Új hozzászólás Aktív témák
-
fekeandras
őstag
Már megint?Ez már nevetséges... Pont a legjobbkor fosott be az oldal.
Mennyi is volt ennek az ügyfélkapu projectnek az összköltsége?[ Szerkesztve ]
-
Userenként 0,5MB... és ettől behal a rendszer?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
VladimirR
nagyúr
jajjistenem, vilagvege, mindmeghalunk...ohm...ize...jah, nem, azt a google osszeomlasakor kell...
rohaggyanakmeg, hogykepzelik
-
gtasystem
őstag
válasz fekeandras #1 üzenetére
tuti hogy minimum 6 trilliárd..
de persze űberfos az egész.http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
bambano
titán
Pali, nem tudom, mi bajod a biztonsággal, ha a terheléstől úgy felborult a rendszer, hogy nem érthető el semmi, akkor a betörők sem érhetik el, tehát a biztonság maximális
Az más kérdés, hogy mi a retekért nem lehet megoldani, hogy ne egyszerre kelljen leadni mindent mindenkinek. Miért nem lehet mondani, hogy az egyiknek májusban van a mérleg leadási határidő, a másiknak meg júliusban.
Az már csak hab lenne a tortán, ha a gazdasági év kezdetét is megválaszthatná a vállalkozó (igaz, a legjobb adócsalások ezzel oldhatók meg), de pl. az államháztartási szervezetek közbeszerzéséhez ez igen sokat segítene.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
30z.Samu
félisten
Nem igaz, hogy nem tudják rendesen megcsinálni...
Sic Parvis Magna
-
ddekany
veterán
Melyik komponens itt a szűk keresztmetszet? A végén ki ne derüljön, hogy valami olyan, amiből simán lehetne több is...
-
gtasystem
őstag
de tényleg valaki felhomályosíthatna hogy tulajdonképpen mire jó ez az ügyfélkapu.
értelmes gyakorlati hasznát kérdem.
mondjuk az évente 1szeri adóbevalláson kívül.pár napja egy apeh-os nem tudta megmondani.illetve azt mondta hogy külföldről lehet adózni. ez az előnye.
ez azért szerintem egy picit kevés, ezért kérdem.http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
dajkopali
addikt
sőt, ennél több, egy ilyen általános rendeltetésű rendszer elvileg szinte minden jelenleg még papíron végzett ügyintézésre alkalmas lehet - lásd egyéni vállalkozói engedélyek
meg egyébként: megfelelő szabályozással és garanciákkal elérhetnénk oda, mint az USA, hogy gyakorlatilag szintem minden bürokráciát igénylő eljárás mehetne a neten[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
válasz gtasystem #13 üzenetére
itt az új javaslat
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
gtasystem
őstag
válasz dajkopali #15 üzenetére
na ez jól hangzik, de azért ez se túl sűrűn fordul elő valljuk be..illetve többnyire csak egyszer vagy párszor az életben.
Persze azért jó tudni hogy akkor majd ez villámgyorsan fog menni..Zigur: na ez már valami, de mondjuk konkrétan?
földművelési támogatást sem kér az ember olyan sűrűn.én azt találtam amikor próbáltam megfejteni hogy mire jó, hogy tudok időpontot kérni az okmányirodán.
nem vagyok meggyőzve, de azért köszi a válaszokat.
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
tkazmer
addikt
válasz gtasystem #16 üzenetére
igen, pl tudsz időpontot foglalni az okmányirodába, vagy ha lejár valamelyik okmányod rövid időn belül, arról küldenek emailt. de szintén szükséges ügyfélkapu ahhoz, ha pl az apeh féle e-árverésen akarsz licitálni valamire.
persze azzal egyetértek, hogy egyszerű magánemberként valóban nem szükséges napi rendszerességgel használnod. de vállalkozóként azért - eltekintve az ilyen leállásoktól - nagyon sokmindenen tud könnyíteni.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
ngabor2
nagyúr
válasz gtasystem #16 üzenetére
elméletileg arra lenne jó, hogy amit a hivatalokban személyesen tudtál eddig intézni, azt elektronikusan is megtehesd. jó esetben, egy "normális" melóhelyen dolgozó ember esetén ez valóban évi néhány alkalom. de egy vállalkozónak, vagy akár magának a munkahelynek, őstermelőnek, meg mittoménkinek ez lényegesen több. lehet mondani, hogy na bumm, rámenne egy nap a hivatalban. csakhogy nem évente 1 nap, hanem rossz esetben havonta több nap, esetleg többször visszamenve. innentől kezdve nem mindegy.
-
gtasystem
őstag
értem.
na ez az e-árverés már érdekesen hangzik..
köszi.
nem a rendszeres használat a lényeg, hanem hogy valódi előnyt jelentsen az ügyfélkapu használata.mondjuk a mindennapokban.vagy mit tudom én.
de azért ez jellemző hogy itt az "ügyfél" akinek ez az egész jó, az vagy könyvelő vagy vállalat de mindenképpen vállalkozó.
az az ügyfél.a magánember az meg le van...
ngabor2: na ez az hogy csak elméletileg.
[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
válasz gtasystem #19 üzenetére
Nem nagyon értelek!
Miért kellene, hogy nekem, magánszemélynek fontosabb legyen egy ügyfélkapu, mint bármely hivatal? Mi másban nyújthatna egy ügyfélkapu bárkinek többet egy hivatalnál, mint kényelemben, gyorsaságban?a magánember az meg le van...
Tulképp mire vársz választ[ Szerkesztve ]
-
gtasystem
őstag
1.-mivel elvileg azért van.illetve kellene hogy legyen.
2,-nem értem a kérdést.nem mondtam hogy nyújtson mást, de most egyenlőre még nem nyújt semmit sem, illetve, úgy kell keresgélni az előnyöket.
3.- hogy mi a fa**ra költöttek el 8 csilliárdot.de persze nem kell válaszolni csak berzenkedek.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Ha nem variálnának 1 adott honapon belül a nyomtatványkitöltö programokkal nem az utolsó pillanatban kellene leadni a bevallásokat.... kész röhely ha pl 20-án megcsinálod beküldöd, majd pl. 26-án visszajön az egész hogy hibás.... pedig csak újjitanak picit a nyomtatványkitöltö programon (1 rublikát ide-oda tesznek pl) .s kezdhetsz mindent ujra.... nah ezért van hogy határidö elött 1-2 nappal küldi be mindenki....
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
törölt tag
válasz gtasystem #21 üzenetére
1- a kényelmet nem értettet a legelején sem, azt feszegetted miért kell. pl. nem kell szabit kivenned egy okmányirodai ügyintézésért.
2- földtámogatást elég sok ember midnen évben igényel, plusz aszálytámogatást, mások árvíztámogatást, belvízkár megtérítését, miegymást. Hogy neked az éves adóbevalláson kívül nicns dolgod hivatalokkal, és röghözkötötten éled életed, nem lejenti azt, hogy az ország cirka tíz mega lakosa is így él, a cégekről meg ne is beszéljünk.Úgyamúgy azon gondolkodom, hogy ezek a hibák rendre a határidők előtt kicsivel történnek. Ez nem a nép nevelése, hogy ne hagyjanak midnent az utolsó pillanatra?
-
opera11
tag
Mondjuk az sincs megírva, hogy az utolsó utáni napon kell az ilyen cuccokat beküldeni
Vicces aláírás helye
-
gtasystem
őstag
válasz #06658560 #23 üzenetére
1. ha csak időpontot tudok kérni, akkor miért ne kellene szabit kivennem? Egyébként meg időpontot telefonon is lehet kérni, persze az nem annyira trendi.
2.Nem gondolom hogy röghözkötötten élném az életem, azért mert nem igénylek földművelési támogatást..mindegy szerintem úgy szar az egész ahogy van, na meg még ráadásul össze is omlik ha használják, szóval akinek jó és hasznosítani tudja az használja, de egy ilyen domainre mint a magyarország.hu azért szerintem egy picivel komolyabb szolgáltatás illene.
és látatlanban lefogadom hogy amennyiből készült, abból nagy valószínűséggel az ENSZ rendszerét is fent lehetne tartani..
-
törölt tag
válasz gtasystem #25 üzenetére
Összemosod a dolgokat, illetve nem érted meg amit a többiek írnak: Nem csak időpont kérés lenne, hanem egyáltalán a hivatal elkerülése lenne a lényege. S nem csak a földtámogatás esetén, de ingatlan eladása, más lakhelyre költözés, lejárt okmány esetén is használható lenne. Azt írtad, neked a hivatalokkal évente egyzer van találkozód. A nagy átlagnak meg nem, autóvásárlás, eladás szintén több hivatali ügyintézést jelent, külföldről behzva akár heteket is ott tölt az ember, mire lesz egy szemle és műszaki vizsga. Na az ilyen elintéznivalókat lehetne a teljes szolgáltatás esetén intézni a neten. Akár pl. adóbevallást is ,hogy még a psotára se kelljen elcsatangolni.
-
tkazmer
addikt
válasz gtasystem #21 üzenetére
3. az ügyfélkapu alaphelyzetben működő szolgáltatásaira. tekintettel arra, hogy egy ország esetében a vállalatok azok, amelyek lehetővé teszik a működést, és az adóbevétel nagy részét adják, talán annyira nem nagy áldozat 8mrd-ért megkönnyíteni a dolgukat olyan módon, hogy az megkönnyíti az állam dolgát is (kevesebb hivatalnokot kell fizetni kevesebb hivatalban)
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
kingabo
őstag
A kormány szóvívő portáltól vagy honnan hozzák el a sok felesleges szervert és probléma megoldva.
Vagy a másik megoldás (nálunk egyetemen ez van) max x ember lehet benn, többet nem engednek be. A felhasználó "üres járati idejét", amikor nem csinál semmit az oldalon meg levenni valami minimális értékre, ha eléri szépen kiléptetni... -
gtasystem
őstag
a 8 csilliárd csak hasraütés volt. de ha tényleg 8 milliárdot költöttek akkor azt azért megnézném hogy mire..
és hát mit mondjak elég szarul költötték bármennyi is volt, mivel ha hír van az it cafén az ügyfélkapuról az többnyire csak az, hogy nem működik.
nem hiszem hogy magyarországot a vállalatok képviselnék, sőt ezzel nagyon nem értek egyet.na és megnéznék egy kimutatást hogy mennyivel kevesebb hivatalnokot kell alkalmazni az ügyfélkapu beindítása óta.
szerintem semennyivel, sőt sokkal több informatikusra van szükség a már említett gagyi kivitel miatt.Utánanéztem: 5 milliárd eddig és még 5 milliárdot akarnak rákölteni. Az eddig 10.
Egy ekkora fosra?!! És itt kell topikozni arról hogy mire jó meg össszeomlik? Már ne is haragudj de ez katasztrófa.Kopi31415: nem mosok össze semmit, (kivéve a piros zoknit és értem amit a többiek írnak.
az nagyon szépen hangzik amit írsz, hogy hogyan kellene működnie a dolognak csak éppen nem úgy működik ahogy írod.Te is csak feltételes módban beszélsz róla.Ha úgy működne akkor 50 választ kaptam volna kapásból arra, hogy mire jó a rendszer.Ehelyett itt kell mazsolázni hogy mire is jó valójában.
Ja és nem írtam ilyet hogy nekem csak évente egyszer van találkozóm a hivatalokkal.Eddig a legértelmesebb pozitívum az apeh-licitelés de azt is nyugodtan meg lehetett volna oldani az apeh oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gtasystem #29 üzenetére
Szerintem pedig összemosol dolgokat.
mikor indult a folyamat az egész kiépítésére? mennyire akarják ezt is használni? Nem lehet egyik napról a másikra beterelni midnenkit, hogy akkor mostantól csakis ügyfélkapu és slussz, lassan lehet kibővíteni midnen oldalról. Mert emberek vannak mögötte, mellette, helyette, akiket erre fel kell készíteni.Kérdés: mi alapján mondod, hogy szarul működik, hogy fos, ha még nem is használtad? APEH-os licitelés miért is fontos neked?
-
tkazmer
addikt
válasz gtasystem #29 üzenetére
nem hiszem hogy magyarországot a vállalatok képviselnék, sőt ezzel nagyon nem értek egyet.
az lehet, hogy te nem értesz egyet, és az is igaz, hogy a vállalatok nem szavaznak. de azért mégiscsak ők adják a munkahelyeket nem?
sajnos én még arról nem láttam statisztikát, hogy mennyivel kevesebb közszolgát jelent az ügyfélkapu, vagy hogy mekkora költségeket takarít meg.
de ha belegondolsz, szerinted mi nagyobb költség: fenntartani egy hivatalt ügyféltérrel, ügyintézőkkel, biztonsági őrökkel stb, vagy alkalmazni a teljes bagázs helyett 2 ember kb 5m2-nyi irodatéren, akik a beadott anyagokat a "túloldalon" kezelik? (a számok persze beszorzandóak a szükséges hivatalok számával)
vagy vegyünk az életből is egy példát: gondolod, hogy a bankok csak azért számítanak fel kisebb jutalékokat a netbankos utalások és egyéb banki műveletek után, mert nem csak az otthon kényelmével akarnak "kedveskedni" az ügyfélnek?5 milliárd eddig és még 5 milliárdot akarnak rákölteni. Az eddig 10.
Egy ekkora fosra?!!
te, azt se tudod mire jómivel ha hír van az it cafén az ügyfélkapuról az többnyire csak az, hogy nem működik.
igen, általában ha megfigyeled a média működését, elég világosan kivehető tendencia, hogy többnyire a negatív hír a hírértékű. de legalábbis valami átlagon felülinek történnie kell ahhoz, hogy hír legyen belőle. vagy téged érdekelne, ha minden nap beírnák, hogy "ma működik az ügyfélkapu"?egy kérdés: vezettél már vállalkozást az utóbbi mondjuk 3 évben?
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
REDeath
őstag
nemtom biztos adat-e amit írt valaki, de az eddigi 5 milliárdot az üzemeltetéssel meg mindenne ami vele kapcsolatos kell érteni? vagy csak maga a sw-hw ?
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
gtasystem
őstag
-a vállalatok is munkavállalókból állnak, de javíts ki ha tévednék..
ez nagy butaság hogy a vállalat a minden, mert az fizeti a nagy pénzt..nekem speciel egy ilyen megközelítés (pláne a magyarország.hu-n) nagyon nem tetszik.-amit írsz az egyenlőre csak egy utópia, és nagyon jól hangzik de a valóság egy picit más.Jelen esetben még a forgalmat sem tudja kiszolgálni a szolgáltatás.
-hát ez az hogy nem tudom pedig mióta érdeklődöm itt..
és ami 10 milliárdért összeomlik az egy fos.- igen szívesen hallanék pl olyan hírt hogy ennyi meg ennyi előny származott az ügyfélkapuból..de nem hallok..
- ha ennyire odavagy az ügyfélkapuért akkor erre tudnod kellene a választ..
[ Szerkesztve ]
-
tkazmer
addikt
válasz gtasystem #35 üzenetére
- az lehet, hogy neked nem tetszik, csak ez senkit nem érdekel. az ügyfélkaput eredetileg a nagyvállalatoknak készítették, majd fokozatosan a kisebb cégeket is kötelezték arra, hogy használják. az, hogy ellátták néhány állampolgári funkcióval is, inkább extra szolgáltatás, a magyarorszag.hu elsődleges célja nem az állampolgárok kiszolgálása
- miről beszélsz pontosan? mi utópia?- mivel nem vagy vállalkozó, ezért elég nehéz számodra felfedni egy vállalkozóknak tervezett szolgáltatás előnyeit
- tekintettel arra, hogy nem válaszolsz a kérdésemre ("vezettél már vállalkozást az utóbbi mondjuk 3 évben?") elég nehéz ide bármit is leírni. ugyanis valóban, állampolgári funkcióból nincs túl sok. egyszerű munkavállalóként meg nem biztos, hogy érdekel, hogyha a munkaadódnak egy új alkalmazott bejelentése vagy egy új tevékenységi kör felvitele 10 perc.
-
gtasystem
őstag
-na csak sikerült kinyögni a választ a kora délutáni kérdésemre.. tehát az ügyfélkapu nem a magánembereknek van kitalálva, hanem egy vállalkozóknak szóló szolgáltatás.
Ugyanis engem qrvára nem érdekel hogy a vállalatnak mi a jó benne, és nem is azt kérdeztem.
Tehát magánemberként egy űberfos az egész..
Örülök hogy ebben egyetértünk..egyébként meg valakit igencsak érdekel ez a dolog..engem..azért érdeklődtem..
Kopi31415. nem az én munkám lenne, de viszonylag hamar találnék olyan céget ami 4,5milliárdért egy sokkal profibb rendszert rakna össze..
A maradék 0,5 milliárdból én meg ellennék egy darabig..na jóccakát
-
tkazmer
addikt
válasz gtasystem #40 üzenetére
Tehát magánemberként egy űberfos az egész..
bizony, úgy is értékelheted. bár én örülök, hogy tudok szabad helyet nézegetni a környező okmányirodákba (és nem kell mind a 17-et felhívnom), ha valami dolgom adódik.
mint ahogy - ha sejteném, hogy gond van a tb-mmel - örülnék, hogy utána tudok nézni a tb-s biztosítási jogviszonyomnak. sőt, most bejelentkeztem, és elvileg még "betegéletutat" is nézhetek, ha van türelmem kivárni, amíg betölti (megtudható pl, hogy a tb mennyit költött rád az utóbbi 10 évben)
talán a marketingjével tényleg lehet, hogy baj vanúgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
bambano
titán
de minek kérne időpontot az okmányirodába, amikor ha van rendes, minősített elektronikus aláírása, akkor magát az okmányt is elintézheti a neten időpont nélkül?
egyszer kell bemenni az okmányirodába az aláírás hitelesítéshez, a többi miatt később nem.
a fő értelme egyébként a távlatok: pár éve semmi nem ment elektronikusan, most már döcögnek a dolgok, előbb-utóbb lesz rendes elektronikus ügyintézésünk.persze lehet, egyszerűbb ügyekért kellene reménykedni...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
WonderCSabo
félisten
B*sszák meg, nem tudom feltölteni a maradék cuccot az egyetemi felvételihez. Szánalmas ez a szar Ügyfélkapu. Elnézést, de most nagyon ideges vagyok.
-
gtasystem
őstag
válasz #06658560 #41 üzenetére
tartok tőle hogy azt a projektet nem én fogom kapni.
pedig akkor jól járnánk az biztos..Fosozni meg igenis kell.A júzer vagy örül, vagy fosozik. És a fosozás fejleszt és előre visz.Szerintem a kőbaltát is úgy találták fel hogy előtte jól lefosozták a botot.
Szóval fosozásra szükség van, szinte már állampolgári kötelesség..
Arról nem is beszélve hogy egészséges is, mert felszabadítja az elfojtott indulatokat.Tehát orvosilag is javasolt..De úgy látom már áttértünk a szarozásra..
végülis az se rossz..http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
bambano
titán
válasz gtasystem #47 üzenetére
A régi klasszikus kabarétréfa szerint a rendőrök vércsoportja u rh primitív.
Ezzel arra akartam célozni, hogy aki fekália emlegetés nélkül nem tudja kifejteni a mondanivalóját (legyen az akár kritika is), az saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
válasz gtasystem #45 üzenetére
"És a fosozás fejleszt és előre visz.Szerintem a kőbaltát is úgy találták fel hogy előtte jól lefosozták a botot.
Szóval fosozásra szükség van, szinte már állampolgári kötelesség.. "Kérlek kezeltesd magad, nagyon gyorsan.
"A júzer vagy örül, vagy fosozik."
A hülye júzer, az értelmes kritikát fogalamz meg. A kető nem ugyanaz, mert a kritikából lehet tanulni. És javítani. -
gtasystem
őstag
hát biztos így van ha te mondod..
szegény sok-sok ember aki már életében kimondta ezeket a szavakat valamilyen produktummal kapcsolatban, azok most mind-mind jól le lettek primitívezve.
Na mindegy majd csak túléljük valahogy.egyébként a vicc egész jó.. bár a rendőrök tuti nem örülnek neki.
Kopi31415: szerintem a hülye júzer nem fogalmaz meg értelmes kritikát.A júzer a fosozással fogalmaz meg egyfajta kritikát.Különben is nem a júzernek kell okosnak lennie, hanem a fejlesztőnek. És neki nem a júzer kritikájának milyenségével kell foglalkoznia, hanem a megoldással.Szerintem persze.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest