jelentősen keskenyebbnek, könnyebbnek érződik. A kettőt egymás mellé rakva persze látszik a kor, de valahogy mégsem érzem azt a hatalmas fejlődést; gyorsabb processzor, fényesebb nagyobb kijelző, jobb és több kamerák. Cserébe vastag és nehéz, eltűnt az értesítés LED és kijelző alatti ujjlenyomatolvasót kapott. Mind a kettő melegedős típus, ugyanúgy bírja a két napot mindkettő, VoLTE, NFC (telefonos fizetés) szintén megy.
Amit minden nap használok és értékelni tudom a napi használat során, az a WiFi (6/ax), egyetlen egy alkalmat se tudok amikor bosszankodtam volna miatta. A másik a 120Hz-es kijelző. Ezeket egy ideje tudják, a többi kb. szemfényvesztés. Valamelyik nap írtátok az asszisztenst, hát már a Nexus 5-n, 10(!) évvel ezelőtt is létezett és ennyi idő alatt alig fejlődőtt.
Ennek tudatában gondolkozok én is a 8 Pro-n, de nem tartom indokoltnak a "legyen mindig a legújabb" mottón kívül.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Nekem a képernyő magas fényerős energiazabálása és a SoC melegedése zavar a leginkább
A többi kisebb szoftveres kellemetlenséget szépen kipucolták az elmúlt 1 év alatt. Mondjuk az animációk nem olyan simák mindenhol, mint lehetne. Egy középkategóriás Samsung kenterbe veri 0 melegedéssel, a Pixel meg egyből elkezd melegedni és az első pillanattól kezdve frame droppol...
-
gabro0
őstag
Ez a Google Pay is cachel 10db tokent offline használatra, mint a Simple app?
-
gabro0
őstag
válasz tomboy0013 #7010 üzenetére
Ilyenkor írj visszajelzést csatolva a logokat és sztem rá tudnak nézni mi volt az oka.
-
gabro0
őstag
válasz TaylorPro #6887 üzenetére
Ez szerintem vágyálom, teljesítményben biztos többet fog tudni, tehát pont annyival lesz nagyobb a hőkeret, mint amennyivel kevesebbet fűt azonos teljesítményen
Köszi a Messengeres válaszokat, akkor úgy tűnik Messenger oldali a hiba, de account függő is... Legjobb kombináció.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz tomboy0013 #6853 üzenetére
Be tudod azonosítani mi oldotta meg? Az Android 14 vagy valami Messenger frissítés?
-
gabro0
őstag
-
gabro0
őstag
-
gabro0
őstag
válasz tomboy0013 #5830 üzenetére
Nekem is melegszik, legalább annyira, mint a Pixel 2 XL. De még sima, nagyrészt statikus oldalak böngészésénél is, ami kicsit lehangoló :/
A Messengeres videohívásnál próbáljátok meg bekapcsolni a hívás idejére az akkukímélő módot, ekkor átáll más CPU/GPU governorra és leveszi a képfrissítést. A merülést mintha a folyamatosan maxon pörgetett processzor okozná.
-
gabro0
őstag
válasz tomboy0013 #5371 üzenetére
Írj visszajezést az "A telefonról" menüben, hátha
-
gabro0
őstag
válasz tomboy0013 #5147 üzenetére
Nem vagy ezzel egyedül, de nem foglalkozok vele. A P2XL is hasonló, bár annál kevésbé éreztem ezt.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz atillaahun #4989 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam, de ritkán jön elő, még nem jöttem rá hogyan triggerelhető.
-
gabro0
őstag
Az áprilisi frissítés óta nektek is kevésbé megbízható a műholdas pozicionálás? Eddig szinte méter pontosan belőtte azonnal hol vagyok, de az utolsó frissítés óta több idő kell neki és kilométerekkel odébb dob, majd vissza a tényleges helyemre
Arról nem is beszélve, hogy a fixált pozi is ugrál össze-vissza. Korábban nem csinált ilyet, csak a mérési bizonytalanságot jelző kör hol szűkült, hol növekedett, magát a "pöttyöt" stabilan a tényleges helyemen jelezte.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz steewcv65 #4839 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy sok frissítést tartalmaz, de nem fogják leírni hogy mondjuk a kernelt frissítették. Csak a kernel changelogja oldalak szoktak lenni. Vagy ott vannak a szenzorok, mindnek saját drivere, ezeket se említik ilyenkor.
Lényeg a lényeg, motorháztető alatti csiszolások biztos vannak benne, amik összességében stabilabbá teszik a mobilokat.
-
gabro0
őstag
A márciusi frissítés óta nektek is eltűnt az a funkció, amivel hanggal lehetett az ébresztőt irányítani?
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Aki használ Messengert, nálatok működnek az értesítések? Nálam random, de leginkább nem. Szóval egyáltalán nem jön értesítés, csak akkor látom hogy írt valaki, ha megnyitom az appot
-
gabro0
őstag
Nekem már települ a januári frissítés, ezúttal 34MB, bugfix changelog.
-
gabro0
őstag
válasz vakablak93 #1233 üzenetére
Nálam is egész tűrhető a P7P szenzora a P2 XL után. Még szokni kell és nem olyan rossz, mint az első próbálkozások alkalmával
-
gabro0
őstag
Akinek megy a VoLTE itthon, mit ír a *#*#4636#*#* menüben az IMS szolgáltatás állapotára?
A normál menüben látom és engedélyezve van a VoLTE, de a hívás mintha 2G-n menne (közben nincs adatkapcsolat és lassan épül fel, +az IMS menü is azt mondja nincs regisztrálva ). LTE volt ott, ahol próbáltam. -
gabro0
őstag
Köszi, utánajárok.
Másik érdekesség, amit észleltem, hogy a WiFi uplink valamiért nagyon gyenge. Routertől pár méterre állva 1200/960Mbps ingadozó wireless link esetén (300-as szolgáltatói korláttal) nagy nehezen tud kicsiholni a telefon valós ~180-at. Emellett az idő nagy hányadában az uplink ⅔-a a downlinknek, hasonlót elvétve láttam. Ehhez képest lefelé simán hoz ~650-et (stabil 1200-as linkkel).
RT-AX58U routerrel, AX, 2x2 HT80, Up/Down OFDMA + MuMIMO, TWT, Agile Multiband be beállítással teszteltem. Megnézem majd lokál iperf szerverrel is, hátha okosabb leszek.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Beszállok én is egy 7 Pro-val
Első tapasztalatok alapján bejövős, de szokni kell a 2 XL után. Az valahogy jobban kézre állt.
Egy érdekes dologra lettem figyelmes. Ha töltőn van a telefon (gyári Google töltő & kábel) és finoman simogatom a kezem hátuljával, akkor érezni a hálózati frekvenciát
Ehhez hasonlót csak szarul szigetelt jórészt kínai cuccoknál tapasztaltam. Meg tudnátok nézni ti tapasztaljátok-e?#1115 vakablak93: Hívhatjuk bizsergésnek is, igen. Én a kijelzőt finoman simogatva is érzem. Érdekes... Az enyém is előrendelésből származik, lehet az első batch hibája
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz szkorhetz #812 üzenetére
És Telekom Dominoval is megy a VoLTE? Nem mindegy Ebben a csomagban pl. eSIM sincs.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest