- Mozilla Firefox
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Synology NAS
- Padavan firmware
- Mikrotik routerek
- Linux kezdőknek
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cobra.
őstag
Látom nem vagy tisztában pár dologgal. Hivatalos iratot csak hivatalos szerv adhat fel, magánszemély és cég csak tértivevényes vagy ajánlott levelet (meg az új azonosított levelet a sima levélen kívül). A hivatalos iratnál vannak extra kikötések (kétszer kell kivinni, minden esetben kell igazolványszámot rögzíteni). Ajánlott levelet jelenleg csak bedobjuk a postaládába, tértivevényes levélnél meg rögzíteni kell az átvevő nevét és átvételi jogosultságát (címzett, családtag vagy meghatalmazott), illetve amióta nem kell aláírni, azóta kell igazolványszám az aláírás helyett.
Az meg egy dolog, hogy te mennyit fizetsz, az meg megint más, hog ebből mennyi marad a kézbesítésre. Ha 2 ember munkáját kellene 1 fizetésért megcsinálnod, akkor te mindent papír szerint csinálnál, vagy megpróbálnál maximális hatékonysággal dolgozni, hogy ne dolgozz napi 1-2 órát ingyen, de az ügyfelek is nagyjából elégedettek legyenek?
Ja és ha nem elsőbbségiként adtad fel a levelet, akkor de, van mérlegelési lehetőségünk a fontossági sorrendnél. -
Cobra.
őstag
"Hála" a GDPR-nek nem hivatalos szerv szerintem nem kérheti ki az átvevő igazolványszámát (meg azt le sem tudja ellenőrízni), bírósági ügyig meg azért nem sűrűn jut el egy cég felszólítólevele. Útdíjfizetős leveleknél próbálkozott régebben néhány ember, hogy nem kapott értesítést róla, de amióta van PDA, azóta már ezzel se tudnak trükközni.
Egyébként meg amit te adsz fel, az nem hivatalos irat, ezekhez pl fél évvel ezelőttig nem is kellett igazolványszám (most is csak az aláírás hiánya miatt kéri a Posta). Az önkormányzat meg örüljön, hogy egyáltalán kivisszük a leveleit, amennyire "megbecsülik és segítik" a Posta munkáját... -
Cobra.
őstag
Aláírni nem kell (mi írjuk be, hogy posta az aláírási mezőbe), de igazolványszámot kell rögzíteni. Az már más kérdés, hogy melyik kolléga ezt mennyire veszi komolyan. Én a nem túl hivatalos dolgoknál pl nem fogok még 2-3 percet várni, hogy visszamenjen az igazolványért az ügyfél. Bedobni meg csak olyannak dobom, akinek telefonon lekézbesítetem a levelet
Azokat nem értem, akik kérdezés nélkül bedobálják a hivatalos iratokat vagy behajtói felszólításokat, mert elég komoly bajuk lehet belőle, ha az ügyfél panaszt tesz emiatt. -
Cobra.
őstag
Tértivevényes ajánlottat meg hivatalos iratot kell átvetetni, sima ajánlott levelet meg elsőbbségi és azonosított normál levelet bedobjuk. Mondjuk ha ismeretlen a címzett az ajánlott levélnél, akkor én be szoktam csengetni és megkérdezem ismerik-e, ha meg nincs ott senki, akkor inkább leértesítem.
Némelyik csomagos (főleg a frissen felvettek) csinál olyat, hogy ha nem találja a címet, akkor kinyomtatja az értesítőt, majd másnap megkapom, hogy dobjam be...Legszebb, amikor olyannak viszem az értesítőt, akinél szinte mindig van otthon valaki. -
Cobra.
őstag
A felvevő honnan tudná, hogy jó-e a cím, ami a levélen van, vagy hogy ott lakik-e a címzett? Illetve mostanában a cégeknél előfordult nem egyszer, hogy hosszabb időre bezárt valamelyik és se postaláda, se utánküldés pl a cégtulaj címére.
bambano: ne aggódj, papíron elköltötték az összes pénzt
Mondjuk értelmes programozókra már nem maradt belőle, mert van nem egy olyan hiba, amit 1 éve nem képesek kijavítani, pedig talán még én is át tudnám írni a program hibás részeit 1-2 napos oktatás után...
Új hozzászólás Aktív témák
it A fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg.
- SSD kibeszélő
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Politikai mémek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Építő/felújító topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest