Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
Jó lenne tudni, hogy mi az a magasság ami még magánterület mert akkor be lehet állítani a drónt egy jobb kamerával, hogy afelett 1 centivel kukkoljon.
Jó látszik, hogy semmilyen törvényi szabályozás nincs még erre a technikára. Márpedig kereskedelmi forgalomban vannak a drónok. Én nem állok egyik oldalra se amíg nincs törvény.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Z10N
veterán
válasz #56573440 #47 üzenetére
Megis az volt a problema. Egyiket se fenyegette. Mondjuk az gyanus, hogy a memoriakartya eltunt. Azt bizonyitekkent egybol le kellet volna foglalni. Hobby dronnal atrepules soran amugy sem lehet eles kepet kesziteni (szerintem).
Termeszetesen nem a gyakorlatozasrol volt szo, hanem az atrepulesrol. Elvileg semmilyen torvenybe nem utkozik jelenleg. Jon majd az Amazon-nak is a postaszolgalata. Igen csak erdekes lesz, ha sorban lelovoldozik oket.
Az hogy szerinted mit lehet, az nem azonos a hatalyos torvenyekkel. Marpedig "kozteruleten" masok magantulajdonanak megrongalasa buncselekmeny.
Amugy mostansag sok profi videos hasznalja promo videok keszitesehez. Amit lakott teruleten vesznek fel, mivel ez adja a tema egy reszet. Sot mar cegek is hasznaljak marketing celra (kis zaszlot huz maga utan). Pedig ezt ok haszonszerzes celjabol teszik legalisan. Sot meg engedelyt sem kernek a filmezesre, illetve a szemelyisegi jogaidat sem kerik ki, hogy akarsz-e szerepelni rajta. Erre azzal hivatkoznak, hogy kozterulet. Ez engem jobban zavar.
Persze, ha az ablakom elott lebeg vagy a fak magassagaban idozik akkor a zaklatas fogalmat kimeriti. Ekkor kozbelephetek, mint a betoronel.
Ui: Aki postagalambot tart sportbol es hazateres kozben lelovik (gps-szel kovetik) akkor a galamb is megsertette a "maganteruletet". Vagy a korabban emlitett ballon es repulo.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Reggie0
félisten
válasz #56573440 #34 üzenetére
En meg mikrohullamu magnetronjat+tolcser. Megkuldeni 2kW-al, aztan vagy agyonvagja a radiojat, vagy csak ellehetetleniti a kommunkaciot es leszall. Raadasul meg felvetelrol sem latszi, hogy mi tortenik, mert el lehet rejteni egy szep kis polimer dom ala.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Meredieth azzal védekezett, hogy a drón irányítója megsértette a magánélethez való jogát, amikor kukkolta családi életüket: „Jogom van a családom és a tulajdonom megvédéséhez”"
nem a légtér megsértése volt a probléma. teljesen normális dolog az, hogy a kertem fölött ne drónozzon a paraszt. mert csak. én se viszem az rc helimet a háza fölé és trükközök a kutyája szájába. semmi keresnivalója egy drónnak lakóövezetben.
szerintem
-
Z10N
veterán
Mar volt mashol is tema. A foldfelszin alatt/felett X meterrel megszunik a maganterulet. Mindkettovel az allam rendelkezik onnantol. A kutfuras miatt talan az elso vizzaro reteg ala par meterrel terjed (20m). 30m-tol mar engedely koteles. A legter valamivel keplekenyebb. Ott elvileg az ingatlan magassagaig terjed. Jo pelda erre a tizemeletes lakohaz (33m). Telek felett es surun lakott teruleten 30m. Irodahazaknal +20m realis lenne.
Ui: Szunyog irtasnal is alacsonyan repulnek a gepek neha vagy amikor holegballon verseny van (50m). Itt inkabb az athaladashoz szukseges idon van a hangsuly. Nyilvan ha elidozik, akkor mar mast is felvet jogilag.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
törölt tag
és?
továbbra is tartom hogy ilyen eszközöket civilek nem fognak civilek kertjébe dobni nagy magasságból mert halálosan értelmetlen. vagy a kerítésen hajítom át. max ha egy bazinagy amcsi farm közepén álló ház mellé akarok ilyet betenni... de a miért az továbbra is hatalmas nulla olvasatomban mint civil-civil felhasználás
az fbi meg nem ilyenekkel fog szenvedni mint írtam.
ennél reálisabb probléma a kertvárosban emeleti fürdőszoba ablakon bekukkoló drón és társai.
szerintem
-
törölt tag
Per pillanat nincs ilyen távolság.
De kémkedés helyett szerintem sokkal jobb szó a zaklatás vagy birtokháborítás és akkor máris minden több értelmet nyer.
Eddigi 2D-s világunkban ez ugye a jól kimérhető birtokhatárt jelentette, a drónok megjelenésével valószinüleg be kell vezetni egy magassági határt is, teszem azt 100 méteres magasságig a drónok használata valaki más birtoka felett birtokháborításnak minősül, 50 méter alatt meg még + zaklatásnak is.Ezen felül magánterületen fotózni, fényképezni a tulaj belegyezése nélkül szintén jogsértő (lehet).
Egyébként a drónok használatát amúgy is jó lenne erőteljesen jogi szabályzás alá vonni nem csak magán de közterületen is, mert baromi balesetveszélyes tud lenni. Pl. valaki berepteti egy forgalmas autópálya fölé, elveszti a kontrolt és lezuhan a drón rá valaki szélvédőjére, az betörik a sofőr ijedtében félrerántja a kormányt és máris kész egy tömegkarambol akár halálos áldozatokkal.
És ugye az látszik hogy a drónok egyre nagyobbak miközben egyre olcsóbbá válnak, azaz már nem arról van szó hogy egy veréb méretü néhány dekás drón esik le, de akár egy fél-1 kilós is lehet ami azért nem kis kárt tud okozni mondjuk 100 méter zuhanás után.
-
Rive
veterán
válasz iMaverick #31 üzenetére
Azért ha a házam felett 50m-re (33m magasak a 10 emeletes panelok!!!) lebeg egy drón...
...azt jellemzően már nem veszed észre.
Ui.: Meg nem is igazán könnyű ilyen esetben eldönteni a földről, hogy olyan magasan akkor a kerítésen belül van-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Kékes525
félisten
Van aki a drónokat valóságshowként használja.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Béééla
őstag
Kentucky képviselője benyújtott egy törvénymódosítási javaslatot, mely külön is bűncselekménnyé, zaklatássá minősítené, ha valaki a drónját magánterület fölött röpteti, oda leszállítja, illetve ha nincs jogos célja a röptetéssel, valamint ha ijedelmet vagy sérülést okoz a géppel.
Teljesen egyet kell értenem, noha nemsoká akarok venni egy FPV-s kis dögöt. Nem a szomszéd telke fölött kell gyakorlatozni, ez olyan "sport" hogy vagy akkora telked van, hogy ott repteted, vagy elmész RC reptérre, vagy olyan helyre (pusztába, park sarkába, estébé), ahol a kutyát se zavarod. A sportautóhoz hasonlítanám: attól még, hogy van pénzed és kedved venni egy Ferrarit, nem lesz jogod a városban kétszázzal repeszteni, sem a szomszéd hosszú kocsibeállóján gyorsulásit rendezni. Én is jártam már úgy zsebkopterrel, hogy a szél belekapott, és futhattam utána (minek reptettem magasan szélben, jogos felvetés ). Ha Pistabá leszedte volna csúzlival a telke fölött, mert belerepült az arcába, még én kértem volna elnézést. (persze bosszantott volna)
Valószínű a parasztja bekukucskált gyakorlatozásként, mert ugyan elég redneck szaga van, kevés ember ránt elő három másodperc alatt egy puskát és szedi le. Valószínűleg egy jó ideje döngicsélt.
Bélabá
-
Cannabis7
senior tag
Annyira jövő szaga van ennek
10 éve simán elment volna egy scifi filmben egy ilyen jelenet -
törölt tag
egy puskával is ki lehet vágni egy fát, mégse sokan használják erdőirtásra.
attól hogy képes lehet berepülni és elhelyezni egy miniatűr kémeszközt (így általánosságban megfogalmazva tekintsünk el attól hogy értelmezhetetlen) akár nagy magasságból is ledobhatja, még
1: a "szerveknek" van erre jobb megoldása, lehallgatják a telefonodat, amíg nem vagy otthon bepoloskázzák a lakást, stb
2: magánember a miniatűr kémeszköz annyira nem elérhető, mit dobsz le? egy minipoloskát? minek? hogy a kertben lehallgasd a szomszédod? a házba nem dobod be, a tetőre ejtve semmit nem hall, és akkor még mindig ott van hogy ha tényleg annyira mini, akkor az aksis rádiós, tehát a közelben kell legyen hozzá a vevő, az adó oldal nem fog sokáig menni, és mindezt miért? hogy végighallgassa milyet púpolt asszony reggel?
3: nagyobb magasság? 100m? onnan még talán eltalálja a kertet. 200-ról szélcsendes időben talán.de azért definiálhatnád milyen miniatűr kémeszközt kéne ledobni...
-
törölt tag
válasz iMaverick #31 üzenetére
persze. drónelhárításra én is apró szemű sörétet használnék, a visszahulló darabok nem tesznek kárt semmiben, és 30-40 méteren már egész szépen lefedi a területet, elég csak mérsékelten pontosnak lenni kamerázó drón meg ami érdemi információt tud felvenni a napozó lányomról jellemzően nem 100+ méterre fog emelkedni, minden másra ott van ez mozgó célpontra is jó, annyira nem is drága
-
Kékes525
félisten
A drónok arra is használhatók, hogy miniatűr kémeszközöket juttasson el a célterületre. Ez akár nagyobb magasságokból is megtehető.
-
steven84
tag
Jól tette hogy lelőtte, ilyen helyzetben habozás nélkül ezt tenném.
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz #56573440 #30 üzenetére
Oké, nyilván én sem arra gondoltam, hogy 2km-ről kilövi a veréb szemét! Ez nem mesterlövész puska...
Azért ha a házam felett 50m-re (33m magasak a 10 emeletes panelok!!!) lebeg egy drón és azt két-három lövés leadásával le tudom szedni, az szerintem már egészen kellemes... Nemde?
(#29) Kékes525: itt akkor tisztázni kellene, hogy konkrétan mi a kémkedés tárgya. Azért ezekre a drónokra amit lehet kamerát tenni, nem hinném, hogy 50-100m magasságból is olyan éles képet adnának. Az meg nyilván az ingatlan tulajdonosnak sem érdeke, hogy egy szál pöcsben mászkáljon az udvaron, ezt inkább zárt ajtók mögött kellene. Oda meg megint csak nem lát be a drón, kivéve ha az ablak előtt lebeg. Akkor meg megint jön a shoti...
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
törölt tag
válasz iMaverick #28 üzenetére
a kicsit messzebb elég tág fogalom. a nagyobb szemű (ezeket valamiért csak angolul ismerem... ) buckshot nagy általánosságban max 75 yard kb 68m után se nem pontos se nem hatékony. ahogy az apró birdshot is 35 méter után kb.
"nagy" távolságra slugot használhatnak, ami egy darab masszív ólomtömb de mivel aerodinamikailag az is messze áll a tökéletestől pontatlan lesz és kiszámíthatatlan a pálya.
van közel 200 méteresre írt történet, de ahhoz .45 vagy .50-es caliber jár, az meg nem igazán van elterjedve.
a soti pont ideális a betévedő drónok ellen, ha túl magasan van úgyse tud semmit rögzíteni csak egy rohadt profi drón stabilizált kamerával, amit valaki lent említett 1km a házam felett hát kis esélye van hogy bármit is lásson. ha lát akkor meg én nem látok 1km-re lebegő pontból semmit.
-
Kékes525
félisten
-
iMaverick
addikt
A hsz-om Kékes525 kolléga "mi a minimális távolság" kérdésére volt reagálás. Azt nem vitatom, hogy a "pilóta" túl közel vitte a drónját.
Amúgy a shotgun-ba árulnak más fajta töltényt is, szóval lehet ott lődözni kicsit messzebbre is.
-
hemaka
nagyúr
Amcsiknak, főleg az ilyen redneckeknek shotijuk van, szóval mégsem szállt az olyan magasan, ahogy a drón tulaj állította.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Apollyon
Korrektor
válasz iMaverick #25 üzenetére
A shotgun inkább rövid hatótávú fegyver. Ha simán leszedte akkor nem volt az olyan magasan. Amúgy meg ha a drón csak áthaladt volna a terület felett akkor minden bizonnyal nem lett volna alkalma lelőni.
Meg mégis, milyen indíttatásból reptetsz lakott területen drónt? Ha tesztelni szeretnéd, nyílt terepre érdemes menni, ha valami gond történik akkor hozzá tudjon egyből férni, és ne kelljen becsöngetni sehová hogy visszakapd.
Egyértelmű hogy valami visszaélés van a történetben, aztán most futhat a pénze után a gyökér, pedig örülhetne már annak is hogy nem lincselik meg.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
iMaverick
addikt
Szerintem a kerítésnél van a határ. A magassági határ jó kérdés, lévén más "szerkezetek" is átrepülnek a telek fölött, azokra mégsem lődöznek, még ott sem. Viszont ha tényleg úgy volt, ahogy a cikkben írják, hogy a saját fái magassága alatt repült a drón, akkor szerintem is full jogos volt a dolog. (Gyakorlatilag kimerítette a magánlaksértést.)
-
Kékes525
félisten
Mekkora az a minimális repülési távolság ami megengedett? Kémkedni a szomszéd után 1000 méterről is lehet, csak jó kamera kell hozzá.
-
xmaas
őstag
Jol tette, en a helyebe a dronos sutyot is jol tarkonvagnam dronjaval egyutt , ha dront akar reptetni tegye sajat tulajdona folott vagy menjen szepen ki a mezore azt elje ki magat ott ne kukolgasson az en bekeritet kertemben az en lanyomra ha jot akar maganak .
Lakott teruleten en be is tiltanam az ilyen dronos kocsogsegeket menjenek szepen ki olyan helyre ahol nem napozgatt senkinek a kertben a lanya/rokona ha epen ugy szotyan kedve nem hiaba van kerites a maganteruletek korul ,
Realis indoka nincs semmi maganszemelynek hogy ilyenekkel okoskodjon hazak/elzart teruletek folott szerintem , vagy minimum ara koteleznem oket hogy kerjene engedelyt abszolut mindenkitol akinek a terulete folott reptetni akar " papirsarkanyt"
-
Cathulhu
addikt
Azert itthon is be lehet szerezni eleg tuzerot (ami nem engedely koteles), hogy a kis konnyuszerkezetes dronokat szet lehessen cincalni vele, nem kell ehhez az ocean tuloldalara utazni. Mas kerdes, hogy a birosag hogy itelne, ha a kertem folott lekapok egy ilyet.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
törölt tag
bizonyítsa ő hogy nem rögzített. valamiért eltűnt a visszaadott drónból az sd kártya... rc helik is vannak mióta azt nem reptetik túl gyakran a kertben, inkább kiviszik egy mezőre. a drónoknak sincs keresnivalója lakóövezetben főleg nem mások kertje fölött.
nem beszélve arról, hogy pl én a terület tulajdonosa nem látom hogy az most épp rögzít vagy sem. a gyaloglásra megvan az elfogadott normánk. akkor se megyek át más kerítésén és kertjén ha az a célhoz vezető legrövidebb út.pedig halál logikus lenne... a drónozásra még nincs kialakult kultúra, csak a józan ész diktált. abból meg sokan nem túl erősek...
-
törölt tag
államonként és azon belül is területenként változik, de nagy általánosságban jah. lelőheted. talán texasban ha a kerteden át akárcsak az ajtódik jött kintről, és fenyegetésként érzékeled, veri az ajtót, ordibál hogy kinyír vagy baltát lóbál bentről lelövöd és viszlát. de mondjuk ott kowboynak öltözve forgótáras pisztollyal az öveden sétálhatsz a városban senki nem kérdez semmit.
ettől függetlenül nem az történik hogy elviszik és csókolom, nyomoznak, ha jogos önvédelem volt felmentenek. ugye a pistorius aki lelőtte a nőjét esetében is azon ment a vita, hogy betörőnek hitte vagy sem. ha betörő lett volna semmit nem kap és hazaengedik. pedig a házán belül egy csukott ajtón keresztül lőtt.
ott szaklapok és sajtó foglalkozik azzal hogy otthonvédelemre milyen fegyvert milyen töltényt, pl ezt azért nyomják mert nem hatol át a testen jobb esetben, így a lelőtt támadó mögötti szobában nem sérülhet meg senki... a tüskék a szélrózsa irányába szóródnak ahogy belép a testbe, a teljes energiát kb átadja a szett, és otromba dolgokat művel bent, nem sok esélye van egy azonnal a helyszínen lévő mentőnek se hogy abból bármit is összelapátoljon akit ilyen elkap
értelem szerűen hatósági személyt nem lőhet le ha már igazolta magát, és mivel a titkosszolgálat ott vagy nem könnyen kiszúrható, vagy amire kiszúrod már 30 darab swatos-t jelent a szobádban kettőt meg a vesédben, így nem gyakori hogy fbi titkosügynököt lő valaki lehallgatás közben
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
usákoknál kicsit máshol vannak a hangsúlyok a szokásokban és a törvénykezésben. nálunk ha nem porolod le a széket a tolvajnak, ha le akar ülni, mert megfáradt a tolvajlásban, akkor elítélnek.
az usákoknál meg ha szitává lövöd, az lesz a vélemény, hogy minek ment oda.nem biztos, hogy tudok vagy akarok állást foglalni, hogy melyik a jobb...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Hiftu
senior tag
Az USÁ-ban le lehet lőni a jogosulatlanul a tulajdonodra belépő embert? (Drónt úgy látszik lehet vadászni.)
Ha igen, akkor mi a jogcím? Magánélet védelme?
Ha lehetséges, akkor megkeresheti és lelőheti az őt lehallgató titkosszolgálat emberét? (Akik ugye a magánéletébe hatoltak be.)Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Silentfrog
veterán
Lelőtte mert kevésnek ítélte a magasságát és zavarta ez ok.
De ugyebár ha kukkolási szándékkal eregeti valaki a drónját akkor mi az a magasság ami felett már nem számít a magán élet megsértésének.
Ha így nézzük akár a kém műholdakat is lövöldözhetné egy két jóember, hisz azokkal is beleshetnek akár az asszonykájuk dekoltázsába is.Vagy addig terjed a birtokuk határa ameddig a shotgun le tudja szedni?
-
törölt tag
egyébként dan "atya" is demonstrálta már év közepén ezzel kapcsolatos véleményét itt . persze első megtekintésre felületes néző számára a lényegi, mély mondandó elsikkadhat...
-
törölt tag
hogymi? AK? usában? 7.62*39mm-es lőszer dobozára ott ráírják kb hogy 4-8 éves kor között...
sok helyen semmi vagy minimális kényelmetlenséggel lehet .50-es barrett az arzenálodban. így néz ki üzemszerű használat közben, és ilyeneket ereget ki félautomatán, 2+km távról is ölt már vele katona.
egy pár helyen még ennél is durvább cuccaid lehetnek, 20mm-es tankelhárító géppuska, stb...
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
néha arrafelé is a józan ész győz...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
MCGaiwer
addikt
az a terület, ami a sajátomtól egy shotgunlövésnyire van, drónmentes (ez kb 100 méter minden irányba). Lehet a drónt magasabban vagy messzebb röptetni.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
Blindmouse
senior tag
Shoot the drones n' shit. Yeehaa.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
anulu
félisten
helyes.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Apollyon
Korrektor
Nos ebből a hírből kiindulva David Boggs drón tulajdonos fogja be a pofáját azt üljön le. Mint ahogy szelfibottal nem lógatunk be kamerát a szomszéd kerítése mögé se, úgy drónt sem reptetünk mások magánterülete felett.
Remélhetőleg keményen fellépnek az ilyen esetek ellen.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Narxis
nagyúr
Páncélozott drón kell azt cső. Azt lövöldözheti.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest