Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ezzel csak az a “gond”, hogy nekem mutatja a tok töltöttséget, de pár napra visszanézve a lokátor nincs a fogyasztók között (14PM). Nem tudom a tok bluetoothal kapcsolódik-e a telefonhoz, de ugye itt már 5.3-as szabvány dolgozik, ha az iPhone is 14-es széria. Lehet emiatt, de hogy valóban így van-e, passz.
-
nagyúr
válasz V.Stryker #223 üzenetére
Így szokott lenni, vagy vannak olyan promóciók, hogy 1-2 hónapot megad belőle meglévő előfizetésre is. Régebben én naív azt hittem, hogy majd úgyis jön a házhoz félévente egy új Apple eszköz, akkor ingyen lesz az AM Bár mindegy is, nem haszálom, Spotify több szempontból is jobb számomra.
-
nagyúr
Itt egy kép, ugye a widgeten mindig mutatja (kivéve, ha a posok mint itt is kint vannak a tokból és külön töltöttésgűek, akor nem fér ki).
Aztán a lockscreen widget: szerkesztés alatt rányomsz, akkor kiadja a kapcsolót, azt kiakapcsolva nálam simán kiválaszható a tok is, ha csak azt akaom látni, nem dinamikusan.
Mindez a 2. genesre igaz, az elsőre nem. Az csak akkor mutatta a tok töltöttségét, amikro a posok a tokban voltak és nyitva volt a fedél.Szerk: közben kitöröltem a tasokoat, azért vannak ott csak kezdőbetűk, nem mintha bármi titkos is lenne a napi teendőim között
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz V.Stryker #159 üzenetére
Én ilyet vettem itt: [link] Direkt megkérdeztem, a kivágások is megvannak már alul a 2. generációhoz. Sima szilikon tok, de elég vastag. A kis fékony cuccost levágtam, ami az alsó és felső részt összeköti, így felfektetve rendesen a wireless töltőre tokban is töltődik.
-
nagyúr
válasz GoldhandRent #146 üzenetére
Erről ez a video jutott eszembe: [link]
-
nagyúr
válasz Oliverda #144 üzenetére
Nyilván én a saját tapasztalatom veszem alapul, biztos javult, de számomra nem annyira, első gennél is többször visszakérdezett az asszony, mikor hívtam zajos környezetben, itt is. A végén kiderül,hogy az ő telefonja sz*r (Galaxy A50).
Amúgy elégedett vagyok, hogy lecseréltem, a hangja sokkal jobb és nekem 85-90%-ban NC-s zenehallgatásra kell. A többi sima és videóhívás. Meg persze azért az Apple TV-s Spatial audios tartalmak ütnek vele.
-
nagyúr
válasz Oliverda #141 üzenetére
Én ezekkel tisztában vagyok, csak annyira vicces, hogy a yt közösség 90%-a azt mondja, hogy "hú, meg há", közben meg csak pár van, aki tényleg elmondja, hogy ez bizony nem az igazi. Amúgy sem szoktam hangos helyen használni, max. 1-2-szer, és azért elégedetlenkedek, mert ugyanezen teszterek többsége elmondja,hogy ég és föld a javulás "noisy environment" szituban, közben meg nagy sz*rt.
-
nagyúr
Ha füledben az airpods, akkor lehúzod a control centert, hosszan nyomj a csatlakozott airpods-ra (ahol a hangerejét mutatja). Bal alul ugye az anc/ambient-et tudod kacsolni, jobb oldalon pedig rakd sztereóra, mert most neked a "spatial audio" van bekapcsolva, vaszleg fejkövetéssel. A fix pl. filnézéskor nagoyn állat egyébként.
moma: Szűr rajta elég jól, de azért behallatszik a moraj, csak nem érted, mit beszélnek (függ a hangszíntől is, ha valami rikácsoló hülye p*----t akarsz tompítani, ott nem tudom, mennyit érhet
Asszony épp most beszélget telefonon valakivel tőlem 2 méterre, nem igen hallom, csak hogy "valamit magyaráz".
-
nagyúr
Még egy érdekes dolog, a widget mostmár mutatja folyamatosan a tok akkuállapotát is. Eddig azelső gennel csak akkor mutatta, ha kinyitottad a tokot és legalább az egyik airpod benne volt a tokban.
la_cc: Mindenképp írj, ha találtál kérlek, engem is érdekel. Egyelőre a régié jó rá, kivágások nélkül, amíg nem találok egy jót.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
nagyúr
Azt hossza szerintem (próbáltam azt is mikor megjelent, végül ugye visszakültem az Apple-nek, mert az én füleim picik és nagyon nem vot kényelmes azzal a fix szilikon fülecskével).
Amúgy a hangerő fel-le gesztus tanulást igényel, meg kell támasztani hátul a szárat a másik ujjaddal ezáltal néha kimozgatod a füledből az airpods-ot, szóval kicsit macera, de gondolom, majd megszokom a számomra működő helyes módszert.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ma sétálok az elitézett ügyeim után a járdán haza, mondom felhívom az asszonyt, úgyis teszetlni kell a hívást. Kb. 3 percet beszéltünk, 3-4szer kérdezett vissza, hogy mit mondtam, mert nem hallotta. Tehát elég nagy csalódás, sima pro-nál is ugyanez votl a helyzet. Ráadásul nem ám az oktogonon sétáltam, hanem a Kolosi tértől elfelé, pár autó, néha 1-1 villamos...
Arra biztos jobb, ahogy a teszekben is mutatják,hogy konstans háttérzaj mellett telefonálj, de ahol változik a beérkező zaj hangereje (lásd villamos, autó, stb). ott ez is ugyanúgy elhasal. -
nagyúr
válasz Luck Dragon #99 üzenetére
Ezek egyediek, a cégünk kérte őket a mi igényeink alapján. Én R9 5900x-et kértem, 3080-at , stb. Biztos lehetne halkabb, de 5 venti van benne csak azért, hogy meglegyen a házon át a "flow". Mindegy, ANC-vel úgysem hallom, csak ha épp töltöm, akkor azért fura, hogy mi ez a hangzavar körülöttem.
-
nagyúr
Előzőnek sem okozott, mindennapos edzéssel. Edzés közben kivettem párszor a fülemből persze, megtöröltem a podsot is, a fülemet is, nem volt gond. Nyilván, ha órákon keresztül izzad valaki minden áldott nap, mint a "k*rva a templomban", akkor az is más helyzet. Az tuti, hogy hónapokon át minden egyes nap egy óra edzéssel semmi gondom nem volt.
-
nagyúr
Jöjjön egy kis tapasztalat zenehallgatás szempontjából is. Szigorúan továbbra is csak sajét vélemény. Bocs a sok posztért, de vasárnap van, most van időm tesztelgetni, akinek TL;DR a dolog, majd átugorja.
Szóval, én alapvetően jóval többet használom zenehallgatásra, mint telefonálásra. Főleg munka közben, mint írtam, a céges fejlesztőgépem itt van mellettem, elég hangos, bika géphez bika hűtés kell.
Jórészt trance mixeket hallgatok (Armin van Buuren, Chris Lawyer, Ferry Corsten,Hayden James, Paul van Dyk, stb.).
Első genes Pro-ból is ki tudtam hozni az általam kedvelt basszus orientált hangzást Spotify-on EQ-val, igaz, a basszust kb. maxra tolva. Ez most annyit változott, hogy a sima basszukiemelt előre definiált EQ-val is kijön belőle olyan hang, mint amit a számomra etalon Sony WF-1000XM3-ból tudtam csak.Tényleg nagyon érezhető, hogy sokkal nagyobb tere lett a hangjának, a basszusok is szépek, erőteljesek, nem doboz hangúak.
Számomra ez már megérte a váltást, sokkal jobban elköltött pénz volt pro-ról a 2. genesre váltani, mint a 13PM-ról 14PM-ra váltásom esetében. Még akkor is, ha 50-ért ment el az előző, ez meg 125k volt, vagyis a különbség 75k, amiből kijönne mégegy új első genes pro.
Persze én naponta 8-10 órát hallgatok zenét, amíg dolgozom mindenképp. Sok, nem sok, nem üvöltetem, mindig figyelem, hogy ne lépjem túl a decibelt, ha már mutatja az óra is, meg a telefon is, szeretnék még 80 évesen is hallani, ha megérem egyáltalán.A zajszűrés is érezhetően jobb lett, több tartományt kiszűr, mint az előző, de már az is elég jó volt. Most mégjobban kell figyelni, aki utcán használja, mert szerintem a 2. gen. elterjedésével még több ilyennel fogunk találkozni: [link]
Összességében eddig azt mondom, mindenben jott lett kicsit, hangban meg nagyon. Mondom, egyedi EQ-val az elsőből is ki lehet hozni, amit akar az ember, de aki Apple Musichoz kötött, ahol csak pár előre definiált EQ preset van, ott jobban meg van közve a kéz, de most végre azzal is jól szól biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
További észrevételek:
Én nem szoktam visszatenni a tokba, csak mellé (grafikus vagyok, ha nincs a fülemben, akkor leteszem egy puha szemüvegtörlőre), ha dolgozom. A lényeg,hogy így alig merül, egész nap is akig észrevehető.
Egyébként az akku tényleg nagyon jó, érezhetően jobban bírja.
A kapcsolódás remek, gyors, és most az Apple watch-om mindig kiírja végre, hogy hány %-on vannak a podok, előzőnél egy ideig működött, aztán már csak nagyon ritkán írta ki. Nyilván enélkül lehet élni, csak fura volt. A szokások nem változtak.Zajszűrés remek, majd holnap vagy ma tesztelem kicsit városban.
Zajos környezetben telefonálás: eddig annyi volt, hogy felhívtam valakit, direkt megnyitottam a csapot és most nem szólt egyből, hogy "mi ez a hang", első airpodsnál meg egyből szólt régebben. Hozzátenném, az elején a sima pro is nagyon jó volt ebben, de ahogy jöttem a szoftverfrissítések, valahogy elromlott/sokkal rosszabb lett és úgy maradt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Felesbandi #84 üzenetére
Attól is függ, mennyit használod. Nekem meló közben a fülemben van. Sokat használom. Így több ciklus megy bele rövidebb idő alatt. Mondjuk csomószor nem is rakom vissz a tokjába direkt, ha sokszor kell keveset használnom, hogy ne az legyen, hogy egy nap 5ször feltölti 90-ről 100%-ra, és hasonlók.
-
nagyúr
Közben itt is megérkezett az airpods pro 2. gen, dolgozom, itthon, így sokmindent nem tudtam még kipróbálni, de első tapasztalatok vannak.
A tok még masszívabb, érzetre minőségi, mint az elsőé, de kicsit "tömörebbnek" érzi az ember, olyan "van benne anyag" érzés.
Illeszkedés ugyanolyan jó, mint az elsővel.
UGyanazzal az EQ-val Spotify alatt próbáltam és hallgatom most is. A basszust jelentősen vissza kellett vennem, mert az elsőnél csutkára volt tolva, hogy elég legyen (nesze neked trance, techno, stb). Itt visszavettem, mert alapból is sokkal jobb a basszus végre, valamint alapból dinamikusabb az egész. Ez AM alatt biztosan jól jön, ahol nincs egyedi EQ.Zajszűrés: hát, porszívó, csakfolyatás csak nagyon minimálisan változott, picit tompább, de hogy nem kétszeres, az biztos. Viszont pl. mikró, környezeti zajok (kint az udvaron füvet vág a közös képviselő), céges bika gépem teljesen elnyomja.
Nyilván megvan az a hangtartomány, amiben fejlődött. Majd még teszetelem. Hívás tapasztalat még nincs, hívtam asszonyt, nem vette fel. Pedig már készültem csörömpölni közben, mert csapot megnyitni, meg ilyenek.Majd nyilatkozok bővebben, ahogy gyűlnek a tapasztalatok, de egyelőre ennyi.
-
nagyúr
válasz Luck Dragon #61 üzenetére
Már "előkészítés szállításra" státuszban van az Apple-nél, 23-án szállítják, előbb nem lehet, akkor van a hivatalos release.
-
nagyúr
válasz callmeakos #46 üzenetére
Az nekem megvolt úgy 3 hónapig, és igen, bár jobb lett idővel, de nem eléggé. Ehhez szerintem hozzájárul az is, hogy férfi létemre igen pici a fülem. A Sony zajszűrése sokkal jobb volt, nem is kérdés, kiváncsi vagyok, ez a 2. gen. Airpods mit mutat az előzőhöz viszonyítva.
-
nagyúr
válasz ultrasound #44 üzenetére
A "trendi" meg ilyenek nem érdekelnek, 40 éves vagyok, pont lesz*rom, magamnak veszem, nem másnak. Volt több igen drága hasonló ANC-s cuccom, a sony-k sem igen olcsóbbak, pl. 1000xm4 annó és most az 5, de mindegyik egy bumszli, nagy cucc, kényelmetlen számomra. Sokat próbáltam, 1-2 óra után nyomta a fülem, ki kellett venni. Ez az egyedüli, ami kényelems, én zenehallgatásra is ezt használom meló közben, nem csak telefonálni. n örülnék a legjobban, ha lenne akár felelennyiért ugyanilgyen kényelmes cucc (még a spatial audioról is lemondanék talán), de nincs.
Helyesbítek, biztos van, de nem fogok még többet bukni azon,hogy kísérletezgetek vele, mikor számomra megvan az, amit kerestem.
-
nagyúr
Előrendelem, nyilván botrány az ára, de ha belegondolok, a sima pro is 100k-val nyitott, és amióta létezik, használatban van nálam (egyszer már vettem újat, és eladtam a másikat, mielőtt elkezdett volna amortizáldni az akkuja). Szóval így nézve ez az Apple termék érte meg nekem leginkább, a használati mennyiséget tekintve.
Plusz a mostanit úgyis eladom, abból jon vissza némi fájdalomdíj. -
nagyúr
Igen, az apple.hu-ra gondoltam.
Én sokat próbálkoztam AM-al, de mindig visszamentem a Spotify-ra. EGyrészt azért, mert ott gépről is tudom iránytani a mobilon a zenét (számot váltani, stb), illetve ha épen szól, akkor mobilról is, jól jön,ha szól a zene, és nem kell odamenni számot váltani a hifihez.
Egy airpods-al szerintem jelentős különbséget nem lehet érszrevenni, ahhoz jobb kütyü kell. Annyi,hogy AM esetén ha losless, vagy dolby-ra teszed, mindig gondolkodik, amíg elkezdi játszani a számot, Spotify alatt azonnal elindul.
Szóval 2008 óta haszálok iPhone-t, minimális kitérőkkel, amióta van Apple music, mindig próbálom magam átnevelni, de nem sikerült azóta sem. -
nagyúr
Ezért kell Appstore-ból rendelni. Volt egy kósza ötletem, hogy a jobb alap basszus miatt (mivel ugye csak Spotify alatt tudom állítani, amúgy marad a gyári pár preset YT és egyebek alatt) lecserélem az Airpods pro-t egy Beats Fit Pro-ra. Ugyanaz a chip, működik a spatial autdió, meg az szközök közötti váltás, minden. A hangja sokkal jobb volt alapon, mint az airpods-é, de sajnos a mérete túl nagy volt nekem, plusz a kis fülemnek kényelmetlen volt a szilikon-támasztó része. Így visszaküldtem. Futár jött érte, volt végig követés, státusz frissítés, pár nap múlva csippant a telefon,hogy a kártyámra visszautalták a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Felesbandi #26 üzenetére
"Meg ha jol tudom, valamelyest nyitott is maga a fules, nem csinal nyomaskulonbseget a fulbe teve, ami hosszabb hasznalat mellett nem mellekes.'"
Be lehet dugni, mint egy "agybadugóst, de nem annyira. Mégis így lesz meg az az élmény, viszont baromi kényelmes. Valamint nyomáskülönbség azért nincs, mert mikor berakod a füledbe, kiegyenlíti a kerelekezett nyomást, és ez ir nagyon jól működik benne, nagyon hasznos feature számomra. Azért a kapcsolódáson lehetne csiszolni, néha berako ma fülembe, de nem kapcsolódik, azt sem tudja mi van, vissza kell rakni a tokba, majd megint a fülbe, akkor észhez tér. Persze, szerencsére ilyen kevés alkalom van. Meglátjuk az új fejlődött-e ilyen téren is.
-
nagyúr
válasz #95462144 #17 üzenetére
Rendszerszintű sosem volt iOS-en, csak pár előre beállított. Szerencsére Spotify appnak van, viszont ezért nem használom az Apple Music-ot.
Az,hogy mutatsz egy droidost, amin van, azzal nem vagyok kisegítve, ha iOS-t használok, de köszi
Volt elég, főleg note vonalon, szerettem, de nem véletlen jöttem vissza mindig iOS-re. Egyéni preferencia, nem kívánok ezzel vitát robbantani. -
nagyúr
válasz #95462144 #15 üzenetére
Persze, de ezeket el kell engedni, mert mindenki ezt csinálja. Én már csakis arra figyelek, hogy ezekből a nagy szavakból a gyártók esetén mennyi az igazságtartalom.
Én sem hiszek nagyon ezekben, de pl. egy spatial audio igenis nagyot tud adni az élményhez, legalábbis én ezt tapsztalom. Pl egy For All Mankind részt így nézve az üt.
Az ilyen "fülformás maszlag" helyett pl. egy egyedi EQ mennyivel jobb lenne
-
nagyúr
Mondjuk a kétszer olyan erős ANC-nak van értelme, úgy értem, el tudom képzelni, a mostani Airpods pro-mat duplán jobb zajszűréssel (ami pont rá is férne, és elég is lenne). Gondolkdoom, hogy megrendeljem-e pénteken, de lehet meg kellene várni milyen a hangja, igazáboól a mostani pro-mmal sincs semmi bajom, kivéve, amit említettem (ja, meg néha a hektikus kacsolat, vagy épp annak hiánya a telefonnal).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest