- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Mikrotik routerek
- Vírusirtó topic
- Windows 11
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Adobe Lightroom topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- WD My Cloud NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
válasz
DarkByte #442 üzenetére
nah ez még nem teljesen tiszta, de majd megnézem. GUI felületem van a PI2-n futó transmissionhöz tulajdonképpen ha jól értem ugye? meglátjuk sikerül-e belőni
settings.json-ból olyan pont nem rémlik nekem
ilyenek vannak nekem csak, természetesen nem ezekkel az értékekkel
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{2dc2c41724aab07ccc301e97f56360cb35f8ba1fGVVrdHDX",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "transmission",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": false, -
azbest
félisten
válasz
DarkByte #382 üzenetére
T2 utólag: Nem, az sdr az a chip debug módját használja ki, ami kb 3MHz sávszélig képes használható adatokat kinyerni. Ebbe azért sok minden belefér, pl a különböző rádió és jelzőrendszerek jelei, de a tévé adás az 8MHz sávszélességű. Azt normál módban kell a hardveres implementációnak kezelnie. A t2 újabb modulációkat hozott be, amiket nem képes kezelni a sima T tuner.
Ha realtekeset szeretnél, akkor a t/t2/c kombóból az első link kell. Csak az meg linux alatt egyelőre rosszabbul áll, mint a másik. De bozek panaszkodott a mygicára is, hogy van amikor hibázik.
Ha a topichoz akarok igazodni, akkor jelen pillanatban a pi-hez jobb eséllyel indul a mygica szerintem, de még egyiket sem használtam.
-
azbest
félisten
válasz
DarkByte #377 üzenetére
Jacket nem kerestem, mert compositet nem szoktam használni rajta. Jellemzően kábeleket kínából szoktam rendelni, mert az házhoz jön és nem kell vadászni rá
Bár ilyen kábelt lehet nem is kéne keresnem, mert lehet hogy az mp4 lejátszómhoz is adtak. Régebben némelyik telefonnal is volt ilyen. A szegedi topicban lehet többre jutsz, neten sem igazán találtam szegedi helyet rá.
Azt hiszem lehet többféle kiosztású is, bár szerencsés esetben max a színjelzés nem stimmel. Logouton van róluk több bejegyzésem [link].
Tunerekből az it9135 [link] és rtl2832 változatok bármelyike jó. Amelyiknél dab rádiót emlegetnek az realtekes.
Az első az usb1.0 módban is működik. Igaz a legtöbbhöz külön kell mcx-koax átalakító [link] vagy [link]. Van, hogy mellékelik, de előfordul eleve olyan csatlakozós is [link]Mostanában népszerű egy t/t2/c kombó tuner, de linux alá még nincs rendes driver. Lehet, hogy csak a dvb-t részt lehet működésre bírni [link]
Van másik is, amihez a legfrissebb kernelben már elvileg van támogatás, de még előfordulhatnak problémák [link]A kínai újév most biztos lassítja a dolgokat.
Ha gondolod a szegedi vagy dvb topicban folytathatjuk, ha van még kérdésed. -
s_e_n_k_i
tag
válasz
DarkByte #312 üzenetére
Előttem írták, hogy B+ ház kell hozzá.
A kábelnél pedig nem keverendő össze a mobil telefonnal. Ott a 4. csatlakozó a mikrofon, itt pedig az analóg videó. Kábelt szerintem sok helyen lehet kapni, pl
itt van egy. Ha esetleg nem jól van bekötve, akkor fel kell cserélni a csatlakozókat a TV-n :-).
Mondjuk az RPi analóg videó minősége nem igazán "kiválló", mindenképpen javaslom a config.txt módosítását ez alapján. -
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #311 üzenetére
Ja igen, hol lehet ehhez a fajta 4 érintkezős AV jack aljzathoz RCA adapter kábelt venni? Tehát ami kihozza nekem a kompozit video + stereo hangot 3 RCA-ra? A MálnaPC shopban sajnos ilyen sincs. Gondolom az sem mindegy hogy hogyan van bekötve a kábel a 4 érintkező felületre a jack-en, talán ezzel is volt varia a hasonlóan megoldott okostelefonos megoldásoknál.
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarkByte #192 üzenetére
Azért ezt így nem állítanám... A BPi-re teljesértékű Raspbian, OpenWrt, Android 4.2.2 (+4.4 beta) van hozzá (plussz még egy rakás egyéb), így a legtöbb dolog könnyedén éleszthető rajta, beleértve a RPi-hez szánt modulokat is...
Nem azt mondom hogy az RPi értelmetlenné válna mellette - hiszen ez húzza az egészet akkor is ha hardveres oldalról nagyrészt jóval butább. Viszont a BPi natív gigabites hálózata (BPi-R1-en 4+1 port), natív SATA portja, hardveres CANBUS támogatása, a BPi-M2 SDIO-s Wifi-je, stb hatalmas előnyt jelent rengeteg helyzetben...
Új hozzászólás Aktív témák
it A legnépszerűbb tenyérgép platform tetemes teljesítménytöbblet mellett a nagy szoftveróriás támogatását is megnyerte.
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
- Rózsaszín HP Elitebook 830 G5 /i5-7300U/16 GB DDR4/ 256 GB SSD/FHD 13,3"
- Lenovo Thinkpad E470 /i5-7200U/8GB DDR4/256GB SSD/FHD IPS 14,1"
- Dell Latitude E5450 /i3-5010U/8GB DDR3/128GB SSD/FHD IPS 14,1"
- HP Elitedesk 705 G4 MT AMD Ryzen3 2200G AM4/8GB RAM/256GB SSD/W11Home
- Acer Swift 3 Ultrabook Intel Core i5 8/256
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest