- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Én meg arra akartam rávilágítani, hogy felesleges a RAM-para. Én videojáték és munka (fotó feldolgozás, videó vágás) alatt sem tapasztaltam még lassulást ami arra ösztönözne, hogy tegyek bele még RAM-ot. Azzal nem vitatkozom, hogy sosem baj ha túl vagy biztosítva vele.
Meg az egész abból indult ki, hogy "a Windows alapból megeszik 1 GB RAM-ot, jesszusúristen". Ami mint látjuk irreleváns. Ha beletolsz 16 GB RAM-ot, akkor még sokkal többet is lefoglal alapból, de 1 GB RAM mellett meg csak pár száz megabájtot.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem is hasonlóak a felhasználási szokásaim, de még nem sűrűn sikerült kifutnom a 4 GB RAM-ból. Hogy csinálom? Varázslat? Pedig nálam is alap, hogy több tucat fül van nyitva a böngészőben (sokan betöltött Full HD flash videók), játékból nem lépek ki ha dolgozom vagy filmezek, PS CS6 + Lightroom fut párhuzamosan. Na jó, Witcher 2 + World of Tanks + Premiere Pro Full HD H.264 renderelés egyidejű futtatása közben egyszer sikerült megfektetnem, de azt hiszem ez már inkább user error, mint a rendszer hibája.
Vagy csak a Windows van úgy kitalálva, hogy addig nyújtózik ameddig a takaró ér, de képes magát skálázni a feladathoz és az elérhető RAM-hoz. Nyilván van amikor tényleg kevés már 4 GB RAM, de ez a futtatott szoftvertől van, nem a rendszer zabálja meg... Mint írtam: Képes 1 GB RAM mellett is úgy futni, hogy magának csak pár száz MB-ot hasít ki.
Új hozzászólás Aktív témák
it Tárt karokkal vár minket a pingvin, de milyen módon tudjuk digitális javainkat erre a platformra átköltöztetni, és milyen alternatívák akadnak a megszokott windowsos alkalmazásaink helyett?
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest