- ASUS routerek
- Csak aprópénzre büntetné az Apple-t és a Metát az EU
- OpenMediaVault
- Direct One (műholdas és online TV)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Windows 11
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Adobe Photoshop
- Elektronet Zrt. (internet, kábelTV, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Csu Csin-jün (Zhu Jinyun) által szignált egyezség értelmében létrejövő Network Operation Center (NOC) tesztüzeme 2012 júniusában kezdődik 40 alkalmazottal. Hosszú távon a támogató központ – melynek területét 600 négyzetméterre tervezik bővíteni az évek során – több mint 100 magasan képzett mérnöknek biztosít majd munkalehetőséget.
Forrás: [link]
Ez lehet a közvetlen ok az ellenőrzésre...
-
shev7
veterán
válasz
Pikkolo^^ #93 üzenetére
Csak egy pontositas. Ericsson eszkozoket a T-Mobile hasznal, Pannonal meg regi Nokia cuccok voltak a NokiaSiemens elotti idokbol ha jol tudom. De egyebkent igaz amit irtal, dokumentacio altalaban nem sok van a ZTEnel...
Kivancsi vagyok hosszu tavon, hogy fog a Telenor kijonni ebbol az uzletbol...
-
Pikkolo^^
addikt
Egyik ismerősöm több ZTE eszközt üzemelt be amikor a Telenor részére és a véleménye eléggé lehangoló volt az eszközökről, sok volt a gond, nem volt rendes doksi. Előtte a Pannon Ericsson eszközöket használt aminek a beüzemelésén szintén részt vett és azokkal nem voltak ilyen gondok.
-
shev7
veterán
"úgy tűnik, túl sok helyen ajánlottak be veszteséges projekteket piacvásárlási célzattal..."
Nem talalok most forrast rola, de ha jol tudom a Telenor is nagyon nyomott aron (kozel ingyen) kapta a ZTE-tol a berendezeseket.
Nem ujdonsag ez, korabban is ezt csinaltak, a ceg akinek dolgoztam Europaban elsok kozott hasznalt ZTE eszkozoket. Szivtak is vele mikor uj funkciokat szerettek volna megrendelni, mikor mar nalunk voltak az eszkozok kicsit vastagabbon fogott a sales-esek ceruzaja, szinte mar vicc kategoria volt egy-egy ilyen targyalas...
-
-
-
shev7
veterán
De hogy ne csak a levegobe beszeljek, itt egy eset a kozelmultbol ez konkretan a Huawei-rol szol, de egyik kutya masik eb:
Es ez a hozzaszolas nagyon jol osszefoglalja a problemat:
"God bless the Chinese for their capability to continue to copy all vendors and have no single drop of respect or dignity. Most people would rather sell tea on the streets than do this but not our buddies from Huawei. I am wondering who will they copy once they run every competitor to the ground with their tactics. And the nahive customers who keep selling themselves for a free piece of equipment here and there (reminds me of the story of the Trojan horse) what will they buy once Huawei has nobody else to copy from?
I love working in this field! Good luck everyone!"Amig az europai gyartok (Ericsson, NSN, Alcatel Lucent) kemeny penzeket olnek a kutatas fejlesztesbe, addig a kinaiak pofatlanul lemasolnak mindent (meg egy nyomorult prospektust sem birnak masolas nelkul osszehozni...), majd allami tamogatassal ingyen vagy fillerekert adjak az eszkozeiket.
Nemreg panaszkodott egy sved kormanytag, hogy egyes Ericsson projecteket szivesen megtamogatnanak, hogy ezzel munkahelyeket mentsenek meg Svedorszagban, de az EUs szabalyozas miatt nem tehetik. Na pont az ilyenek miatt vannak mar kitiltva USAbol es Ausztraliabol, es ha minden jol megy az EU is elkezd veluk kemenykedni.
klaczi, ha nem vagy kepben ne irogass hulyeseget: [link]
A beveteluk not 2011ben de a profit durvat csokkent... -
klaczi
aktív tag
Sikeresek és túl sok pénzt keresnek
Amúgy én is dolgoztam megszakításokkal több hónapot Németországban. Egy német cég leányvállalatánál voltam alkalmazásban. Kifejlesztettünk itthon egy terméket és úgy találták célravezetőnek, hogy az állítsa át a gépeket Németországi központban aki fejlesztette.
Megpróbálták hivatalosan intézni, de a bürokrácia útvasztőiben elakadt a dolog. Inkább azt választották, hogy utazzak ki túristaként és intézzem el a dolgot. Gond nélkül lezajlott az egész.
No ennek azért több mint 10 éve. Mostanában az ilyesmi már nem problémás. -
-
shev7
veterán
Azert a ZTE es a Huaweii korul egyre tobb minden buzlik, nem veletlenul vannak kitiltva az amerikai es ausztral projectekbol nezetbiztonsagi ervekre hivatkozva. Illetve az EU is tervez lepeseket mindket ceg ellen tisztessegtelen piaci viselkedes miatt. Dolgoztam ZTE mernokokkel tapasztaltam a hozzaallasukat, szoval en nem sajnalom oket tulsagosan akar jogos a mostani vizsgalat, akar nem. Illetve egy dolgot szogezzunk le, a vizsgalat mindenkeppen jogos, hiszen ha felmerult a gyanu, akkor ki kell vizsgalni.
-
Canis rufus
tag
Majd elüldözzük ezt a céget is eme putriból
-
-
randras
veterán
Ja.
De akkor fizessék az emberek kussban az adót, és még mosolyogjanak is hozzá?
szerk.: Fiatalként, ha már kimegyek megnézni, mi van ott, inkább már kint is maradok. Egyébként meg szerintem mélyen belül mindenki tudja mit kéne csinálni, és hogy, csak a hosszú évek óta tartó médián keresztüli butítás elnyomja ezeket a dolgokat, és ezért senkinek sincsen kedve betartani a szabályokat, merthogy minek.
-
pakriksz
őstag
válasz
VaniliásRönk #6 üzenetére
hát... kit nem tölt el büszkeség ha egy ilyen államot átver? Úgy is csak egy fekete lyukba (zsebekbe) megy az adóforintok 90%-a, abból az adófizető viszont nem lát semmit, sem fejlesztést, sem juttatátást, sem fejlődést. (és a nem fizető sem, csak a húsosfazék közelében lévők).
-
hű, de messzire kerültünk az eredeti témától. mindenkinek, aki a kizsákmányolást meg az építőiparból ismert feketemunka fogalmat keveri ide, ajánlom figyelmébe az alábbi szakaszt a cikkből:
"A kínai cégnél a razziára azt követően került sor, hogy alapossá vált a gyanú, miszerint a ZTE feketén foglalkoztatja magyarországi alkalmazottainak jelentős részét.
A hírügynökség úgy értesült, hogy a kínai hálózatfejlesztő mérnökök úgynevezett üzleti vízummal érkeztek hazánkba. Ez a fajta vízum azonban csak üzleti, tárgyalási célú itt tartózkodást tesz lehetővé, s legfeljebb kilencven napra szól."
mindössze ennyiről van szó. a NAV azzal vádolja a ZTE-t, hogy üzleti vízummal érkező mérnökök dolgoznak a Telenornál folyamatosan, ahelyett, hogy ezt munkavállalói engedéllyel rendelkező mérnökök tennék.
-
shev7
veterán
"nincs menő végzettsége, nincs nyelvérzéke, nincs gazdag szülője"
Teny, a felsooktatas fizetos most, de hogy is volt ez par evvel ezelottig?
Nincs nyelverzek? Ugyanmar... Nyelverzek nelkul is meg tudsz annyira tanulni idegen nyelvet, hogy ha a munkahoz kell, akkor ne ez legyen az ok, amiert nem vesznek fel. Pontosan azert mert senki nem akar nyelveket tanulni.
Gazdag szoluje meg eleg sok embernek nincs.
-
Syl
nagyúr
Pontosan. Egy szóval sem utaltam az adóra. Csak arra akartam rávilágítani, hogy akinek jól megy (függetlenül hogy beleszületett vagy megdolgozott érte) az nagyon könnyen osztja a népet. És ugye az átlagembernek nincs menő végzettsége, nincs nyelvérzéke, nincs gazdag szülője. Viszont van minimálbére, hitele és kilátástalan jövőképe.
-
luciferc
őstag
Persze, hogy eladósítottak minket, senki nem vitatja. Ugyanakkor ha az államadósság szintje a kormányváltás óta legalább szinten maradt volna, illetve nem jelent volna meg néhány kisgömböc, akkor minden bizonnyal nem kellene több adót beszedni, vagy ha beszedik, akkor fejlődnének közösségi dolgaink.
Vagyis semmi nem változott 2010 óta sem, sőt még tovább is romlott a helyzet.
És igen, elsősorban a politikusok a hibásak, mert amíg az ember azt látja, hogy milliárdokat lehet lopni, hogy oldaltól függetlenül pofátlan mértékű juttatásokkal kiállnak, és közlik, hogy az nekik jár, addig a plebs miért is ne trükközzön? Megjegyzem, én nem trükközök. Érzem is a hátrányát, mert mások, akik igen, azok bizony anyagilag előrébb járnak. De azt kell mondjam, én vagyok a hülye, hogy nem trükközök.
-
Kassadin
addikt
Szó nincsen erről, vagyis én még utalni se utaltam rá, meg nem is akarok s nem is fogok, mert baromság. De szerintem Syl se írt ilyet. Vagyis én még tőle nem olvastam ilyesmit sehol se. És mellesleg ez ugyan úgy demagóg butaság, hogy csak informatikusokra meg mérnökökre van szükség...
-
-
erdoke
titán
Így jár az, aki nyakló nélkül vesz fel hiteleket, szívlapáttal szétszórja azt az inproduktív rétegek között, aztán bedobja a törölközőt. Ha már politika, akkor érdemes megnézni, mikor is történt az államadósság megduplázása... Segítek: 2001-2009 között. Most pedig fizetjük a dupláját, miközben sokan a saját kis külön adósságcsapdánkban is vergődünk, az önkormányzatokról nem is beszélve. Nem akarok ujjal mutogatni, sem dícséretet kiosztani bárkinek (erre sajnos semmi okom nincs), de aki komolyan gondolja, hogy
- ez a helyzet elsősorban 2010 óta alakult ki, és
- csak a politikusok hibásak, a drága jó plebs pedig eddig is fizetett mindent rendesen, és most is ezt teszi,
az idióta, és/vagy csukott szemmel és füllel jár-kel az országban. -
luciferc
őstag
Offtopik ugyan, de szerintem még belefér. Az adóterhelésbe csak az szja-t és a járulékokat számoltad bele, vagy az áfát, a telefonadót, a bankadót és társait is? Ugyanis azokat is te és mi mindannyian fizetjük meg legalább részben (piaci versenytől és a gazdasági realitásoktól függő mértékben). Persze még ezzel együtt is lehetséges, hogy a te adóterhelésed csökkent. A társadalomé viszont összességében nőtt, vagyis végül több a vesztes, mint a nyertes. Társadalmi szinten többet vesznek el, miközben ez nem látszik azon, hogy többet költenénk a közös dolgainkra, vagyis ami többet elvesznek, az valahol eltűnik. És azt hiszem itt kell megállnom, mert innentől a nyelőről kellene írnom, az meg már politika..
-
erdoke
titán
válasz
Brutális eb #55 üzenetére
Az én (becsületes, ~15 éve full jövedelemmel bejelentett alkalmazott 3 gyerekkel) adóterhelésem pl. soha nem volt ennyire alacsony. Most se kirívóan alacsony a régióban, de legalább már nem az az első gondolatom minden fizetéskor, hogy melyik EU országba kellene átjelentkeznem...
Kell egy piacképes szakma, nyelvtudás, mobilitás, és nem fog senki éhezni. Legalábbis amelyik ismerősöm ennek a 3 kitételnek megfelel, egyik se igazán panaszkodik. De legalábbis nincs rá ideje, annyi a munkája.Az meg, hogy nálunk szinte mindenki állandóan csak rinyál, nem akar befizetni semmit, és ezt jól megindokolja azzal, hogy demerapolitikusok is lopnak, tökéletesen igaz. Ha gyakran jársz más országokban, nagyon is erősen érzed a mentalitásbeli különbséget. Amikor más magyar emberek munkájával szembesülök, nagyon gyakran jut eszembe, hogy nálunk az ilyet egy hónapig se tűrnék meg. Persze van kivétel is bőven, de nyugati fizetésről nyugati hozzáállással kéne álmodozni...
-
luciferc
őstag
válasz
Brutális eb #55 üzenetére
Az elit kifejezést szerintem hagyjuk meg a valódi tudományos, kulturális, gazdasági* és politikai elitre, bár ez utóbbi lehet, hogy csak a mesében van, de legalábbis sokkal boldogabb országokban.
Kishazánkban a regnáló hatalomra színtől függetlenül a család kifejezés megfelelőbbnek tűnik.
* gazdasági eliten a gazdaság azon szereplőit értem, akik állami csöcs nélkül, tudásukkal, tehetségükkel és nem utolsó sorban becsületesen érvényesültek. Nagyon kevés ilyen van itthon.
-
nuke7
veterán
hát nem kismennyiségű attitűd és hozzá-nemértés jön le itt a hsz-ek nagyrészéből...
nagyon kevés tény, nagyon sok "tudod-e" és "az pedig így van" meg "háááháá ezt nem tudtad, de így van, csak épp semmi kézzelfoghatót nem tudok mutatni róla..." és társai vannak itt
-
luciferc
őstag
válasz
gergo0007 #51 üzenetére
Igen, könnyen elképzelhető. Ahogy az is, hogy a konkurencia informátora súgta meg, hogy a budiban voltak a kici szájga mérnökök. Mindkettő egyformán valószínű. Mellesleg ha feltételezzük, hogy valóban ott voltak csak elrejtőztek, akkor felmerül a kérdés, hogy miért is fizetjük az ellenőröket? Ezt a trükköt kezdő anyuci sem szokta bevenni...
szerk: De tényleg, könyörgöm, ha az iroda tele van működő számítógépekkel, ember meg sehol, akkor mennyire életszerű, hogy nem kutatják át az épületet? Ha valóban így volt, akkor azonnal mindenkit kirúgni a hatóságtól..
-
törölt tag
Na jó, van egy ilyen csoportosítás: least developed country, LDC
Ha már harmadik világbeliről volt szó... csak a tisztábban látás kedvéért.
-
luciferc
őstag
Nem foglalnék állást abban a kérdésben, hogy a kici kínaiak valóban a budiban bujkáltak-e, de csak nekem tűnik úgy, hogy a
"A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai korábban már jártak a törökbálinti székházban, ám az őrség kicselezte őket: feltartották az ellenőröket, míg a feketén foglalkoztatott mérnökök elrejtőztek az irodaház mellékhelyiségeiben"
szövegben némi önellentmondás van? Ha ugyanis tudják, hogy a budiban bujkáltak, akkor mégis hogyan cselezték ki az ellenőröket? Hiszen tudják, hogy hol vannak, szépen megvárják, amíg kijönnek. Ebben mi a kicselezés? Ha viszont valóban kicselezték őket, akkor honnan tudják, hogy a budiban, és nem a konyhában bujkáltak? Mintha valaki nagyon le akarná járatni a céget. Ettől függetlenül persze még simán lehet, hogy milliónyi jogszabályt megsértettek, de egy ilyen szöveg nekem legalábbis büdös.
-
gergo0007
tag
remélem mindenki emlékszik még a németországi SoKo Pannonia és a SoKo Bunda akciókra.
ennyit azokról, akik szerint csak nálunk bántják a szegény feketemunkásokat. máshol nem tudtak volna a budiban elbújni.
persze pár idióta azonnal elkezd rinyálni, hogy jajdeszörnyű, kivonulnak tőlünk szegény multik. lószart, amikor bőven tudnak kaszálni még akkor is, ha betartják a törvényeket.
az különösen szép, hogy egy magyar informatikai fórumon egyesek a külföldi feketemunkásokat mentegetik. -
-
aizen92
addikt
van egy kategória a fejletten belül is van 2 kategória azok az országok akik gazdaságukkal és termelésükkel piaci döntéseivel stb. befolyásolják a világgazdaságot és vagyunk mi akik csak kis mértékben befolyásoljuk de fejlett ország vagyunk.... ne a németekhez oroszokhoz vagy amcsikhoz hasonlítsátok M.o.-t
-
gergo0007
tag
"tökéletesen kivitelezhető a fekete munka."
a legtöbb multi a dolgozók jó részét kiszervezi vagy munkaerőkölcsönzőkön keresztül alkalmazza, így ő teljesen tiszta marad, az alvállalkozó alválakozóján meg nem lehet semmit sem behajtani.
A kisvállalkozó és a multi adócsalásában annyi a különbség, hogy a multi meg tud fizetni adószakértőket, aminek köszönhetően menteseül a felelőségrevonás alól.
-
Pikkolo^^
addikt
Magyarországon a vállalkozók rettentő kapzsik és 1-2 év alatt akarják megszedni magukat. Nem jelentik be az alkalmazottakat vagy minimálra bejelentik és zsebbe kapja a pénzt, közbe megy a sírás-rívás, hogy rosszul meg stb.., de ennek ellenére mindig megvan a legújabb almás mobil és év végén az új autó stb.. Ez az építőiparra a legjellemzőbb ahol mint tudjuk évről évre rosszabbak a feltételek, nincsen munka stb..
Mister_X: nézzél utána.
-
-
Mister_X
nagyúr
válasz
#41133696 #35 üzenetére
Ezt tudom, de szerintem akkor sem vagyunk fejlett ország, hiába nem jó dolog egy lapon emlegetni minket a fejlôdô országokkal. A jólét fogalma szinte ismeretlen, aki a belét kidolgozza az éppen meg tud élni, szinte mindenki úszik az adósságban, az állam pedig nemhogy segítene, hanem még ront is a helyzeten.
Ez van
-
aizen92
addikt
mind1 nem trollkodok
higgyétek akkor hogy etiopia munkanélküliségi rátájával meg gdpjével egyezünk meg....
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Pikkolo^^ #18 üzenetére
Mert? Már a véleményem sem írhatom le?
Igenis nem valami jó ötlet egy nagyobb cégnek a betelepedés. Öt évig adómentesek (tudtommal), utána meg úgy lehúzzák ôket, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Egyedül az ingatlan és a telekár ami olcsó nálunk, ezért is telepedett be az Audi, a Suzuki, a Nokia és a többi multi.
-
aram01
nagyúr
durván nyomják a srácok,de hát a mai politika ide vezet...
-
Sofian
őstag
Csak engem zavar az, hogy alapvetően szabálytalanul foglalkoztatják az embereiket?
-
Mister_X
nagyúr
Hát nem is tudom... mennyit kereshetnek azok a szakemberek és abból mennyit kellene leadózniuk az állambácsinak? Fingnyit... Én a ZTE helyében Romániába mentem volna, de mi már fejlôdô ország lettünk
Felôlem jöjjenek a nagyobb cégek, de szerintem bárhol jobban járnának.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Kínai az anyacég, magyar (elvileg) a leányvállalat. A leányvállaltnál vélhetően az anyavállalat munkavállalói dolgoznak, Kínából érkezve, oda adózva Tb-t fizetve, stb. Gondolom nem egy-két emberről van szó, hanem jóval többről.
Az is egyértelmű, hogy kinek szúrja a szemét a ZTE. Ne feledjük, hogy egyik legnagyobb hazai (kínai) konkurense a Huawei, amelynek részben a kínai állam a tulajdonosa és mindenféle titkosszolgálati, katonai kapcsolatokról és tőkéről is szoktak szót ejteni a tulajdonosi kör kapcsán. Nem csodálkoznék, ha tőlük kapná a fülest vagy még talán többet is a NAV.
-
törölt tag
A Telenor jelentette be elsőként az országban, hogy áthárítja a telefonadót a mobilszolgáltatók közül nem? Oké, azóta már más is bejelentette de az első nem a másik volt
-
FlekkeN
aktív tag
Ezt a feketemunkát, hogy kell elképzelni egy ilyen cég esetében? Egy kis cégnél oké hogy pár ember van és tudnak róla és a vezető kezeli a munkásokat is, de ahol HR részleg van és rendes elszámolás ott hogy fordulhat elő?
-
^Clown
addikt
Ennyit arról, hogy a multik nem foglalkoztatnak feketén...
-
moma
őstag
egy csomó nagy cég feketén dolgoztat... lásd pl közvélemény kutatók...
-
Apika
addikt
Ez egy érdekes hír! Ilyenkor nem lehet valami olyasmi megoldást alkalmazni, hogy szakértőként vannak jelen?
-
Syl
nagyúr
ZTE hosszú távra tervez Magyarországon
Még egy két ilyen akció és nem fognak tervezni, csak simán átköltöznek valamelyik szomszédunkhoz ahol nem b*sztatják őket.
-
randras
veterán
Nem hinném, hogy ez egyedi eset, még ekkora cégeknél sem. Csak gondolom kevés pénz csusszant, vagy rossz zsebbe.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az adóhatóság azt gyanítja, hogy a hálózati berendezéseket gyártó ZTE kínai szakemberei illegálisan dolgoznak hazánkban.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csak aprópénzre büntetné az Apple-t és a Metát az EU
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás Számítógép! Rog Maximus VIII / I9 11900K / 7900XTX 24GB / 32GB RAM
- G15 5511 15.6" FHD IPS i5-11260H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 11 128GB, Akku: 83%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest