Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz elistvan #325 üzenetére

Nem gázoltál bele, a "megsértődést" feltételes módban írtam. Tisztában vagyok vele, hogy 500-600 Ft egy doboz cigi, és 400-500 Ft-ért lehet filmet venni DVD-n. Nekem is van egy rahedli ilyen. Meg amikor még volt nálunk téka, úgy csinálták, hogy a régebbi filmeket, amelyeket már nem kölcsönzött senki, gombért-pitykéért eladták. Kirakták a kirakatba, és 200-300 Ft-ért meg lehetett venni. Innen is származik néhány jó film.

Az már más kérdés, hogy a 400 Ft-os turkálós DVD honnan származik. Anno valami Artisjus fejes elmondta, hogy ezek minden bizonnyal kalózkiadványok egytől egyig, mert Magyarországon nem lehet ennyiért hivatalosan filmet DVD-n forgalmazni. Mégis tele vannak velük a bevásárlóközpontok. Ráadásul nem egy közülük olyan minőségű, hogy látszik, hogy egy 240-es ócska DVDripet konvertáltak át VOB-ba, rányomták, és eladják "jóárasítva", mint akciós DVD-t. Helyenként meg olyan kockás a kép, mint a skót szoknya, a színek meg teljesen ki vannak fordulva benne.

De ha ezek a filmek egytől egyik kalózkiadványok, akkor a hatóság miért nem tart razziákat a bevásárlóközpontokban, store-okban? Nem is kell bizonyíték gyűjtés. Ott a rahedli bizonyíték, csak le kell foglalni.

Érdekes módon állandóan csak a warezolókat tudják b@szogatni. Ami a szemük előtt van, azt nem veszik észre. Vagy nem akarják.

Új hozzászólás Aktív témák