Hirdetés

Lezárta hároméves hálózatfejlesztési projektjét a DIGI

A jövőt már az új tulajdonos fogja meghatározni.

A DIGI ma hivatalos közleményben jelentette be, hogy három évig tartó vezetékeshálózat-fejlesztési munkálatokat zár le 2021 decemberében. Az újításoknak köszönhetően a vállalat 16 vidéki nagyvárost is lefedő gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódik a budapesti központhoz.

Az eredményeket összegezve elmondják, hogy 2018 óta saját beruházásként, fokozatosan lefektetett gerinchálózat hossza meghaladja a 2000 km-t, ezzel olyan jelentős vidéki nagyvárosokat lefedve, mint Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Hatvan, Tiszaújváros, Szolnok, Cegléd, Kecskemét, Szeged, Békéscsaba, Baja, Győr, Siófok, Székesfehérvár, Veszprém és Dunaújváros.

A három évig tartó fejlesztési munkálatokkal a vállalat lehetővé tette, hogy a felhasználói végpontig kiépített (FTTH) vidéki gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódjon a vállalat budapesti központjához. Az újításnak köszönhetően az érintett területek DIGI-előfizetői elérhetik az 1 Gbit/s névleges letöltési sebességgel rendelkező internetet, valamint a változatos csatornakínálatot.

2020 szeptemberében közel 10 év kitartó, elkötelezett munka és befektetés eredményeképp adta át a DIGI szegedi előfizetőinek megújult hálózatát, ezt követően 2021 márciusában hat megyében adott át korszerűsítéseket, nyáron pedig központi routerei fejlesztéséről számolt be a vállalat. A DIGI az elmúlt évek újításai csúcspontjaként jelentette be a 10G technológián alapuló, közel 10 Gbit/s letöltési sebességet biztosító Fiberlink 10G szolgáltatását.

Mivel most már szinte biztosnak látszik, hogy 2022 januárjától új tulajdonosa lesz a DIGI magyarországi leányvállalatának, a továbbiakról már a 4iG Nyrt. menedzsmentje fog dönteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DIGI

Azóta történt

Előzmények