Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lala77
tag
Hát igen, az MiTV-t én is nézegettem asszem 700dolcsiért hirdették a 46ost (snapi 600as miui-s smart felülettel), de azt annyira nem kapták fel, szerintem annyira nem lehet átütően jó.
Így látatlanban kínából rendelni nem merném. Meg most már philips, samsung lg-t is kapni itthon 200e környékén, kb ezeket a méreteket is.ingyombingyom
-
bteebi
veterán
"Ha pl. termékfotókat gyártasz weblaphoz, akkor halál az ilyen kínai, mert tutira nem színhelyes. Szóval nem mindegy mire kell."
Képszerkesztéshez elég nagy hülyeség lenne OLED TV-t használni, de ha már mindenképp az kell - kockáztatva a beégést -, akkor előbb kalibrálja az ember, és már nem is lesz olyan rossz. Nyilván nem hozná egy profi EIZO monitor színhelyességét, de valamit valamiért .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
priti
addikt
Ez mesének jó, de itt csere van. Szóval vagy van gari vagy nincs. Ha van garancia akkor ugyanott vagy, cserélik. Ha nem értenek hozzá és olyan hiba miatt is újat adnak, ami javítható azzal csak jobban jársz. Arra kell figyelni, hogy ne szívódjon fel a kisker akitől veszed és legyen gari, de ez az LG-re is igaz, meg bármelyikre. Névtelen webshop nem biztos, hogy nyerő.
Hardverlesen
-
Kékes525
félisten
-
DithenS
senior tag
Ez nem igaz! Tudod milyen drága egy gyárat felhúzni és fejleszteni? Rohadt sok pénz.Panának is jobban megéri megvenni a panelt mint egy gyárat felhúzni.Nem éri meg és felesleges.LG megoldja úgy is,azt akarja elérni úgy is hogy mindenkinél oled tv legyen,olcsón kaphasd meg mimden de ez új technológia.Jah és LG a szabadalom tulajdonosa,szóval más nem gyárthat ezzel a technológiával pedig ez a legjobb tv-k esetében.Ha más gyártana és sikerülne megeggyezni akkor is minden egyes panelért fizetni kellene az LG felé.Szóval ha más gyártana akkor drágább lenne.
[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
Névtelen dolgot soha se vennék! Tényleg gondoljátok el hogy nincs kiépítve szervíz.LG lehet 20 százalékkal drágább de van szervíz háttere,van neve és Magyar szolgáltatás.
-
priti
addikt
válasz #40935168 #10 üzenetére
Ha pl. termékfotókat gyártasz weblaphoz, akkor halál az ilyen kínai, mert tutira nem színhelyes. Szóval nem mindegy mire kell.
Ha kell egy multimédiás megjelenítő otthonra netre, videóra, játékra, hobby képekre akkor a színhelyesség egyáltalán nem kell, meg sok más sem. Hobbyra, kvázi szemre faxa.
Akinek ilyesmire nem jó natívban és kezdi a nyafit annak semmi sem jó. Úgy értem csak azért mondja egy megjelenítőre, hogy jó, mert tudja, hogy perpill nincs jobb vagy csak horror millás áron van, de ahogy kijön egy (még mindig drága) termék, ami azt valami nüansznyi kis semmiben meg tudja haladni már kezd is fikázni minden mást. Oké, hogy dilije a terület, de ennyire nem tudom miért kell bedilizni valamitől. Itt a PH-n elég gyakori...A kis kommancs is szétszedi a konkurencia termékét és másol olyan meghajtó elektronikát, amivel natívban szemre faxa képe lesz egy LG panelnek abban biztos lehetsz.
Várjál, ne várjál. Egy piszok gyorsan fejlődő területen mindig megéri várni, mert minden egyre jobb lesz, szerintem rendszerben érdemes gondolkodni.
4K-val én nem a TV-re, hanem inkább a grafikus erőforrásra várnék, ami tudja nyomni akár 60FPS-ben is ezt a felbontást, hogy a 60Hz-es képfrissítés is okés legyen natív felbontásban.
Szerintem egy bármilyen 4K cucc, megfelelő grafikus erőforrás nélkül nem praktikus. 4K megjelenítőért többletet fizetni úgy, hogy mire meglesz hozzá az erőforrás egy csomót veszít a cucc az értékéből pénzkidobás szerintem.
Egyelőre még jó drága egy 4K-hoz elég erős konfiguráció. A TV-nek olyan pocsék az értékállósága, hogy marhaság előre megvenni.Hardverlesen
-
Partz
senior tag
Ez így ebben formában nem igaz, mint előttem is írták. Natív felbontásban jobb a színkezelése, megjelenítése pl. egy Lg paneles Pana tv-nek. Lg tv-knek vannak softverből adódó gyengeségei, színmegjelenítés, tónusmegjelenítés terén, aminél maga panel többre képes. Képjavítás alatt nem csak a felskálázást kell érteni.
-
fi:zi'k
nagyúr
Azért tőled ilyet olvasni.
Azt biztosan tudod, hogy pl az EIZO sem gyárt panelt, csak "képjavítót" (aka elektronika). No, a tv-knél, bár jóval több a marketing bs, de itt sem elhanyagolható, hogy mi hajcsaja panelt.
De ezt tényleg pont neked kell magyarázni?![ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Lala77
tag
válasz davidsone #14 üzenetére
Kellett pár év, de azért telefonok között született egypár gyöngyszem, a kínaiak most vásárolták be magukat a tévé bizniszbe. Persze telefonoknál is ott vannak a nagyok akiktől/ről másolnak.Itt az LG/Samsung maradt nagyjából akikről tudnak másolni, de maradt.
Kíváncsi leszek erre az OLED áradatra, bár engem még nem nagyon győzött meg sosem a képe, néha nézek miről beszélnek itt emberek. Mármint mediamarktban meg ilyen helyeken láttam még csak OLED-et, de annyira nem volt nekem átütően más mint az LCD-k.
ingyombingyom
-
Lala77
tag
Tavaly black friday környékén én is láttam belőle, és kezdtem utánaolvasni, valami külföldi fórumon azt olvastam, hogy pöcsölni kell a beállításokkal, de egész jót ki lehet hozni belőlük.
Én akkor 300fontért láttam 38" -os UHD-t, azért nézegettem, majdnem rábeszéltem hugomékat (látogatóban voltam)ingyombingyom
-
bteebi
veterán
A panel tényleg (elvben) ugyanaz a minőség, de egyébként tévedsz, Viktor81 le is írta, hogy miért. Az elektronika rengeteget számít a képminőségben, ezért lehet egy EIZO monitor saját elektronikával, de LG panellel sokkal jobb képminőségű, mint az LG monitorok ugyanazzal a panellel.
-
meszi85
tag
Hát ez nem túl biztató, persze prototípussal mindegyik rendelkezik.
Az RGB OLED panel egyelőre zsákutca, a WRGB az LG szabadalma, erről nem fog könnyen lemondani, főleg nem a nagy vetélytárs Samsung részére.
Vicces lenne Samsung tv-ben LG panelt látni.#13 Sicilian
Csak be ne kapcsold![ Szerkesztve ]
-
davidsone
addikt
ha a kínaiak is beszállnak lesz itt OLED áradat
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Sicilian
addikt
Kinézetre nem rossz..
nothing is true everything is permitted..
-
gproject
aktív tag
gondolom ez is olyan minosegi lesz, mint az angol(?) seiki tv-k
haver most vett egy 39"-ost 180£-ert, olyan is
estig tudnam irni a hibait(realme x50 pro, <[ ultrasone 480i 580i 820 ]>)
-
Viktor81
senior tag
(#7) priti
Azert ez nagyon nem igy van. A kepjavitas alatt nem egyedul a szoftveres trukkoket kell erteni. Hiaba ugyanaz a panel itt a tapasztalat rengeteget szamit. Nagyon durva vicc lenne, ha egy kinai belepo ceg kozelebe erne egy Panasonicnak, aki a plazmak vezerlesevel oriasi tudast szerzet, amit itt kamatoztathat. Pont a fekete, a szinkezeles vagy mozgasmegjelenites az, amit ok elvileg kategoriakkal finomabban vezerelnek es ennek semmi koze a nativ felbontashoz. Elmeletileg (a Panasonic szerint) ok meg az LG sajat paneljabol is tobbet tudtak kihozni, mint maga az LG. (ami a plazmak okan meg igaz is lehet)
V.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tv vásárlás előtt vagyok és épp beleolvastam ebbe a cikkbe... meg is válaszoltad a tv-laikus kérdést, amit megfogalmaztam magamban (Ha LG a panelgyártó, akkor képjavítás off amúgyis, én is natívban hajtanám, mindenféle szirszar kikapcs, se zajszűrés, se a hülye folyékony mozgást okozó TrueMotion vagy mi, se dinamikus kontraszt, se semmi).
Tehát - nem itt kéne feltennem a kérdést, de Hozzád szívesen feltenném most itt : érdemes várnom ezekre ? (4K OLED mint olyan, még ha nem is Sky...) Ennek koromfekete a feketéje, igaz ? (Mammutban mintha egy hajlított OLED-et láttam volna kitéve pár hónapja és lepetéltem, milyen képe van). Fotózok is, ezért kérdem.
-
veterán
Azt hiszem az LG Display hatalmasat kaszál ezen,de mivel így több panelt adnak el előbb utóbb az árak is jelentösen csökkeni fognak.
duree54
-
Kékes525
félisten
Sony on OLED TV: "We're looking into it, but concentrating on 4K LED"
Samsung will reportedly return to OLED TV market[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
priti
addikt
Ugyanaz az LG panel. Semmivel sem lesz rosszabb a képe, ha natív felbontásában hajtod. Tökmindegy mit találnak ki képjavítás címén, mindig natívban a legjobb a kép. Viszont, ha a panelt az LG gyártja akkor azon már rajta van a nagy kasza, ezért minden lesz, csak „olcsó” nem. Az olcsóbb meg az olcsó az nem ugyanaz a sportág. Arról beszéljenek, hogy az LG mikor enged el a panel árából… mondjuk a felét.
Hardverlesen
-
meszi85
tag
Nem hinném, hogy a közeljövőben Magyarországon (Európában) tömegesen vennének Skyworth márkájú tv-t az emberek, nem sokan ismerik ezt a márkát. (nincs reklám, kiépített hálózat, szerviz)
Azért az elgondolkodtató ,hogy milyen nagy múltú TV gyártókat(Sony,Samu, Sharp, Philips) előznek meg a kereskedelembe kerülésbe OLED tv fronton, még ha a panel nem is saját és a képminőség se lesz az igazi. -
MK VII
veterán
Ez az.. Csatlakozzanak csak a gyártók szépen sorba az OLED piacba! Kell a verseny, hogy megfizethető áron legyenek..
-
bteebi
veterán
"Az valószínű, hogy a Skyworth nem költ annyit a különféle képjavító, képmódosító eljárásokra, mint az LG vagy a Panasonic, úgyhogy nem meglepő cég munkatársainak azon kijelentése, miszerint elsősorban abban bíznak, hogy a riválisoknál egy picit olcsóbban tudják majd adni a termékeiket."
Picit olcsóbban? Akkor esélytelenek. Amivel olcsóbban kellene adniuk a TV-jüket a versenyképességért (és a minden bizonnyal valamivel rosszabb képminőség miatt), az minimum 20-30%. Ha nem még több... Amúgy nagyon örülök neki, hogy lassan már 3 szereplős lesz az OLED piac, annak ellenére is, hogy még legalább 2 évig ez személyesen nem fog érinteni sajnos .
-
csizo13
tag
"Mikor az ár szóba került kategorikusan visszautasították, hogy ott helyben megvegyem a tévét"
Nem tudták, hogy magyar érdeklődővel állnak szemben, aki azért érdeklődik az árak iránt, hogy hüledezzen, és maximum ingyen vinnéd el a tévét.
És azt a mondást sem ismerik: Ingyen még a só is édes. -
Kékes525
félisten
Elkezdődött az OLED TV gyártás bővülése. Remek hír. Most már az árverseny is kezdetét vette. Még jobb hír. Hamarosan megláthatjuk, hogy mi fog kisülni ebből. Hajrá!
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-FreaK-
veterán
Össze lehet majd hasonlítani a Panasonic készülékével, hogy vajon megéri-e majd az a (vélhetően) többszörös felárat a képjavító technológiájuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest