- A Neuralinket is megelőzheti a kínai agyi chipes projekt
- Windows 11
- Fotonikus technológiával gyorsítják még tovább az AI-chipeket
- Synology NAS
- Kegyetlen őszinteséget kér az Intel új vezérigazgatója
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- Bittorrent topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
engem persze egyből lehülyéztek ?
mennyi is telt el? 1 hónap?
sgha páran nem értenék miért hoztam fel ezt újra, páran kigúnyoltak ebben a topic-ban, hogy nincs igazam, hogy oda a skype lehallathatatlanságának.
hozzátenném, hogy én úgy gondoltam ezért ért meg ennyit a skype az ms-nek.
-
luw2win
őstag
Ezaz.... koszonom Skype a frissitesedet... tenyleg, eltunt a Skype ikon, van egy feher lap, befagyott beszelgetes kozbe.., es alig birtam bezarni mert lefagyott.
Koszonom, tenyleg nem tudom miert kell turkalni abba amivel semmi bajom nem volt, meg most egy uj frissitessel msn-t varazsoltak belole...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Te fogalmaztál félreérthetően, csak olvasd el utólag a hsz.-eidet.
Ahhoz is politikusi véna kell, hogy a teljesen félremagyarázhatatlan mondataidból kihozd utólag, hogy valójában az a hibás, aki felhívta a figyelmedet egy igen erős kijelentésre.(Idézet: "aki meg 2012-ben XP-zik, az magára vessen.", "szóval 11 év alatt nem sikerült összegyűjteni egy új gépre valót?", "szóval? 11 év nem elég összeszedni egy gép árát?", "11 év alatt meg karriert lehet építeni, nemhogy összeszedni egy százast új cuccokra. nemár...")
Amit most írtál, az már sokkal elfogadhatóbb érvelés. Ha eredetileg is ezt írod, talán nem kapunk hajba. -
moonman
titán
a dolog ugye onnan indult, hogy jaj, az XP biztos nem lesz támogatva. namost az XP két éve nincs támogatva, nemhogy egy most megállapodásra jutott üzlet jövőbeni gyümölcse... erre írtam, hogy, aki Skype-olni akar 2012-ben XP-n és nem fog menni, az ne a szoftvert vagy a Microsoftot okolja, hanem gondolkozzon el, hogy talán kicsit le van maradva.
ebből kihozni, hogy "dögöljön meg, aki XP-zik"... igazi politikusi véna kell hozzá.
-
válasz
Sk8erPeter #180 üzenetére
Te értettél félre engem.
"ne várjon el semmit" =/= "dögöljön meg"
Teljesen együttérzek azokkal, akik anyagi, vagy fontossági okokból nem költenek modern gépre. Én is azért használok főleg linuxot, mert nem fontosak számomra a Win7 tulajdonságai. Szüleim P4-es gépén is XP figyel, és teljesen jól műxik.
De nem is várok el semmit, mert IT iparban dolgozóként tudom, hogy nagyon nehéz a régi rendszerekkel tartani a kompatibilitást, ha egyszerre adott a bevételi elvárás és a rendelkezésre álló idő és pénz.
A kapitalizmus részt úgy értettem, hogy a profitorientált vállalatokra nem jellemző a szolidaritás, kivéve, ha pénz jön belőle.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Akkor valamit Te is félreértettél abból, amit mondtam. Amúgy még csak 2011 van!
Nem is a arról beszéltem, hogy igenis legyen XP-hez támogatás még most is. Arról folyt a vita, hogy senki ne nézzen le senkit azért, mert nem követte az aktuális trendet, és nem a legmodernebb operációs rendszert használja - vagy épp nem is akarja."Aki nem tud/akar összegyűjteni bármire, az ne várjon el semmit egy kapitalista világban."
Jézusom. Micsoda elvadult kommentek.Ha valaki nem akar összegyűjteni egy új gépre, mert mi a f@sznak, nincs rá szüksége, mert csak olyan célokra használja, amihez bőven elegendő egy régebbi gép, akkor felőled akár meg is dögölhet, hisz' kapitalista világban élünk. Az igen.
Ja, és ha valakinek kevés összekuporgatott pénze van, alig van megtakarítása, mert kevés a jövedelme, viszi a pénzt a lakás, a gyerek, a tökömtudjami, és egyszerűen nem tud pont egy gépre összegyűjteni elegendő pénzt (esetleg azelőtt 11 évvel vásárolt egy gépet, örült neki, az működik, nincs baja, csak az általatok megvetett XP-t kell olykor újrahúzni rajta), mert más élvez prioritást efelett (esetleg pl. a rezsi kifizetése), akkor is dögöljön meg. Hmm, nem semmi. Mindezt magatoktól, hisz' kapitalista világban élünk, vazze. Ja tényleg, és mindjárt az jön, hogy "háde minek vállal gyereket, minek vesz lakást, ahelyett, hogy költene új gépre!"
Hát kemény világban élünk valóban, ha ez a hozzáállás elfogadható... -
válasz
Sk8erPeter #175 üzenetére
Szerintem az eredeti hozzászólással nincs baj. 2012-ben XP felhasználóként ne számítson senki támogatásra.
A másik része, hogy 11 év alatt miért nem lehet összegyűjteni egy új gépre, meg sztem tök felesleges kérdés. Aki nem tud/akar összegyűjteni bármire, az ne várjon el semmit egy kapitalista világban.
Más cégek sem támogatják a régi termékeiket örökké. Az sztem XP így is a legtovább erőltetett OS. -
Sk8erPeter
nagyúr
"nagyonügyesvagy, egy egész latin mondatot sikerült kinézni google-ből."
4 évig tanultam latinul.Ezt most nem kérkedésként mondom, leszarom, de ha már ilyen igen gyenge, mégis sértő szándékú védekezéssel kezdted, akkor már gondoltam megemlítem. Tudom, hogy sajnálod, de nem vettem magamra.
Szándékosan érted félre, amit mondtam, senki nem mondta egy árva szóval sem, hogy senki ne merjen újat fejleszteni, sőt, nagyon is támogatandó mindenféle fejlesztés, és igen, ez nyilvánvalóan magával vonja azt is, hogy a régi oprendszerekkel (pl. XP) rendelkezők adott esetben kimaradnak az újdonságokból. De könyörgöm, olvasd már el, te miket írogattál, abból mélységes megvetés sugárzik azok felé, akik merészelnek még pl. XP-t használni, mert elképzelhető, hogy egyszerűen nincs pénzük VAGY nincs szükségük újabb gépre (liksoft pl. szakmai célokra használ igen régi oprendszereket), ami elbírna a Windows 7-tel.
"szóval 11 év alatt nem sikerült összegyűjteni egy új gépre valót?"
Nehogy már valakinek miattad kelljen mentegetőznie, hogy miért is nem tud vagy akar újabb gépet venni... Szüleim gépén XP van, mert egyszerűen nincs szükségük újabb gépre, a jelenlegi viszont nem bírná a későbbi Windows-okat (Vista, 7 - van némi erőforrásigény-különbség).
De ha esetleg pénzük sem lenne új gépre, még 11 év alatt sem, mert nem engedhetnék meg maguknak, és nem épp a gép lenne az elsődleges prioritást élvező használati tárgy, akkor még inkább sértő lenne a hozzászólásod azoknak, akik még maradtak az XP-nél (így is az).
Ha meg nem így gondoltad, akkor tanulj meg fogalmazni, hogy ne legyen félreérthető.
A minden hozzászólásodból érezhető egoizmusodat kicsit lejjebb vihetnéd, ez egy fórum, ahol érdemi viták folyhatnának (persze ezt azok is elrontják, akiknek hsz.-éből érződik a brutális hozzá nem értés, és egyből a MS-fikázás felé terelik a témát, ez nyilvánvalóan nem te vagy), nem muszáj minden második embert oltogatni. Vagy legalább hagyd meg az esélyt arra, hogy eleinte normális vita folyhasson akár közted és mások között is, ahol magaddal egy szinten kezeled az embereket, nem eleve megvetéssel állsz hozzájuk.De fejezzük is be ezt itt, mert ennek a fórumnak nem egymás kritizálása a célja.
Üdvözlet. -
törölt tag
én is azt mondom, hogy nem invesztáltak bele, azért lett kuka (vagyis maga a név, mert a fejlesztések azért tovább élnek valahol).
a többivel egyetértek, nem rosszabb manapság semmivel az MS, mint az Apple, legalábbis a legtöbb területen. sok esetben legalább visszafogottan csinálják a dolgaikat, kicsit old-school multi.
-
-
törölt tag
szűk 3 év különbség volt köztük, és igencsak magas előfizetési díjjal árulták az AT&T-nél. a többi pedig azt bizonyíja, hogy jelenleg az MS nem elég húzónév ahhoz, hogy egy ilyet megvegyenek az emberek tőle. ezért vannak az olyan kommentek, hogy nekik izomból kell megoldani a felhasználószerzést. biztos a KIN is lehetett volna kelendőbb, ha sok mrd dollárt tolnak alá, csak (okosan) nem abba invesztáltak, ahnem inkább egyből a wp7-be.
-
moonman
titán
-
törölt tag
nem volt benne copy&paste, nem voltak hozzá alkalmazások, nem volt naptár, nem volt semmilyen formában bővíthető, és kizárólag drága adatforgalmi csomaggal árulta egy darab szolgáltató
te, ez nekem valahonnan imerős. szinte pontosan leírtad milyen volt az iphone 2gés nem hiszem, hogy az a naptár miatt lett az egyik legsikeresebb telefon...
-
moonman
titán
válasz
Sk8erPeter #168 üzenetére
nagyonügyesvagy, egy egész latin mondatot sikerült kinézni google-ből. szóval? 11 év nem elég összeszedni egy gép árát? vagy most miattad álljon vigyázba mindenki és ne merjen újat fejleszteni, mert neked jó a régi is? vagy most ezt hogy is gondolod?
-
moonman
titán
válasz
Sk8erPeter #166 üzenetére
"Ezt most halál komolyan gondolod? Valóban, dögöljön meg az, akinek nincs felesleges pénze mondjuk frissíteni olyan gépre, ami elbírja mondjuk a Windows 7-et."
szóval 11 év alatt nem sikerült összegyűjteni egy új gépre valót?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, ezért sem láttam túl sok értelmét...
Bár ha valaki már megszokásból olt zsigerből, annál könnyen előfordulhatnak ilyesfajta hibák...
Mellesleg jelenleg szerintem ráfér a Skype-ra egy kis plusz fejlődés, eléggé megállt az utóbbi időben.
Kíváncsi vagyok, mennyire gondolják komolyan, hogy akár Windows-tól eltérő platformokra is folytatják a fejlesztést, én örülnék neki, mert a Linuxos Skype-ra nagyon ráfér egy kis ráncfelvarrás.(#30) moonman:
"aki meg 2012-ben XP-zik, az magára vessen."
Ezt most halál komolyan gondolod?
Valóban, dögöljön meg az, akinek nincs felesleges pénze mondjuk frissíteni olyan gépre, ami elbírja mondjuk a Windows 7-et. Gratulálok, mondja ezt pont egy Microsoft-fanboy (már bocs). -
BonFire
veterán
"Bocs, van amire W98-at, vagy esetleg DOS-t használok. És nagy valószínűséggel még évekig.
Azért mert valami újabb, korszerűbb, még nem biztos, hogy szüksége van rá a felhasználónak."
De a Szkájpra szükséged van, míg az alatta dolgozó OS-re nincs? Na, bakker! Én azt akarom, hogy a szobai fikuszomon szőlőfürtök nőjenek, én leszüretelem, bort csinálok belőle, oszt jól berúgok!
Hihetetlen! Használj W98-as vagy DOS-os IM-et. Mi a probléma?
-
BonFire
veterán
válasz
Kronos3000 #50 üzenetére
"A jelenleg aktív 170-millió skype felhasználón,így vagy úgy be lesz vasalva a koponyánkénti 50usd amire kijön a vételár,ez az egy biztos..."
Miért? Ez az élet bármely más területén nem így van? A MS egy cég, amely a profit növelésére törekszik. Nem jótékonysági intézmény. Ha nő a kőolaj ára, akkor drágábban szállítják lisztet a pékségbe, a kenyeret meg ki a boltokba, te meg megfizeted az összes plusz költséget minden darab kenyérnél, mert te vagy a végfogyasztó. Ez természetes.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #161 üzenetére
Főleg, hogy belinkelt egy olyan szótárat, amiben szintén ott van a jelentések között.
-
Apollyon
Korrektor
Ehh, én régen utáltam a skype-ot, mert msn-en jobb volt a hangminőség, de ez mára változott, szerintem jobb a skype mint az msn, ha csak text alapú üzeneteket nézzük akkor is... Az UI nálam mindegy, a jelenleginél csúnyább ne legyen, csak a funkciókat ne változtassák, ha tehetném inkább áttérnék skype-ra, de sajna mindenki inkább msn-en lóg...
8,5 milliárd meg még forintban se lenne gyenge, valami nagy dobásnak kell lennie ha ennyit pengettek érte..
-
erdoke
titán
És vajon ki a faxom hozta fel, hogy mi volt legutóbb? Olvasod is, ami írsz?
Én csak azt mondtam, hogy most mit jósolnak, illetve hogy a legutóbbi jóslatuk bejött. Ezen totál értelmetlen légből kapott információk (vagy bármi más) alapján vitatkozni.Esetleg először te is nézd meg, mit írnak a nagyobb elemző cégek, és tartogasd azutánra a frappáns (?) visszavágási kísérletet... Gyakorlatilag az összes nagyon hasonlóan látja a helyzetet. Biztosan azért ilyen drága a Skype, mert a fele pont ezeknek a cégeknek megy fű alatt.
-
bambano
titán
És nekem azért, mert két éve valahol voltak, el kellene fogadnom kritika nélkül az elemzők véleményét? Abban, hogy mi lesz 2-3 év múlva, fikarcnyit sem játszik szerepet az, hogy mi volt két éve.
Két évvel ezelőtt azt sem hitte el senki, hogy a nokia megrokkanhat, most meg ott tartunk, hogy repkednek a vezetők a levesbe és dobták a symbiant, több ezer programozóval egyetemben. A nokia évek óta képtelen egy ütős mobilt kihozni a piacra, ezzel akkor sem lehet csatát nyerni, ha egyébként kritika nélkül hinnék a wp7-ben. De nem hiszek.
Egyébként meg azt kell megnézni, melyik elemzés elkészítését ki támogatta.
De nyilván csak nekem lehet agymenésem, neked nem, amit te írtál, azt kritika nélkül be kell nyelnie mindenkinek... ahha...
-
hétalvó
addikt
akkor ennyit a biztonságos beszélgetésről
-
moonman
titán
a KIN egy tanulmány volt, ha bejött volna, akkor folytatják, így meg egy nagyobb felmérésnek jó volt. nem volt benne copy&paste, nem voltak hozzá alkalmazások, nem volt naptár, nem volt semmilyen formában bővíthető, és kizárólag drága adatforgalmi csomaggal árulta egy darab szolgáltató. csoda, hogy nem jött be?
-
erdoke
titán
Miféle logikai bravúr késztet arra a kijelentésre, hogy egy elemzői várakozás "akkor lenne igaz"?
A te kikezdhetetlen logikádat követve kurva sok androidos dzsunkát vettek az utóbbi időben az elemzők, mert 2 éve még azt jósolták, hogy 2011-2012-re élre áll az Android, köszönhetően az alsóbb kategóriákba is sikeresen betörő gyártó partnereknek... -
törölt tag
csak annak az elemzésnek és statisztikának kell hinni, amit te magad hamisítasz
ilyen 3-4 évre előre azért merész dolog találgatni. persze, most úgy néz ki, hogy ez is összejöhet, és mutat a piac egy kis tendenciát is az irányba. de ha mondjuk 2006-ban megkérdezik az elemzőket, akkor gyanítom azt mondták volna, hogy mostanában a symbian toronymagasan vezeti listát, és mögötte második helyen a windows mobile csattog valahol, meg a rim.
a badára is mondták, hogy megváltja a világot, aztán ez még eddig nem igazán valósult meg. szóval érdemes még megvárni, hogy mit tudnak összehozni. bár az is igaz, hogy a vízfejy szép lassan szivárog el a finnektől, szóval lehet, hogy kicsit gatyába rázzák majd a céget. -
bambano
titán
válasz
#16820480 #138 üzenetére
Persze, hogy sokára lesz, ahhoz elég nagy, hogy ne két nap alatt boruljon össze. De a tendenciát kell nézni meg az üzleti kilátásokat, és azok elég sötétek. Mostanában jelent meg cikk, hogy a nokia elveszítette vezető pozícióját valamelyik szegmensben.
Ha most összejön két döglődő cég (nokia, microsoft, merthogy a microsoft a mobil piacon döglődőnek számít), abból nem szárnyalás lesz, hanem egy teljesen döglött cég.
(#140) erdoke : ez akkor lenne igaz, ha az elemző cégek dolgozói elég sok nokia + wp7 telót tudnának venni. Mert a helyzet az, hogy az ms utóbbi próbálkozásai a mobil piacon csúfos kudarcot vallottak.
-
fatal`
titán
válasz
nempostazok #139 üzenetére
Látom ez az első szakmai hsz-ed. Talán jobb lett volna, ha 0 marad...
-
erdoke
titán
válasz
#16820480 #138 üzenetére
Gyakorlatilag az összes elemzőcég 2. vagy 1. helyre teszi a Windows Phone-t 2014-2015-re, mióta bejelentették a nokiás szövetséget. Nem hiszem, hogy megváltozna a véleményük a WP 7.5-ről szivárgó hírek és a Skype felvásárlás hallatán. Márpedig ha mind az okostelefon, mind az alsóbb kategóriás készülékek frontján meg tudják állítani a piacvesztést pr év alatt, akkor a gumicsizma vulkanizáláshoz való visszatérés igen agyatlan víziónak tűnik még költői túlzás szintjén is.
-
nempostazok
csendes tag
Skype »»» Trash
-
hohoo
senior tag
fácsénak nem kell fejleszteni semmit azon kívül, hogy beépítésék a fácse szolgálatásai közé. A fácse cseten is ennyit kellett, ugyanis a nyílt xmpp(aka jabber aka gtalk és mind között teljes is az átjárás tehát gtalkról felvehetet kontaktnak elvileg a fácsést meg a jabberest is és viszont) protokollt használ, aminek már van egy szintén nyílt voip+video kiterjesztése is a jingle amit a google voice is használ. Tehát ez lenne az érdeke a többieknek is, hogy mindenki mindenkit elérhessen. MS-nek persze nem ez hiszen az egész történelme abból állt hogy platformfüggősítsen mindent, és minden átjárhatóságot blokkoljon(mások felől). Erre kapóra jön a skype hiszen az is zárt.
-
julius666
addikt
Ha a Skype kapcsán be tudják vetni a Nokia befolyását a mobilpiacon, akkor mind a Google (GTalk), mind a facebook (saját VoIP) bajba kerülhet.
Azért jó látni hogy nem csak 12 éves tudorok/trollok/trolletetők járnak café-ra, hanem értelmes emberek is.
Még ha az arány elég rossz is.Az MS próbál erőből felkúszni egy olyan piacon ahol eddig nem volt komolyabb játékos, ennek a szem- és fültanúi lehetünk most. Szvsz piszok jól csinálják, sikerült találniuk két olyan nagy brandet ahol a név maga baromi sokat jelent nagy tömegeknél viszont a termék és a cég mögötte erős lejtmenetben van.
Meg kell hogy mondjam fél/egy éve nem gondoltam volna hogy komoly esélyei lennének, de a Skype-al és a Nokiával a hátuk mögött már egyre inkább tartom lehetségesnek hogy sikerül áttörést elérniük piaci részesedésben.
-
törölt tag
Üdv! Kérdésem a hozzáértő szakikhoz szól. Most akkor annyi skype-nak ? Én éppen most szoknék rá, érdemes ???? Kell félni attól hogy xp-n nem lesz használható? (mikroszoft ugye az új IE-t se adta ki xp-re, és ne traktáljatok a ma már hülye aki xp-zik mert vannak gépek amiken csak ez megy) szóval ezekre kérnék választ ha lehet inkább a hozzáértőktől
kössy
-
alienpapa
senior tag
Pár hét és a skype-ra is lesz egy csomó progi ami letakarítja róla a reklámokat...
-
erdoke
titán
A MS (igaz, csak kis részben, de) tulajdonos a Facebook-ban. Szerintem a Facebook.nak nem éri meg saját, különutas VoIP klienst fejlesztenie, és azzal se járna rosszul, ha a Skype gyárilag támogatná a Facebook Chat-et is. Azt is el tudom képzelni, hogy a falak mögött összejátszottak a Facebook-kal a Google ellen...
-
leviske
veterán
Jobban örülnék, ha a WLM szimplán elsorvadna a Skype meg megmaradna Skype-nak.
(#4) ArchElf: Én már félve merek csak tippelni, de szerintem nem azért fizettek 8,5milliárdot a Skype-ért, hogy aztán jelentősen visszanyesegessék a megfogható felhasználói bázist. A Silverlight is valahol azért lett bukta, mert csak a MS rendszerein volt elérhető.
Ha a Skype kapcsán be tudják vetni a Nokia befolyását a mobilpiacon, akkor mind a Google (GTalk), mind a facebook (saját VoIP) bajba kerülhet. Bár az sem lepne meg, ha a MS a Skype-on keresztül próbálna még szorosabban összehaverkodni a Facebook-kal.
-
erdoke
titán
válasz
(ÉN)közPONT #105 üzenetére
Ha marad egyedül, akkor biztosan drágul, vagy nő a reklámfelület a free kliensekben, mivel tavaly veszteséges volt a cég. Persze erre még így is van esély, a Skype CEO-ja megerősítette, hogy már korábban kezdtek dolgozni a Microsofttal a reklámok bővítésén.
Nincs ebben semmi, minden cég inkább nyereséget szeretne produkálni. Ha a nagyobb banner nem tetszik, akkor keresel mást, vagy kifizeted, hogy ne nézd. -
törölt tag
-
Integra
titán
középiskolás hülyeségtől és sötétségtől hemzsegő "szakmai" topic...
-
törölt tag
válasz
Morden24 #116 üzenetére
mondjuk utoljára akkor használtam windows-t rendszeresen, amikor még a 3.5 vagy 3.8 volt kint, aztán múltkor valahova fel akartam tenni az 5-öst, és nem kicsit lepődtem meg. inkább kerestem egy 3.8 installert a neten
de majd meglátjuk, mert az is lehet, hogy magát a külön skype klienst dobják, vagy legalábbis hagyják jelenlegi formájában, és a wlm-be integrálás után már csak a wlm-et fejlesztik majd. -
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #114 üzenetére
szerintem pont a windows kliens botrányos a 4.0-tól kezdve
Hogy mikortól kezdve, az passz, én régebben keveset használtam, most meg kifejezetten nem szeretem. Mobilon meg hát... olyan. Tartok tőle, az MS csak fejleszteni tud rajta. Pont ezért gondolom azt amúgy, hogy a nyócésfél mrd pénzt azt nem annyira technológiáért fizették itt ki valójában, hanem sokkal inkább a júzerekért, illetve azért, hogy mindezek ne más céget gazdagítsanak.
-
madstunt
addikt
-
törölt tag
válasz
Morden24 #110 üzenetére
szerintem pont a windows kliens botrányos a 4.0-tól kezdve. linuxra jelenleg 2.2 van, de pont azt tudja, amit egy ilyen szoftvertől elvárhat az ember (leszámítva azt, hogy telepíthető legyen, de itt most a hiba az én gépemben van azt hiszem
): ingyenes videóhívások, reklámmentes felület, sms küldés, desktop sharing, fizetős szolgáltatások (skypeout ahogy van). most az, hogy nincs extras, meg külön ablakban nyílnak meg a párbeszédek, hát hűha.
szóval ha marad úgy, ahogy van, akkor már nem lesz annyira rossz nekünk. esetleg annyit fejlődhetne, hogy még egy-két nagyobb disztróra megcsinálják normálisan a telepíő csomagokat. különös tekintettel a 64 bitesre. -
llaszlo
veterán
Hihetetlen, hogy mennyire negatívak az emberek. Bár ezt már más területen is "megszoktam". Teljesen fölösleges találgatásokba bocsájtkozni. Eltelik kb fél év és akkor már tudni lehet, hogy mi történt.
Nem használok már jó ideje MS cuccokat, de hogy talpon maradjanak hosszú távon jobb SW-eket kell készíteniük, és ahogy hallom ez sikerül is nekik. Nyilván nem véletlen, hogy megvették a Skype-ot. Lehet, hogy valami jót fognak belőle csinálni. Egyébként meg azt nem értem, hogy sokan azért sírnak, mert nem lesz ingyenes vagy korlátozott lesz a funkcionalitása stb.
Azoktól azt kérdezem: Te ingyen dolgozol??? Vagy örülnél neki, hogy ha nem tudna kifizetni a céged, mert nincs bevétele???
Tudom a linuxot is ingyen programozzák, de lássuk be, hogy akinek esze van az nem ingyen dolgozik. És azért azok a programok amikkel rendesen lehet dolgozni azok sok esetben fizetősek. Az már más kérdés, hogy mennyire vannak túlárazva. De aki azzal dolgozik és pénzt termel neki a számítógép annak megéri megvenni a SW-t. -
Morden24
nagyúr
válasz
Rickazoid #109 üzenetére
A legvalószínűbb a Skype Linuxra csonkított funkcionalitással és erősen korlátozott minőségű szolgáltatással, ha a chaten kívül mást is kap.
Ahogy hallottam, kb. eddig is ennyire volt jó a Linuxos Skype, szóval nem értem hova a para, max. nem változik semmi.
Az most egy külön történet, hogy szerintem Windows-on sem éppen egy jó, bugmentes és húdeélményhasználni szoftver - mobilon meg pláne -, szóval én meg a pozitív változásban bízom. Más kérdés, hogy engem csak a Windows része érint. -
Rickazoid
addikt
Hol olvasott bárki ingyenes, működő, jó minőségű VoIP és videohívás funkció támogatottságot minden platformra? Engem is érdekelne az a hír. Én csak támogatásról találtam utalást, ez nagyjából semmit sem jelent. Jelen pillanatban a csak fizetős videohívás lehetősége, ami ráadásul csak Windows és WP7 rendszerekkel lesz elérhető pont annyira megalapozott, mint a minden platformon ugyan azt nyújtó kliens. Találgatás. Ja, nem. Utóbbira eddig még nem volt példa. Ha lesz is támogatottság, vagy nem fog működni és a Linux lesz a hibás természetesen, vagy pár funkció hiányozni fog, mondjuk pont a videohívás. Esetleg mindkettő. Persze minek is csinálna a MS bármit is a Linux disztribúciók érdekében? Én se tennék semmit a Windows érdekében csak úgy. Csak azt mondom, hogy most még csak találgatni lehet, de a fizetős és Windows only funkciók vizionálása pont olyan szélsőséges, mint a minden rendben lesz és mindenkinek jó lesz nézet, ezt se kéne erőltetni. A legvalószínűbb a Skype Linuxra csonkított funkcionalitással és erősen korlátozott minőségű szolgáltatással, ha a chaten kívül mást is kap. Androidra szintén. Közvetlen konkurencia, sok is van belőle, a jónépnek, akinek a telefon mind egyforma meg inkább csábító, mint taszító lenne egy csak WP7-tel elérhető teljes funkcionalitású Skype.
Tehát még egyszer a lényeg: a támogatottság nem jelenti a jól működő, teljes funkcionalitású, korlátozásoktól mentes kliensek elkészülését.
ui.: Ez a hsz nem a minden MS termék szar kántálás része volt, ez a Microsoft Linuxot úgysem fog támogatni mantra. -
válasz
Vagy a hagyományos mobil telefonálás lesz olcsóbb... Persze, nem itthon a Telenornál.
-
fatal`
titán
válasz
Mégis honnan veszed ezt?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Elmondhatná valaki, hogy ezt az akvizícióból hogyan következteti ki...
-
(ÉN)közPONT
őstag
Idővel drágulni fog a Skype
-
caizzz
senior tag
Why Microsoft needs Skype - ajanlom olvasasra. friedman irta, nem a tinik.
-
caizzz
senior tag
cry retard, cry!
eszedbe nem jutott volna, hogy a jelenlegi botranyos minosegu (win kliens kuka, androidos botrany, linukszos epphogy hasznalhato, maces fos) szoftver esetleg jobb is lehet? persze rögtön azzal kell álmodni, hogy a felvásárlás után ballmer dugja a nővéredet a konyhában, de jelzem, nem ez lesz. egy komoly integrációs folyamat (wlm megszunik, wp7-w8 nativ support -fuck lawyers-, tobbi platformra meg dolgozik a regi csapat), sok haszon, es nem mellesleg sokkal eroteljesebb rendszerszintu tamogatottsag var rank. nem hiaba az a nyolcesfel guriga.
-
Namelesske
addikt
Én még azt is eltudom képzelni, hogy maga az összes mostani MS szerver-kliens hálózat átkerül a skype féle p2p hálózatra. És hát akkor lehet lesz egy kevésbé lehalós Windows Live Messengerünk, jobb hanghívással, plusz összefésült kontaktokkal. De mivel hajnalvan azt se tudom hogy miről beszélek, szóval fixme ha ugy van.
-
oO7
őstag
rövid összegzése a dolognak: The key to Microsoft’s Skype deal is integration and timely execution
-
ng0ofy
KORREKTOR
Hmm, a facebookon megjelent az USA-ban két-három hete egy app, amit a T-mobile írt, és telefonálhatnak vele USA beli telefonra a facebook userek vmi dollárért.
A google gőzerővel fejleszti a gTalk, meg kétévente bebukó googleFon (vagymi a neve) rendszert.
A microfos pedig lép. nem fejleszt, nem verbuvál meg csábít. Megveszi a fogyasztókat kilóra.
14 dollár regisztráltanként vagy 50 aktív tagonként, ha úgy nézzük. Megtehetik. Megvettek engem is 50 dollárért. Ha holnapra a skype villog, hogy frissítsem és hopp vmi W Live-ba integrálja magát, összefésüli az msn contactjaim és a skyposokat valamint spórolok üresjáratban 64 mega(!) memóriát már megérte. Pláne, ha így tudom használni pidginnel is vagy trilliannal.Az átlagfelhasználó, tehát én, ezt látja kb. Plussz remélem, hogy az így kialakuló igazi verseny a netről hálózatba, hálózatról netre telefonálás terén hoz valamilyen ár-lejtő félét.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #94 üzenetére
Ott vmi ősrégi verziót használnak?
-
^Clown
addikt
Nagyon meglepődtem, azt hittem, hogy csak egy megállapodást fognak aláírni, na de hogy ennyi lóvét kicsengetni érte, nem semmi. Kíváncsi vagyok, mi lesz a Skype sorsa, hová és mennyire fogják beintegrálni (pl. a Live-ba).
-
"ezt a károgást... fizetős lesz, bloatware lesz, instabil lesz... pff, mint az óvodában."
én sem értem
már most is kell érte fizetni (időnként), a 4.x óta bloatware, az instabilitás meg következik az előzőből
ramigény az egekben, cpu igény néha az egekben. ami maradt, az a viszonylag jó hangminőség, alacsony sávszél mellett.
régen imádtam a skype-t (2.x és még 3.x időszakban is), de amekkora hulladék lett az évek során, perfektül fog illeni az MS hasonszőrű portfóliójába (msn-t nem használom, elég volt, de meloban az office communicatort "kell", naponta. ezekután meg se próbáljon senki meggyőzni, hogy az jó, mert nem az.)
gtalkot eddig nem használtam, de jó tudni, hogy van alternatíva
-
erikke17
őstag
Köszönöm szépen MS hogy megnehezited a dolgomat
, nehogy olyan könnyen tudjam tartani a kapcsolatot külföldön élő unokatesómmal, jönnek a kényszerfrissitésed a saját kliens meg a lófütty tudja mik csodás, 10x10cm-es reklámok......
-
WildBoarTeam
senior tag
Az egyszer biztos, hogy ezzel nem mi járunk jól....
De majd meglátjuk (...ezt a vak mondta, nem az MS)
-
Djuree
félisten
hát volt ára
-
-
A M$ Meg $e érzi azt a veszteséget, amit a Skype-tól lelépők okoznak. Viszont lesz egy nagyon jó technológiája, amivel sokat kereshet. Ennyi.
Nehogy azt higgyük már, hogy értünk vannak a dolgok@localhost :
"Mindegy! Mondta a MS!
Csak a Facebooké vagy a Google-é ne legyen!"
Ebben is van valami! -
moonman
titán
válasz
localhost #76 üzenetére
nem sejteni kell, hanem olvasni.
"Skype will support Microsoft devices like Xbox and Kinect, Windows Phone and a wide array of Windows devices, and Microsoft will connect Skype users with Lync, Outlook, Xbox Live and other communities. Microsoft will continue to invest in and support Skype clients on non-Microsoft platforms."
-
Móci
addikt
Kíváncsian várom, hogy mit hoz kis az MS a Skype-ból.
-
törölt tag
Ez egy igazán remek hír a mai napra
Jó lenne ha tényleg majd az MSN-el össze lenne gyúrva.
-
Sweet Lou 6
addikt
-
lujó55
addikt
Ez egy olyan hír, hogy csak na!
Ha fizetőssé teszik, kiszáll belőle nagycsomó felhasználó és kész. Befürödnek vele, ráadásul komoly presztízsvesztést is elkönyvelhetnek majd. Én valószínűbbnek tartom, hogy egy nagy nyomulós Microsoft reklámmal zaklató felületet adnak majd alá és csak regisztrált Win alatt fog csak működni. -
liksoft
nagyúr
Bocs, van amire W98-at, vagy esetleg DOS-t használok. És nagy valószínűséggel még évekig.
Azért mert valami újabb, korszerűbb, még nem biztos, hogy szüksége van rá a felhasználónak. Nagyon tisztellek az elkötelezettségedért, de hagyd meg a többieknek is ami megilleti őket.
-
netpeti98
addikt
Bocsánat ha félreértettetek.Tudom hogy ebből csak később lesz vmi,csak le írtam mi lenne jó ha megvalósulna és mi nem
Az xpn kívül meg még sok os van bár azt mondják hogy azokat is támogatják.De nem biztos hogy olyan részletesen mint mondjuk egy win7-et
Elnézést még egyszer -
-
moonman
titán
2363? ezek szerint az Enterprise D-n Linux lesz az OS?
-
-
caizzz
senior tag
szakmai forum, beszarok. konkretumok nelkuli PIACI hir, erre mar siras. no majd 2363-ban meglatjuk, az lesz ugye a linuksz eve.
-
hemaka
nagyúr
Skype off
-
caizzz
senior tag
stabil? a skypehoz hasonlo eroforraszabalo bugtenger keves van meg a piacon. remelem koze nem lesz hozza a WLM csapatnak, es valami tortenik eteren is. mert ez a cpu hasznalat minden, csak nem vicces.
ha meg sp-t szeretnel hozza, vedd fel partnernek ederkrisztiant.
sok loller csorikam, nincs valami masik topik ahol lehet karogni?
-
moonman
titán
ezt a károgást... fizetős lesz, bloatware lesz, instabil lesz... pff, mint az óvodában.
legalább megvárnánk, amíg kiadják az első MS verziót?
-
Akkor az eddig stabilnak mondható skype nak vége....Majd jön hozzá a sp 1,2,3
-
Ha nem csinálnak belőle MSN-t, akkor örülünk.
MSN-jük már van, minek kéne mégegy? -
Devid_81
félisten
Sanszos, hogy fizetőset csinál belőle az MS.
Melóra nagyon jó a Skype, de majd keresünk mást, ennyi. -
-
Kronos3000
senior tag
A jelenleg aktív 170-millió skype felhasználón,így vagy úgy be lesz vasalva a koponyánkénti 50usd amire kijön a vételár,ez az egy biztos...
-
mrhitoshi
veterán
Ezzel csak vonzóbb lett számomra a Windows Phone platform. Egy lépéssel előrébb vannak valamivel, de még nem jelent semmit. Remélem nem szúrják el.
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo #44 üzenetére
gondolom úgy, ahogy a Yahoo! Messenger-rel és a Facebook Chat-tel is. seamless módon.
na, azért az még nem kevés idő lesz, mire összeforr a dolog, nem volt fölösleges. legalább szokja.
-
moonman
titán
válasz
KAMI/ACEMCP #43 üzenetére
Windows Live-nak jelenleg 320+ millió aktív felhasználója van, Skype-nak 663 millió regisztrációja. ha a legutolsó publikált adatot vesszük alapul (ahol a 443 millió regisztrációhoz 43 millió aktív user társult), akkor most olyan 66-70 millió lehet az aktív user.
-
WonderCSabo
félisten
Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan olvasztják össze WLM-el. Meg hogyan termelnek ki vele ennyi pénzt...
Ironikus, hogy pont a napokban raktam fel végre Édesanyámnak a Skypeot. Lehet, most már felesleges volt.
-
-
hohoo
senior tag
ott a gtalk, teljesen, jó tegnap a !böngészőből futó! változatot próbáltam ki, és semmivel sem rosszabb mint a skype, plusz a protokoll is nyílt. Egyszerűen a hagyományos hálózatba való hívást kéne megoldani, bár ez egyre kevésbé fontos, hiszen egyre kevesebb a hagyományos hálózat használata.
-
-
S-eye
senior tag
Hát ennek nem örülök,de remélem a Microsoft nem nyúl majd bele túlságosan a Skype-ba.
-
marcias
őstag
Miért is? Az Office 2011 for Mac a hetekben jelent meg, és köszöni szépen, elég korrektnek tűnik. Tökéletes Mac kezelőfelülettel.
Egyébként az XP+IE6 kombináció egyszerűen nevetséges 2011-ben. Az XP ettől függetlenül bizonyos feladatokra a mai napig jó. Nálunk fájl-szerverként tökéletesen működik otthoni környezetben. Vírusírtó, FTP szerver és Sync Toy fut rajta, amire kell, arra jó. De sem munkára, sem játékra, sem net+komm feladatokra nem tartom alkalmasnak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Eddig sem remekeltek Linux téren a fejlesztéssel, ezek után mit várhatunk?
moonman:
Igen, tényleg magára vessen, de szoktam emlegetni az IP kamerás dolgokat, osd csak és kizárólag IE6-al megy activeX-en keresztül, az nélkül meg nem lehet beállítani őket. Most nyilván virtualbox, xpmode vagy valami ilyesmivel meg lehet oldani W7alól is, de egyszerűbb egy xp-s célgép. Idióta kamera meg kerül 300e Ft-ba, és csak ennyit tud.De ettől független már most is magára vessen, aki XP-zik. Szörnyen elavult.
-
KennyONE
aktív tag
Szuper hír...Akkor úgy néz ki hogy a mac-es frissítésekről és fejlesztésekről akár le is mondhatunk...
-
marcias
őstag
Szvsz ez így nem igaz. Az üzleti szférában a mai napig a Skype a No.1 online kommunikációs csatorna az e-mail mellett. A Facebook chat igencsak komolytalan, és szinte kizárólag privát beszélgetések zajlanak rajta. A WLM pedig szerintem eléggé haldoklóban van. Személy szerint én a Gtalkra tértem át, mert így az email és a chat egy helyen van. Elég praktikus. Az ismerősen 60-70%-ával azon keresztül chatelek.
Moonman: én amúgy könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy a Windows 8 debütálásával egy időben fogják ezt bejelenteni. És igen, a WL részeként nagy eséllyel, de ha nem, akkor mondjuk úgy, ahogyan a security essentials-t. Nagyon nehezen tudom elképzelni azt a verziót, hogy mindenféle hírverés nélkül egyszerűen csak egy MS logó legyen a skype alatt, és a terjesztési modell ne változzon meg ilyen irányokban.
-
netpeti98
addikt
Hát...
Ennek két oldala egy jó és egy rossz:
Jó oldal nem kell majd külön msn meg skype,és remélhetőleg ez is benne lesz a pidginben mint az msn
Rossz:
Lehet berakják a live comagba és ez azzal is járhat hogy win7 meg vista lesz támogatott(bár ebben ne legyen igazam) -
moonman
titán
izé, nem akarok nagyon belegondolkodni, de a Hotmail eddig is Hotmail volt, a Live szolgáltatások pedig eddig is SQL-en, és Exchange-en futottak.
egyébként nem látom azt a nagy hanyatlást, a Hotmail még mindig a világ második legnagyobb levelezője, a SkyDrive egyre népszerűbb, a Messenger a legnépszerűbb IM kliens (tudom, kínában nem), az Office365 pedig elsősorban business megoldás.
-
PJohn
csendes tag
Facebook chatre rengeteg kliens van... Én pl symbian-ról a nibuzz nevű alkalmazást használom, ami szinte az összes mobil platformon, windows-on, mac-en elérhető, de nem ez az egyetlen lehetőség mobilra sem.
PC-n amit kapásból tudok, hogy bővítménnyel támogatja a facebook chatet, az a Pidgin, szintén elég cross-platform.
És szerintem pár másodperc guglizással még facebook chat applikációk áradatának közepette találhatnánk magunkat...
A hírhez: ha be lesz olvasztva, és be lesz kebelezve, annak nem örülök, de hátha nem ez lesz
-
Még szép, hogy lehet választani, de attól még reklámozzák vagy "hozzá kapcsolják" a többi programjukat is, ami nem feltétlenül baj, sőt erre hívtam fel a figyelmet, hogy jobban járnak vele mert nincs bele integrálva az OS-be és elkerülik a pereket, ugyanakkor lehet a többi MS szoftver kipróbálásához is kedvet kap az egységsugarú user.
-
-
A live ID-vel semmi bajom, amíg egy asztali linux-on, vagy egy Androidon teljes funkcionalitással tudom használni a szoftvert. Eleinte alinux kliens teljes értékű volt, de az utóbbi időben már le van maradva a Win-eshez képest, amit eddig is nagyon sajnáltam.
(#16) moonman: Erre gondolsz: "Microsoft will continue to invest in and support Skype clients on non-Microsoft platforms."?
Ez mondjuk lehet, hogy igaz lesz a nagyobb platformokra, (Android, Apple), de gyanús, hogy az asztali linux nem lesz számukra fontos. No, mindegy, majd meglátjuk. -
oO7
őstag
Egy kis "hangos gondolkodás":
A Live szolgáltatásoknak a hírneve kicsit kezd megrogyni, levelezésben a gmail miatt, social és chat funkcióknál a facebook miatt (ahol mellesleg látszólag az MS két láncfűrésszel darabolja maga alatt a fát), VoIP téren meg tán soha nem is volt különösebben erős a Live... Mail területén próbáltak egyet újítani, rendesen megfrissítették a mailt, lett belőle Hotmail tényleg elég jó is, de úgy tűnik, hogy ez nem volt elegendő és lehet hogy úgy vannak vele, hogy ami nem megy azt ne erőltessük... pontosabban kicsit pofozzuk ki és adjuk ki új néven
Ezzel párhuzamosan a small business csomag és a live@edu is a fizetős live szolgáltatások helyett már Office365 -ön futkározik...
A tippem, hogy a nagy Live is meg fogja kapni maga alá ezeket a technológiákat (Sharepoint, Exchange, Lync) és itt jön végre valahára a hírhez is fűződő gondolat: a Lync képes VoIP és hagyományos telefonhálózatok közötti kapcsolatot lekezelni... kb mint a Skype... viszont nyilván ezen a piacon (piac... nem technológia !) még sehol sincs az MS, így a legegyszerűbb lépés az volt, hogy a már bőven elterjedt, kiforrott Skype -ot megveszik, a programkódot kidobják a kukába VISZONT a szerződéseiket felhasználják és egy - remélhetőleg - felújított/rebrandelt Live szolgáltatás keretein belül köszön majd vissza a háttérben... -
valószínű tévedsz, de azon nem lennék meglepve, ha a beolvasztás valamelyik fázisa az lenne, hogy live id-t kell hazsnálni Skype bejelentkezéshez (mint ahogy ez a Google-nél a Picasa-val, meg a Youtube-bal is történt) és mondjuk Windows-os platfromokon a live csomag részévé válik, mint most az msn (és minden live assist-et, meg minden szart fel kell rakni)
persze, ha összeolvasztanák a felhasználói bázist msn-ével annak az az előnye viszont lenne, hogy a 3rd party IM programokkal is el lehet majd végre érni a skype hálózatot (jelenleg a legközelebbi megoldásoknál is fut háttérben a skype)
-
Mackósajt
senior tag
Ha a jövőben a nagyobb Skype frissítések nem akarnak mindenáron Chrome-t telepíteni a gépemre alapértelmezett böngészőként, már nyertem valamit.
BTW, szerintem nem ér annyit, mint amennyit fizettek érte, de a Microsoft nem dől be tőle.
-
- = Zk = -
félisten
nem semmi ez az MS ...
-
"Ami óriási változást hozhat: a Microsoft bejelentése szerint a felvásárolt Skype az összes MS-platformon szorosan támogatott lesz..."
Konkurens platformok meg gondolom el lesznek hanyagolva.
Remélem, tévedek! -
moonman
titán
-
VÉGRE eljött ez is, halleluja!
U.i.: A flamet kérem kerüljük. Ha valaki szeretné tudni véleményemet kifejtve, akkor jelezze.
-
Bekebelezték, és majd átalakítják.
Amúgy sem használom már. Telefonálni nem volt kivel, meg amúgy se szerettem túlzottan, meg már amúgy is minden ismerősöm Gtalkon meg MSN-en nyomja... meg Facebookon... aminek a legundorítóbb a chat funkciója. -
A szoros integráció jelentheti azt is, hogy a wlm-mel tudok majd csevegni skype-os ismerősökkel és fordítva? Vagy a későbbiekben teljesen összeolvad a két cucc? Kellemes lenne.
-
ArchElf
addikt
Androidos videós verziónak ezek szerint lőttek
AE
-
macikos
addikt
Akkor gondolom a Microsoftnak nagy tervei vannak vele. Valószínűleg alapból integrálva lesz a következő OS-ekben, monopol helyzetet kikényszerítve. Másra nem tudok gondolni. MSN, Skype. Még a Facebook kell nekik és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
it A redmondi cég a története során soha nem fizetett még ennyit egy akvizícióért. A 8,5 milliárd egyébként az IT-szektorban is kimagaslóan nagy összeg.
- Politika
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Eredeti játékok OFF topik
- Napelem
- TCL LCD és LED TV-k
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen monitort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,128-512GB SSD,Jó akku
- Thinkpad L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Acer játékra is,17,3"FullHD,core i5,Nvidia 2/4GB VGA,8-16GB RAM,240GB-1TBSSD,Szép állapot
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5(8X3,4Ghz)Vil.bill,16GBRAM,SSD,jó
- LG 34WN750-B - 34" IPS - 3440x1440 WQHD - 75Hz 5ms - FreeSync - HDR 10 - Hangszórók - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 10400F 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest