- Starlink
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Mikrotik routerek
- VPN topic
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen routert?
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
ErosenZold
senior tag
Nem merek már érvelni mert megint kitiltanak 3 napra
-
BonFire
veterán
válasz
elistvan #325 üzenetére
Nem gázoltál bele, a "megsértődést" feltételes módban írtam. Tisztában vagyok vele, hogy 500-600 Ft egy doboz cigi, és 400-500 Ft-ért lehet filmet venni DVD-n. Nekem is van egy rahedli ilyen. Meg amikor még volt nálunk téka, úgy csinálták, hogy a régebbi filmeket, amelyeket már nem kölcsönzött senki, gombért-pitykéért eladták. Kirakták a kirakatba, és 200-300 Ft-ért meg lehetett venni. Innen is származik néhány jó film.
Az már más kérdés, hogy a 400 Ft-os turkálós DVD honnan származik. Anno valami Artisjus fejes elmondta, hogy ezek minden bizonnyal kalózkiadványok egytől egyig, mert Magyarországon nem lehet ennyiért hivatalosan filmet DVD-n forgalmazni. Mégis tele vannak velük a bevásárlóközpontok. Ráadásul nem egy közülük olyan minőségű, hogy látszik, hogy egy 240-es ócska DVDripet konvertáltak át VOB-ba, rányomták, és eladják "jóárasítva", mint akciós DVD-t. Helyenként meg olyan kockás a kép, mint a skót szoknya, a színek meg teljesen ki vannak fordulva benne.
De ha ezek a filmek egytől egyik kalózkiadványok, akkor a hatóság miért nem tart razziákat a bevásárlóközpontokban, store-okban? Nem is kell bizonyíték gyűjtés. Ott a rahedli bizonyíték, csak le kell foglalni.
Érdekes módon állandóan csak a warezolókat tudják b@szogatni. Ami a szemük előtt van, azt nem veszik észre. Vagy nem akarják.
-
elistvan
őstag
Már utólag is elnézést, ha a lelki világodba gyalogoltam, de se a cigi, se a dvd nem tartozik az alapvető fogyasztási termékek vagy alapvető szükséglet táborába, én csak e kettőt próbáltam párhuzamba állítani. Egy MM-ba bemész vehetsz egy doboz árából egy pár éves magyar feliratos extrákkal ellátott dvd-t. Nem volt célom másnak a pénztárcájában vájkálni, valamin nagyon félresiklottál olvasás közben.
-
BonFire
veterán
válasz
elistvan #323 üzenetére
A cigivel, piával itt érvelni végképp nem fair. Ha csak magamból indulok ki, most ezen meg kéne hogy sértődjek. Igencsak "kislábon" élek, a villanyt is csak akkor kapcsolom fel, ha muszáj (ennek ellenére ma jött meg a végszámla, mi szerint az idén 22%-kal többet fogyasztottam, mint tavaly…), nem járok moziba, nem járok szórakozni, nyaralni, kirándulni, mert nem telik. Nem fogyasztok soha egyetlen korty alkoholt sem, nem dohányzom, chipset, kólát, nyalánkságot nem fogyasztok, nem iszom kávét, és hét év óta először tegnap vettem magamnak egy 3700 Ft-os kínai cipőt, ma meg két gatyát, mert már teljesen széjjel mentek.
Az én egyetlen "luxusom" a számítógép és az internet. Ez köt össze a világgal. Nekem csak a szellemi táplálék maradt. Böngészés, olvasás, hobbi Photoshopolás, és néha 1-1 film megnézése. Ennyi.
Aki énnálam kevesebből kijön, és nem panaszkodik, olyan nagyon kevés ember van.
Szóval ezzel csak arra akartam célozni, hogy ne kurkásszunk már egymás zsebébe, nem tudjuk, ki mennyi idős, milyen körülmények között él. Ne általánosítsunk, hogy "bezzeg a cigire nem sajnálja a pénzt", mert nem tudunk a másikról semmit.
-
elistvan
őstag
Sorrendben:
1, Akkor nem egy sorozatot néztünk anno. Való igaz Horváth Ádám és csapata nem egy Tarantino vagy egy Spielberg de azért eléggé húsbamaróan jelenítette meg a magyar valóságot, sőt az a baj, hogy manapság is megállná a helyét. Szociális és társadalmi problémákat feszegetett, igaz a jellemábrázolás nem az erőssége a sorozatnak, mert valaki vagy fehér vagy fekete volt, és nem volt átmenet. (Talán Sümeghy volt a kivétel akiből kedves embereke, lett pedig egy idegesítő parazita volt az elején.)
2, Itt is warezol mindenki (99%)....
Ezzel kapcsolatosan korábban leírtam egy hasonló topicban a hozzáállásomat, nem ítelek el senkit sem aki csinálja, én drágállom a cuccokat, ami tetszik idővel megveszem. Azt ítélem, el akinek piára cigire tellik, holott az sem alapvető létfenntartási kellék ennek ellenére mégis csinálja.
3, Krekkerek nélkül nem lenne használható kereskedelmi szoftver a weben.
Sántít a példád , nem azért freeware mert jogszerű a dolog, hanem mert szabadon módosítható, vagy éppen nem kérnek érte pénzt, A Fair Use Wizard nevű dvd ripper is úgy hirdeti magát, hogy csinálj magadnak dvd rippet otthonra a gyerekeknek hogy ne az értékes gyári gyűjteményedet karcolják szét. Otthonra igenis elvárom, hogy ne kelljen a dvd-n 5 átugorhatatlan reklámot megnéztem mire a menübe eljutok, Otthonra is ott a divx dvd lejátszó, csinálsz egy általad megvett lemezről egy rippet nézegeted. Érdekesmód sokkal később kezdtek el divx lejátszókat gyártani mint ahogy a divx/xvid kodek kijött. És na vajon akkor is kik? Naná a kínaiak (az ESS és a Mediatek volt az első két chipset ami támogatta a divx lejátszást) Vagy a bittorrentet se warez célzattal hozták létre, mai napig rengeteg legális cuccot ( linux disztribúciók pl) lehet letölteni vele. Az adott technológia magában még nem rossz vagy bűntetendő csak megkönnyíti a user életét (lásd fenti példa) , a felhasználás módja teszi azzá.
-
BonFire
veterán
A warezfikázás ugyanolyan divatfikázás lett, mint bármi. Ennyi az egész. Olyan ez a topic, mint a Szomszédok c. teleregény. Ott is mindenki kódus, csóró, lyukasgatyájú volt, de nem fogadott el pénzt, sőt, meg volt sértődve, mert "elveik voltak", közben mind éhezett.
Itt is warezol mindenki (99%), közben osztja az ívet, hogy az miért helytelen. Moralizálnak, megpróbálnak benned lelkiismeret-furdalás ébreszteni, mert őbennük már mások sikeresen ébresztettek. Én azért warezolok, mert a technika adott hozzá. Elsősorban ezért. Amíg nem volt adott, addig nem csináltam. Kihasználom az internet nyújtotta előnyöket, és kész. Nem én teszem közzé a szoftvereket, filmeket, zenéket, nem én töröm fel a másolásvédelmet és az időkorlátot.
Krekkerek nélkül nem lenne használható kereskedelmi szoftver a weben. Miért lehet ingyenes szoftverekkel lemezeket rippelni, másolásvédelmet kiszedni, amikor ezt törvényellenes, DivX-be konvertálni? A biztonsági másolat saját részre ezt nem követeli meg. Ha valaki a Bluray lemezéről akar bm-t. ahhoz nem kell átkonvertálni, a másolásvédelmet feltörni még kevésbé. És tele van ilyen programokkal a net, amit jogszerűen használhatsz, mert freeware, csak éppen a tevékenység kimeríti a visszaélés, törvénysértés fogalmát.
-
javie
csendes tag
úgy beszéltek itt páran a warezról és az azt használó emberekről, hogy az siralmas (szar-legyek asszociáció) azt teljesen megértem, hogy a Waner-nak mi a baja a warez-zal, nade nektek magánembereknek?
vagy netán a farzsebetekben egy párzsáz millió dolláros filmcég lapul?
vagy egyszerűen csak megszoktuk, hogy ha sokan fujj-olnak beállunk a sorba. amugy pedig a mozis realese-ekről annyit, hogy sok ember választását megtudja könnyíteni, nem feltétlen arra való, hogy élvezzük a filmet, de pl egy előzetes mindig csilivili húdejó... transformers 3at is az előzetes alapján néztem meg moziban. meg is szívtam. lehet előtte utánajárhattam volna a filmnek... persze ilyet nem tettem, jó hazafi vagyok. de aki megteszi, nem hinném, hogy egy "lócitromra reppenő legyecske" ...
-
BonFire
veterán
válasz
elistvan #319 üzenetére
Photofiltre Studio? Ugye most csak viccelsz?
BTW, ha egy ember ~3000+ órát töltött azzal, hogy megtanulja az egyik programot, nem fog 3000 újabbat eltölteni egy másik program megtanulására, csak azért, mert homlokegyenest különbözik a kezelése (lásd a Photofiltre nehézkes vektoros objektumainak szerkesztését, nincs rendes pen…)
Ráadásul a PfS Shareware, a próbaidő lejárta után meg kell venni, és 30$. Olyat mondjál, ami ingyen van, és mindazt tudja (és legalább olyan kényelmesen), mint a Ps.
Aki ezeket a vackokat ajánlgatja, lövése sincs a Ps igazi lehetőségeiről.
-
elistvan
őstag
Nézz meg egy Photofiltre Studio-t légyszi, nagyon sok mindent tud és a kezelése is hasonló. Bővíthető mindenféle pluginokkal (a PS-éivel is kompatibilis). Az nem érv, hogy te azért warezolsz, mert lusta vagy egy másik program használatát megtanulni. Ha adott az ingyenes alternatíva tessék átszokni. Nem hinném, hogy otthon napi több ezer képet retusálsz szerteszét, hogy neked feltétlenül szükséges mindenhez a PS.
-
elistvan
őstag
Mit nem lehet ezen megérteni. Maga a szerver bérlése és árammal ellátása, karbantartása is pénzbe kerül illetve a mobilszolgáltató is nem kicsi sápot vesz le az sms-s díjából. (Ezekre megy el a befolyt összeg egy része és ez még nem büntetendő.) A dolog másik része (a csúnyábbik) ugye, hogy illegális tartalmat kínálnak pénzért. Amiből pénze van a tárhely fenntartónak,a domain regelő cégnek meg a mobilszolgáltatónak minek szüntessék meg? Te se vágnád le a fejős tehetenet ha még bőven van mit fejni belőle nem? Évente csinálnak 1-2 látszat razziát, hogy fenntatsák a látszatát annak, hogy dolgoznak is, elkapnak 1-2 kis halat de az igazán nagyok vannak annyira okosok, hogy sose bukjanak le. Ha mindenkit lefülelnének, mi lenne ezután a munkájuk?
Mint ahogy fentebb is írták sokféle néven fut ugyanaz a tartalom, lehet hogy pont tök ugyanaz a szerver. lehet ugye külföldön is szervert bérelni amihez a magyar hatóságoknak innentől kezdve nincs sok beleszólása. (lásd: kurucinfó, napiszar...) Sőt lehet huszonhatféle anonim proxin átfut az egész mire megtalálnád a forrást kezdheted előről és ehhez se idejük, se türelmük, ilyen olyan tűzfalak, és a rendőröknél se tuti, hogy a legnagyobb gépbuherátorok és zsenik dolgoznak (sőt).
-
-
BonFire
veterán
válasz
Stauffenberg #315 üzenetére
Hm. Nem kötelező… Hm.
Van ingyenes. Hm.
De ha egyszer az Adobe szoftverei a leglogikusabban felépítettek, a legergonomikusabbak, azokhoz van százmilliárd írott és videó tutorial, akkor nagyon nem választás vele szembe egy gagyi és fapados Gimpet állítani, még akkor sem, ha sok hasonlót tud, mint a Photoshop, mert annyit nem tud. Már ott elvérzik, hogy nincsenek benne rétegstílusok, ami olyan alapvető már, mint a keverési módok. Csak "bunkó" effektek vannak benne, nem tudsz non-destruktív módban dolgozni, az eszközök a Ps-hez képest fogyatékosan működnek, eleve kevesebb eszköz áll rendelkezésre, ezek mellett ronda a GUI.
A klónozó vagy gyógyító eszköznél nem mindegy, hogy látod-e a mintát, mielőtt leteszed, vagy sem. Retusáló eszköz téren is gyengén felszerelt a Gimp. Nincs benne Healing Brush, nincs Patch Tool. Csak a bunkó klónozó, ami az esetek 98%-ában nem megfelelő. Nincsenek benne Atcion-ök, szkriptek. Meg még egy rakás dolog. Ha behajítok 5-6 db fotót a szkennerbe, az Ps-sel egy kattintásra nekem kivágja, kiegyenesíti és új dokumentumba helyezi. Gimppel meg dikicselhetsz egyesével kézzel.
Hagyjuk már az ingyenszoftver felmagasztalását! Használhatatlan vacak.
Most látom csak, épp ebben a topicban váltam őstaggá!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
opeter87 #314 üzenetére
Nem értem, hogy miért kéne otthoni használatra megvásárolnod 840 euróért (~250k HUF) egy teljes Photoshop CS5-öt (vagy ha már van előző verziód akkor 240 euróért (~69k HUF) upgrade-elni), miközben lehet 1 éves licencet vásárolni 43 euróért (~12k HUF). Aki hobbi szinten űzi a fotózást vagy a digitális grafikát annak ennyi nem nagy összeg egy abszolút profi szoftverért (és itt a profi szót lehet a szó legszorosabb értelmében venni).
De akkor meg arról ne is beszéljünk, hogy nem kötelező Adobe szoftverekkel fotót editálnod vagy családi videót vágnod, mert rengeteg ingyenes vagy sokkal olcsóbb megoldás létezik. A legtöbb amatőr úgy csinál, mintha ezen kívül nem létezne más.
-
opeter87
senior tag
Szerintem a fizetésekkel van a gond
ez a warez táptalaja
A másik meg a relatíve magas mozijegy árakkal van baj és az irreálisan magas SW, DVD, Blue-Ray és zenei CD árakkal.
Ha valaki nem munkára használ egy PS vagy pl. egy videóvágó szoftvert, akkor kb soha nem éri meg megvenni. Igaz aki munkára használja, annak is ki kell dolgozni a 2-300.000 Ft-os szoftver árat, ami igen sok munka.Jó ellen példa az Apple-féle App Store (iPhone 3GS-em van) és egy jó program, fizetős kb. 0,79 és 3 euró között van, ezen az áron még nem is gondolkodtam a warezon soha.
Egy játék is max 5 euró, ennyit simán megér.
Ha egy PC játék 3ezer Ft lenne, akkor sokkal kevesebben warezolnának szerintem. Vagy nem. Ki tudja -
iguana
őstag
válasz
Stauffenberg #312 üzenetére
nem értem.
"ne lehessen túl könnyen lefülelni ezek tulajdonosait."ezt tényleg nem értem.
olyan nincs, hogy nem visszanyomozható.
(pl. sony acc lenyúlás, és sorolhatnám)ha torrent oldalakat, szervereket le tudnak foglalni, akkor hogy lehet, hogy egy_teljesen_ nyilvános, fizetős ftp szervert nem?
komolyan nem értek hozzá, de ha nyilvános, működik minden szolgáltató felé a fizetés, akkor hogy?
(mondom, csak madárfejem van, nem értem.)
-
Stauffenberg
nagyúr
Egy közeli ismerősöm a NAV jogelődjénél dolgozott sokáig és mesélt 1-2 dolgot. Nem szemet hunynak ezek felett, csak éppen megvan a trükkje annak, hogy ne lehessen túl könnyen lefülelni ezek tulajdonosait. Nem véletlen, hogy olyan sokszor egzotikus top level domain alatt működnek a warez oldalak.
Olyan ez mint a pénzmosoda, csak kicsiben. Az nyeri a játékot aki a lehető legtöbb ajtón megy át és a lehető legtöbbet sikerül becsuknia maga mögött. Nem olyan ez, mint egy torrent tracker ahol megvannak a jogi kiskapuk (vagy éppen nem kiskapuk, hanem igen nyílt jogi megfogalmazások, melyek szerint a tevékenységük nem illegális (lásd: itteni torrent topik első hozzászólása)).
-
iguana
őstag
"az, hogy valaki ebből jelentős hasznot szerez más kérdés."
pl. ezt a mai napig nem értem, hogy működhet teljesen nyilvánosan hónapokig, évekig bármilyen sms warez oldal?
(nekem nem fáj ha működik, vagy nem...csak a nagy razziákból nem látok ilyet. szerintem 2-3 perc alatt bárki tudna felsorolni pár ilyen sms oldalt szigorúan csak google-t használva.
ezt nem látják a hatóságok? hogy van ez? miért hunynak szemet az ilyen oldalak működésén? t, telenor, voda, vezetékes...bárhogy lehet fizetni) -
iguana
őstag
te ugye nagyon rég voltál moziban?
egy ilyen sms warez oldalon rengeteg minden van.
előttem is megírták.miért van/lesz létjogosultsága?
sokaknak egyszerű 1 emeltdíjas sms elküldése, és leszedi, amit akar.
amikor akarja....mert nem akar/nem tud/nem ért más beszerzési forráshoz.
nem kell visszaosztani, nem kell beállítani a klienst, routert stb., ami nekünk nem gond, de mások nem boldogulnak vele.
vagy nem is akarnak ezzel tépelődni.ha belegondolunk ez a legegyszerűbb.
user/pass, tc, és F5.én teljesen megértem, akik ilyen sms oldalakat használnak.
az, hogy valaki ebből jelentős hasznot szerez más kérdés.(félreértések elkerülése végett: nem kardoskodom semmi mellett, csak egy adott (valós) helyzetet szemléltettem.)
-
wii90
tag
Látom itt még mindig nem ért véget az érvelések kontrázások.
-
Horbal
őstag
válasz
Stauffenberg #307 üzenetére
Szerintem elmondtam mit miért csinálok, rgo érveltem. Nem állítottam, hogy jó vagy rossz amit teszek. Nincs szükségem önigazolásra mert a legapróbb kételyem, vagy lelki furdalásom sincs...
Amúgy meg asszem leírtam, hogy nem mindent és nem ész nélkül töltök lefele. Csak arra tartom fent a jogot magamnak, hogy eldöntsem mi az ami megéri azt az árat amit kérnek érte. Ismétlem: számtalan eredeti, ráadásul általában extra kiadású szal drága DVD-m, CD-m, játékom van, sztem a sok véresszájú antiwarez arcnak a fele sincs (mégis valahonnan állatira tudnak mindenről okosan nyilatkozni). És igen én vagyok az aki megveszi ha tetszik amit letöltött. Tökéletes példa erre az oprendszerem (W7), volt jó kis béta meg PRC ingé, rohadtul megtetszett, azonnal a megjelenés után megvettem. (mondjuk nem MOn mert hülye azért nem vagyok)
Abban igazad van, hogy nem vagyok hajlandó, mindenféle szir szar free cuccokkal szenvedni, amikor van egy erre nekem tökéletesen megfelelő eszköz amit ismerek, és célhoz érek vele. Máskülönben nem tudom megvenni mert nincs rá lóvém ennyi (250K erre, persze).
Sántít a példád amúgy mert a suzukit sem adják ám ingyen... másrészt ne mond nekem hogy azért fog az Adobe csődbe menni mert én pár 100 saját célra készült képet, megretusálok az amúgy nagyon fasza termékükkel és egy fillért nem keresek vele.
És nem is a legújabbat használom... -
Stauffenberg
nagyúr
Azt ugye érzed, hogy az érveid még csak nem is érvek csak önigazolás, hogy miért csinálod?
Én is szellemi termék előállításából élek, ennek ellenére nem vallom a teljesen antiwarez nézeteket. Ebben a szakmában nem a warez okozza a legnagyobb károkat, bármennyire is szeretnék a jogvédők ezt elhitetni mindenkivel, ahogy a warezhoz fűződő politikai hozzáállás is alapvetően elhibázott. De az ilyen érvek, miszerint azért tartod jogosnak, hogy te ellopod mások szellemi termékeit, mert egyszerűen drágának találod az a nonszensz kategóriába esik. Te egyszerűen úgy gondolod, hogy a filmek, videojátékok és a zenék alanyi jogon járnak és ha ezt nem tudod megfizetni akkor már rögtön jogosnak és elfogadhatónak tartod azokat ellopni.
Félreértés ne essék, nem szemrehányást akarok tenni azért mert warezolsz. Ez a legkevésbé sem érdekel. Csak éppen az érveid nem érnek semmit.
Amit meg a Photoshopról írsz... na az meg pláne! Tudtad, hogy ez egy alapvetően munkára kitalált szoftver profik számára? Nem otthoni bohóckodásra tervezték. Az meg a korábbiaknál is bénább érv a warez jogosságának igazolására, hogy a többi (akár ingyenes) szoftver egyszerűen nem tetszik. Ez még csak nem is arról szól, hogy nem tudod megfizetni, hanem vagy annyira rugalmatlan, hogy inkább ellopod a fizetőst, mintsem megtanuld használni az ingyenest.
Nekem sem tetszik a Suzuki Swift, ekkor máris jogossá válik ellopni egy Audi A8-at? Mert az érvelésed szerint igen.
-
Horbal
őstag
Részemről nem izgat, a fizetős sms szerverek világa, pedig pl a Palace-ról nem 1x szedtem le filmeket.
Nagy moziba járó voltam régen kb heti 2x is elmentem ha volt amiért érdemes volt, leszoktam róla.
1., Drága, nagyon - azt a pénzt sokkal jobban is el lehet verni
2., Xarok a filmek, de nagyon
3., Utálom a közönséget.
Viszont a filmek azért érdekelnek, mindig reménykedem, hogy látok valami értékelhetőt. Rahedli eredeti DVDm figyel a polcon, de manapság a DVD már nem minőség + drága. Néztem BDt a lejátszó sztem drága az alapanyag sztem drága, a műsoros meg pláne drága. Nem fogok venni arról nem is beszélve hogy az optikai adattárolás szerintem halott ügy.Igen torrentezek, van bűntudatom, nincs, vissza osztom igen, mert erről szól. Megtartom - nagyon ritkán mert nem érdemes, xart nem töltök csak HDt, és csak flac-ot (CDt még szoktam venni ha tényleg szeretem a zenekart és jó az adott album).
Férges torrentet írta valaki egy viszonylag zárt szerveren nehezen kaphatsz be ilyesmit, persze a megfelelő védelem nélkülözhetetlen nem mellesleg arra is elég sok pénzt költök évente.Lopásnak tartom - nem igazán, fizetek így is minden xarért, a vasért, a netért, a levegőért is lassan...
Eredeti a winem, a programjaim nagy része, kivéve a nagyon drágákat de pénzt nem keresek vele, játékot is többnyire megveszem. Pl egy PS-ért nem szurkolok le egy rahedli pénzt csak, hogy a saját fotóimat baszkuráljam vele (arról nem is beszélve, hogy nem izgat a CSben lévő sok baromság), a free cuccok (gimp és társai) meg nekem nem jöttek eddig be úgyhogy azt ne emlegesse senki.
Amúgy ez a vita parttalan és értelmetlen, megértem azokat akik vesznek mindent csak max picit (no offense) de balekok, vagy rosszabb esetben képmutatóak, nem ítélem el azokat akik meg töltenek én is azt csinálom (50-50%) be is vallom, büszke nem vagyok rá, de nem is szégyellem.
-
Hunter2
addikt
válasz
echterion #278 üzenetére
"Ami persze így is jó, csak eléggé kényelmetlen először a tisztaszoftveres xp-t feltolni, majd upgrade-elni a hetesre"
pláne hogy ha MSDN-es telepítővel csinálsz tiszta telepítést és utána adod be neki a tisztaszoftveres termékszámot, ugyanis simán megeszi.
A másik hogy tisztaszoftver program még van csak a diákokat vették ki a jogosultak köréből.
-
Mondjuk nem tudom, hogy hol 7-900 forint egy jegy, mert már erősen a 2k-hoz közelít (felénk legalábbis) mintsem hogy az 1k-hoz.
Illetve azért a jegyhez még vannak járulékos költségek is. Például ha szeretnék elmenni moziba és megnézni egy filmet akkor az 1290Ft-os jegyáron kívül (ez a 2D a 3D az 1650 ha van szemüveged, 1750 ha nincs) még 55-60km kell autózzak érte. Ez oda vissza máris 110-120Km, az benzinben meg nem kevés. És természetesen akkor még 1 üditőt se ittam, vagy nem rágcsáltam valamit.
Szóval nem azt mondom hogy most akkor warezoljon valaki, de sok ember úgy van vele hogy nem fog kiadni egy mozira hanem letölti ingyen.
Természetesen ez mondjuk egy kiragadott példa, mert egy városi embernek, vagy netalán egy pestinek nem kerül ennyibe, mert ott azért jóval több mozi van, de itt vidéken ez van, ezt kell szeretni. -
Telomanikus
senior tag
Én mindig megvárom, hogy "elérhető" legyen jobb minőségben. De nem veszem meg, mert egy film kb 3000 Ft amit simán el tudok költeni másra is. Ha pedig ingyen megszerezhetem. Ugyanolyan minőségben mint a boltokban...hát akkor miért ne?! (:
-
smog86
senior tag
"Pesten a legolcsóbb mozi a Palace Cinemas hálózatában 900 Ft.
Sugár mozi 990 Ft
Mammut mozi 900 Ft
Cinema City Aréna 1090 Ft"Ez így kissé helytelen, mert ez az ár a Palace Cinemas-ba csak szerdán és Palace Mozikártyával 900Ft-t, ami egy jó ideje már nem kapható.
Mammut moziban is Palace van, szóval azt nem tudom minek írtad be külön.
Sugár moziban is csak szerdán érvényes a 990Ft.
Cinema City hálózatban is csak szerdán érvényes az 1090Ft.
A legolcsóbb mozit meg be sem írtad, az a Corvin mozi, szerdán 900Ft. -
törölt tag
Nem szabadna postokat engedélyezni az ilyen hírekhez a ph-n,az oldal ismert és deklarált elkötelezettsége miatt.Jellemző a moderátori intézkedés hivatkozása,miszerint is a helyi alapelvek felülírják a hatályos Magyarországi törvényeket.
-
syC
addikt
Nem a mozijegy a drága. A fizetés kevés. Ha pl kiszámoljuk, a Mo.-ig fizu reálértékét ( mozijegyben), akkor könnyen rá lehet jönni a probléma okára.
mod: A másik dolog meg az, hogy nem fogok elmenni moziba azért, hogy 100 zacsitzörgetős mellé bepaszírozzanak. Élvezhetetlen a filmnézés.
-
nagash
senior tag
Én azért megnézném, hogy melyik film, hányszorosan hozta be az árát....
A büdzsében nyílván mindenkinek a díja benne van. Ha ezen felül legalább egy másik film árát kitermeli a mozi, akkor miért a hiszti?
Akciós napokon (Palace-ban szokott lenni) szerintem még mindig 1000HuF alatt van a mozi és én is szívesen járok.
Nem számoltam utána, de a sorozatok már lehet, hogy érdekesebbek...
-
Meg aztán felirat sokkal előbb szokott lenni, mint szinkron.
Aki nem tud felirattal megnézni egy filmet (a magyar szinkron meg néha bűn rossz)... á...
Én sem tudok angolul nézni semmit, mert nem vagyok olyan jó belőle, de magyar felirattal simán.
-
BonFire
veterán
De havi 1 mozijegy nem elég, amikor idén októberben is 28 filmpremier van, és Wérpistikének mind a 28-at meg kell ahhoz néznie, hogy helyre billenjen a lelki egyensúlya, mert valamivel csak el kell tölteni a fölös időt, akár érdektelen filmek bámulásával is.
Én is adminkodtam az egyik ilyen fórumon, és legalább ~1000 filmet posztoltam be (nem én töltöttem fel, csak Google-val találtam). Volt olyan fórumozó, hogy minden egyes posztomat megköszönte, vagyis kíváncsi volt a linkekre, tehát le is töltötte mindet. És gondolom meg is nézte.
Nekem hetente küldi a filmkatalógus a heti premiereket, végignézem a listát, elolvasok egyet-kettőt, majd kuka. A mai filmek 99%-a nem bír lázba hozni. Az idén összesen kettőt töltöttem le és néztem meg, azokért is kár volt. Valaki meg az összeset megnézi, válogatás nélkül, mert "ingyen van".
Könyvvel meg nem divat manapság unalmat űzni…
-
llaszlo
veterán
Így is lehet. [link]
Ha nem lennének ilyen rohadt drágák a mozijegyek akkor nyilván többen megnéznék és nem warezolnák.
Jelenleg még alig vannak online filmkölcsönzők. Viszont egyre jobban terjednek. Sokan megnéznek már most is így filmeket.
Nem kell moziba menni egyszerre több ember is tudja nézni és jóval olcsóbb.
Számomra az ilyen dolbi meg hasonló cuccok nem sokat jelentenek. Másrészt ezek már otthon is adottak lehetnek.
Ja és ha pipilni kell meg lehet állítnai a filmet. -
sparc
tag
Persze, hogy drágább Budapesten a mozi, de az átlagkereset is sokkal magasabb mint vidéken.
Amúgy meg nem értem mit kell pörögni, aki nem tudja kifizetni a mozit az nem megy moziba (szerintem egyáltalán nem sok havi mondjuk egy ezres egy mozijegyre).
Az ilyen gagyi warez oldalakért pedig abszolút nem kár, az lenne a jó ha lekapcsolnák az összeset. -
BonFire
veterán
Elhiszem, hogy Pesten 900 Ft-nál kezdődnek a jegyárak, de akkor sem 1200, ahogy a legalsó licitet olvastam. Ugye, hogy ha jól megkapargatjuk, találunk ezer Ft alattit is!
A másik dolog. Magyarország lakosságának nagy része nem Budapesten él. Az állandó pesti példálódzás ezért nem is állja meg a helyét. Sokan laknak ott, de vidéken többen.
Ezen felül Budapesten minden többe kerül, mint vidéken. Egy lakás négyzetméter ára is, a szolgáltatások is, és úgy az egész megélhetés. Miért pont a mozi lenne kivétel? Rossz dolog, nem mondom, de ez van. Ellenben vannak olyan előnyök, amit a vidékiek igencsak korlátozottan élvezetnek. Nálunk pl 100 km-es körzetben nincs Imax. Soha életemben nem láttam még 3D filmet Imax-ben, és nagyon úgy néz ki, nem is fogok. Pesten van minden. Van 100 Megás Digi optikán, ami itt a büdös életben nem lesz. Sokak 1 Mbites nettel kolbászolgatnak, és 51 centis CRT tévén DVD lejátszón nézik a letöltött DivX-es DVDrip-eket. Ezt a kényelmet, az elérhetőséget kell megfizetni.
Kóla+nasi – továbbra is nyitott a kérdés, miért számoljuk bele a mozijegy árába, és miért nem az otthoni filmnézés árába. "Hozzátartozik a műsorhoz" – ezt aláírom. De otthon is. Vagy otthon nem? És ha nem, miért nem?
-
sbazsi
veterán
Pesten a legolcsóbb mozi a Palace Cinemas hálózatában 900 Ft.
Sugár mozi 990 Ft
Mammut mozi 900 Ft
Cinema City Aréna 1090 FtNyilván vannak más mozik, nyilván van máshol is mozi, de jelenleg Budapesten egy átlagos mozijegy ára 1500 Ft. Az 1000 Ft-os ár a kedvezményes ár, adott napon.
2000 Ft üzemanyag – És a buszjegy sokkal olcsóbb.
Nem tudom a kolléga hol lakik, de biztos célszerű busszal menni, és várni a megállóban - távolsági esetén, ha már autópálya, és benzinköltség - és este a mozi után mondjuk 22-éjfél között úgy hazamenni. 2000 ft-ot írt, tehát max 50 km Bp-től, vagy az adott várostól.Kóla+kukorica – azt az egyet árulja már el nekem valaki, hogy a film moziban történő megnézése hány kalóriát éget el, hogy beleszámítjuk az enni-innivalót is?!!!
Ez sztm hozzátartozik a műsorhoz, hogy valamit nasizunk/iszunk. És akkor nem a nachos-ról van szó, ami szintén horror árban van... -
adalbert1
veterán
Szerintem ha megszűnnének a különböző letöltési lehetőségek, akkor se fizetnének számottevően többen a tartalmakért, inkább újra eljönne az mint ami a szélessáv elterjedése előtt volt (offline warezolás).
Hmm, most látom hogy a hozzászólás második fele kb. erről szól.
Lehet hogy csak gyerekkori nosztalgia, de moziba járni is sokkal jobb volt, mikor nem volt minden pár kattintással elérhető. -
BonFire
veterán
"Megyek a pipimmel moziba 700ft(mert szereted) szóval 700ft*4=2800ft+2000ft üzemanyag(vidéki surmó vagyok
)=4800ft ne menjek magyarország túrára+1600ft autópályadíj=6400ft egy kóla egy kukorica/fő(hadd örüljön a paraszt hisz egyszer élünk) minimum+2000ft végeredmény=8400ft"
Ti beszéltek arról, hogy milyen hasra ütéses módszerrel állapítják meg a kiesett bevételeket, miközben ti is fiktív számokkal dobálóztok, és készakarva akkorát csúsztattok, mint ide Kalkutta.
Szóval ha te a pipiddel mégy moziba, akkor az a fránya mozijegy rögtön néggyel szorzódik. Miért is? 1400 helyett már a duplájánál tartasz. Vagy háremed van?
2000 Ft üzemanyag – És a buszjegy sokkal olcsóbb. Nálunk is van 700 Ft-os mozi, és akinek nem felel meg, csak a pláza, az utazzon be a megyeszékhelyre. Akinek meg megfelel, az megnézheti 700-ért, nem 1000-ért, és nem a duplájáért, mert még mindig csak egyetlen egy darab letöltésről, és egyetlen egy darab mozijegyről beszélünk, nem másról. És feltételezem a hozzászólásodból, hogy úgy egyébként soha nem tankolod meg az autódat, az csak arra van, hogy moziba járj vele.
1600 Ft autópálya díj – feltételezem, hogy autópályán kizárólag akkor közlekedsz, ha moziba jársz. Különben totál fölösleges megvenni a matricát, így beleszámolni sem illik. Az autó fenntartási költségeit, a kötelezőt, a nagygenerált, a zöldkártyát, a súlyadót még bele sem számoltad. Sem az autó amortizációját, a gumik és a fékek kopását. + Télen a téli gumi szettet hólánccal.
Kóla+kukorica – azt az egyet árulja már el nekem valaki, hogy a film moziban történő megnézése hány kalóriát éget el, hogy beleszámítjuk az enni-innivalót is?!!! Mondja már meg valaki, mert megőrülök. És ha van róla kimutatás, hogy igenis ennyi és ennyi kalóriát el kell fogyasztani hozzá, akkor azt az otthon történő filmnézés közben nem kell elfogyasztani? Ha vinyóról nézed a filmet, akkor is ugyanúgy meg kell venni a kuki+kólát, nem?! Akkor pedig nem lehet beleszámolni. A filmtől függetlenül is enni kell. Sőt, titkot mondok. Azok is esznek, akiknek még tévéjük, sőt villanyuk sincs. Ez most hogy van akkor?
A tények: Egy mozijegy vidéken 700 Ft. Nálunk is. A diák és nyugdíjas jegy 500. A plakáton alul olvasható.
Szintén tény továbbá, hogy az emelt díjas SMS lehet ~500 Ft+ÁFA=625 Ft. Ez a kettő természetesen össze nem hasonlítható, mert első esetben 700 Ft-ért csak egy filmet nézel meg, míg 625-ért öt napig tölthetsz, tehát a warez még így is jobban megéri. Nem kell semmiféle extra költségeket hozzácsapni, csak hogy bizonyítsd a saját igazadat, mert még így is jelentős előnyben van árban az SMSweb a mozival szemben. Ha hozzászámolod még a havi villanyszámládat, még nem lesz nagyobb mértékben igazad!
Tévedés ne essék! Azt mondta valaki, hogy csak az dumáljon, aki még soha semmi jogvédett anyagot nem töltött le. Nyilvánvalóan nem sok ilyen ember van, de a dolognak nem ez a megközelítése hibás. Amit csinálunk (warezolunk), az sehogy se fair. Még akkor sem, ha a magyar törvények kibúvókat nyújtanak. (Nálunk nem tilos filmet letölteni, de pl Nagy Britanniában igen.) De csináljuk, mert vagy csórók, vagy gyarlók vagyunk, vagy mindkettő egyszerre.
De ne gyártsunk már a nem fair viselkedésünkhöz mindenféle ideológiát, ne magyarázzuk a megmagyarázhatatlant. Ez nem olyan dolog, amit ki kéne tenni az ablakba. Magyarországon még igen kevés magánszemély ellen indult szerzői jogi per, és ez nem rajtunk múlik, hanem a hatóságokon. Ha az elrettentés lenne a cél, nyugodtak lehettek, lenne minden napra egy per, meg egy börtönbüntetés, vagyonelkobzás stb, ahogy az USA-ban néha megcsinálják. Ez ilyen kényelmes állóvíz. Beszedik az üres adathordozó díját, és szemet hunynak afölött, ki mennyi audiovizuális művet warezol. Mert senkinek nem érdeke ezt az állóvizet felkavarni. De ha egyszer felkavarják, az biztos, hogy mi warezolók fogjuk a rövidebbet húzni.
…Hosszabb távon végül így is-úgy is rosszul járunk majd.
Ui.: A nyírbátori 700 Ft-os mozi ugyanolyan multiplex, mint amilyen a plázában van. A vászon ugyanakkora, a nézőtér még kényelmesebb, mert amúgy színház is, dobhártyarepesztő DolbySurround is megvan. Élmény ugyanaz, mint a plázában.
-
7
addikt
Takarítottam. NYOMATÉKOSAN megkérek mindenkit, hogy higgadtan szóljon hozzá a témához, és igyekezzen témába vágóan írni!
Emellett felhívom a figyelmet arra, hogy a jogvédett médiatartalmak letöltése is wareznak minősül a lapcsaládon belül, függetlenül attól, hogy a hazai jog legálisnak tartja-e. Így megkérnélek titeket, hogy semmilyen warezjellegű ténykedéseteket NE emlegessétek, mert büntetést kaphattok érte!
-
deathtania
senior tag
válasz
echterion #278 üzenetére
tisztaszoftverhez: azért bukott meg, mert most már csak a tanárok és egyetemek/fősulik kapnak alapból, a diákok meg "rászorultsági alapon" kapnak jogtiszta termékkulcsokat.
a cikkhez meg csak annyit, hogy nagyon-nagyon helyes. inkább a warez szervereket cseszegessék, mint a torrent oldalakat...
-
Füge007
senior tag
Lapunk úgy tudja, hogy az akció során lekapcsolt egyik szerver azóta újra üzemel.
Valaki felnyomta őket, jó magyar szokás szerint. Büntetnek minket a filmgyártók, mindenhol fenn vannak a kópiák, nem csak kishazánkban. Persze kell egy bűnbak, és mivel Iránban, Észak Kóreában, Szomáliában stb..... kevés a szerver, most mi húztuk a sz@r lapot. Mi vagyunk a bűnbakok, egy olyan ország amit az átlag amerikai 85%-a azt sem tudja hol van.
-
-
elistvan
őstag
válasz
ErosenZold #167 üzenetére
PS helyett: GIMP, Photoflitre Studio
Ms-éknál meg van tisztaszoftver program, ha felső oktatásban tanulsz. (Nekem is így lett XP-m)
-
Prof01
veterán
"...viszonylag jó minőségű, magyar szinkronnal ellátott verzió..."
-
Elég szép teljesítmény 2006 óta 100milliós forgalom... Most már csak arra vagyok kíváncsi milyen büntetést fognak kapni...
-
Youri
veterán
Amúgy a jogalkotók hülyesége, hogy az üreshordozó-díjjal a legalizálás látszatát próbálják kelteni...
-
aram01
nagyúr
válasz
Jhonny06 #223 üzenetére
Az a vicc hogy mindenki olyan természetesnek veszi ezt a dolgot hogy beszarás. Keresztelőről készült képeimet akartam kiírni ezért vettem lemezt.Erre az eladó(pedig nem is ismertem) jött sunyin hogy vegyek egy 100-as tekercset mert most megéri.Mondtam hogy csak képeket irnék ki erre ő:
Ha megveszek 100-at meghív a .....torrent oldalra -
havasa
aktív tag
válasz
Jhonny06 #223 üzenetére
Az a minimális Artisjus költség majdnem annyi, amennyit a szerzők kapnak egy eladott műsoros CD után.
#228: de _itt_ nem illegális (ha nem osztod vissza és másnak illetve nayagi haszonszerzés céljából nem csinálsz róla másolatot) és mivel _itt_ csinálom ezért lesz@rom, hogy máshol mi van.
-
po1son
addikt
Ezeken mindig jót nevetek, hogy lekapcsolták xy warez vagy torrent szerver-t és a cikk végére oda van írva a szerverek másnap már újra üzemeltek.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az adóhatóság megerősítette, hogy a magyar szinkronokat szállító CiNEDUB csapat tagjait is elkapták.
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest