Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Windows 11
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Mikrotik routerek
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
- TP-LINK routerek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacsson
tag
hát nem, ezért írtam az előbb: ha tényleg nincs semmiféle védelem, akkor a magyar btk. alapján nem valósul meg a bcs
a második megjegyzést csak azért mondtam, hogy ha nem lehet eldönteni, h hotspot-e vagy védtelen magánhozzáférés, akkor ezért SEM valósulhat meg a bűncselekmény.
tehát nálad nem lehet védekezési alap a szándék hiánya (mivel tudtad, h nem egy hotspotról van szó), de ha teljesen védtelen a hálózat, akkor szerintem nincs bcs. ha viszont már bármit fel kellett törnöd a bejutáshoz (pl. WEP feltörése), akkor már elköveted a bcs-t. a lényeg ugyanis az, hogy VAN intézkedés, nem pedig hogy valójában az milyen biztonságot jelent
[Szerkesztve] -
kovacsson
tag
Egyébként itthon szerintem ugyanez nem is lenne bűncselekmény, ha csak nezetik az ilyen hozzáférésen keresztül az ember.
Nálunk ugyanis csak az bűncselekmény, ha vki ''a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával'' lép be, ha tehát nincs ilyen intézkedés, akkor nem valósulhat meg a bcs.
Viszont amennyire tudom külföldön jellemzően nincs benn ez a feltétel, gondolom ezért fordulhatott elő ilyen ítélet az angoloknál.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Digitális Állampolgárság Program
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Steam topic
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Dell notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest