Új hozzászólás Aktív témák
-
Eperfa
tag
hát pedig sztem elég jól működik. nemegyszer fordult már elő, h oylan gépen keleltt vírust irtani, amin vmiért nem tudtam frissíteni (pl pont a vírus maitt), a nállamlevő telepítőben pedig több mint fél éves adatb volt, és szépen mondta h ismeretlen vírus. aztán utána, ha sikerült frissíteni, akkor már mint felismert vírust közölte.
Sanya: control center - nod32 system tools - information - information on other scanner support parts -
Nagy Gábor
tag
irod:
> Minden vírusírtóban van heurisztika, de mégse nagyon láttam olyat, hogy
> egy új vírus ellen alapból védelmet nyújtottak volna pusztán a kód viselkedése
> alapján...
Eloszor is, a heurisztika eleve azt jelenti, hogy a kereso olyan dogoket is megtalal, amirol nincs konkret ismerete. Teszi ezt egyreszt a vizsgalt programkod viselkedesenek elemzese alapjan, masreszt bizonyos funkciok megletenek ellenorzesevel. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy jellemzo mar eleg lenne, hanem harom-negy vagy tobb ''virus-feature'' is jelen kell legyen a gyanusnak vagy virusnak minositett kodban ahhoz, hogy kiemelje a legalis szoftwarangyok kozul.
Az mar az alkalmazott heurisztikus modszert, illetve a technologiai megoldast minositi, hogy:
1. mennyire eber, azaz nem kerulik el a figyelmet meg az ismeretlen kartevok sem,
2. mennyire uldozesi manias, azaz hogyan sikerul minimalizalni a vakriasztasokat,
3. mennyire lassitja a keresest es ellenorzest
Sajnos meg a heurisztika sem mindenhato, mert ha egy virusfejleszto olyan bejutasi vagy vezerlehez jutasi stb. modszert talal, amire korabban meg senki sem gondolt, akkor lehet, hogy ezt meg a heurisztika sem kapja el.
Csak hogy felviditsalak: a natha ellen a leghatekonyabb gyogyszer a ciankali. Csupan az a baj vele, hogy a virus mellett a pacienst is kigyilkolja. Néha megis elnek vele...dr. Nagy Gábor
-
ArGab
őstag
Pedig van ilyen. Olvastam olyan tesztet, hogy tiszta gépekre feltették a vírusirtókat, de nem frissítették az adatbázist, majd szándékosan megfertőzték a gépeket a vírusdefiníciós fájlban még nem található vírusokkal. Százalékos értékeket már nem tudok, de a NOD32 kimagaslóan teljesített a többihez képest.
mod.: De itt van ez a HDSentinel progi is. [link]
Sokan nem tudták először feltenni, mert a NOD32 megfogta a viselkedése alapján.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitcoin topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Star Trek
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest