Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcat78
őstag
Elég sok gazdaságban érdekelt ember vizionálta, hogy a pl btc meg sem áll 100k-ig.... Szerintem nincs az a gazdasági elemző, aki nagy pontossággal meg tudná jósolni a criptok helyzetét hosszú vagy akár közép távon. Ez igaz az egyszeri emberre és a vga gyártók elemzőire is. Rövid távon lehet talán jósolni. De az is inkább kristálygömb, mint "tudás" a témában. Nem néztem ilyesmit, de ha benézne az ember egy ilyen témájú topikba vagy oldalra, gyanítom, hogy még mindig elég sok hívő akad.
Ebben az országban meg nincs mit csodálkozni az infláció mértékén.... Egyenlőre, aki tud, sodródik az árral és emel. Én is, de képtelenség az inflációval megegyezően menni minden után. -
tomcat78
őstag
Nem 8 általánossal volt, aki még idén májusban ugrott bele a bányászatba.... Mondván új csúcsokat fog dönteni az ETH. És igazából, még akár be is jöhetett volna neki. Az megint más, hogy akik akkortájt tették bele a pénzüket- volt aki kölcsönökből- az szerintem nagyot fog szívni. Bár azt nem tudom, hogy akkor mennyit lehetett "termelni". Ezt csak az elemzések részéhez. Az emberek egy része abban reménykedett, hogy bedől, a másik meg hülyézte az előzőket, hogy irigykednek, mert vonat, meg lekésés, meg bla-bla-bla.... Viszont biztosat senki nem tudott. És most sem.
-
tomcat78
őstag
Az árat akkor is úgy kell belőniük, hogy el is tudják adni. Csak akkor fognak tudni sokkal többet elkérni, ha hatalmas teljsítmény javulás is jár vele. Ez nem jelenti azt, hogy olcsó lesz vagy annak kell lennie. Ugyanakkor a minden mindegy réteg kiesését számításba kell vegyék az árazásnál is. Ha megszűnik az úgyis elviszik, rá lesznek kényszerítve, hogy körülnézzenek a piacon az árak belövéséhez.
Persze, ez egyenlőre mind fikció. Lehet ez vagy bármi más is a jövőben. -
tomcat78
őstag
Nem is a jelenleg futó kártyákra gondoltam, hanem az újak árazására gyártó oldalon. Pláne, ha mindkét brand tud jót gurítani. Ezt viszont tudja a használt piac is befolyásolni, mert nem biztos, hogy mindenkinek megéri mondjuk 5% többlet teljesítmény, háromszoros áron, mert új. Ezek persze hasra ütés számok voltak, nem konkrét tényként írom. És a bányászokkal egy komoly felvevő réteg eshet ki kereslet oldalon. Akik maradnak, meg meg fogják gondolni, hogy miért, mennyit adnak. Nekik meg meg fog feleni a mostani csúcs kártya is, (remélhetőleg) töredék áron. Talán egy viszonylag szűk réteget leszámítva. Ergo a gyártóknak a saját előző szériájukkal is versenyezni kell, ha a piacra öntik a rengeteg ex bányász kártyát.
-
tomcat78
őstag
Van életképes kártyám, így nem is nagyon izgat a dolog. Ha jó áron tudok erősebbre váltani, majd veszek. Ez meg mehet az asszony gépébe.
Több, mint 200 bányászrig van fönt hirdetésben....Ne a VGA-k között nézd. A használt piac árai befolyásolják az új kártyákét is. Legalábbis az a normális. Ha eleve nem hiánycikk egy csúcs kártya, a gyártóknak és kerekedőknek is alkalmazkodniuk kell a piachoz. Remélhetőleg olyan nem lesz, hogy mindegy mennyiért adják, úgyis elviszik ( a bányába).
-
tomcat78
őstag
Egyenlőre nem vennék kártyát. Megvárnám, míg tudatosul a helyzet a delikvensekbe. Van rengeteg eladó komplett rig- túlárazottan is, mert ez a "jövő"...
Ha nem változik a helyzet és jönnek az új kártyák, akkor szerintem nagy zuhanás lesz VGA árakban. Az eladók kénytelenek lesznek egymás alá menni, ha nem akarják, hogy a nyakukon maradjon.
Új hozzászólás Aktív témák
it Megtörtént a Merge, vagyis PoS-alapú átállást hajtott végre az ethereum, aminek következtében az energiafelhasználása 99,95 százalékkal csökken majd.
- ASUS VZ27EHF-W 27coll full hd 100hz monitor 1ms
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest