Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz rootkiller #20 üzenetére
valójában az interneten látható problémák 99.9%-át nem az internetes szabványok okozzák. a jelenlegi internetes szabványok teljesen jók, még sokáig meg fognak felelni minden szempontból. ellenkező véleményt eddig csak olyan szakértőktől hallottam, akiknek az álláspontját az üléspontjuk határozta meg.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Geller72
veterán
válasz rootkiller #20 üzenetére
Az a helyzet, hogy eddig a fő probléma, amivel találkoztam, az nem abból adódott, hogy 30-40 éves szabványokat használunk, hanem hogy a rá kurva rég kiadott javításokat nem telepítjük. kikapcsolt tűzfal, kikapcsolt update.
-
bertalanimre
tag
Tudjátok.... annyira nem lepődök meg az ilyeneken, hogy az csak na. 2014... amikor mindent, de minden últra modern meg szuper és plug'n play stb... én még kénytelen vagyok azzal a xaros Visi Patch-el hülyéskedni mert nem vagyunk képesek egy rendes RJ45-ös falat felhúzni. Túl kényelmes lenne. Csak én vagyok ma nyűgös?
Az amerikaiak 51 százaléka szerint az informatikai felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja.
-
Petyyyyy
addikt
válasz juliabrilke #6 üzenetére
Biztosan tovább tartott volna újragondolni a rendszert vagy annak csak egy részét és a jelenlegihez illeszteni, mint a kivédéshez elkészíteni egy eljárást. Most majd csipkedni fogják magukat..gondolom.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
rootkiller
őstag
30-40 éves szabványokat használunk...mit csodálkoztunk így?
Pont erről volt szó a tegnapi Információs Rendszerek Üzemeltetése órán.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
Geller72
veterán
Azért csak meg tudnák mondani, (ha akarnák) hogy honnan jött a támadás ötlete, aka ki is a hunyó..vagy nem?
-
KEndre
HÁZIGAZDA
A címben a gigatámadás is stimmel: 400 Gbps.
[ Szerkesztve ]
Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!
-
bambano
titán
válasz dajkopali #12 üzenetére
én nem emlegetnék egy 2013-as cikket ezzel a hétfői pukkantással kapcsolatban...
szerk: ráadásul a májamnak jólesik, ha a spamhaust ütik... annyi bajt csak az uceprotect.net meg a barracuda spamvédelme okoz, mint ezek a spamhausosak...
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
oké. akkor tényszerűen:
1. "Újra csak bebizonyosodott, hogy az internet eredeti struktúrájában és bizonyos protokolljaiban olyan hibák vannak, amik ma már a világháló működését is veszélyeztethetik.": erre nem láttunk bizonyítékot.
2. "A világ egyik vezető hálózatmenedzser cége, a CloudFlare bejelentette," A cloudflare nem hálózatmenedzser cég, hanem content delivery network. azok közül is egy relatíve fiatal, kezdő cég. lásd a saját magad által linkelt wiki oldalt.
3. a cloudflare amcsi cég, lehet, hogy az európai szervereit is meggyakták kicsit, de ettől még erős túlzás az európai internet végét vizionálni, nem volt ez gigatámadás, csak egy rendesebb, sunyi lapos galamb a gőzfürdőben.
4. parasztosan beírod a guglinak, hogy ntp network time protocol, kidobja a magyar wikipedia lapját, ahol a 9-10 hivatkozások a protokoll sebezhetőségeiről szólnak. itt ráklikkelsz a 9-esre, [link], ahol azt láthatod, hogy ez a hiba:
4.1 ismert
4.2 szerinted gazda nélküli, szerintük 2010. 04. 24-én "resolved" lett. leírom mégegyszer, lassan: kettőezer-tízben. vagyis a gazda nélküli elhanyagolt protokoll ismert hibáját két hónap híján NÉGY ÉVE kijavították.
ja, arról most ne beszéljünk, hogy a www.ntp.org oldal is ezzel nyit...
5. egy 400 Gps-es támadásra nem hozok példát egy 200 Mbps-es grafikonnal.
6. egy hétfői támadásra nem hozok példát egy keddi csúccsal rendelkező grafikonnal
7. az ntp nem "régebbi", a 4-es ntp az rfc5905-ben 2010. júniusában jött ki. következésképp a "rendszere jó ideje változatlan" állítás sem igaz.
8. a web alapszerkezetének és az ntp-nek semmi köze egymáshoz.a cikk többi része rendben van. vagyis az aláírás.
-
wec0
csendes tag
Ááá, csak frissítő kedd volt a Microsoftnál...
-
törölt tag
ha jól értem, akkor a cloudfare szervereit érinti csak a támadás, azért az mégsem egyenlő az európai internettel, ráadásul még csak nem is isp...
-
juliabrilke
veterán
Hány éve is ismert az NTP sebezhetősége?
-
kakuk.tamas
addikt
Olvadtam erről a DDOS támadásról, és lenne egy kérdésem:
olyan formában lehetséges ez a támadás indítása, hogy jó előre (pl. 6-8 hónappal hamarabb) megfertőzzük a gépeket egy 'jóindulatú programmal', majd ahhoz kiadunk egy frissítést, amivel elindítjuk a támadást?
Mert ha igen, akkor az durva... :S
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
ledgeri
nagyúr
Ezt ekkora mértékben hogyan? Zombigépek?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
gghrtz
őstag
Nem ártana újragondolni a rendszert, de könnyebb mondani, mint megvalósítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- Filmvilág
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest