Új hozzászólás Aktív témák
-
CSiMi_
tag
Szevaszok!
NAGYON NAGY SZÜKSÉGEM VAN NÉMI SEGÍTSÉGRE!
Nemrégiben jelentkezett a probléma, és nem tudom mit tegyek! Szerintem egy komolyabb vírus!
Szóval: az USB-ket ki-be kapcsolgatta, először nem tudtam mire vélni, talán a windows seven teszi, de később olyan jött elő, hogy az asztalon klikkeltem, arra reagált, de ha egy ablakban klikkelek, akkor semmi, mintha nem is nyomnék semmit. Próbáltam win7 x86, win7 x64, win vista, de mindenhol ugyan az... Utána már kétségbeesésemben totális formatot csináltam, minden partíciót töröltem, és formáztam, de semmi, megmaradt a probléma.... És ezen felül már ki sem nyitja a DVD meghajtót, és a boot előtt, amikor a BIOS ablakja előjön az az ablak eddig 1-2 másodpercig volt látható, de most 2 PERCIG. De ami a leg ilyesztőbb, hogy a proci valami ultramagas frkvencián sípol. Kinyitottam a gépet, kifúlytam a port, de még most is gáz.....HELP !!!!!
Mentsétek meg a picikémet.... Nagyon beteg szegény!
Elátkozta a nejem...EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
pzstm
titán
Van mégújabb MSE Beta
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Bibby
addikt
Miért jön be ez minden egyes indításnál? Ugyanezzel a fájllal, hiába küldöm el.
Ελευθερια η θανατος
-
-
moonman
titán
nem a területi beállításoktól függ, hanem a böngésző nyelvi beállításaitól.
a legtöbb MS oldalon egyébként használható az "?mkt=en-us" kapcsoló, amivel átbillen az ámerikai változatra.
a http://www.microsoft.com/security_essentials/?mkt=hu-hu vagy simán
http://www.microsoft.com/security_essentials/ magyarra állított böngészővel átdob a http://www.microsoft.com/security_essentials/market.aspx -re, ahol közlik, hogy sajnos.ha viszont http://www.microsoft.com/security_essentials/?mkt=en-us akkor le tudod tölteni.
penge: ilyen hüjeségeket, hogy feketelistás ne mondjál már. ez egy ingyenes program, a supportja viszont nekik pénzbe kerül, egyszerűen olyan kevés felhasználót jelentünk, hogy nem éri meg külön support team-et fenntartani a magyar MSE userek miatt, ennyi.
-
chepavel
aktív tag
A hivatalos oldalról. A véglegest le lehetett tölteni bármiféle hack nélkül. A bétát nem, igazad van.
Itthon az OS angol, de területi meg az, amit ő beállít magának, nem figyeltem, ellenben lehetett szedni. Visznot munkahelyemen magyar OS, és magyar területi beállítás, és ott is engedte leszedni még valamelyik nap. Ma kellett volna az XP telepítőkészlete, de már nem volt elérhető az oldal..:S
Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
chepavel
aktív tag
Azt tudom, hogy nem volt MO. támogatott, de akkor miért volt pár napig lehetőség letölteni bárkinek, most meg miért nem?
Nah, mindegy, amíg lesz update, nem aggódom..
Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
chepavel
aktív tag
Csak engem fogadott ma, hogy Magyarországról már nem elérhető a hivatalos oldalról a letöltési lehetőségek? Csak tájékoztatás van, hogy ebből az országból az MSSE nem érhető el..
Ez mióta ilyen? Ellenben a vírusirtóm a tegnapi nap még upgradelt. Nagyon remélem, hogy azt frissítések továbbra is elérhetőek lesznek innen is..Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
Gorneck
legenda
Megy ez szépen...
Már csak vírus irtás esetén lévő sebességen kéne javítani...
Gorneck#1239
-
moonman
titán
1.67.367.0 és továbbra sem nyúltam hozzá meg Windows Update sem volt. működik ez.
-
pzstm
titán
huzamosabb idpre magára hagytam a gépet (4-5 óra) erre, mire most hazaérek, látom az update historyban, hogy automatikusan települt egy frissítés
364-es egész konkrétan...nem is kellett hétfő reggelig ülni a seggemen...
mondjuk érdekes, mivel update settingsben az van beállítva, hogy csak töltse le a frissítéseket, de én döntsem el mikor és mely frissítéseket akarom telepíteniNo de mindegy...lényeg hogy minden a legnagyob rendben van
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
egy embert már találtam:
"Oddly enough my MSE defs have just been updated automatically to version 1.67.361.0, i have the scheduled scan disabled so it looks like my MSE is updating as it should, i do hope microsoft sort this issue for other users, good luck."Én mint írtam, tegnap reggel nyomtam egy update--et, és 312-es az adatbázis...de most azért is megállom, hogy ne nyúljak az update-hez
-
pzstm
titán
hmmm én tegnap reggel nyomtam egyet manuálisan, jelenleg 312-es van...keddig szerintem tuti várok akkor, hogy mi lesz
-
moonman
titán
jelentem, ma reggel automatikusan frissült (264-ről 350-re) az adatbázisa, tehát működik ez, csak nem szabad türelmetlennek lenni.
-
anulu
félisten
ez erősen negatív dolog. tényleg úgy tűnik, h 100%-ban otthonra tervezték ezt a víruskergetőt
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
A nem pontosan definialt idopontok nyilvan amiatt vannak, hogy ne DoSoljak le teljesen az update szervereket.
while (!sleep) sheep++;
-
moonman
titán
ja, azok, akik céges környezetben tervezik használni, számoljanak a központi management és support teljes hiányával, ugyanis belső WSUS szerverről nem teríthetők MSE-definíciók (ami kicsit furcsa, mert Defender meg igen), tehát a klienseknek önálló internet-kapcsolattal kell rendelkezniük és a riasztások is csak a helyi gépen jelennek meg.
-
-
moonman
titán
na utána tudakoztam, pár dolog, amit érdemes tudni:
az MSE a Windows Update service-t használja a frissítések letöltéséhez, de nem az automatic updates-ben beállított időpont szerint, a kettőnek semmi köze egymáshoz, egyedül a szolgáltatásnak kell futnia.
saját ütemezője van (a feladatütemezőnek is futnia kell), naponta egyszer tölt le definíció-frissítéseket.
a Microsoft Malware Protection Center (MMPC) napi három definíció-frissítést ad ki, de az MSE csak napi egyszer tölti le, ezért fordulhat elő, hogy az MSE-ben nyomott frissítés általában talál új állományt. a kézi frissítéssel pedig reset-elődik a számláló, tehát újabb 24 órát kell várnunk a következő automatikus frissülésre.
gond akkor van, amikor 48+ órája nem kaptunk frissítést.
bár napi háromszori frissítést van, ezeket by design tölti le csak naponta egyszer, mert a tervezők úgy gondolták, fölösleges ilyen sűrűn telepítgetni, ez csak a gépet terheli.
amikor az MSE gyanús fájlt észlel (tehát riasztást kapunk), automatikusan azonnal letölti a legfrissebb definíciókat, és újra ellenőrzi a dolgot, hogy minél biztosabb legyen a dolgában.
egyelőre ennyi, remélem, pár kérdésre sikerült választ adnom.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
napi három keresést végez, valószínűleg valamilyen algoritmus alapján, tehát nem nagyon fogod tudni megjósolni. a Windows Update is érdekesen csinálja: a beállított időpont mínusz 20% időintervallumban végzi a keresést, VAGY ha a számítógép üresjáratban van, pl. fut a képernyővédő és nincs cpu és lemezművelet x ideje.
itt a magyarázat a group policy editoból:
"The exact wait time is determined by using the hours specified here minus zero to twenty percent of the hours specified. For example, if this policy is used to specify a 20 hour detection frequency, then all clients to which this policy is applied will check for updates anywhere between 16 and 20 hours."
-
pzstm
titán
-
Gorneck
legenda
Mondtam én, hogy nem kerek vmi...ahogy az se lenne rossz megtudni mikor is frissít...
Vagy akkor mikor a winupdate be van állítva? Ergo beállítom neki az este 7 órát, akkor fog keresgélni az MSE is?
Mert a fórumába azt írják, hogy napi egyszer frissít (ezt lehet kettőre növelni az időzített kereséssel)...az adatbázis meg általában 3szor napi szinten.Gorneck#1239
-
moonman
titán
hm, most hogy nézem, valóban kihagyott két frissítést. manuálisan MSSE-ből pedig feltette. érdekes, utánanézek...
-
pzstm
titán
naná... every productra érkezzen frissítés vagy valami ilyesmi duma....
De majd este megnézem, jelenleg nem saját gépről vagyokiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
igen...vágjuk....manuálison eddig felajánlotta, de most Winupdate sem talál frissítést hozzá...ha a programon belül viszont lefuttatom az Update-et, akkor simán frissíti magát...
Lehet nyomok még egy uninstall-install procedúrát, megspékelve restartokkal
-
anulu
félisten
másik topicban (serverekkel foglalkozó!) szó volt arról, h 2008 R2-re milyen víruskergető megy fel, és ott javasolták, h próbáljam meg ezt.
ha desktop windowson is lenne Hyper-V, akkor nem lenne elengedhetetlen, így viszont az. hogy azon mi fut, azt meg elég ha én tudom, meg akik használják.
"utána meg fórumokon kérdezősködni, hogy ez meg az miért nem megy és hogyan oldható meg. Gondolom az túl kommersz, így könnyebb kitűnni. Sikerült. Edd meg amit főztél."
örülök, hogy a fenti kijelentésemből, miszerint nem megy fel arra következtettél, hogy minden apróság miatt sírok, h jajj, lassú a Shift meg a Fifa xy serveren és PLZ HEEELP!
btw eszem is, és örülök, h nem desktop OS van a gépemen
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Depression
veterán
Tehát elvi kérdés miatt veszel magadnak többszörös áron win servert?
Ha jól értelmezem, akkor minden plusz szolgáltatást kikapcsolsz, ami kényelmesebbé teszi a használatot, és olyanon lovagolsz, amit úgysem használ senki.
Jobb, ha váltasz linux-ra.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Dave™
nagyúr
A profit mindenek előtt, avagy vegyél szerver oprendszert, ha nagy a hálózati igényed. Nos eddig oké, beszerzek egy szerver oprendszert
A profit mindenek előtt?
Amikor Te "ráknyszerülsz", hogy "beszerezz" egy szerver operációs rendszert, abból az MS-nek nem sok haszna fog származni feltételezésem szerint. Ez bizony üzleti felhasználásra készült, cégeknek. Nem seed-szervernek. A 2-300 torrent meg minden, csak nem normális felhasználás. Ez nem power userség, hanem valami egészen más
.
-
Gorneck
legenda
-
pzstm
titán
Nálatok a végleges töltött már le automatikusan frissítést?
Vagy csak nálam van gond vele, hogy csak ha kézzel update-elem akkor frissül?iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Penge_4
veterán
válasz
Depression #104 üzenetére
Nem magamról beszéltem, de ez elvi kérdés. Ha valaki otthon mini szervert üzemeltet, az ő dolga, joga van hozzá. A Microsoft pedig egy szolgáltató, szolgáltatást ad, jobb esetben fizetsz érte, kötelessége kiszolgálni a vásárlót. Ha egy ingyenes Linux disztróban ilyesmi nem okoz gondot, akkor egy MS oprendszerben sem kéne, hogy gondot okozzon.
És nem ezen kell lovagolni, hanem magát a tényt figyelembe venni, hogy az MS egyre kevésbé foglalkozik a power userekkel. Korlátozza őket.
De ha ennyire belemerültünk a tcpip.sys témába, egyet mondj meg nekem. Miért nem ad, lehetőséget az MS, hogy módosítsam?
1: A profit mindenek előtt, avagy vegyél szerver oprendszert, ha nagy a hálózati igényed. Nos eddig oké, beszerzek egy szerver oprendszert, itt jön a képbe az Anulu által felvetett probléma, hogy a szerver OS-t (amelyre rákényszerültem) nem tudom teljes értékűen használni.
2: Ide nem tudok mit írni, lövésem sincs, mi lehet még ésszerű indok, amiért még lehetőséget sem adnak rá. Nem menüpontot, lehetőséget. -
Penge_4
veterán
Igen, azzal, hogy csökkented a kapcsolatok számát. De most vegyünk egy 120/30 megabites otthoni(!) netet és 200-300 futtatott torrentet. Itt mit kapcsolsz be? Ha sebességet akarsz elérni, akkor inkább növeled a kapcsolatokat, nem pedig csökkented.
Haladniuk kéne a netsebesség növekedésével.
Az MS-nek pedig abból a világon semmi haszna nem származik, hogy szivatja a felhasználókat.
-
Penge_4
veterán
1: Elég magasan. Legalábbis erőforrásigényben biztos, felismerési aránynak meg ott a korábban linkelt grafikon (Forefront), eszerint ott sem teljesít rosszul. 1-2 weboldalba ágyazott vírust már kapott el, de még komolyabban nem teszteltem, amúgy meg ritkán találkozom kártevőkkel, ésszel netezek.
2: Az oka az EU, GVH és egyéb monopóliumellenes hivatalok.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Security Essentials a világ 19 országában lesz elérhető, magyar nyelvű változata nem készül, legalábbis egyelőre.
- WD My passport 5Tb
- XBOX ONE S 1Tb (lemezes) konzol megkímélt állapotban eladó !!!
- Nintendo Switch Super Mario 3D. ALL STARS,PRO controller,és tok csomag egyben eladó. Minden kiváló
- Dell Latitude 7390/13.3"FHD IPS+Touch/8.gen i7-8650U/16GB DDR4/512GB SSD!
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT Nitro +8GB GDDR6 Kitűnő állapot!!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest