Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
Norton volt kb 3 éve a gépemen, valamiért berágtam rá, valszeg valami vírus miatt és legyalultam. Valamiért nem takarodott le rendesen, na de mind1, Avast felmegy, boot time scan, és a Norton recyle bin-ben 4 vírus csücsült.
[Szerkesztve]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
MyKonzerv
senior tag
ömm
ha nekem egy régebbi nod32 van, akkor ezt faszántos hiper-szuper csilli villi megamodern
rootkit védelmet megkapom egy frissítéssel engine.nup meg hasonlók vagy egy újabb verziót kell legálisan beszereznem?Halott indul hozzád, Uram, lelkét ezer kínba taszítsd! Könnyel terhes jajsiráma megváltja majd bűneimet.
-
Noxy
veterán
Most akkor ez a Norton rootkittet is +találja?
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Eperfa
tag
hát pedig sztem elég jól működik. nemegyszer fordult már elő, h oylan gépen keleltt vírust irtani, amin vmiért nem tudtam frissíteni (pl pont a vírus maitt), a nállamlevő telepítőben pedig több mint fél éves adatb volt, és szépen mondta h ismeretlen vírus. aztán utána, ha sikerült frissíteni, akkor már mint felismert vírust közölte.
Sanya: control center - nod32 system tools - information - information on other scanner support parts -
Sanya
nagyúr
hol nézem meg a heurisztika verziószámát?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Nagy Gábor
tag
irod:
> Minden vírusírtóban van heurisztika, de mégse nagyon láttam olyat, hogy
> egy új vírus ellen alapból védelmet nyújtottak volna pusztán a kód viselkedése
> alapján...
Eloszor is, a heurisztika eleve azt jelenti, hogy a kereso olyan dogoket is megtalal, amirol nincs konkret ismerete. Teszi ezt egyreszt a vizsgalt programkod viselkedesenek elemzese alapjan, masreszt bizonyos funkciok megletenek ellenorzesevel. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy jellemzo mar eleg lenne, hanem harom-negy vagy tobb ''virus-feature'' is jelen kell legyen a gyanusnak vagy virusnak minositett kodban ahhoz, hogy kiemelje a legalis szoftwarangyok kozul.
Az mar az alkalmazott heurisztikus modszert, illetve a technologiai megoldast minositi, hogy:
1. mennyire eber, azaz nem kerulik el a figyelmet meg az ismeretlen kartevok sem,
2. mennyire uldozesi manias, azaz hogyan sikerul minimalizalni a vakriasztasokat,
3. mennyire lassitja a keresest es ellenorzest
Sajnos meg a heurisztika sem mindenhato, mert ha egy virusfejleszto olyan bejutasi vagy vezerlehez jutasi stb. modszert talal, amire korabban meg senki sem gondolt, akkor lehet, hogy ezt meg a heurisztika sem kapja el.
Csak hogy felviditsalak: a natha ellen a leghatekonyabb gyogyszer a ciankali. Csupan az a baj vele, hogy a virus mellett a pacienst is kigyilkolja. Néha megis elnek vele...dr. Nagy Gábor
-
Nagy Gábor
tag
> a progit pozsonyban fejlesztik, ergo a hírben nincs hiba ebben a tekintetben.
Mint maganlevelemben is irtam, megkovetlek. Bar en mindeddig cseh programkent ismertem, a mai utanaerdeklodesek soran kiderult, neked volt igazad. Az ESET Szlovakiaban alakult 1992-ben es igy a NOD32 is egy eredetileg szlovak progi.
A tisztesseg megkovetelte, fogadd hat suru mea culpamat.dr. Nagy Gábor
-
ArGab
őstag
Pedig van ilyen. Olvastam olyan tesztet, hogy tiszta gépekre feltették a vírusirtókat, de nem frissítették az adatbázist, majd szándékosan megfertőzték a gépeket a vírusdefiníciós fájlban még nem található vírusokkal. Százalékos értékeket már nem tudok, de a NOD32 kimagaslóan teljesített a többihez képest.
mod.: De itt van ez a HDSentinel progi is. [link]
Sokan nem tudták először feltenni, mert a NOD32 megfogta a viselkedése alapján.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Kérdés, mennyi ebben a marketing, és mennyi a valóság...
Minden vírusírtóban van heurisztika, de mégse nagyon láttam olyat, hogy egy új vírus ellen alapból védelmet nyújtottak volna pusztán a kód viselkedése alapján...Aki hülye, haljon meg!
-
Erasmus
őstag
válasz Nagy Gábor #1 üzenetére
a progit pozsonyban fejlesztik, ergo a hírben nincs hiba ebben a tekintetben.
-
vtechun
veterán
hat nemtom, én is szlováknak ismertem eddig...
-
lapa
veterán
válasz Nagy Gábor #1 üzenetére
ebben mennyire vagy biztos? szerintem szlovák (vót valamiko')
eset.com press centre: ''Early incarnations of NOD were very powerful and very effective, and its high virus detection rate made NOD-ICE an extremely popular program in its native Slovakia and surrounding countries ... ''
[Szerkesztve] -
Nagy Gábor
tag
Csak egy apro elirast talaltam elso olvasaskor a hiradasban, meghozza a felvezeto szovegben: a NOD32 nem szlovak, hanem cseh. Egy orszaggal nyugatabbra!
dr. Nagy Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Görkoris topic
- LEGO klub
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest