Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• erdoke

titán

válasz Brutális eb #55 üzenetére

Az én (becsületes, ~15 éve full jövedelemmel bejelentett alkalmazott 3 gyerekkel) adóterhelésem pl. soha nem volt ennyire alacsony. Most se kirívóan alacsony a régióban, de legalább már nem az az első gondolatom minden fizetéskor, hogy melyik EU országba kellene átjelentkeznem...
    Kell egy piacképes szakma, nyelvtudás, mobilitás, és nem fog senki éhezni. Legalábbis amelyik ismerősöm ennek a 3 kitételnek megfelel, egyik se igazán panaszkodik. De legalábbis nincs rá ideje, annyi a munkája.

Az meg, hogy nálunk szinte mindenki állandóan csak rinyál, nem akar befizetni semmit, és ezt jól megindokolja azzal, hogy demerapolitikusok is lopnak, tökéletesen igaz. Ha gyakran jársz más országokban, nagyon is erősen érzed a mentalitásbeli különbséget. Amikor más magyar emberek munkájával szembesülök, nagyon gyakran jut eszembe, hogy nálunk az ilyet egy hónapig se tűrnék meg. Persze van kivétel is bőven, de nyugati fizetésről nyugati hozzáállással kéne álmodozni...

• luciferc

őstag

válasz Brutális eb #55 üzenetére

Az elit kifejezést szerintem hagyjuk meg a valódi tudományos, kulturális, gazdasági* és politikai elitre, bár ez utóbbi lehet, hogy csak a mesében van, de legalábbis sokkal boldogabb országokban.

Kishazánkban a regnáló hatalomra színtől függetlenül a család kifejezés megfelelőbbnek tűnik.

* gazdasági eliten a gazdaság azon szereplőit értem, akik állami csöcs nélkül, tudásukkal, tehetségükkel és nem utolsó sorban becsületesen érvényesültek. Nagyon kevés ilyen van itthon.

Új hozzászólás Aktív témák