Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
- Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Vettél egy csomag gumimacit, és rányomtad a scennerre?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Nagy kamu az egész. Kipróbáltam a suliban és annyi eredménye lett, hogy a portás lecseszett, hogy mi a fenét csinálok.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
shev7
veterán
a laptop ujjlenyomat olvasoja nem "vilagitos". Mikor lehuzod az ujjadat, erzekeli a barazdakat rajta, ugye elvileg ezek a barazdak is atkerultek gumimacira...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
"Amúgy a másik ujjadon elvileg a tükörképnek kéne lenni"
Minden ujjlenyomatod egyedi, nagyon nem a tukorkepe van a masik ujjadon. Ez a masik gumicukorral osszenyomas mar csak azert is tunik neccesnek, mert mar az elso alkalommal nem tokeletes a lenyomat, a kovetkezo "mintavetel" tovabb rontja... na mindegy, ki kell probalni a laptop ujjlenyomatolvasojan. Ha az nem veszi be, akkor...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Tomate
veterán
Tanár + napló kombóval mi a baj?
-
BonFire
veterán
"egy dolgot nem ertek.... a "gumicukron" elvileg az ujlenyomatod "tukorkepe" lesz rajta... hogy a viharba fogadja el azt a leolvaso?"
Összepusziltatod egy másik gumicukival, és máris kész a pozitív minta.
Kérem a Nobel díjat!Amúgy a másik ujjadon elvileg a tükörképnek kéne lenni, bár ez egyénenként változó, el kellene fogadni mindkettőt. Engem az foglalkoztat, mi van, ha valaki elvágja az ujját, és mondjuk összevarrják, és be van kötve pár hétig, de attól még be tud járni az iskolába. Az mit csinál? Szerintem életében mindenki tönkrevágja egyszer-kétszer az ujját, akárhogy is vigyáz rá. Balesetek történnek.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
rainmen
aktív tag
Teljesen jó megoldás. Nálunk az órai beszélgetésekre volt egy hasonló módszere a matektanárnőnek. Úgy tartotta, hogy aki beszél az órán, az tudja a tananyagot. Úgyhogy delikvens feláll és öt kérdés. Amennyi jó válasz, annyi az osztályzat. Mivel az akkori anyagból volt, szerinted hányan kaptak egyesnél jobb jegyet?
A tanáron nagyon sok múlik. Ha jól tudja leadni az anyagot, érdekli a diákot. Ha nem akkor megette a fene az egészet.
föccer: az nem mentség, egyszer olyan részegen, hogy a lábamon alig álltam, érthetően elmagyaráztam a srácnak a Trabi kuplung-holtjáték mérését-beállítását. Csak párszor kérdezett vissza, mert nem értette, mit mondok, de felfogta a dolgot és meg is tudta jól csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
Az emberi leleményesség szinte határtalan!
-
shev7
veterán
egy dolgot nem ertek.... a "gumicukron" elvileg az ujlenyomatod "tukorkepe" lesz rajta... hogy a viharba fogadja el azt a leolvaso?
-
crisztof
csendes tag
Már most is van néhány középiskola itt is, ahol beléptető rendszert használnak.
Illetve az angolszász oktatási rendszerben már középiskolában is bőven kurzus alapú az oktatás, az osztály fogalma nem is létezik. Ha mondjuk valaki betegség miatt hiányzik akkor lényegesen bonyolultabb lenne az adminisztráció, így meg csak egy telefon reggel, majd az igazolás leadása az irodán. -
Male
nagyúr
válasz JetiRulez #45 üzenetére
Mert így legalább már fiatalon megtanulják hogy lehet trükközni a chipkártyákkal, hogy lehet átverni egy ujjlenyomat olvasót, hogy játsszák ki a kamerákat...
alien24: felsőoktatásban eleve nem tudom minek ezt ellenőrizni. Oda nem kisgyerekek járnak, akikre vigyázni kell. Ha ő meg tudja tanulni anélkül, hogy bejár, akkor tegye.... legalább nem zavarja azt, aki magától is bejár.
-
BiP
nagyúr
válasz JetiRulez #45 üzenetére
Ezért nem kell félni, hogy Mo-ra olyan hamar betörne bármilyen elektronikus beléptető izé. Nálunk naplórendszer van, a tanár figyel, tudja, melyik diákja nincs ott. Osztályok vannak, nem választható kurzusok, szintén jobban követhető. A magyarok még leleményesebbek, mint a többi nemzet fiai, tehát még kevesebb értelme lenne. Na meg pénz se lenne rá.
-
alien24
tag
Nálunk gyakorlati órán névsor olvasás van. 40en járunk be kb. sejtelmem sincs mennyien nem. Én nagyon örülnék neki ha nem menne el 10+ perc a névsor olvasással, hanem lehetne haladni az anyaggal... Levelezőn igen kicsi az óraszám, szó szerint minden perc számít
Szerk: szerencsére az index már online megy, nem kell a tanár után rohangálni beíratni a jegyet
[ Szerkesztve ]
http://ahapc.hu kiraly webaruhaz: reszletes es pontos leirasok, alacsony arak
-
JetiRulez
őstag
Nem is értettem soha, hogy miért kell az elektronikus beléptetőrendszer egy iskolába. Hisz köztudott, hogy a fiatalok leleményesek, kreatívak és játszi könnyedséggel ki tudják játszani a rendszert. A tanár megnézi órán, hogy ki van ott és pontosan erre való a napló meg a jelenléti ív. Linkek a pedagógusok.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
félisten
Istenkém, inkább legyen olyan az iskola, hogy ne akarjanak szökni mint a börtönből...
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Male
nagyúr
Azért az a "tanár", aki még annyit sem képes megállapítani, hogy ki is van ott az óráján, az milyen visszajelzéseket tud adni a szülőnek a gyerekről?
Érdekes, nálunk még a tanárok tudták mindenkinek a nevét.. és bizony az is ott volt a fejükben, hogy ki-mit nem ért, ki-milyen. Ennek talán az oktatásban is van némi szerepe
-
vans?
őstag
Mekkora hulyeseg. Szamolni kell, hanyszor log, es ki kell rugni. Ennyi. Nalunk egy bizonyos keses(!)szam felett is rugtak. Gumicukor, meg ujjlenyomatolvaso, vazz...
Az egyetemen meg meg is ertem, ott is ilyen van a mesterszakos hallgatoknak.
hábm bábm
-
hemaka
nagyúr
Semmi értelme. Ha nem jár be, akkor ki kell rúgni, az a legolcsóbb. Nem hiszem, hogy egy középiskolában olyan sok más dolga lenne egy tanulónak, mint bejárni az órára.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Arena87
aktív tag
Ezen én is gondolkoztam régen, hogy vajon gumicukorral vagy bármilyen hasonló anyaggal vajon be lehet-e csapni az ilyen leolvasókat.
Ahogy elnézem, lemaradtam. De örülök neki, hogy valaki élesben ki is próbálta.東方神霊廟 [Mausoleum of Divine Spirits] ~Ten Desires
-
BonFire
veterán
"Amúgy ezekre a módszerekre is van megoldás: oda kell állítani egy őrt, aki nézi belépőket... akkor már csak nem mer senki gumimacival is odanyomni."
De odamer! Tudod mit csinálnak a diákok ezekkel a biztonsági őrökkel? Hülyét csinálnak belőle, égetik, szívatják, mert legtöbbnek annyi esze sincs, mint egy üregi nyúlnak, és két általánost végzett; az ilyet kapásból leugatja egy 13 éves is. Meg egyébként semmit nem tehet a szemtelen, pimasz gyerekkel az őr, mivel ő nem a gyerek ellen, hanem a gyerekért van ott alkalmazva. Magyarán: neki a gyereket kell védenie a gonosz idegen pedofiloktól, akik megpróbálnak engedély nélkül behatolni az iskolába. Ezt a kölykök is tudják nagyon jól, nekem elhiheted. Láttam eleget, hogy szívatják szerencsétlen félcédulást. Miért? Mit csinál, ha odamegy a diák, és odanyomdázza a gumimacit? Felírja a nevét? (Ha tudja egyáltalán, de nem jellemző...) Azt maximum megteheti. A diák meg letagadja és slussz. Van egy állítás és egy tagadás. + a diáknak ott az összes haverja, aki majd bizonyítja, hogy az őr egy tuskó, aki direkt genyózik a gyerekekkel, úgyhogy a végén még örülhet, ha nem neki kerül az állásába.
Nagyon vékony az a határvonal, ahol állni kell a portásnak vagy őrnek. Nem szabad érzékeltetni, hogy én vagyok a felnőtt, az atyaúristen, és én mindent úgyis jobban tudok, ugyanakkor azt sem szabad, hogy közülük valónak tekintsenek. A fiatalabb embereknek van a legnehezebb dolguk ilyen téren.
Szóval akkor már inkább egy ügyeletes tanár álljon az ajtóban, akinek hatásköre is van, nem egy biztonsági őr.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
Nálunk meg olyan volt középiskolában, hogy "elvileg" 40 óra igazolatlan után jött a fegyelmi. Első osztály (most 9.-esnek hívják) első osztályfőnöki óráján megkérdezte az egyik gyerek, hogy "Tanár úr! Hány órát lehet igazolatlanul lógni?"
Erre az ofő rögtön kihívta a táblához, és úgy megfeleltette, matekból, mint a huzat. Két villámkérdés, amire természetesen nem tudott az illető válaszolni, és bevarrta neki a karót.
Utána mondta el, hogy őt nem érdekli a 40 órás szabály; aki neki egyetlen órával nem tud elszámolni, az jobban teszi, ha legközelebb már nem jön iskolába, mert ő tenni fog róla, hogy kimaradjon. Tett is. Soha nem irkált lárpúrlár egyeseket, de volt olyan, hogy a delikvenst egy órán háromszor feleltette meg matekból, és mit tesz isten: pont olyan dolgokból, amiből az illető gyenge volt. Miután egy óra alatt beszedett 3 karót, mondta neki az ofő, hogy a továbbiakban már nem muszáj bejárnia matekórára, mert megvan a félévi jegyéhez szükséges osztályzatok mennyisége: 3 db.
Aztán hogy-hogy nem, a trehány emberkék ezek után önszántukból kimaradtak az iskolából. A többi meg járt rendesen.
És véleményem szerint a legjobb pedagógus volt az iskolában. Én olyan zokni voltam agyilag matekból, hogy nocsak, viszont nem voltam balhés gyerek, meg látott bennem valamit, és kitaposta belőlem a kettest. No, nem úgy kell érteni, hogy a két szép szemem miatt nem buktatott meg, hanem extra módon foglalkozott velem. Szidtam is magamban, mint a bokrot, hogy micsoda rabszolgahajcsár, más tanár már rég megbuktatott volna.
Mondom is neki egy alkalommal, hogy "Tanár úr, miért nem buktat meg engem, ha annyira hülye vagyok matekból?" Aszongya: "Azért, mert én bebizonyítom, hogy nem vagy annyira hülye, hogy egy kettesre ne lennél képes. Énnálam te nem fogsz megbukni; ilyen könnyen nem szabadulsz meg tőlem."
Ilyen ember volt. Igazi pedagógus, aki értett a diákok nyelvén. Fiatal ember volt, szinte pályakezdő, de talán a legnagyobb tekintélye neki volt az egész suliban.
10 évvel később – mit tesz isten –, én lettem a sulinak a portása. Kurva egyszerű rendszer volt. Ajtók zárva. Slussz. Az iskolát csak a tanár írásos kilépőjével lehetett elhagyni, amit az igazgatóhelyettesnek le kellett adni minden tanítási nap után. A bejövetel ugyanígy. Csak hivatalos ügyben lehetett bejönni idegennek, az én írásos engedélyemmel, amit alá kellett íratnia a tanárral, hogy valóban nála járt (nem mondjuk lopni jött...), és a tanár lekísérte a portáig, amikor végzett. Ilyen szabályok voltak. Nem is kóricáltak idegenek, mint manapság az iskolában, meg nem volt szükség őrző-védő kft.-kre. Persze a diákok próbáltak megkörnyékezni, hiszen fiatal voltam, de csak mosolyogtam. Nekem az munka volt, és nem volt bratyizás. No meg csak eltelt közben 10 év, és 28 évesen nem úgy gondolkodik már, mint 18 évesen.
Sosem voltam jó tanuló, mert ami nem érdekelt, azt nem tanultam meg, sőt, ha nem tetszett valami, akkor leanyáztam a tanárt (igen, sajnos ilyen is előfordult), mégis, amikor jelentkeztem az állásra, úgy megörültek nekem, mint ha ki tudja ki lennék. Ebből jött le, hogy engem szerettek és becsültek ott a tanárok. Pedig semmi különöset nem csináltam, csak igyekeztem magam meghúzni, mert előtte egy évvel már egy pesti suliból sikeresen kicsapattam magam, és nem volt harmadik esélyem.
100 szónak is egy a vége: jó pedagógus kell, nem robotdada. Ennyi erővel mindenkire rábízhatnák a tanulást otthon, távoktatással. Meg lenne adva a suli weblapján az adatbázis, és onnan lehetne az aktuális tananyagot és leckét letölteni, meg a dolgozatot feltölteni személyi azonosítóval és kész. Az sem lenne kevésbé könnyen kijátszható.
-
BiP
nagyúr
Ez ilyen oda-vissza játék. Ha az osztályban sok az idióta, a tanár jófejsége sem tud kibontakozni, mert az idióták fegyelmezésével megy el az idő, utána meg már úgyis fel van b*szva az agya. És azért idióta a sok idióta, mert a tanár nem száll le róluk (vagy mert az anyja nem nevelte meg.). 22-es csapdája.
Az meg, hogy 37-en vagytok egy osztályban, no komment. Ennyi emberrel képtelenség órát tartani. max. 30ban limitálnám a dolgot, de hát ez is pénzkérdés. -
=Mentor=
őstag
Én csak annyit mondok lehet akármilyen modern technikát alkalmazni, az már régen rossz ha erre van szükség... Egy iskola minőségéről, rangjáról sokat elárul hogy mennyi a lógós tanuló. Nyilván egy olyan helyen ahová vért izzadva lehet bekerülni, nem a lógáson fog járni a nebulók agya.
Aki meg azt mondja, hogy a lógás hozzátartozik az iskolához az hazudik.
[ Szerkesztve ]
-
master12
csendes tag
Jó nektek, hogy ilyen jó osztályközösségetek volt jófej tanárokkal....
Sajna én ezt nem mondhatom el, mert - már elnézést - az osztályom komplett idiótákból áll (35 fiú + 2 lány), a tanárok közül meg ha van egy jófej akkor sokat mondtam (ez a suli teljes tanárpopulációjára értem) és ezért én inkább vállalnám be a gumimacit mintsem, hogy órán üljek.[ Szerkesztve ]
Komolyan ha a hülyeség fájna---->bash.hu/3290<---- /// Samsung Wave
-
bul07
nagyúr
középiskola első évébe csak akkor mentünk matek órára ha dolgozat volt segédeszközökkel megoldottuk a 3-ast és meg is voltunk
osztálytársam volt az osztályfőnök(matektanár) fia ő se járt be így mi se
de az se volt jobb ha bent voltunk beszélgetünk, amőbáztunk, meg elolvastuk a napi sajtót( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
ddekany
veterán
Amúgy ezekre a módszerekre is van megoldás: oda kell állítani egy őrt, aki nézi belépőket... akkor már csak nem mer senki gumimacival is odanyomni.
-
föccer
nagyúr
A héten (eddig) ~100 óra meló van mögöttem. Nézd el nekem
üdv: föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
BiP
nagyúr
Na, akkor megvan a modern újítás, be kell vezetni a naplót. Ugye osztályszinten nem biztos, hogy lehet, de kurzusszinten igen. (ott már gimiben is össze-vissza járnak a diákok)
A sok hiányzás miatt meg a szülőknek kéne megnevelni a gyereket, nem a tanárt szidni. Nehogymá' a tizenéves kis p*cs döntse el, mire érdemes bejárni, mire nem.
(#23) föccer + (#25) adamssss: amíg nektek újlenyomatotok van, inkább az órákra járjatok be, ne a gumimacikon agyaljatok.
(#28) opr: +1. Nálunk sem volt nagyon lógás. Minek? Mondjuk szerencsés osztályközösségünk volt. Én is visszamennék. (Pont most volt osztálytalálkozónk, jó volt visszaemlékezni.) Azok a gondtalan évek, amit annyira komolynak éreztünk...
De az is igaz, hogy egy olyan órán, ahol a 45percből 20perc elmegy a fegyelmezéssel a sok túlmozgásos agyalágyult miatt, én sem biztos, hogy szívesen ücsörögnék.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Érdekes, hogy hányan írjátok itt, hogy ennyit lógtatok, annyit lógtatok...
Nekem olyan osztályom volt középsuliban, olyan közösséggel, meg néhány kivételtől eltekintve olyan jóarc tanári karral, hogy kb. akkor lehetett visszatartani, ha annyira beteg voltam, hogy ha elindulok nembiztos hogy megérkezem
Manapság is sokszor eszembe jut, hogy mit nem adnék, ha visszamehetnék aidőben, hogy még egy kicsit ott lehessek.Sajnálom azt, akinek nem így van, de valahogy nálunk majdnem minden tanár tudta, hogy a száraz, unalmas fos tananyaggal szarra se megy, ha nem teszi érdekessé vagy valami. A többi tanár óráján meg lehetett aludni, ofkorsz
ui.: nameg nálunk a beszólásra se úgy reagáltak, hogy úristen, azannya, hrrrrrkkraaaw(szereli a Nuke-ot), stb, hanem reflexből ment tanári részről a válasz, sokszor sokkal nagyobb ütőerővel, de úgy, hogy borultunk a röhögéstől testületileg"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
eldiablo
addikt
Egy pajtim sulijában meg fémdetektoroznak a sok késelés és lövöldözés miatt. Mókás, én meg a mi sulink miatt ugattam, hogy nem engednek be részegen órára.
Sajnos, a bőregérnek áll a világ! -
-
föccer
nagyúr
Te kis hamis. Min töröd a fejed?
Eyébként nem ilyen egyszerű a dolog. A cikk arrül szól, hogy zselatin alapanyaggal át lehet verni az egyszerű újlenyomat olvasókat. De valahogy ígyis-úgyis oda kell varázsolni az újlenyomatot...
Egyébként a témábat érdemes megnézni a linkelt műsor idevágó részét. Talán upc videotáran ingyenesen nézhető, de ez nem 100. Már rég volt időm leülni a tv elé...
üdv, föccer
-
A mi sulinkban pont most vezették be ezt a rendszert. Szmg.
A kérdésem az hogy csak spontán rányomom a kezem a macira és már működik is?Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
rainmen
aktív tag
Akkor megy ez!
Úgy eszembe jutott még egy pár nappal ezelőtti cikk, a rendőri ellenőrzésről. Kíváncsi lennék a "tisztelt" szülő arckifejezésére, mikor mehet be a yard-ra a csemetéért, mert éppen lógott a suliból...
Esetleg a hó elején, mikor nem jön meg a számlára az iskolázási támogatás, szintén hasonló jogcímen. Vajon akkor is tüntetne egy hasonló rendszer ellen? -
rainmen
aktív tag
Mármint Mythbusters-ben?
-
JoolsNOS
veterán
Mightbustersben fénymásolattal is működött
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
sanzi89
addikt
Szerintem kicsit félreértetted a dolgokat. Külföldön nincs osztálynapló, a tanár nem ír be semmit sehova. Amikor belépsz a iskolába "lecsippantassz" és ameddig nem teszed ezt meg újra addig bent vagy. A tanárok sem olyan hülyék, hogy óra elején megvárják a 3 embert 2 zacskó gumicukorral bohóckodni, és hopp, 30 ember ül órán. Azért ennyire ne nézzük már le a másikat...
A tanári óráira bejárás/nem bejárás kérdés megint más, itt SZTE infó karon egy értelmes tanár nem nagyon akad. Tisztelet a kivételnek ugye, remélem egyszer őket is megismerem.
Aki meg a robot életmódra nevelés első esetleges lépését látja a hírben szerintem kicsit paranoiás. De ez mindenkinek a maga dolga...
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
rainmen
aktív tag
15-25 évvel ezelőtti tanóra kezdése:
"Tanárnőnek/Tanárúrnak tisztelettel jelentem, osztály létszám 24, nem hiányzik senki."Szakközépiskolás rendszer (volt bő 10 éve): 30 igazolatlan óra - évismétlés, 240 igazolt óra - elbocsájtás. Osztályfőnök-csere után félévkor három osztálytárstól búcsúztunk.
Ez a rendszer miért nem volt jó??? -
Flame_
tag
válasz blueMerle #12 üzenetére
No igen, cseszett jó lenne, ha a társadalom a sok kütyü között nem felejtene el működni. Gondolok itt a (szerintem) magától értetődő dolgokra. Mi az, hogy a tanár nem tudja, hogy ki van ott az óráján? Lol? Még egy több száz fős egyetemi előadásnál érthető, de ott nem is kéne katalógus... mindenki el tudja dönteni, hogy kell-e neki ami ott megy. Na de hogy egy kiskorúakat oktató helyen, pár tíz főnél sincs már ilyen, hanem gépesítve van az egész... ez döbbenet. És a tanárnak sem tűnik fel, hogy nyilvántartás alapján 30 ember van az óráján, közben meg csak 20 ül ott? És ezek nevezik magukat tanárnak? Vicc.
Azt meg már csak a lap szélére jegyzem meg, hogy ha kórosan sokat lógnak a diákok, akkor nem lehet, hogy valamit az oktatáson (is) kéne gyógyítani? Persze mindig van jobb dolga az embernek iskola közben Amit lehetett és érdemes volt ellógni azzal mi is így tettünk. De megvannak a módszerek arra, hogy érdekeltté tegyük a diákokat a tanulásban, bejárásban. Nekem is volt olyan tanárom (most is van az egyetemen), akinek az óráját nem hagynám ki semmi pénzért.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
nem lennék mostmár iskolás...
Egyrészt a lógás hozzátartozik. Én is több tíz órát lógtam el (persze ki lettek tesztelve melyik tanárok nem írnak be, így hivatalosan csak néhány igazolatlanom volt, na meg mindig kimagyaráztuk ), mert bent úgy is csak aludtam volna, na meg ez hozzátartozik a suli varázsáhozViszont van egy hatalmas hátránya. Lyukasórák, tanári hiányzások miatti később bemenés előbb eljövés kb lehetetlenné válik.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
blueMerle
veterán
Azért ennyire csordajelleggel nem voltak az emberek agymosott robotok. Kivételek persze mindig is akadtak.
Ha a szocializmusra gondolsz, ott a félelem volt a mozgatórugó nem az emberek butasága, de ne kanyarodjunk el.
Arni: Nálunk még az sem kellett, a tanár végignézett a padsorokon, és aki hiányzott az automatikusan be lett írva. Esetleg a hetes -nem tudom ma még van-e ilyen- jelentette óra elején hogy xy hiányzik és pont.
[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
Ezek az amcsik mindent túlbonyolítanak. Egy 2 dolláros osztálynapló és 2 perc névsorolvasás.
A technikai fejlődéssel fordítottan arányos a szellemi.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
ddekany
veterán
"nem tárolják az ujjlenyomatok digitális másolatait, hanem egy egyedi karakterisztika alapján ismerik fel a diákokat, így az adatok nem lophatóak el"
De pl. egy az ujjlenyomat alapján akkor is be lehet azonosítani az illetőt bárhol, ha ez a kód és az algoritmus amivel előállítják ismert. Csak a másik irányba nem ér semmit az ellopott adatbázis (kódból ujjlenyomat előállítása).
-
csabicsepp
aktív tag
dupla coffe, bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
"ezzel a módszerrel sokkal pontosabb információkat nyújthatnak a tanulókról a szülőknek" .... "Az ujjlenyomat-olvasók bevezetése miatt természetesen szülők is tiltakoztak"
Demokrácia a köbön....
-
blueMerle
veterán
A következő lépcső az legyen hogy a bőr alá ültessenek be egy rfid csipet...és ha majd a lurkók azt is valahogy kijátszák akkor mondjuk a fogba...és ha azt is akkor az agyba...
Undorító egy korszak ez a 21. század. A szülőknek gratulálok, hogy beleegyeztek, hogy hagyták magukat meggyőzni, innen is fogadják mély tiszteletem. Persze, child safety,....az Nem tiltakozni kellett volna hanem a gyerekeket mondjuk nem engedni iskolába egészen addig, amíg ez a rendszer működik, akkor talán az az ostoba usa-majmolós vezetés is észbe kapott volna hogy hoppá itt valami nem jól csinálunk. De gondolom egy bő lére eresztett This is not good mondattal el is lett intézve a tiltakozás részükről.
Ez elsősorban arra jó hogy megfélemlítsék az embereket már gyerekkorban, hogy gondos robot-mintapolgárokká válljanak, ha a kormány azt mondja ül, akkor ül, ha azt mondja kútba ugrik akkor azt teszi. Az emberek többsége pedig szépen megeszi hogy ez mind az ő érdekükben van
[ Szerkesztve ]
-
Tomcat
őstag
Hát, az én ACER notimon lévő olvasó néha még a saját újjamról sem tudja a lenyomatomat beolvasni nemhogy egy gumicukorról. Van hogy csak 3-4 nekifutásra jár sikerrel, bár fene tudja, lehet hogy ezzel jobban menne.
Veszek is holnap egy zacskóval és ki is próbálom.Tomcat
-
gombsadi
aktív tag
Ezt ki fogom probalni a laposon! Nem is hallottam/olvastam meg ezt a technikat.
-
aram01
nagyúr
nálunk az iskoláknak gumicukorra sincs pénzük,nemhogy leolvasóra
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
koxos:8]
senior tag
Gumicukrot mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest