- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Proxmox VE
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
Szerintem most még a fideszeseknek is az lenne jobb összességében, ha az ellenzék nyerne, mert a világban az uralkodó politikai széljárás már nem kedvez Szarospelenka Ráhel apukájának. Ha nyer a Fidesz, le lesznek zúzva külföldről, és annak majd' mindenki meg fogja inni a levét az országban. De persze ez csak egy vélemény, és tényleg OFF.
-
lócitrom
őstag
válasz Dragon3000 #32 üzenetére
némileg félreértettem. viszont a telekom árlistája így sincs a digis közelében, tehát továbbra sem csak "alig" drágább. a külföldi kapcsolatos dolgot meg nem tudom honnét veszed, de főleg játékos szemmel pingeket elnézve nekem rohadtul nem tűnik rossznak a 120-130ms pl. usa nyugati parthoz mérve. mondjuk ez elég szubjektív, de kétlem, hogy létezne a telekomnak bármilyen jelentős előnye.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
nubreed
veterán
"csak ellenzéki győzelem esetén kerülhet sor."
Ettől nem kell tartani/számítani rá (világlátás kérdése ki, hogy értelmezi), hiába volt ellenzéki előválasztás, azóta az ellenzék kussban, kb. semmit nem csináltak, szinte eltüntek a térképről, a saját esélyeiket rontották le igen nagy mértékben, ráadásul a fidesz azóta szerzett 150ezer plusz szavazót. De ez már nagyon off.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Fred23
nagyúr
Lehet, az a fura helyzet lesz, hogy nagyobb lakossági áremelkedésre csak ellenzéki győzelem esetén kerülhet sor.
Esetleg az áremelést a választások utánra hagyják, és ha nyernek (Brüsszel és Soros ellen is ), visszafogják kicsit magukat, hogy az ecceri pógár is netezhessen olcsón, ha már annyit nem keres, hogy piaci áron is sajátlábaskodhassék. -
"Pedig a T nyerte meg a faluban a SZIP-pályázatot is"
Ha megnyerte, akkor meg kell csinálniuk, mert különben még büntetést is kapnának. Ahol én láttam, ott még a rozzant / lakatlan házakhoz is kihúzták az optikát a főutcán... Szóval ha van konkrét információd az ügyben, akkor nyugodtan lehet utánamenni.
-
n00n
őstag
válasz Dragon3000 #39 üzenetére
Jogos, az is szócskát benéztem. De a 12 ezer vs 6 ezer azért jelentős különbség, főleg úgy hogy a Telekom szolgáltatása számomra rosszabb: Nem FullHD adások vannak, csak HD + gagyi setup box-szal kell szívni.
-
kenwood
veterán
válasz Dragon3000 #42 üzenetére
Koszonom, minden kerdesemre valaszt kaptam
Esetleg a rezsicsokkentesrol nem akarsz par sort irni ?[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Dragon3000
veterán
Ebben az esetben a technológia nem érdekli az embert. Ha drágulna Telekom szintre a digi, akkor az emberek nem is gondolkodnának azon, hogy hozzájuk menjenek. Ami le lett írva, ez mellett nagyon sok helyen gány munkát végeznek a szerelők (gondolom a sok külsős szarik az egészre}, az itteni digis topikban is van pár csodás kép ezekről.
-
kenwood
veterán
válasz Dragon3000 #40 üzenetére
En itt most a technologia reszrol beszelek. A 33-as commentemben szereplo kerdeseknek a felet nem is ertetted. Azt sem tudom, kit ertesz mindenki alatt,mert a forrasra vonatkozo kerdest is diszkreten atugrottad.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
n00n
őstag
válasz Dragon3000 #10 üzenetére
A Telekom sehol nem olcsóbb, mint a Digi. Itt nálunk pont 2x annyi ugyanaz a csomag. Te a Flip-re gondolsz? Mert az elérhető, viszont ott a csomag meg se közelíti a Digijét. Jelenleg ahol elérhető a Digi, ott szolgáltatásban és árban se tud a konkurencia a közelébe kerülni.
-
kenwood
veterán
válasz Dragon3000 #36 üzenetére
Szerintem engedd el a temat. Van egy elkepzelesed, hogyan jutnak el a csomagok a szolgaltato kozpontjatol a kulfoldi serverekig,de sajnos ez a vizio eleg tavol all a valosagtol
-
Dragon3000
veterán
Ez olyan, hogy minden szolgáltatónak vannak szar területei is, telekomnak is diginek is és a többinek is. Ha valamilyen irányba gond van a digivel, akkor az előfizetőt nem fogja érdekelni, hogy azzal van a gond, akitől a digi bérli. Mint írtam is, ha telekom árakat szeretnének kérni, ahhoz legyen meg a minőségi szolgáltatás is, ne csak az országban, hanem azon kívül is. Mert ha már nem tudnak érvelni, hogy milyen olcsók, akkor az emberek se nézik el a hibákat.
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #34 üzenetére
Azért ahogy hallom Telekomnál sem minden arany
DIGI-nek nincs olyan gerince mint a DT-nek egész EU-ban de béreltek pár nagy szolgáltatótól, szóval maximum azokat lehet ekézni.
Belföldön most a DIGI-nek van legbikább optikai hálózata ahogy 100gigásra bővítettek minden várost meg kerületet a központtal
Jöhet az XGSPON minden városba később meg mindenhovaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kenwood
veterán
válasz Dragon3000 #32 üzenetére
Annak, hogy kulfoldre jobb a Telekom, mi a forrasa?
Illetve mit ertesz alatta ?
Jobb a ping gamingben, tobb mammuttal van privat peeringje, a nem privat peering letoltesi sebessege magasabb?[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Hol írtam, hogy nem bírja a hálózat? Vagy a telefon által kijavított szó miatt értetted ezt? Mert a szintetikus szimmetrikus akart lenni. Ahol mindkét szolgáltató csomagja elérhető ott a telekom olcsóbb, mint olyan területen, ahol csak ők vannak, nem azt írtam, hogy a diginél. De ettől függetlenül tartom még mindig, hogy külföld felé jobb a telekom, ettől függetlenül megvagyok elégedve a digivel, de ha telekom árakat szeretnének, akkor ezek a dolgok is legyenek azon a szinten. Akinek számít még az ont esetében is sokkal jobb lehetőség van telekomnál.
-
kenwood
veterán
Felreertetted.
O azt irta, hogy a Telekom azoktol az ugyfelektol kevesebbet ker, akiknek a cimen a Digi is elerheto,mint azoktol,ahol monopol helyzetben van.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
lócitrom
őstag
ja tehát ha nem ad, akkor biztos nem bírja a hálózat. lol. ez logikus. azért a hálózat az nem egy darab mezei üvegszálból áll. a 10 gigára sem véletlenül kellett várni relatíve nem is sokat. egyénként azt megnézem, hogy ott olcsóbb a telekom, ahol digi van. gyanítom nem magyarország területéről beszélsz. mondhatni tősgyökeres optikás meg újonnan behúzott optikás címeket most direkt megnéztem. jó lesz "alig" 30-60% többletet számolni a telekom esetében. "Telekom is olcsóbb"... ezt még lehet egyszer az életben magamra tetováltatom.
rip távközlési progresszió btw.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
TeeJay
félisten
3. kerület Óbuda Harsánylejtő
Vadiúj családi házas környék, tök jó hogy csak közvilágításnak van oszlop és a gáz víz villany mind a föld alatt mennek, de itt ütött vissza az hogy Telekom föld alatti optikai hálózatot húzott, igen ám csak az aknákat az utca egyik felére tették, rokonomnak a járda mellé került és ott volt behúzva gégecső neki a kerítésen belül, onnan meg ásással beszenvedtük a házba de a szembe szomszédjának át kellene fúratni az út alatt a háztól hogy be tudja KPE csővel húzatni magához az optikai szálat. Mondta hogy sose fog erre költeni inkább mobilnetezik.
Szóval a földkábeles internet elég gázosMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
DSLAM és az előfizető modemje között az ideális az ha 1km maximum a táv mivel sima csavart rézvezetéken a távolsággal nő a csillapítás meg a jel/zaj tartalék csökken és egyre lassabb sebességet lehet adni.
Optikán 20-50km távolság is piskótaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
szaszyka
senior tag
Ez azért hülyeség részben, mert Fejér megyei faluban, ahová a 90'-es évek végén vitte el a Matáv a vezetékes telefont, ott nem hajlandó a T fejleszteni a hálózatát, hogy a lakosok is előfizethessenek a vezetékes netre, pedig csak a régi telefonvezetéket kellene kicserélni a villanyoszlopon optikai kábelre. Így a falu első 10 házában lehet előfizetni, a többiben nem, mert ez a 10 ház még benne van az 5Km-es körben az adsl eszközhöz képest (Nem tudom mi az, nem értek hozzá. router/szerver, vlaami). Pedig a T nyerte meg a faluban a SZIP-pályázatot is, mégis sz.rnak az egészre, szenvedj mikrohullámú nettel, vagy mobil előfizetéssel.
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
TeeJay
félisten
-
bteebi
veterán
Legyen igazad... Nálunk most gigás DigiNet van, de az igazat megvallva elég sok gond van vele. Speedtesten nagyon szép, kb. 800+/300 Mbit, de a gyakorlatban ritkán megy 30 MB/s fölé (kb. 250 Mbit), pláne tartósan. A sógorom gigás Telekom netje ebben is jobbnak tűnt.
De ez még hagyján, 250-300 (valós) Mbit is nagyon gyors már, azt még elfogadom. Viszont rengeteget szakadozik, gyakran naponta többször is, látszólag kis terhelések esetén is. Egyelőre nem egyértelmű, hogy szolgáltatói hiba-e (de biztos van olyan is), mert egy alap ac-s router van (TP Link AC1200 vagy mi), és elég sok eszköz. 5 telefon, 1 laptop, 1-2 PC + 1 NAS, 2 okos TV, habár ezeknek kb. a fele ha menni szokott egyszerre (értsd: többnyire a fele ha csatlakozik egyáltalán, nagyobb részt WiFi-n). És akkor se feltétlenül HC felhasználás van, pl. sima böngészés vagy Facebook, szóval szerintem bírnia kellene. (Azt hiszem az egyszerűbb Huawei vagy ZTE modem-router van hozzá.)
#12: Szerintem az esetek nem kis részében nem tudnának mit bérelni. Vagy max. az adott település valamilyen központi szerverterméig, ha van olyan.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
kenwood
veterán
Arra azert kivancsi lennek, hogy amikor 1-1 videki varoshoz kiepitik a sajat optikat, akkor az hany ev alatt terul meg ahhoz kepest,mintha berelt optikan mennenek el odaig.
-
Magnat
veterán
Szimmetrikust akartál mondani? Én nem gondolnám, h a userek 99%-ának ez szempont lehet, arról nem is beszélve, h a Digi 300mp-s uploadja is elég versenyképes. Én inkább arra leszek kíváncsi, h a közszolgálatiság jegyében pl hajlandóak lesznek-e olyan helyen is szolgáltatni, ahol nincsenek villanykarók, mert jelenleg csak a T hajlandó ásni. Szégyen és gyalázat, h sok helyen még mindig nincs vezetékes internet és tv, mert a szolgáltatónak túl macerás lenne a kivitelezés ott, ahol az áramszolgáltató nem karón viszi a delejt. És nem vmi bivalyb@sznádi zsákfalura gondolok (bár az ottaniaknak nyilván ugyanolyan fontos lenne a normális internet), hanem konkrétan BP közvetlen szomszédságaiban is így van.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Dragon3000
veterán
Sok dologban el van maradva a digi, pl a Telekom esetében szintetikus a net, illetve jobb külföldi kapcsolattal rendelkezik.... Ahol mindkettő szolgáltató elérhető ott tudomásom szerint a Telekom is olcsóbb, így alig kerül többe, mint a digi. Ezeken a helyeken áremelés esetén nem lenne versenyképes a digi.
-
trec12
addikt
A Digi erősen nyomott áron adja a szolgáltatásait szerintem nem biztos, hogy ez így marad vagy tud maradni. Ennek az alacsony árnak azért voltak hátul ütői itt-ott; legalábbis különböző fórumokon volt aki eképp vélekedett. Ellenben óriási emelésre mégsem számítanék. Vezetékesben érdekes, hogy a 10 GB-ot elindítják-e (szerintem igen) ahogy a Digi kikommunikálta illetve a mobil szolgáltatás jövője még érdekesebb....
[ Szerkesztve ]
-
Akelaus
senior tag
Érdemes nézegetni a még nem aktuális ÁSZF-et, vagy ÁSZF-eket majd. Abból lehet (esetleg) látni merre tovább. A januártól érvényesben láttam IP-tv csomagot, ez ha jól tudom jelenleg nincs még a Diginél.
Kérdés az a most még nem aktuális, de már a honlapon elérhető ÁSZF-nek van bármi köze már a 4ig-hez.
Szerintem a következő cél, megvenni a Telenor-t, és annak a hálózatát bevinni a Digi-hez. Vagy lehet teljesen más lépés lesz.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Miért tennék? A DIGI megvásárlása szerintem pont, hogy illeszkedik orbánék rezsicsökis politikájába. A telekom szolgáltatásokban is muszáj követni ezt a trendet, muszáj olcsó netet meg mobiltelkót adni a népnek. Szerintem inkább az a cél, hogy a legnagyobb szolgáltatóvá váljanak Magyarországon, a jelenlegi alacsony áron. Jó, nyilván papíron semmi köze a 4ig -nek az orbáni rezsimhez, de valójában meg mindenki tudja, hogy az egyik legjelentősebb NER cég.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
n00n
őstag
Szerintem nem fogják megtartani a Digi nevet, nincs akkora értéke. Én arra vagyok inkább kíváncsi mikor fognak árat emelni. Kíváncsiságból megnéztem és ha ugyanezt a szolgáltatást választanám a Telekomnál, akkor kb 6 ezer helyett 12 ezret kellene fizetnem. Ami hatalmas különbség és szerintem a 4iG-nek nem érdeke ennyire alacsonyan tartani az árakat, én radikális áremelkedésre számítok. Szerintem felfogják 10 ezer forint közelébe tornázni az árakat még 2022-ben...
-
ArGab
őstag
Feltételezem meghatározott ideig használhatják majd a Digi brandet de nem hinném hogy hosszútávon engedni fogja ezt a Digi (mármint az igazi).
Én radikális változásokra minimum 1 évig nem számítanék, majd csak azután ha összebútorozták és összeintegrálták valamilyen szinten az összes bekebelezett telekommunikációs céget (MVM Net, AH, Invitech, stb). De tekintve a Digi is milyen lassan haladt az Invitel integrációval ennél több is lehet. -
nubreed
veterán
Vajon megtartja a 4ig a DIGI márkanevet vagy kivezeti a piacról és saját néven vagy új márkanevet bevezetve adja majd a szolgáltatást? A következő pár hónapban biztosan eldől, hogy megéri-e maradni a 4ig/DIGI -nél vagy kénytelen lesz az emberfia váltani. Már ahol ez megtehető.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM