- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Azt nem értem, hogy ha a Linux függvényein keresztül valósítja meg mindezt, akkor hogy fut natívan a processzoron... Lényegében a kernel felé fordít Windows API-ból, Linuxra valós időben, vagy nem? Nehezen tudom legalábbis elképzelni, hogy kihagyja a Linuxot ahogy van, és attól teljesen függetlenül közvetlen a proci felé kommunikál.
Meglehet, hogy csak én vagyok hülye ehhez már....
-
hallador
addikt
Igen eleve a Linux az nem egy Desktop rendszer örökséggel indult. Az más kérdés, hogy a mai hardverek mennyit fejlődtek, és lehetővé tették egy monolitikus kernel nagyn jó futtatását is.
A UNIX mint olyan egy gépcsaládra, ami igen egyedi volt (pl: RS6000) és aztán ott atomstabil volt, meg az is de a desktop rendsezereknél ez nagyon nem követelmény.
Szerencsére a Linuxok képesek voltak ehhez alkalmazkodni. Ma már gyakorlatilag nem Windows fut azon Linux ketyeg, és mindegy, hogy egy Cisco UCS-t nézek, egy ILO-t, egy CISM-et, vagy Cisco Nexus-t, vagy bármilyen storage-t. (Mondjuk az EMC AX4-en pont Windows fut, de ez ritka).
Új hozzászólás Aktív témák
it Linux alatt sem fenékig tejfel az élet, itt is akadhatnak zavaró problémák, melyek megkeseríthetik az első lépéseket. Ismertetünk néhány gyakran felmerülő hibát és természetesen megoldásukat is.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest