- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi erősítő építése
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spirit007
senior tag
válasz
Neil Watts #43 üzenetére
... inkább házmester!
Tudod a régi mondás: "a házmester mindent tud...de semmihez sem ért" -
Ne haragudj meg, de ezt meg kell kerdeznem:
Eddig barmi volt a tema (akarmi, de tenyleg) te mindig osztottad az e'szt (a szavaimat probald meg pozitiv ertelemben venni, koszonom!) minden temaval kapcsolatban, ami csak szembe jott.Leonardo da Vinci hozzad kepes sehol nem volt.
(na jo, azert nem, de erted mire szeretnek kilyukadni)
En is sokat olvasok, meg informalodok, de le akalappalEgyetemi tanar-e vagy?
-
dark100
aktív tag
http://www.zdnet.com/blog/microsoft/can-an-open-source-backer-thrive-inside-microsoft-this-one-says-no/9545
Erdekes cikk a munkahelyi legkorrol. Ertelmetlen teljesitmenymeres, alkalmazottak egymassal versenyeztetese (egyuttmokodes helyett), stb. Mindig is gyanitottam, hogy a kifele mutatott viselkedesuk a belso viszonyaik tukrozodese. Kb mint egy mini Eszak Korea az USAban.
-
bambano
titán
A spekuláció tiltása normális termelő vállalatoknak óriási kárt okozna.
Ha te ezt nem tudod, akkor fogalmad sincs a tőzsde működéséről.A spekuláció olyan, mint az injekciós tű. Alapvetően gyógyszerek bejuttatására találták ki, de egyesek rossz anyagot is tolhatnak vele. De ezért nem a tű a hibás.
-
Debians
tag
-
maláj
addikt
ez a busafejű ballmer tipiqs vesztes - elég ránézni a fejére
a technikai részét pedig már kifejtették előttem itt -
zsozsi33
csendes tag
Ehh, pont ezt szerettem volna én is hozzáfűzni, gyorsabb voltál...
Nem véletlen, hogy kb 1 éve többfelé a világban elkezdődött egy folyamat, hogy ezeket az alapokat meg kell szüntetni. Érdekes módon a kezdeti felbuzdulás után elég nagy lett a csend e témakörben. Ha két szóval kellene jellemeznem ezt a fajta tevékenységet, akkor azt mondanám, hogy manipuláció és hazardírozás az egész. Történelemből már általános iskolában (is) mindenki tanulta, hogy bármekkora bankot csődbe lehet juttatni, ha elhitetik a tömeggel, hogy csődbe fog menni. És lőn..., nincs más teendő, csak hallgatnunk kell az ilyen "elismert és nagy tekintélyű szakemberek nagyon jó és okos tanácsaira és jövendöléseire"... -
-
Inkább úgy fest, megnéztél valami összesküvéses vidót.
A cikkhez: szerintem Ballmer rém gyenge vezető.
Hogy szerintem miért:Lemaradtak a mobile fronton. Keményen. Hatalmas hiba volt.
Lemaradtak egyéb ARM területeken. Az architektúra térnyerése már jó ideje látható volt. Megint hiba volt.
Exploreres bakizás a 9-es verzióig. Miért kellett eddig tökölni???
Internetes szolgáltatásokban a google után fut, és bár bizonyos területeken csökken a lemaradása, még mindig nem elég jó. A innovációs különbségek is azért csökkennek, mert a google is megrekedt.
Pocsék a kommunikációja. Meg kell nézni egy Jobs-ot. Kimondottan nem szeretem, de ügyes.Amiért szerintem nagyobb szarban vannak, mint amit a piac mutat. Az eszközök átalakulóban vannak. Sok dolog, amire csak a laptopok voltak eddig alkalmasak, már elvégezhetőek telefonokkal, tabletekkel. Itt akkora a lemaradás, hogy már nehéz lesz behozni. Az ingyenes szoftvert legyűrni csak szolgáltatással lehet, de ebben itt nem jobb (egyelőre) a MS. Az ARM befogása sem várható az Intel részéről.
Ezek miatt az windows eladások csökkenni fognak. Hogy pl. a google laptopja mennyire indul meg, azt nehéz megjósolni (mert erősen netfüggő), mindenesetre ritkán szoktak nagy dolgokban melléfogni. Így aztán a google ott van/lesz mindenen, és még a keresője is a legnépszerűbb. Nő a gmail, a videózás=youtube (nem kell nagy hasznot termelnie, de az övék).
Lehet támadni, de tény, hogy Ballmer alatt a MS mellett elment a világ. Ilyen húzásokat megengedni, mint az Explorer és a WM.... nem tudom, mintha amatőrök lennének. Jobb helyeken ezért kick jár.Mielőtt támadnátok, ez egy privát vélemény. Informatikus vagyok, Windowst használok mindenhol. Így mondom, hogy szerintem is gyenge vezető.
-
Debians
tag
Pali bá'!
Ne írogass ilyeneket, mert levértrolloznak Téged is. Vazze.
-
bambano
titán
Ez a hozzászólás világosan bizonyítja, hogy nagy vonalakban sincs lövésed sem a tőkepiacok működéséről. A hozzászólások mennyiségét az ismeretek mennyiségéhez kellene közelíteni.
A poszthoz meg annyit, hogy világosan látszik, hogy a részvények értéke Bill alatt felfelé menetelt, Pista bácsi alatt meg nagyjából stagnál. Ezt számon lehet és számon is kell kérni rajta, ráadásul teljesen mindegy, hogy ki kérdezi, a tény tény marad.
-
MichaelSD
őstag
hohoo:
Nem "parancsara", hanem ez hozta a pénzt és működött amíg nem dőlt össze az egész. Valamelyik vezető biztos parancsba is adta, de a legtöbb csak örült, hogy kapta a jó eredményeket.David75:
A tőzsdék jelenlegi működési 80-90%ban spekulatív, nincs mögötte tényleges árumozgás vagy közgazdasági befektetés. Innentől nem mindenikek tetszik, ezzel együtt kell élned.sh4dow:
A sorrend tuti? Bizalmi válság -> hitelválság. Szerintem egy egyszerű piaci korrekció volt, a sok túlértékelt ingatlan befektetés miatt. -
moonman
titán
tovább romlik? ki ez a barom? még mindig nem tanulták meg, hogy nem kp. alapján ítélünk meg egy céget?
-
A 2008-as gazdasági depresszió a másodlagos amerikai ingatlanpiacról kiindult bizalmi válság volt. A hitelválság csak következmény volt, miután nyugdíjalapok irgalmatlan pénzeket fektettek felülértékelt ingatlanokba. Ezek után rendült meg a bizalom és rántotta magával a kockázatos hiteleket nyújtó bankszektort (ugye ezen hitelek fedezete volt a felülértékelt ingatlan).
-
RootRulez
félisten
Monnyonle!!!
-
David75
őstag
Egyet értek pedig nagyon nem szeretem Ballmert. Egyébként meg nem tudom mi baj a microsoft-al.
Én azt látom hogy az eddigi legszerethetőbb win-t használom(win7), meg azt hogy lecseréltem az iphone-om egy wp7-es telefonra de említhetném azt is hogy ps1 és ps2 után ugyan megvettem a ps3-at de aztán elcseréltem egy xbox360-ra...
-
Tomcat
őstag
Az a helyzet hogy az Microsoft mint vállalat részben Mr. Ballamer "saját gyermeke". Ezért bárkinek felszólítani őt arra hogy adja át a helyét másnak részemről eléggé megmosolyogtató. A nagyvállalati stratégiai döntések előkészítése és kidolgozása egyébként sem egyetlen vezető dolga hanem egy csoporté akiknek ez a munkája. Ha egyszer Mr. Ballamer úgy dönt hogy elfáradt és átadja a helyét az utódjának akkor szerintem az a saját döntése lesz majd. Legalább is én így tenném.
-
hack69
aktív tag
A netes reklámban kell legyőzni a Google-t egy erős keresővel a háttérben. Más esélyük nincs szerintem. Ballmer meg eddig csak szórta a pénzt a szektorra, pedig könnyen lehet hogy a jövőjét játssza el az MS, ha nem vált (nem feltétlen Ballmert).
-
Blindmouse
senior tag
0,1%. Erre azt kérdezném Ballmer helyében hogy "ki kérdezett téged? na tünés."
-
FTeR
addikt
-
hohoo
senior tag
a tények nem ezt mutatják... nem a tőzsdén kezdődött a válság, hanem a nevében is benne van, hitelválság volt. Kockázatos hitelszerződéseket kötöttek a vezetők "parancsára", amit továbbértékesítettek befektetőknek betonbiztos hitelként beállítva az elemzők segítségével... de mivel nem volt valójában betonbiztos, ezért egy idő után elkezdtek bedőlni, láncreakcióban.
Nem találgatni kell, tájékozódni. -
Zirowe
nagyúr
Lehet, hogy ennek köze van ehhez a hírhez: a microsoft cáfolta a win8 2012es érkezését, bezzeg Ballmer?
-
Elég off ide, de pont hogy a spekulánsok miatt volt. A tőzsdének ugye eredetileg az a célja, hogy ha valakinek van egy jó ötlete/terve/fejleszteni akar/stb. de nincs pénze, azt a pénzzel igen de ötlettel/tervvel/fejleszteni akarással/stbvel nem rendelkező a részvényeken keresztül finanszírozza és az osztalékon keresztül részesedik a termelt nyereségből. Ez lett szétcseszve azzal, hogy megjelentek a spekulánsok, mint a nyilatkozó nagyokos, és sima kockapókert csináltak a rendszerből...
-
hohoo
senior tag
Azt konkrétan a bankVEZETŐK-nek köszönhetjük, az elemzőcégeknek akik összeborulva a bankvezetőkkel, kockázatos hiteleket betonbiztosnak állítottak be, és folyamatosan azt hazudták hogy stabil a gazdaság minden rendben, és azoknak a politikusoknak(akik egyébként előtte, sőt sokszor utána is bankvezetők) akik jó kis zsebpénzért cserébe 15 év alatt visszavonták a 29-es válság után hozott összes korlátozó intézkedést. A spekulánsok csak kihasználták azt ami nyilvánvaló volt már jóval a válság előtt...
Aki nem látta realtime a médiában, annak [Inside job], ez szépen összefoglalja a történéseket a kezdetektől a végéig. -
Gergosz2
veterán
ha annyi pénzem lenne mint neki én biztos be nem járnék dolgozni..........
-
Mondjuk az különösen pikáns ízt ad a csávó véleményének, hogy ő pont egy spekulatív befektetési alap („hedge fund”) elnöke .
Kiknek is köszönhetjük a válságot, ami miatt gyakorlatilag szinte az összes részvény a világon kevesebbet ér manapság?Miért is van még szabadlábon az összes ilyen semmirekellő tözsdemanipuláló szerencsejátékos?
-
"Lehman Brother’s" helyett Lehman Brothers...
-
Probber
őstag
Ez komoly: "egy tíz évvel ezelőtt 100 ezer dollárért megvásárolt Microsoft részvénycsomag mai értéke ma már csak 69 ezer dollár"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- MSI Stealth 15M A11UEK 15.6" FHD IPS i7-11375H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Black Titanium - Használt, karcmentes
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- GT710 passzív videokártya
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest