Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Hát nem kapkodják el, annyi szent.
-
-
Воланд
titán
Akkor idéznék a Mozilla Firefox topikból:
WonderCSabo:
"Az Mozillának összvissz 50 plaftorm fejlesztője van.
Az Operának 200.
A Googlenek, MSnek számtalan."[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
nagyúr
Igen, de közben köröket ver rá a többi böngésző, szomorú látnom, hogy kedvenc böngészőm így lemarad, no meg persze szeretném már használni a 4-est. Bétát kipróbáltam, de van jó pár addon amit sehogy nem támogatja. Minél hamarabb kiadják, annál hamarabb lesznek kompatibilisek az addonok.
(#4) woland_y2k: igen, olvastam. Vegyenek még fel embert, annyit amennyi kell.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
GAbre
veterán
Csak nálam van,h a linken a 7es bétát lehet letölteni?
-
Dany007
veterán
Oh, azt magyarázhatná el valaki, hogy mért kellett az FF4-ben a frissítés és a leállítás gombokat a jobb oldalra tenni?
Még nem jöttem rá hogy kell visszaállítani, de mocskosul idegesítő.
Itt a PH!-n is rendszeresen a home gombot nyomom meg a frissítés helyett, elvégre az elmúlt 10 évben így szoktam meg... =/ -
mallee
tag
-
-
Воланд
titán
Ott a pont és ez julius666-nak is szól. A mozilla egy alapítvány, ha keveslitek a szerződéses fejlesztőket akkor tessék támogatni őket anyagilag.
Arra meg inkább nem is írok semmit, hogy ha az operának van pénze több fejlesztőre akkor a mozillának is lenne....[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Findzs
addikt
a jelenlegi 3.6.13 -as is teljesen jól használható
majd kész lesz mikor kész lesz ráérnek vele, én nem türelmetlenkedem, pláne nem egy ingyenes program miatt"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
WonderCSabo
félisten
Azért ez már gáz. ITCafé, shame on you...
A Béta 8 nem jött ki. Ha kijött volna, itt lenne. De nincs. A mirrorokon fennvan, de még nem jelent meg!
És belinkelitek a Cnetről a letöltést ami Béta7-re mutat...
julius666: A contributorok nagyon kevés bugot javítanak, és azokból is csak az egyszerűbbeket. Az Fx4 az új feature-ök és azok azokból alakiló regressionök miatt késik - ezeket 100%-ban az 50 fejlesztő írja (amiből csomó a Fennecen, csomó az Fx.nexten dolgozik...)
Vmiért nem akarnak több embert felvenni, pedig nyilván ez a probléma. Valszeg nem biztosak a jövőbeli finanszírozásukról,
[ Szerkesztve ]
-
dajkopali
addikt
válasz WonderCSabo #14 üzenetére
frissítve a hír és a linkek
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
=Mentor=
őstag
Nem ártana egy igen erős reklám kampány a hivatalos megjelenéskor, mert (már most) veszett jó a böngésző, ugyanakkor jó bornak is kell a cégér! Márpedig nyár óta ha lassan is de veszít a Firefox...
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #14 üzenetére
50 fejlesztő írja (amiből csomó a Fennecen, csomó az Fx.nexten dolgozik...)
A Fennec szerintem jócskán megkésett. Nem értem miért pazarolnak rá erőforrást ...
-
Penge_4
veterán
"Ha az Operának van pénze több fejlesztőre, a Mozillának is lenne."
Ezt miből következtetted ki? A Mozilla egy open source alapítvány. Ha nem támogatják, akkor nincs pénz. Viszont előnye az Operával szemben, hogy bárki, akár én is vagy te is becsatlakozhatunk a bugtrackerükön a fejlesztésbe. Igaz, ezt ingyen senki nem fogja megtenni, tehát visszakanyarodtunk oda, hogy nincs pénzük és az Operának se, mivel ott is a +11 ember átcsoportosítás volt, nem pedig új emberek felvétele.
(#22) Vuck: A keresés az Opera bevételeinek kisebb százaléka, mint a Firefox esetében.
Továbbá: A Firefoxot támogatja a Google (amit meghosszabbított 2014-ig, utána már nem fog), az Operát nem, sőt(!) szinte direkt szórakozik, hogy ne támogassa azt a céget, akiknek amúgy ő fizet. Bár teljesen jogos, mivel piaci részesedés függvényében fizet.[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz #53172992 #26 üzenetére
A 200-ba beletartozik mindenki, beleértve a Core csapatot, a Unite-ot, a Dragonfly-t, de szerintem még az Open The Web aktivistákat is.
A renderelő motor és a JS motor közös. Részben ezért is a kiváló memóriamenedzsment és a kis erőforrásigény, mivel ugyanennek a motornak mobilokon is helyt kell állnia.
És 2% az USA-ban a részesedése. Európában 5% körül, de országonként változó.
Oroszországban piacvezető volt sokáig, Ukrajnában még ma is az.
A kelet-európai régióból Magyarországban meglepően alacsony a piaci részesedése a környező országokhoz képest, pedig itt 6-7%Meg az Operánál duplán igaz, hogy a valódi részesedése több, mint a mért, mivel
- Maszkolás
- browser.js
- külső scriptek blokkolásaEzek mind vagy az IE-nek, vagy a Firefoxnak nyomják a statisztikát, kivéve az utolsó, ami az "egyéb böngészők"-nek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Most ezt úgy mondod mintha a többi böngészőnél nem lehetne letiltani azt, hogy tudják mivel böngészel. Firefox-nál pl. a NoScript a 3. legnépszerűbb kiegészítő. Nem hiszem, hogy a market share reportok sokat tévednének. A sorrend biztos jó, max. pár százalékon lehet vitatkozni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Penge_4
veterán
Igen, de ha minden szempontot figyelembe veszel, akkor már nem egészen.
1: Operával többnyire power userek böngésznek.
2: Az Operások között népszerűbbek ezek, mint a Firefoxosok között a NoScript. Mert többnyire Adblock Plus-t használnak előregyártott listával.
3: A Firefoxot nem kell maszkolni, maximum még 1-2 őskövület oldal miatt IETab kiegészítővel használni, ellenben az Operát gyárilag is maszkolják sok helyen a browser.js és override_downloaded.ini segítségével, hogy működjön az oldal.
4: A NoScript nagyon nem népszerű, főleg azóta, amit Giorgio Maone elkövetett kétszer is. De addig is maximum a Firefoxot használó poweruserek között volt az. Az átlaguser ilyesmihez hozzá sem szagol.Tehát ha számokban nézzük, akkor a piaci részesedés különbségek miatt valóban nem számottevő, ha viszont %-okban, akkor annál inkább.
Tehát az Operában a 2% könnyebben lehet, hogy 4%, mint hogy Firefoxban a 25% lenne 27%, ugyanis abba nemhogy az Opera, de még a Chrome is beleszámíthat bizonyos oldalakon a "Mozilla Compatible" user agenttel.
De mivel a másik oldal igaz, mármint a NoScript userek, így a 25% reálisabb eredmény, ha hozzáadjuk az elveszett két százalékot.
-
nagyúr
Tehát az Operában a 2% könnyebben lehet, hogy 4%
Erre írtam, hogy pár százalékon lehet vitatkozni, de nem eget rengető különbség.
Majd talán ha a Google már nem köt újabb szerződést és a Mozilla nem talál szponzort és eltűnik a süllyesztőben akkor léphet nagyot az Opera.
-
WonderCSabo
félisten
válasz talpalavalo #34 üzenetére
LOL. Nem. Tudod mit jelent, h. bugfix?
-
WonderCSabo
félisten
Mellesleg a Béta 8 legkorábban este 6-kor jön:
blassey> are we planning on releasing tonight?
[22:22] <aki> i think we're going to make a decision tomorrow morning about that
so, no
[22:30] <tarend> Ok. Do we have everything for a release tomorrow? Or do we know what needs to be fixed?
[22:39] <blassey> code-wise we think we're ready
I can't speak to marketing etc.
<stuart> tarend: we're good to go if the build is good
and yeah, we are going to push release until 9am tomorrow morning
<tarend> Cool
makes sense. Thanks!
[22:41] <stuart> give or take, of course
[22:42] <tarend> ok[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
A 200 főt honnan vetted? AZ Operánál jelenleg kb. 720 ember dolgozik a portásig bezárólag, ehhez viszonyítva 200 "hasznos" ember (fejlesztő) igen rossz arány lenne.
Akit érdekel, annak szerencsére elérhető mind a Firefox (link a lap alján), mind az Opera 2009-es pénzügyi jelentése (is). Operának azóta van 2010Q3-as beszámolója is. Összefoglalom, bár hangsúlyozom, hogy nem vagyok pénzügyi szakember!
Firefox (2009):
- $104 millió bevétel, ebből kb. 101 millió ~keresőkből (royalties, ami nem csak ezt jelenti, de szerintem túlnyomórészt igen), támogatás (contribution) $50 ezer(!)
- ez 34% növekedés az előző évhez képest (akkor $78 millió volt)
- $69 millió kiadás
- világszerte 250 fizetett alkalmazott
- $124 milliónyi vagyonelem (total assets)Opera (2009):
(- év végi árfolyamon számítva norvég koronából: 1 NOK = 0.17 USD)
- $104 millió bevétel (pont, mint a Mozilla ), ebből ~$31 millió az asztali Operából (keresőszolgáltatás, alapértelmezett linkek...), $73 millió pedig a különféle netes eszközökből (pl. telefonok, szolgáltatók, készülékgyártók)
- előző évben $85 millió volt, de 2009 nem sikerült túl jól...
- $95 millió kiadás, ebből $69 millió ment fizetésekre
- vagyonelem kb. $140 millióOpera (2010 - Q3-ig):
- $85 millió bevétel (éves előrejelzés $117 millió), ebből $29 millió az asztali Opera, $56 millió a többi, ezen belül $16 millió az Opera Mini
- $73 millió kiadás (éves előrejelzés $100 millió), ebből $49 millió a bérköltség[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz WonderCSabo #38 üzenetére
És a többiek mit csinálnak? Az Operánál egy csoport foglalkozik a maggal, más csoportok pedig az egyes készülékekkel (implementáció, funkciók, QA), megint mások támogatást nyújtanak az ügyfeleknek, de nyilván kellenek emberek a szerverek, honlapok stb. fenntartására is. A 200-at még így is keveslem. Mindazonáltal akárhányan is vannak, még kellene egy csomó ember oda is. Mondjuk most is keresnek 45 emberkét világszerte.
"Mozilla, nem Firefox."
Igaz, elírtam. Így jobban ismerik
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
WonderCSabo
félisten
válasz cousin333 #39 üzenetére
Gondolom egyrésze a Thunderbirddel, egyrésze a Seamonkeyval, de amilyen kevés névvel találkozom a bugzillán, talán még ezek is az 50-ben vannak.
Nem tudom, mit csinál a maradék 200, egyrésze a marketinggel, másrésze a feedbackel, stb. De ez a 200 rengetegnek tánik, főleg az 50-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
válasz WonderCSabo #40 üzenetére
De az a 200 (ha annyi) több mindennel is foglalkozik, mint az az 50...
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
remington2
senior tag
"3: A Firefoxot nem kell maszkolni, maximum még 1-2 őskövület oldal miatt IETab kiegészítővel használni, ellenben az Operát gyárilag is maszkolják sok helyen a browser.js és override_downloaded.ini segítségével, hogy működjön az oldal."
Epic fail az operának.
szerk: most pedig megyek, beülök a fordomba autókázni egy kicsit a bal oldalon, mert én a balra tarts híve vagyok! Én eldöntöttem, nekem senki ne jöjjön szokásokkal és szabályokkal.
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
cousin333
addikt
válasz remington2 #42 üzenetére
Inkább ez a hozzászólás volt epic fail... Pontosabban a szokásos feszültségkeltő trollkodásod.
ui: Tudtad, hogy a Ford egyes kocsijaiban Opera böngésző fut?
"We spared no expense"
-
enginev3.0
félisten
Nekem nagyon tetszik
Csak még meg kell szokni hogy az elrendezés más, főleg hogy a címsor fölött vannak a megnyitott oldalak listája.
És a beta-val még nem nyitja meg a piros pont osztó oldalt
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
fatal`
titán
válasz remington2 #42 üzenetére
Az egész HSZed epic fail.
-
WonderCSabo
félisten
válasz enginev3.0 #44 üzenetére
Vissza lehet rakni a füleket a címsor alá...
Jobbgomb a böngésző eszkoztárra -> felül elhelyezett fülek elől ki a pipa.
-
Penge_4
veterán
válasz WonderCSabo #40 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz WonderCSabo #46 üzenetére
LoL köszi
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
WonderCSabo
félisten
válasz enginev3.0 #49 üzenetére
Ez u.a., amit én linkeltem, csak itt nem lehet kiválasztani a nyelvet, mert alapból a magyart linkelted be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Villanyszerelés
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
- Harman Kardon Citation Multibeam 1100 Soundbar (Okos hangprojektor)
- Huawei P20 Pro elado
- ÚJ Bontatlan Yenkee Katana Mechanikus (Blue Switch) RGB Gamer billentyűzet
- Harman/Kardon Citation házimozi szett (szürke színű) igényeseknek!!! (BONTATLAN/EREDETI)
- Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 4GB 256bit ///Mint az új!///
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest