- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
-
IT café
>> Légy szives kérdezés előtt olvasd el! <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
válasz
-Maci- #18875 üzenetére
A felragasztás kicsit trükkös. Ami van rajta fólia, azon van egy ragasztó csík. Most ebben nem vagyok teljesen biztos, de én azt leszedtem és felragasztottam a hátlapra. Úgy ragasztottam össze. Ezt lehet kell majd még melegítenem...
Az egyengetés nem sikerült 100%-ig, de minimális az elállás... MAjd egy tokot szerzek hozzá és nem lesz feltűnő...
Szívesen!
-
gulyasa
őstag
válasz
-Maci- #18861 üzenetére
Nem tudom, az "1000 éve" nálad mit jelent?
Időközben annyit változott a HiSuite-al csatlakozás az eredeti változathoz képest, hogy amikor a telefonon elindul a HiSuite, kiír egy több számjegyű kódot, amit be kell gépelni a PC-n futó HiSuite felugró ablakába. Ezután történik meg a kapcsolódás.
Meg kellene nézni, hogya csatlakoztatáskor milyen USB módba kapcsol a telefon...
-
válasz
-Maci- #12355 üzenetére
nem éri meg vele kínlódni, mert ha nem pont az a verzió kerül kiadásra hota-n mint ff-en, akkor nagyon sok idő és meló visszatenni a kiadott helyes verziót.... biztonsági mentés, gyári visszaállítás...meg a fullota csomag nagyon-nagyon lassan jön le a FF-en keresztül... én már csak a szoftververzók miatt használom...
más: másnál sem működik az erecovery-s rendszervisszaállító?
-
válasz
-Maci- #12352 üzenetére
FF=Firmware Finder
ez egy TeamMT nevű csapat által üzemeltett firmware frissítő "program és szolgáltatás", ami hol működik,hol nem... felkutatják a frissítéseket és elérhetővé teszik, mert a gyártó nem publikálja már nagyon régóta... ezzel a FF-el, frissíthető a Huawei készülék általában még HOTA(Huawei OTA) frissítés előtt... a program elérhető PC-re is és androidra is...zárt bootloaderre csak az IMEI számra engedélyezett(approved-es) frissítéseket lehet feltenni, amelyik frissítési verzió nem engedélyzett(not approved) azt zárt bootloaderre nem lehet feltenni -
gulyasa
őstag
válasz
-Maci- #12352 üzenetére
Jelenleg két mód létezik a P20 Pro firmware frissítésére (plusz a root-olás utáni kókányolás):
- OTA: hivatalos, az adott készülékre aláírt/jóváhagyott frissítés, de akár több hét is eltelhet, amíg megérkezik a telefonodra a frissítés, miután az elsők már megkapták. (Huawei hülye firmware elosztási módszer az utóbbi 1-2 évben...)
- FF (=Firmware Finder): habár az adott készüléktípusra már kiadták az új szoftvert, és páran már meg is kapták, de az adott készülékre (pl. a tiédre) még nem lett aláírva/jóváhagyva, ezért azt még nem kapod meg OTA-n, de FF módszerrel fel tudod rakni. Így gyakorlatilag egy még nem jóváhagyott FW fog telefonodra kerülni = erősen hatással van a garanciára, ha baj történik...
Ajánlott még a téma összefoglaló elolvasása.
-
-
-
-
Agony
aktív tag
Szia!
Én Jaybird X3-at használok és nagyon elégedett vagyok vele. Nem szakadozik, strapabíró és -szerintem- nagyon korrekt a hangja.
Tavaly előtt vettem és tavaly tönkrement még garancia időn belül. Írtam a Jaybirdnek, mire ők kértek róla fotót, amin látszódik a sorozatszám és a vásárlást igazoló papírt, ami egy PayPal bizonylat volt mivel Ebay-en vettem.
Ezután elkérték a címem és pár napon belül itt volt egy vadonat új. Ami viszont meglepett, hogy nem a Jaybird-től érkezett, hanem a feladó a Logitech volt és valóban... ha fellépek a Logitech oldalára a bal felső sarokban ott van egy kis Jaybird logó.
Szóval én elégedett vagyok magával a fülessel is és a supporttal is.
Tesztekben amúgy a legtöbb helyen azt írják, hogy aki szán rá annyit az vegye a Tarah PRO-t, aki viszont X4-en gondolkozik, az jobban jár ha kutat egy kicsit és keres X3-at, mert teljesen ugyanaz, viszont az X3 már kifutó és jóval kedvezőbb az ára.
-
micafighter
nagyúr
Én ezek közül egyiket se venném meg. Próbáltam egy jópár bluetooth fulest. Ha olcsó kell, akkor xiaomi sport, az itthon kapható a xiaomi hivatalos boltjaban, létezik belőle youth edition, azt lehet itthon nem forgalmazzák, a kialakítás más kicsit, próbáltam mindkettőt, nekem a youth kényelmesebb volt igy végül azt vettem.
Ha pedig minőség kell akkor jaybird, elég sok fülesük van sporthoz, ha nézel szetszedős teszteket, akkor látod hogy ők csinálják meg a legjobb minőségre a szigetelést ami sportnál nem egy utolsó szempont, volt nekem is jaybird füles, imádtam, ha lesz rá pénzem megint veszek valami újabb modellt.
Ezek hangzásra is rendben vannak egyébként. A mikrofontol nem fogsz hasra esni, de előbb telefonáltam vele szélben, és megértettek a masik oldalon, 0 gond volt.
-
Nekem sem jön meg azonnal a Gmail üzenet, sem a telefonon sem a tabon. Van hogy csak akkor ha kioldom a telefont, vagy rányomok a Gmail-re. Lezárt készülékeknél nagyon ritkán értesít hogy van valami. De ahogy észrevettem minél több frissítés jön annál sz@rabb valami és ez nem csak a Gmail-re értem. A mostani frissítés óta meg nem is tetszik!
-
Sumptuous
senior tag
Nem hiszem, hogy el lehet tüntetni.. Eleinte engem is zavart, de azóta örülök, hogy mutatja, ha fut, mert újraindítás után nem mindig indul el magától, illetve néhány weboldal nem szereti az adblocokos elérést így látom, ha azért nem éri el a telefon az oldalt, mert fut az adblock, vagy maga az oldal a rossz.
Én a GBInstát ajánlom, nekem is az van fent, bár én nem igazán használom.. De eddig bevált
Lehet nem minden reklámot szűr, de szerintem kevesebb van benne, mint az eredeti alkalmazásban.
-
Sumptuous
senior tag
Van az oldalmenüben egy 'Whitelist' ahol a kivételeket hozzá tudod adni
Szvsz. nem nagy baj, hogy valamelyik appban ott van admob. Amíg azt az alkamzást, ami tartalmazza, nem nyitod meg, addig nem fog reklámot megjeleníteni az admob..
Ne legyél tul paranoiás!
Ezek a vírusszerű reklámozások nem igazán kivitelezhetőek az admob-al. Ahhoz más reklámszolgáltató kell.
-
Sumptuous
senior tag
Az admob egy alkalmazásba építhető google motor, amely hírdetéseket jelenít meg, és az alkalmzás fejlelsztőjének ezáltal pénzszerzést biztosít. (Én is ezt használom..) Nagyon sok ingyenes alkalmazásba beépítésre kerül, ugyanis, mint tudjuk: semmi sincs ingyen!
Ha szeretnéd kikapcsolni, és ezzel lemondani a fejlesztő támogatásáról, akkor ajánlom figyelmedbe a Block This! nevű vpn-t. Én is ezt használom, de csak a nagyobb multik reklámjait dobom vele a kukába, ők ezt úgysem érzik meg.. A kisebb fejlesztők reklámjait mindig külön engedélyezem, ezzel is támogatva munkájukat..
(#6536) gti16v: Szia! Nem tudom, hol akadtál el, mert elég jól magyaráz a telefon, de ha leírod, szívesen segítek/segítünk. Akár privátban is..
-
sirokipatrik
aktív tag
Így van, ahogy az előttem szóló írta. Szinte minden telefonon így van. De ha bekapcsolod hogy ha a füledhez emeled a telefont, akkor nem is kell ezzel foglalkozni, rögtön felveszi. Idejét nem tudom mikor használtam utoljára ezeket a csúszkákat. Sőt, így még hívni is lehet, azt mondjuk nem tudom működik-e. De a felvétel az tuti hogy megy.
-
Balázs1986
őstag
Ha feloldott képernyőnél kell műveletet választanod akkor elég rábökni a megfelelő ikonra.
Ha lezárt képernyőnél kell műveletet választanod, akkor a véletlen felvétel/elutasítás elkerülése végett a csúszkát kell a megfelelő helyre húznod.
Itt a 4 kép, ami a híváskezelést elmagyarázza. -
Ernesst
aktív tag
Na, egy kis olvasgatás után erre jutottam:
LCD, TFT, IPS: háttérvilágítás segítségével folyadékkristály rétegen "világítanak át", amit további színszűrők követnek. A kristály "forgatja" a fény irányát, így a szűrőkre érkező, azon áthaladó fény a megfelelő színűnek látszik.
AMOLED esetén nincs háttérvilágításra szükség, maga a színes LED dióda világít, azok csoportja "keveri ki" a színt piros, zöld, kék alapokból.
A fő különbség az AMOLED és Super AMOLED technológia között, hogy utóbbi esetében az érintést érzékelő digitalizáló nem képez külön réteget, a panel kevésbé tükröződik, magasabb a maximális fényerő.
Ezek alapján úgy gondolom, hogy a fekete ugyanúgy jön létre AMOLED, vagy Super AMOLED esetén: egyszerűen nem világít a LED (mivel ugye nem szűrőkön áthaladó háttér fény kerül szűrésre, hogy feketéhez hasonló legyen, hanem csak nem világít a panel).
Nem vagyok mérnök, helyreigazítást elfogadok. -
-
Harcsai
senior tag
+1
Bár én LG-ről jövök. G2, G4, G5És egyik sem mérhető egy kínai piacos ócska 3Mpixeles fényképezőgéppel készült képhez.
Munkához használom rengeteget a telefonokkal készült képeket. Erre a célra évek óta tökéletesek. Az én igényeimnek egy családi kiránduláson is tökéletesek. Viszont el kell ismerni, ha valaki komolyabb fotókat szeretne lőni, annak még mindig a célhardver a nyerő. De semmiképp nem egy samu
-
Szia,
Sarkítok, de a lényeg; Amikor kijelzi a 100%-os töltöttségi állapotot, utána nem kapcsol le teljesen a töltés, hanem töltöget még valamennyit (csökkentett "tempóval"), ezért bírja utána jobban, emiatt akár érdemes is lehet kicsit tovább töltőn hagyni, miután a kijelzés szerint átvált 100%-ra.
simonjoe: Bizony, értetlen vagyok kicsit, mert a gyártó közlése számomra hivatalosnak számít.
-
Sumptuous
senior tag
-
Sumptuous
senior tag
Téves. Csak a telében van.
Vagyis tulajdonképpen mind a 3-ban van, viszont csak a 3X-os optikában van engedélyezve.
-
Balázs1986
őstag
Az angollal hogy állsz? Ez a cikk elég jól leírja a kamerarendszer működését, beleértve a zoom-ot és a quad bayer-t is (a 10Mpx kérdésed), ha tudod akkor lesd meg
Azt elég biztosan merném mondani, hogy nem folyamatos a zoom, hanem szimplán átvált a teleobjektívre 3x-nél, az alatt és felett digitális van. Szerintem pont ezért van külön gyorsgomb is az ajánlott zoom pontokra (3x, 5x). -
philoxenia
MODERÁTOR
Három kamera van hátul. Rábökve a szélén választhatsz simán zoomot 1x 3x 5x de csúszkával is zoomolhatsz.
Ebből a háromszoros a tele lencse, ami 8 megás, az ötszörösnél már több a mókolás. A képarányból veszed észre, hogy nem digitális a zoom. -
janosibaja
őstag
Szerintem sajnos reménytelen a helyzet AOD-ügyben.
Próbálgattam régebben a Glance Plust, kizárólag csak a baj volt vele. Nemrég megosztottam boldogan itt az 5370-es posztomban leírtat, de az meg hiába működött szépen és jól, valami eszméletlen túlfogyasztást produkált nálam.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából arról van szó, hogy telefont egy-két-háromévente vesz az ember, DSLR/mirrorless vázat meg mondjuk tízévente. A telefonok közben rengeteget fejlődnek. Nagy előnye a telefonnak a sok memória (sokkal több) és a gyors processzor(sokkal gyorsabb) az akár napra azonos megjelenés mellett. A fényképezőgép célhardver, akár sokkal jobb is lehet pillanatnyilag, de a telefon mindig utoléri, elhagyja egy termékciklus alatt. Természetesen a nagy optikát és a nagy szenzort nem lehet kiváltani könnyen, de egy tízéves DSLR-el szemben, ami akkor félprofinak számított (K10D) már van ahol jobb elővenni a telefont. A P20 Pro-t például félhomályban.
A csúcsvázak meg pláne horror árban vannak a hozzájuk illő csúcsobikkal. [link]
A telefon olcsó alternatívát kínál, ha nem megyünk bizonyos méret fölé. Monitoron még teljesen jónak látszó képek készíthetők velük.
Csak sokan azt nem értik meg, hogy attól, hogy a telefonnal csináltak egy általuk jónak, fantasztikusnak ítélt képet, hosszas kínlódással, sok próbálkozással, szerencsével, még nem jelenti azt, hogy nem fotózták ezt a témát sokkal kifejezőbben/jobb minőségben stb. mások korábban.
Olyan ez, mint a proci húzása, jó dolog, ha az enyém megy 5 gigán, nitrogénnel, de ha mások már hatot csináltak a típussal léghűtéssel, keserű lesz a szájíz.
Maga a művészi érték meg sok minden mástól is függ, lehet pixelesen is csodás egy kép, meg lehet hibátlanul is tucatáru...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az új P-sorozat csúcsmodellje három hátlapi kamerával, OLED kijelzővel, betüremkedéssel és mesterséges intelligenciával próbál tarolni. Irgalmatlan jó telefon, de nem hibátlan.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asylum - tölthető a demó
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest