Új hozzászólás Aktív témák
-
bigyo108
aktív tag
Pont ugyanilyen cipőben vagyok, mint a kolléga 5 évvel ezelőtt.
2100-et fogok váltani 3470-re .köszönöm.
-
carl18
addikt
Tudom nem mai topic, de én is leírom a véleményem erről!
Szóval én egy E5450-et cseréltem le egy I5-3470-re, monitorom 1280X1024 videókártyám HD 7770!
Volt olyan ahol az E5450 szinte hasonló fps produkált mint az I5-3470 és valamiért minden játék sokkal szebben fút az i5 procimmal, sokkal egyenletesebb a kép, E5450 Watch dogs és crysis 3 alatt volt hogy 30 fps-el ment de már szinte szaggatásnak éreztem, most ugyan ott az i5 szép tisztán viszi.
Szóval ez a képkocka késleltetés tényleg sokat, számít. Nyilván egy HD 7770 mellé túlzás az I5, de jövőt álloság miatt megéri rá beruházni, hétfőn jön a GTX 660Ti szóval nem lesz gondom remélhetőleg ! -
dredbiro
senior tag
Sziasztok!
I5 2500 mellé milyen videókártyát érdemes venni?Jöhet zöld és vörös oldalról is
üdv dredbiro -
DEV_NULL
őstag
Mi lehet a helyzet egy Q9505 vs. i3 3220 multi játékok alatt?
-
zippofcy
senior tag
"Akkor gondolom, játék közben is kihatott a teljesítményre"
Ha nem pakoltad tele a ramot mással (pl. Chrome) akkor nem hinném
Ha kevés a ram azt a legkönnyebb észrevenni a folyamatos swappolásból. HDDről teljesen játszhatatlan lesz, de SSDről is olyan lagot generál ami már nem igazán nevezhető "micro"nak. (Ha vki még emlékszik a korai AGPs VGAkra, amik használták a rendszer ramot is a textúráknak, na jelenleg SSDről swappolva a textúrákat, kb akkora a lag.) -
zippofcy
senior tag
válasz
dragonfx #266 üzenetére
Alapon bármit meghajt?
"az ilyen 4 magositható összemokolt cuccok sosem jöttek be..."
Nekem 3 éve hibátlanul megy. Rajta vágok szal ha akár 1x is fagyott volna tuti emlékeznék rá
Ha nem tudnád a procik ugyanazon a gyártósoron készülnek. Aztán letesztelik őket, de nem egy-egy ember órákig hanem egy gép pár mp-ig. Aztán tiltják a szorzót / magokat amiket már nem biztos hogy bírnak.
De a hibahatár szükségszerűen nagy. Ha a tiltás feloldható, feszemeléssel szinte mind elmegy "nagyobb" procinak. (CPU, GPU). Van amit órákig kell tesztelni és állítgatni. Ezt beállítottam max voltra és 4Ghzre, nem bírta. Leszedtem 3.8-ra, bírta de terhelés alatt melegedett. Visszavettem a voltot addig amíg már elbírta a cooler és leszedtem 100 mhzet. Fél óra munkával spóroltam 15 ezret. Nekem megérte. -
törölt tag
válasz
dragonfx #266 üzenetére
Gamer gépbe HD 7750 és Nvidia GTX 650 már szükséges 2013-ban. A tesztekben 4GHz-en tuningolt CPU-t használnak a zökkenőmentes játékra. Intel egy-két magon terhelve erősebb mint AMD, ezért támogatják a kevés programszálon végzett müveleteket. A fejlődést követve már akár 8mag/16szálon lehetne játszani.
[ Szerkesztve ]
-
*Tata*
senior tag
Nagyon jó teszt!
-
zippofcy
senior tag
Természetesen KELL 4 magos proci játékokhoz!
Kivételek a RÉGI játékok, azok amik pl. a linkelt anandteches tesztben is szerepeltek. Ezek nincsenek optimalizálva több magra.Én akkor cseréltem le a C2D-met PhenomII-re mikor megjelent a Battlefield: Bad Company 2. (2010)
Felfigyeltem rá hogy a netes tesztekben az én VGAmmal gyorsabb eredményeket kaptak mint én.
Elhoztam a boltból egy 3 magos Phenomot, összeraktam, kipróbáltam, gyorsabb volt. Nem kicsit, konkrétan egyharmaddal (30 fps helyett 45 a legrosszabb szituációban mikor az erődben helikopterről ugrált le az ellen)Megnéztem régi játékokat, konkrétan a Crysis-t és a Warheadet. 1-2 fps-el LASSABBAK voltak.
De tudtam hogy ezek intelre vannak optimalizálva, ezért nem törődtem velük.
Itt PHn vettem egy négymagosítható PhenomII-est 25 ezerért, felhúztam 3.7ghz-re és még a tavalyelőtt vett 560ti-met is bőven kiszolgálja.Crysis 3 CPU tesztekből arra következtetek hogy kb. a 660 és 660ti között van az a határ aminek még elég a procim. 660ti 1680x1050-es felbontásban már picivel gyorsabb egy i5 2500k-s (vagyis 3.5-4ghz-re húzható) procin.
(természetesen 1024x768-ban már egy 560-as is gyorsabb i7 alatt mint a Phenomon, de ki játszik annyin?Nem mindenki COD huszár
)
6 magos prociknak nincs (jelenleg még?) értelme játékok tekintetében.
Tehát én azt mondom: 4 magos black edition AMD HA nincs pénzed i5 2500k-ra. Ha van rá akkor azt vedd.
VGAnak pedig 650 ha nincs pénzed 660-ra. Ha bőven van rá lé akkor meg 660ti.
[ Szerkesztve ]
-
Ygg
senior tag
A régi igazság most is érvényes, a jó játékélményhez kell a teljesítmény, akárhogy is nézzük.
Hogy kinek milyen a szeme, mennyi kompromisszumot tud/akar elviselni, az meg szubjektív. -
-
dragonfx
veterán
ok multit nem tudom és akarom kiprobálni.de mér lenne ekkora különbségközte?
én mondjuk nem vagyok bf3 rajongo csak a tesztelés miatt szereztem meg.amugy irto szép.de nekem ez a csapatalapu bigyok mind kiesnek az első kanyarban.meg gondolkodni.....ott vagyoka ház tetején ők elkusznak engem mega sniperes leszed irja vegyme fela fegyvert vagy szedjemle a nsiperrest de nem látom csak egy pufff és fekszek.a második bekezdés már tényleg szőrszálhasogatás.akkor neis nézz tv.t meg filmet egyáltalán sőt kodolt át őket.ez már örültség.
-
válasz
dragonfx #250 üzenetére
Az, hogy teged nem zavar a te szerencsed. Single modban elmegy, csak annak aki erzekeny ra, mar nem az igazi. Multiban viszont ahol zajlik az elet egy-egy kis nem zavaro megakadas miatt lehet gyorsan elpatkolni.
Valaki emlitette, hogy bezzeg a moziban is eleg ennyi kep/sec. Nekem pl. nem eleg, latom ahogy vibral a kep. Egy nagyobb vizszintes iranyu svenknel latom, ahogy ugral az egesz. Persze egy jo tortenet mellett ez nem feltuno, de unalmas filmeknel igen.
-
-
dragonfx
veterán
jo láátod valami 220000 frames volt a bench.nem tudom én nem látok semmi akadozás.
olyan volt amikor egy "uj" ajtot elsőre kinyitottam egy pillanatra megakadt,de az is minimális volt.
ezt a késleltetés dolgot nem értem.ha van is én nem látom és nem zavar.
de ha ti látjátok és ugy gondoljátok ezt egy i5 megoldja akkor adjatok 3x annyit egy procira ha megtehetitek.én nekem ez így totál elég..
sokkal rosszabbra számítottam annak tükrében amiket mondtatok a bf3rol.
azt hittem avgbe fog olyan 22 kijönni deközbe még a minimum is 25 fölött van. és ilyen 40-45 avg igencsak szép.
lehet amugy tényleg az 5600mhzes ram miatt ugrott meg így.na majd ezt is kiprobálom. 1 ghz.el kisebb rammal a vga.n.
én ha most vennék i3+7790et vennék.
de tény szerintem a kompromisszumentesség az a gtx660tol kezdődik.#249>>ez hülyeség vga.k terén most amd a nyerőbb választás.
ha csak ennyit mondok 7770 28k gtx650ti 40k....de mindenki maga dönt mit vesz.[ Szerkesztve ]
-
válasz
dragonfx #247 üzenetére
A pillanatra megakad a mikro shuttering. Ez ha neha lenne egy tuske, akkor lenne valaminek a toltese. Itt szepen lathato, hogy hosszabb ideig ingazik a 33ms-os hataron. Egy erosebb CPU-val azt tapasztalnad, hogy a kilenges merteke sokkal kisebb. Itt egy jo pelda, hogy mire gondolok, a kek gorbeben is vannak csucsok, de amugy sokkal kisebb az ingadozas, mint a zoldnel, ami folyamatosan ingazik:
Atlagban a 30 a 35 fps helyett jobb erzes jatekban, ha az ingadozas minimalis, azaz folyamatos 30 van az allando 25-45 ingazas helyett.
-
válasz
dragonfx #244 üzenetére
Ime a grafikon. Ha rakattintasz, akor nagyban jobban lathato. A narancssarga vonal felel meg 30fps-nek:
1 masodperc/ 30 fps = 1/30 masodperc = 33msec
Az ennel nagyobb kesleltetesnel lathatoan rengat a kep. Van akit ez nem zavar, de van aki 25 ms-nal nagyobb kesletetest is lat. Multiban valahol 20 koruli ertek folott kezd romlani az eredmenye egy rutinos jatekosnak.
-
válasz
dragonfx #240 üzenetére
Az excel nem tehet arrol, hogy nem tudod hasznalni. Az MS-t nem szeretem, de el kell ismerni ha nem is Alma szinten, de egyszeruen kezelhetoek a szoftvereik.
Az oszlopok szelesseget tudod szabalyozni, hogy mindent lassal. Kattints ketszer a ket oszlopot elvalaszto csikra (fent, ahol mutatja, hogy A|B|C ...) es beallitja automatikusan. Ha egy cellara kattintasz, akkor latod a tartalmat fent a szerkeszto csikban. Ha jol nyitottad meg a merest, akkor a B oszlopban szamoknak kell lenniuk.
[ Szerkesztve ]
-
DrJános
aktív tag
válasz
dragonfx #238 üzenetére
Igen rossz a képlet
=B3-B2 kell beírni. Az Excel csak így tudja értelmezni a számítást. De ha biztosra akarsz menni akkor úgy is csinálhatod, hogy abba mezőbe kattintasz ahová az eredményt akarod kapni ott beírsz egy = jelet utána rákattintasz az egyik mezőre pl B3 és utána beírsz egy - és utána a másik mezőre pl B2 katt és enter.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
dragonfx #233 üzenetére
Ha megnyitottad a csv-t:
Az elso oszlop a kepek sorszamat tartalmazza
A masodik oszlop az egyes kepekhez tartozo, a teszt megkezdese ota eltelt idot tartalmazzaEbbol a kepek kozotti idot egy sima kivonassal ki lehet szamolni.
C oszlop masodik cellaba irde ezt a kepletet:
=B3-B2
Ezzel megvan az elso kesleltetes, de kell a tobbi is. Tehat ezt a kepletet masold vegig a C oszlopba egeszen addig a sorig, amig el nem ered a B oszlopban levo utolso elotti cellat, amiben meg van szam.
Ezt egyszeruen megteheted ugy, hogy a C2-ot kijelolod, kimasolod a vagolapra, majd vegigmasolod a C oszlopban ameddig kell.
Ha ez megvan, akkor jelolj ki a C oszlopban egy par szazas tartomanyt (nincs ertelme 1-2 ezer fole menni, mert nem latszik rendesen, de a gepet nagyon megfogja) Majd keszits belole grafikont.
Elmeleti magyarazat:
Az fps ugye azt jelenti, hogy hany kepet tudott lekepezni a gep adott masodperc alatt. Ez egy atlag, mert az adott idore (masodperc) szamit egy erteket.
Ezzel szemben a ket kep kozotti kesleltetes egy konkret ertek. Ha minden kesleltetes ugyanakkora lenne, akkor siman fps-be is at lehetne szamitani: fps=1/kesletetesi ido Mivel a fraps ms-ban mer, azert fps=1000/kesleltetesA kesleltetesi grafikonon ket dolgot erdemes nezni:
- A gorbe 30ms alatt legyen (ez felel meg 33fps-nek)
- A gorbeben ne legyenek hirtelen nagy ugrasok, tuskek. (Autos peldaval atlagsebesseg 40km/ora akkor is, ha valaki zoldhullamon vegigcsorog a koruton es akkor is, ha padlogaz-padlofek modon kozlekedik lampatol-lampaig, csak ez utobbit nem az igazi.)A teljesen terhelt CPU melle hiaba raksz egy 2x erosebb VGA kartyat, talan nyersz atlagban 20%-ot, de pont akkor, maikor akcio van (fust, fizikai szamitasok a CPU-t terhelik) nem lesz gyorsabb semmivel sem a jatek.
-
dragonfx
veterán
na és akkor kiadja excelbe a sorokat és ott van ilyne tizedes számok mit nézzek azokon?
ja amugy tudom senki nem hiszi de nálama bf3 is totlál játszható.
cpu magok és gpu tény végig 100%on.szoval menen ez feljebb.
mérteme gy benchet az elejéna vonatba 49 fps átlag jött ki.
utána meg ott a régi piacos városba utána egyből 2x is. egyszer 46 másodszorra 35 fps átlag jött ki.
1440 ultra grafika 4msaa.
ramfoglalás 2800mb. vga ram 980.
szoval csutkán tekert a rendszer id ejöhetne jobb gép tényleg de totál játszható volt szépen. -
válasz
dragonfx #228 üzenetére
Ne gyerekeskedj, ez nem gyozelemrol szol. Segiteni szeretnenk, hogy ertsd, hogy mirol volt szo az irasban.
Elso korben azt kellene megertened, hogy mi az a frame delay, azaz kepek kozotti kesleltetes. Ehhez szerintem egy meres is eleg lenne, ha utana elkeszitenel belole egy a kesleltetest abrazolo gorbet. Ebben szivesen segitek.
Akkor lehet eldonteni, korrektul a tendenciat, ha az egyes valtoztatasok hatasat megvizsgalod. Termeszetesen ehhez nem kellene ennyi merest elvegezni, mert kevesebb pontbol is szamithato, bizonyithato az egyes allitasok helyessege, de sokan nem hisznek a matematikaban. Ha be akarod bizonyitani az igazad, akkor merj.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
dragonfx #223 üzenetére
Ne igy merd, a memoria orejel emelese nem aranyosan javitja a teljesitmenyt. Legalabb nyolc merest vegezz:
ket felbontas:
1440 High gyari orajellel
1920 High gyari orajellel1440 High csokkentett (mondjuk 700/1125) orajellel
1920 High csokkentett (mondjuk 700/1125) orajellelEzt ismeteld meg csokkentett CPU orajel mellett, mondjuk 3GHz helyett 2.4-el.
fraps-ban allitsd be a framedelay rogziteset is.
-
miresz
veterán
válasz
dragonfx #222 üzenetére
Olvass bele egy kicsit az i7 topicba,rengeteg olyan játék van ahol,nemhogy jobb lenne a játék a HT-tól,hanem inkább rosszabb lesz. Mikrolaggol,ez nem jelentkezik a fps-en de rohadt idegesítő,nem ugymond "folyik" a kép. Itt egy jó írás róla. Van ahol segít,de van ahol ront a HT.
-
válasz
dragonfx #219 üzenetére
A vidokartya hiaba eros, ha nem tudod ellatni adattal. Erdekes pelda:
CPU: Athlon II X2 240. Ket mag, 3.5GHz-en jaratva.
GPU: 5770 es 7770, utobbi 1.1GHz-en jaratvaPapirforma szerint 30%-nal nagyobb a kulonbseg kozottuk elvileg GPU limites beallitasok mellett (full HD, high). Megis a CPU limit miatt alig 11-13% merheto.
Hasonloan hiaba van egy i3-mad, ami sokkal erosebb, mint az Athlon, megsem fogsz profitalni, ha egy 660-at lecserelsz egy 690-re
Kerlek hasznalj vesszot, pontot, nagybetut, mert neha tobbszor kell elolvasni, hogy ertheto legyen amit irsz.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz
dragonfx #217 üzenetére
Régi játék motorokhoz elég az i3,de az újakban szépen elvérzik.A világ nem visszafelé fejlődik ezt el kell fogadni,a fejlesztők,programozók is végre valahára utol érik a hardvereket.A jövőre nézve már nem nagyon lesz olyan game engine ami 2 magra skálázódik. Még a konzol játékok is 8 magra lesznek skálázva,és mint tudjuk előszeretettel szeretnek kiadni PC-re is sok konzolátiratot.
Csak egy példa:
Cryengine 3[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
hát azért a HT nem elenyésző dolgo szerintme az i5 letiltása nem ér fel i3mal.bár az eredményke alapján igen de fizikálisan inkább pentioum szériára hajaz.
a bf3 tesztre kivi lennék ezzel a 3 cpu felálással meg tudod cisnálni?Nem bántásból de eddig azt mondtam ok c3, gta4, bf3hoz kell a 4 mag....de eddig 1:1...szerintema c3hoz nem anynira kell mert a 2 maggal is játszható.
-
Sundesz
őstag
-
dave666
aktív tag
Köszi a részletes bemutatót
Hasznos, aki döntés előtt áll. -
dragonfx
veterán
na megnéztem a downclockos eredményeket.
nem tudom milyen ht letltásrol van szó ez kicsit félreérthető nem??
az i3 2 mag 4 szál az i5 4 mag 4 szál nem?ergo ha a ht.t letiltod az i3mon vagy az i5ön letiltasz 2 magot akkor a cache méretét nem nézzük akkor egy kb pentium @G880 vagy pentium G@2130 orajeles eredményét kapjuk kb nem?
de mint látható a gta4 profitál a 4 magbol. a a crysis viszont a 4 szálból is.szovala crysis 3 hoz elég az i3.....a gta4hez nem.
nagyon kiváncsi lennék a bf3as ugyanilyen eredményekre.mert arra írtátok még hogy széteszi a proci netán az FC3.ra is.
meg vajon ha 1680 csutka grafikán menne minden akkor mi lenne?akkor a vga dolgozna jobban? -
tblack
csendes tag
válasz
dragonfx #210 üzenetére
Nem.
Ha egy LCD-t nem natív felbomtásban használsz akkor homály lesz. Mint mikor elment régen a fókusz a CRT monitorban.
Nekem egy LG IPS277L-em van. Ez 27-es 1920x1080-ban. Ezen akkorák a pixelek már így is, hogy látom őket pedig már nem tökéletes a szemem. De mondjuk ezt is akartam mikor vettem. Ne legyen fullhdnál nagyobb felbontása mert akkor már erőmű kell hozzá. 2560-as felbontáshoz jóval erősebb kártya kell már.
Ha ezen nem natívat állítanál be szörnyen nézne ki.
Egy előnye lehet 2560x1440-es minitornak. Ha nagyon kell felesben játszhatnál rajta. 1280x720-ban úgy, hogy 4 pixelre jutna 1 és nem lenne homály.
-
dragonfx
veterán
jo lehet rosszul látom csak az elöző gépemből tudok kiindulni.
volt ugye 1.8as cerkám utána lett p4 2.4c....1 vs 1 mag csak egyiken ott volt a ht.
és mégis kb 56 fényév különbségvolt köztük teljesitmnybe gyorsaságban....
én sose akarok full hd.be játszani.max 1680.
tudom fhd.hez bivaly gép kell,ssd, alsohang 60k.s vga...i5 tuninggal 8gb rammin...ennyim sose lesz gépre, vagy a jövőben ennek megfelelőre sem... én meg inkább a felbontást veszem le annak oltárán hogy majd csutka grafikén lehessen....
amugy tervezek 27es led monitort venni ott kötelező lenne az 1920as felbontás vagy elmenne alacsonyabb is mondjuk 1680ba?
nekem most 22es samu van elméletbe az 1920 ajánlott neki de ott kurva kicsi minden ezért használom 1440be.[ Szerkesztve ]
-
Mantin
aktív tag
srácok!
valaki el tudja nekem mondani hogyyan kell a FRAPS frame/time táblázatból a tesztben látott grafikonokat (vagy valami hasonlót) készíteni? az a baj hogy a FRAPS 1 oszlopba írja a két adatot és így nem tudok diagramot készíteni belőle.... -
Ygg
senior tag
Nagyon jó
.
Tetszik nagyon, hogy nem csak szintetikus tesztek, hanem érzés, folyamatosságról is esik szó benne.
-
zsoca875
csendes tag
Remek kis teszt!
Akkor azt mondjátok, hogyha főleg játékról van szó nem érdemes a Pentium G860-asomat i3-ra váltani, hanem inkább gyűjtsek i5-re..?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Core i3-2100 versus i5-3470, avagy szükséges-e 4 mag a mai modern játékokhoz?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- MWC 2025: 7 évre nő a Honor csúcsmodellek terméktámogatása
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Acer Aspire 7 A715-73G-565S vadiúj akkumulátor
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- iPhones 6S 64GB független GOLD / arany
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!