Új hozzászólás Aktív témák
-
MageRG
addikt
válasz
eclipse19 #88 üzenetére
A hivatásos etikus hackerek valóban megrendelésre dolgoznak.
De hackertársdalomban csak biztonsági lyukak vannak vannak, és attól lesz valaki white vagy black hat, hogy mit csinál ezzel az információval. A black hat nem fordul a nyilvánossághoz.
Hogy miért nem várt tovább? Meddig? Egy ilyen hibára nem kellene a cég tech osztályának azonnal ugrani?A kiber-terrorizmus egy 'power word', amivel a felelősök megint saját inkompetenciájukról próbálják a figyelmet elterelni.
Politikai ügyet az kreál belőle, aki el akarja tussolni, mi vezetett a technikai szarvashibához. -
elithun
őstag
Várható volt, de azért jó is, hogy ez lett a vége.
Azért még a két cég felelősségre vonása várat magára. -
törölt tag
válasz
eclipse19 #75 üzenetére
Egyidőben biztos nem jelentette, mivel az Index már a bejelentő levélre érkezett válasszal együtt kommunikálta az ügyet.
#8 jeni: Biztosan tudott a T-Systems erről a hibáról, ugyanis utólag kiderült, egy elég vaskos hibajegyzékben az élesítés előtt már szerepelt. Ha jól emlékszem pont a BKK adta át nekik, vagy a pár belsős tesztelő egyike szúrta ki.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Nem kell meglepődni,abban az országban ahol drogos visszaeső bűnöző jogsi nélkül halálra gázol embert meg párat magnyomorít az szabadlábon védekezik.
Itt az érdekek mindent felül írnak.
Az ügyhöz konkrétan....
Miért is jutott el az "ügy" az ügyészig?
Ez precedens értékű,így pont ennek a srácnak illetve a szerencsétlen BKK jogászainak köszönhetően az ilyen jószándékú önkéntes segítőknek nem kell félnie.
Talán ezért megérte,de ŐT sajnálom hogy a procedurán át kellett esnie 18 évesen.[ Szerkesztve ]
-
VIC20
őstag
Igen, szerencsésebb lett volna egyszerűen annyit leszögezni, hogy a tett nem veszélyes a társadalomra, ez a megfogalmazás talán túlzás, és nem is az ügyészség dolga ezt megítélni.
Viszont ezt hivatalból kellett volna kimondani, nem panaszra - igaz, valószínűleg erre nem hagytak nekik időt.
-
dabadab
titán
válasz
eclipse19 #88 üzenetére
"Az érintettel egy időben a sajtónak is kiteregetni a dolgot, egyáltalán nem vall jó szándékra."
Igen, ezt már leírtad az előbb is, de ennek az előbb se volt értelme, azért kérdeztem, hogy mire alapozod ezt.
De most se sikerült rá válaszolni."Ha konkrétan megmondod, hogy a fent belinkelt cikkekben milyen tényeket vagy fogalmakat kifogásolsz és mire alapozva"
A cikk rögtön azzal indít, hogy pontokba szedi a "hazugságokat":
1. Egy jó szándékú, 18 éves hekker feltöri a BKK új rendszerét, és 50 forintért bérletet vásárol. A hibáról azonnal értesíti a céget.
2. A BKK – ahelyett hogy megköszönné a segítséget – feljelentést tesz az ártatlan, jó szándékú hekker ellen.
3. A rendőrség éjszaka rátör a gyerekre.
4. A BKK közbeszerzési eljárás nélkül választotta ki az új rendszert elkészítő céget, és hatalmas összegért rendelte meg a programot.
5. A program nem működik.
6. A BKK anélkül állította rendszerbe az új programot, hogy tesztelte volna.
7. A BKK rendszeréből több mint 3000 felhasználó adatai szivárogtak ki, több mint 3000 felhasználó adatait lopták el, és ehhez semmi másra nem volt szükség, mint egy böngésző használatára.A kétrészes cikk nem is tesz kísérletet arra, hogy megmutassa, hogy ezek miért hazugságok, csak fröcsög, de tényszerű cáfolatokat nem tesz, így aztán nem is nagyon tudok mit cáfolni.
Felvázol egy béna összeesküvéselmléetet, miszerint egy isten háta mögött lakó gimnazista előre kiterveli az Index-szel, hogy jól lejáratják a BKK-t, de erre az összesen azt hozza alátámasztásul, hogy az Indexnél 22 perc alatt meg tudtak írni egy érdeklődő emailt és további egy óra alatt össze tudtak rakni egy 15+4 soros cikket - az olyan felmerülő kérdésekkel, hogy pl. hogyan tudhatták volna előre, hogy lesz egy ilyen hiba, vagy hogy miként szervezték meg ezt az összeesküvést vagy hogy egy rakat, valóban létező hiba feltárása hogyan lesz "lejáratás", az nem derül ki.
A hetedik ponttal kapcsolatban szintén felvázol egy még bénább összeesküvéselméletet, hogy:
1. bentről szivárogtatták az adatokat, nem programhibán keresztül jutottak ki (nulla alátámasztás, meg nem derül ki, hogy miért és kinek lenne ez jó)
2. ez az egész valami főpróba valami eljövendő nagy hekkertámadáshoz (nulla alátámasztás, meg nem derül ki, hogy miért és kinek lenne ez jó)Ja, annyit elszór még, hogy "alig pár nappal ezelőtt írtuk meg azt is, hogy olyan méretű és intenzitású támadás alatt áll a BKK és a T-Systems Magyarország minden informatikai rendszere és honlapja, amilyen méretű támadásra a rendszerváltás óta nem volt példa". Nem tudom, hogy el kell-e magyaráznom, hogy ez miért marhaság (ami adatokat közöltek, az alapján elég gyengus támadás volt, országos szinten valószínűleg még egy havi toplistába se fér be).
Így utólag annyival vagyunk okosabbak, hogy a 3. pont úgy módosult, hogy nem éjszaka, hanem reggel tört rá a rendőrség a srácra, a többi pont így áll, a nagy része komolyan dokumentálva (pl a közbeszerzési eljárás mellőzése, a feljelentések, stb). Ennyi.
-
azbest
félisten
válasz
eclipse19 #88 üzenetére
A sajtó le hekkerezte a srácot, ami sértés a szakmára nézve, mert a jegyértékesítési rendszer színvonalával egy érdeklődőbb óvodás is utánacsinálhatta volna. Valószínűleg sima hétköznapi netes sérülékenység kereső scriptek is többször keresztülmentek az oldalon naponta a világ több millió fertőzőtt számítógépéről.
Szóval felesleges is idekeverni az etikus hekker szakmát, ezt jól látod.Ha valós a levél, akkor is csak egy hülyegyerek szarkazmusa, mivel nem is fogta fel, mekkora milliárdos csalássba tenyerel bele ezzel.
A támadások volumene a sajtóban össze-vissza nyilatkozotott számok alapján lehet csupán megnövekedett látogatószám volt. Egy 2 milliós várost kellett volna kiszolgálnia, de a sajóhírek után az egész országból nézegették az oldalt. Az, hogy pár száz látogatót képtelen kiszolgálni, csak a munka minőségét jellemzi.
Amúgy remek társadalmi tükör, hogy fogalom és gondolkodás nélkül hányan ismételgetik a propagandában kiadott mantrát. Bár elhiszem, hogy jó pénz van a propaganda ügynökségekben is. Hogy hívják az ilyen cégeket hivatalosan? Kommunikációs ügynökség?
szerk: ja és a sajtóhoz fordulás kapcsán... ebben az országban úgy tűnik néha a sajtónyílvánosság kell ahhoz, hogy ne hurcoljanak meg és tapossanak el. De néha az sem elég.
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
Ha valakit gyanúsítottként kihallgatnak, utána le kell rabosítani, ezt törvény írja elő, nem a hatóság saját elképzelése alapján megy. A gyerekkel szemben a megalapozott gyanú fent állt, így gyanúsítottként kellett kihallgatni, amit - cikkből erre lehet következtetni - a gyerek megpanaszolt, aminek az ügyészség helyt adott, mivel a cselekménye nem volt veszélyes a társadalomra. Nem a nyomozást szüntették meg.
[ Szerkesztve ]
-
otapi
tag
Arról elfelejtkeztek, hogy itt nem csak az a hiba volt amit a srác feltárt, hanem az is hogy a beregisztrált néhány ezres user személyes adatait le lehetett kérdezni. Lehetett volna az százezres tétel is, ha nem lőtték volna le néhány hét alatt a rendszert. Arról a jóval durvább hibáról miért nem beszél senki? Csak nem azért mert a feljelentés a bérletes sránc ellen csak az elkendőzése volt annak a nagyobb súlyú hibának? Ha innen nézzük, akkor kármentésben nem is olyan hülye a T-Systems...
[ Szerkesztve ]
-
eclipse19
senior tag
Hát először is a jó szándékú, vagyis etikus hacker definíció szerint megrendelésre dolgozik.
Ez pár éve még a honi szaksajtóban is világos volt.Itt ugye közel sem erről volt szó, így bárki, aki "etikus hackert" emleget az ügyben ezek szerint "fogalmatlanul" teszi.
Az érintettel egy időben a sajtónak is kiteregetni a dolgot, egyáltalán nem vall jó szándékra.
"Ha esetleg a jövőben egy közbeszerzésnél csak 90%-ot kellene visszaosztani, szívesen jelentkeznék. Már csak azért, mert a MÁV-nál például teljesen ingyen vehettem jegyet, de a Szerencsejáték Zrt. oldalán is tudtam magamnak pénzt kreálni. Röviden kifejezve: a közbeszerzések engem is érdekelnek, magasabb minőségben készítem el a feladatot, ugyanannyit osztok vissza."
A hacker leveléből vett fenti idézet elég érdekes, hogy úgy mondjam, és minimum politikai szándékot és nem jóindulatú szakembert sejtet.
A későbbi támadások volumene egyáltalán nem pár hülye-gyereket valószínűsít a háttérben.
Egyébként pedig a hülye-gyerekség senkit nem jogosít fel törvénysértésre sem az informatikában, sem máshol. Informatikai rendszerbe betörni bűncselekmény, akkor is, ha könnyű volt, mert a rendszer nem volt tökéletes vagy éppen gyengécske volt.
Közszolgáltatást nyújtó rendszer ellen túlterheléses támadást indítani, a rendszer megbénításának céljával (mi mással?), pedig kiber-terrorizmus. És úgy is kell kezelni.BZS lehet, hogy nem informatikus (biztos, hogy nem) ahogy az olvasók többsége sem az. Amit leírt ahhoz nem is kell annak lennie, a konkrét tényeket pedig nyilvánvalóan a TS és/vagy a BKK megfelelő dolgozóival való konzultálás alapján szerezte be.
Ha konkrétan megmondod, hogy a fent belinkelt cikkekben milyen tényeket vagy fogalmakat kifogásolsz és mire alapozva, mi benne a hülyeség, lehet megváltozik az én véleményem is.
(BZS véleményét hagyjuk, az mindenkinek a saját joga)[ Szerkesztve ]
-
szkaroly
senior tag
Ebből is látszik mennyire "sajnálták" a feljelentést. Teljesen értelmetlen volt ezt ennyire elhúzni és a pénzt feleslegesen költeni. A rabosítás jelen esetben pedig tipikus gestapotaktika, amikor a szerv tudja ugyse fog semmit találni de megfélemlítési eszköznek jó lesz.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Agrippa22 #73 üzenetére
tanulságos olvasnivaló:
Lefele a lejtőn: a BKK elmúlt évei I. rész
Lefelé a lejtőn: a BKK elmúlt évei II. rész -
dabadab
titán
"A srác ott rontotta el, hogy kellett neki a 15perc hírnév. (amúgy ha nem írja meg az indexnek a sztorit, a kutya se tudná, hogy felfedezte ez az amatőr hibát)."
Racionálisan meg mindenféle fityfasztól mentesen nézve pontosan ez volt a normális viselkedés.
Ha nem csinálja meg, akkor jó eséllyel még mindig ott tátongana az a hiba, amit valószínűleg sokan ki is használtak volna. -
Tikakukac
titán
válasz
eclipse19 #75 üzenetére
Várta volna ki a sorát szépen, mit képzel?! Mint a legutóbbi homáros sztori, ahol 2 hónap után már kapott is egy sablont a levélíró
Jelentget, meg ír a sajtónak, jól nézünk ki. Meg sok ember akar jegyet venni, aztán már hekkerek, meg bénítás meg terror. Az. Meg a qrva Budapest szót sem sikerült rendesen kiírni a jegyek mellé.
Ez annyira X-akta, mint a metrók ajtaja. Az is egy határ fos, ez is az volt. Csak a szerencsétlen gyerek még nem ismerte a magyarosch módit aztán belement a pofonba.
-
BiP
nagyúr
válasz
eclipse19 #75 üzenetére
A srác ott rontotta el, hogy kellett neki a 15perc hírnév. (amúgy ha nem írja meg az indexnek a sztorit, a kutya se tudná, hogy felfedezte ez az amatőr hibát). Meg szerintem nem csak ő vette észre, csak más nem csinált belőle szenzációt.
De mivel alapból úgysem javították volna a hibát, előbb-utóbb valaki úgyis borítja a bilit.De amúgy a szándék szerintem is jobbító volt a részéről, csak rosszul kezelte.
A túlterhelést meg ugyan ne varrjuk már a nyakába.szerk: (#81) dabadab: Így van. Szerintem is.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Agrippa22 #73 üzenetére
pontosan.
a fővárosi kgy a legalja (igen, az előző társaságnak sikerült ilyen alacsonyra raknia a bejutási lécet), elvileg hetente van értekezlet, ami általában elmarad, cserébe tonnányi papír megy ki mindenféle utasításról, rendeletről, a fővárosi üzemeltető cégek vezetőivel sincs egyeztetés, sokszor csak a sajtóból tudják meg a dolgokat
a tanácsadó és egyéb belterjes körről nem beszélve, Kovácsné, stb. vannak szép barnaköpenyes arcok a III. kerületből, meg az előző rendszerből.
(#75) eclipse19 a kézivezérelt propagandakiadványokban?
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz
eclipse19 #75 üzenetére
"ha a BKK-val egy időben nem jelentette volna rögtön az Indexnek is a dolgot, akkor talán el is hinném a jó szándékot.
Így viszont bűzlik az ügy rendesen."Miért, így milyen rossz szándékú indítékot látsz?
"És még ott vannak a későbbi túlterheléses támadások is, teljesen véletlen pont a Vizes VB alatt."
Nem véletlen, inkább csak egybeesés: elég egyértelmű volt, hogy pár hülyegyerek a BKK és a T feljelentgetős, elsumákolós eljárásán felháborodva csinálta a DDOS-t.
"Elég jól dokumentálták az ügyet a sajtóban."
Arra gondolsz, hogy Bayer Zsolt teljesen fogalmatlanul hülyeségeket írt?
[ Szerkesztve ]
-
eclipse19
senior tag
Hát...
ha a BKK-val egy időben nem jelentette volna rögtön az Indexnek is a dolgot, akkor talán el is hinném a jó szándékot.
Így viszont bűzlik az ügy rendesen.
És még ott vannak a későbbi túlterheléses támadások is, teljesen véletlen pont a Vizes VB alatt.
Azokat sem egy koli szobából indították.
Elég jól dokumentálták az ügyet a sajtóban. -
Agrippa22
tag
Szerintem ettől "tisztább" a helyzet: "valakik" lezsíroztak egy jó kis bizniszt, amibe a kis srác a sajtónyilvánossággal beleköpött, gondolom ezért ment inkább az arcvesztés (az egyik egy monopol cég, a másik meg nem nagyon foglalkozik földi halandókkal, mit érdekli őket a facebook értékelés), mint hogy a sajtó neki álljon azon lovagolni, hogy miért is kellett jópénzért rohamtempóban lefejleszteni azt, ami amúgy is le lesz fejlesztve (elvileg jövőre).
-
cintula187
addikt
Halle fu*king luja
-
jeriko2
tag
A BKK / T-System részéről remélem lesz egy legalább akkora nyilvánosságot kapó bocsánatkérés, mint amekkora arccal feljelentették a srácot.
-
Érdekes más esetekben jönnek a mit várhatunk a "független" magyar bíróságtól és egyéb megjegyzések. Ilyenkor mégis mi a helyzet? Gondolom ez most a társadalmi nyomásnak köszönhető. Ja persze.
-
LÁZ
addikt
ennek fényében én simán bejelenteném a kártérítési igényemet kb mindenki felé...aztán legyen most is nagy a szájuk, amikor bocsánatot kell kérni /gyanítom apróbetűs részben..max egy levélben..se/.
kiváncsi leszek, hogy vmi 'sztárügyvéd' lát e benne potenciált, hogy szétperelje a gatyájukat is...
-
bunfi
őstag
Süket kalauz? Zenét hallgat? Még jobb! Akkor tegyük tisztába, az előbbi alkalmatlanná teszi a munkára, az utóbbi pedig büntethető hanyagság, ha az akadályozza a munkavégzésében.
Felesleges hasonlatokkal cicomázni, a rendszer amit létrehoztak a legalapvetőbb kritériumoknak sem felelt meg. Erre még rákontráztak, hogy feljelentették, mert nekik hivatalból fel kell jelenteni. Amit persze akkor, amikor ennél jóval nagyobb arcvesztés forog fent, természetesen nem tesznek meg. Nevetségessé tette magát mind a T-Systems, mind a BKK. De a probléma és a szörnyűség a dologban, hogy már nem is várunk mást.
-
Helyes.
-
Ygg
senior tag
Na hála Isten.
-
nemlehet
őstag
Jelen esetben pontosan így volt. Süket volt a kalauz.
Mielőtt még nagyon belelovallod magad a vitába másokkal:
Esetleg mondhatjuk, hogy a srác várhatott volna még mielőtt az indexnek (akkor ezek szerint nálad ők a rosszarcúak?) ír, de igazából erre nincs semmilyen szabály vagy törvény. Azt se tudjuk pontosan miben egyezett meg az index-el lehet ő azt kérte ne jöjjön még a cikk, az index meg szart rá.
Ez az egyetlen dolog amiben "hibázott" a srác.Ellenben a T-Systems és a BKK, valamint a politikai apparátus elképesztően rosszul és aránytalanul reagálta le az egészet. Eleve a letartóztatás teljesen aránytalan és indokolatlan volt, majd az egész jobb oldali médiahadjárat sok helyen komoly hazugságokkal megtámogatva (pl Bayer cikke amit szépen körbehivatkozott sok jobb oldali médiatroll) még inkább azt mutatta, hogy itt a törvényesség vagy az etika nem számít. Betojtak az illetékesek, hogy a mutyi reflektor fénybe kerül és a kókány munkát nehéz lesz megvédeni ezért jó kis pártállami időket idézve megpróbálták a hatalom eszközével 1. eltüntetni a srácot 2. elhitelteleníteni a srácot 3. megmagyarázni, hogy az ég nem is kék (hogy az egész nem is úgy volt és a srác kb terrorista isiszsidósorosszovjetimperialistanácifasisztammusszolini)
-
piszton
újonc
Ok, a vasúti hasonlat jobb, de akkor a kalauznak vagy süketnek kellene lennie, vagy éppen zenét hallgatott, a lényeg, hogy (finoman szólva is) nem tett meg mindent azért, hogy a kalauz erre reagálhasson. Ja, és az kimaradt a hasonlatomból, hogy azért a két rosszarcúnak eldicsekedett, hogy múltkor a Volán pályaudvaron sem fizetett, meg a trafikban sem...
-
BiP
nagyúr
Magyarország, ill. a magyar kormány is egy külföldről pénzelt szervezet. Ugye milyen hülyén hangzik így kimondva ?
(#24) bebe159: A múltkor a reggeli show-ban hallottam is egy ilyen esetet. Reptéren a nénike talált egy pénztárcát, le akarta adni, de közben lecsaptak rá a zsaruk, hogy el akarta lopni. Azzal, hogy felvette a földről, (hogy odavigye), lopni akart. (wtf?).
Szóval minden ilyen esetben az a vége a dolgoknak, hogy jobb ha kussolsz, mert magadnak csinálod a bajt.
(lásd még balesetben, bűncselekmény esetén tanúzás, vagy a legrosszabb példa: a szexuális zaklatás.)(#49) csongi: Normális helyen igen. Nálunk nem.
Vagyis itt is mosolyogva átveszi, és elteszi a kabinba. A sajátjába ... -
feregember
csendes tag
Igaz a cím?
"A BKK elbukott"
A pert a T-Systems feljelentése indította, nem a BKK.
El sem bukhatta a pert, mert nem PTK-s per volt."Felmentették a BKK hibáját feltáró fiút"
A fejlesztő a T-Systems. A hibát is a T-nek jelentette a srác, azaz a T a karbantartó. -
otapi
tag
Így jobban hasonlítana: Nem egy magánlakásba ment be, hanem egy vasúti pénztár nyitott ablakán nyúlt be. Nem egy pénztárcát vett el, hanem egy jegyet. Nem a rosszarcúaknak szólt a nyitott ablakról, hanem először a peronon álló kalauznak, de mivel ő nem figyelt rá, ezért felállt egy padra és úgy mondta el hogy az összes peronon várakozó utas is hallja. Ezután ment a kalauz és rendőrt hívott.
[ Szerkesztve ]
-
Pipó
őstag
Ez a végeredmény nem jöhetett volna létre a politika jóváhagyása/akarata nélkül. Elejét akarták venni a további "tüntetéseknek", mivel ezügyben a társadalom a rendszer ellen fordult. Gyorsan lezárni, elfelejteni.
-
piszton
újonc
Ez annyira jó hasonlat, mintha én azt írnám: sétálgattam az utcán, majd betértem egy társasházba. Lehet, hogy oda akartam menni, de lehet nem. A lépcsőházban láttam az egyik bejárati ajtón, hogy nyitva. Gondoltam megbizonyosodom róla. Belöktem, és tényleg, nem volt bezárva. A lakásban csak egy kutya és egy macska volt otthon, ezért nekik szóltam, hogy nincs bezárva az ajtó, de hogy a bent lakók is biztosak lehessenek benne, hogy ott jártam, ezért elhoztam egy pénztárcát, amiből még nem költöttem. Kifele én is csak behajtottam az ajtót, hiszen úgy találtam. Lefele menet találkoztam két rosszarcú emberrel, akiknek szóltam, hogy azt az ajtót nem zárták be, ami lehet még probléma lesz a későbbiekben. Az utcán találkoztam egy rendőrrel, de neki nem szóltam, hiszen a kutya, macska, meg a két rosszarcú már tudott róla! :-)
Több oldalú médiát olvasva nekem ez inkább a jó hasonlat...[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
elvileg a megvásárolt cuccok érvényesek a megadott idejükön, de újat nem tudsz már venni.
az egész e-ticket arra volt jó, hogy az óbudai deres hajú szenilis bemutassa hogy mennyire inkompetens, és semmibeveszi Vitézy dolgait. ugyebár anno ő kötött egy szerződést a RIGO bevezetésére a mögötte álló céggel, ehhez képest a T-hez úgy került ez a sufniprojekt (aminek semmi köze a RIGO-hoz), hogy nem volt se közbeszerzés, semmi, fű alatt. valamiért nagyon fontos volt, hogy a T-Systems vigye a projektet, akár szabálytalanul is. az eredmény(ek) (hiánya) látható, url átírás, /get/post, stb. hibák tömkelege. aztán a végén elkaszálják Dabóczyt erre hivatkozva, remek feláldozható kézivezérelt báb.
[ Szerkesztve ]
-
Egy (akárki által létrehozhatott) Facebook oldalt hogyan lehet hiteles forrásként alapul venni?
Nem is biztos, hogy az indította az oldalt, akit gondolnak sokan, lehet akár fake is.
-
-
domerator
veterán
Az igazi az lenne, ha egyszer nem a BKK, vagy T-Systems, hanem azon belül a rossz döntést meghozott Kyss Bééla, Buga Jakab, Gipsz Jenő lenne földbe döngölve... egy BKK, egy T-Systems nem létező személy, ellenben a srácot létező személyek szándékos rossz döntései hozták ilyen helyzetbe.
A szép az, hogy elméletileg lehetséges is lenne....
-
atike
nagyúr
Felmentették, ez örvendetes. Már ha minden úgy volt, mint ahogy a srác állította...
De nem menjünk ebbe bele (azaz lehet, hogy más bele is fog...)
DE.
"sőt tette társadalmilag hasznosnak minősíthető" - ez mi? Felhívás keringőre?
-
csongi
veterán
London, metro.
Egy kis srac aki USA allampolgar volt, elhagyta az iratait, megtalaltuk.
Az allomason leadtuk a kapunal allo embernek. Annyit mondott. Koszonom,megoldjuk, ertesitjuk az illetot.
Mosolygott es elvitte a kabinba, es jelentette.
Kesz, ennyi volt.
Nem kellett hozza semmilyen 20oldals kerdoiv, meg mit tudom en mi.
Nem ennek kellene lenni az alapertelmezetnek? -
csongi
veterán
Szuper!! Ennek igy kellett vegzodni!!
A tobbi.... pff irdatlan szanalom.... Most kellene az allamnak pert inditani... Hiszen megtamadtak a jo hiszemuseget es joszandekot, a segitseg nyujtast az orszagunkba, immar hivatalosan is.Mindennek tetejeben Magyar allampolgart akartak meghurcolni. Hat keremszepen ennek a szandekossaga ami a napnal is vilagosabb.
Van ebbe meg tartalom nem is keves.....[ Szerkesztve ]
-
PeeterssoN
őstag
"Színház az egész világ!..."
-
joey04
titán
válasz
Aprósólyom #39 üzenetére
pedig szerintem sajnos igaza van.
-
Feketelaszlo
senior tag
Az ilyen ügyek közelébe általában reklámérték miatt próbálnak meg odaférkőzni magasra törő ügyvédi irodák és jogi tanácsadók. Nélkülük is ugyanúgy felmentették volna, az ügy ezen ága amúgy is csak a bulvármédiának volt érdekes, a valóban fontos rész a T-Systems/BKK ellen indított perek fejleményei lesznek.
-
sanyy334
csendes tag
Érdekképviselet,igazság ingyen, győzelem az állammal szemben-> TASZ -> S...R...S(?)
-
Fitzgerald
veterán
Na, csak létezik igazság Magyarisztánban is. Nagyon helyes. Legközelebb majd arról szeretnék olvasni, hogy hogyan tervezik kártalanítani a srácot. BKV bérlet az egész családnak for life, ez a minimum.
-
.mf
veterán
Hogy lehetséges ez kérem? De hiszen megmondták, ez kiberterrorizmus volt, tehát az ügyészség is bűnpártolóvá vált, és együttműködik ezekkel a nemzetellenes hazaáruló külföldről (Soros által) finanszírozott háttérhatalmi szervekkel? Az ügyészségen is népnemzeti reformokat kell bevezetni!
S mi lesz így a Gipsz Jakab Nemzeti Kibervédelmi Tervvel, ami már meg lett beszélve, hogy a Mészáros és Tsa konzorcium fogja megnyerni?/sarcasm
-
Na és akkor most jöhet a kártérítés, amit a két cégnek kell a fiú felé megfizetnie.
-
Vesa
veterán
válasz
Teréz Atya #36 üzenetére
+1
-
Teréz Atya
senior tag
Azután hogy black hat hakcernek állították be majd feljelentették? Aztán a 888 próbált karaktergyilkosságot végrehajtani rajta? Mond neked valamit az, hogy méltóság? Én úgy küldtem volna el őket a pitshába, hogy reggelig csörögtek volna!
@Tikakukac - amilyen vasgerinces banda, valszeg a médiavisszhang lecsengése után megszabadultak volna a sráctól valamilyen mondvacsinált ürüggyel.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Bejelenteni?
Ahogy egyszer már leírtam, mivel elég messzire eljutott az eset híre, szerintem már a világ minden részéről nekiestek a rendszernek. És nem tapasztalatlan, naiv 18 éves fiúkák. Már régen bent vannak a kiskapuk a szerverektől kezdve a felsővezetésen át a csókos puszipajtás hülyegyerekének laptopjáig mindenhol...[ Szerkesztve ]
-
Akkor nem lesz tobb clickbait cikk random emberekrol akiket mashol nem buntettek meg hasonloert, sot, jutalmaztak, etc.? Ritkan van olyan dolog, ami zavarna, de ebbol mar kicsit sok volt, tartalmilag pedig mar tenyleg nulla ertekkel.
Tisztaban vagyok a kerdes kvazi kotoi termeszetevel.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Helyes és gratulálok az ügyvédeknek!
Most pedig szépen visszaperelni a BKK vezért és minden más tehetségtelen nímandot, aki a 18éves srác életét tönkretette ahelyett, hogy bíztatták és támogatták volna (ahogy ezt a rezsim által sokat szidott USA-ban teszik, ahol tízezer dollárokat fizet akár a katonaság is a hibákat felfedező szakembereknek).
Jogalap lenne bőven, én a helyében minden érintettről egyesével a gatyáját is leperelném...
Tombi
Akkor nem kizárt, hogy még várhatunk egy jó kis Sorosozást is az ügyben?[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Muhaha. Mert azok a szerelők akikre rúgták az ajtókat, fenyegették és lehordták minden sz@rnak kaptak bármit is cserébe mikor kiderült, hogy tiszták x hónapnyi ideg után? Túróst. Ellenben pár rendőrt és ellenőrt nyugodtan pofán lehetett volna vágni, abszolút nem mondhatták volna, hogy túl lett reagálva vagy nem érdemelték ki. Itthon ez így megy.
-
bebe159
aktív tag
Örülök neki, nem lepett meg túlságosan. Nem tudom, mit gondoltak... Ha ellene döntenek, az még nagyobb port kavart volna, mint ez a hercehurca. Arról nem is beszélve, hogy a jövőben tényleg nem jelentene be senki semmit... Kicsit olyan, mintha találnék valamit az utcán, bevinném a rendőrségre, és bezárnának, mert "elloptam."
-
Tombi
őstag
Azt sajnálom, hogy a tasznak kellett segítséget nyújtania, külföldről pénzelt szervezet...
-
Tikakukac
titán
Tanulság ahogy szokott lenni: kussolj. Akkor nem öregszel 30 évet pár hét alatt és megy szét a gyomrod az idegtől.
-
Latsza
aktív tag
Meg kellett futni ezt a kört is, ha már jogi útra került a dolog, és hagyni, hogy lemenjen. Igazából nem vártam volna más kimenetelt ennek kapcsán. Örülök, hogy a srácot nem marasztalták el.
[ Szerkesztve ]
-
NandoXXL
senior tag
Igen, hasonló ügyben lehet erre is hivatkozni majd. Jó látni hogy még működik a jogrendszer. Nem látom a sok önjelölt jogászt: elnézést kérni hogy hazudtak, és kriminalizálták a srácot, félre vezetve a fórumozókat. Nagy pofával ment a bullshit ahogy itt szokás, tisztelt szakértők
-
-
khalid98
tag
Történik valami jó is az országban!
Jó, hogy ez lett a vége, örülök!
-
Sinisi
senior tag
Így tegyen lépéseket segítő jelleggel valaki (hogy aztán megvádolják)!?
-
Szerintem mo-n elég ritka az ilyen nyilvánosságot kapott hacker ügy - !!! nem _cracker_, hanem _hacker_ !!! -, és gondolom ennek hiányában nehézkes volt a hivatalos út útvesztőiben mozgolódni.
Bár szerintem alapvetően a feljelentést felesleges volt megtenni, lehet, hogy csak nem tudták kezelni a helyén a dolgokat az illetékesek ilyen esetben (más esetben akár peren kívüli megegyezés, stb...)
De kifejezetten örülök, hogy pozitív a vége. (Csak felesleges volt elkezdeni.) -
AcCEsS
senior tag
És ezen az egyébként teljesen helyes döntésen vajon mit tököltek eddig?
-
hemaka
nagyúr
Gz
-
oriic
HÁZIGAZDA
Mukodik amugy egyebkent ez az e-berlet, vagy vb vegevel el is lett felejtve?
-
Nagyon helyes
Bár kicsit későn
-
jeni
félisten
válasz
Drótszamár #7 üzenetére
Magyarán a T-kom és a BKK teszt csapata megbukott! Azt amit nekik kellett volna megoldani ,NEM TUDTÁK és ezért még magas fizetést kaptak.
Ellenben aki ezt a biztonsági rést felfedezte egyetlen árva petákot nem kapott sőt meghurcolták rendesen ŐT és a családját egyaránt! -
Soybex
őstag
Na végre valami pozitiv fejlemény
-
Ghard
őstag
Nem nagyon lehetett más végeredmény
-
jeni
félisten
A Bankszektor,az IT világ,és az ügyészség első közös lépésük hogy összefogjanak,és támogatólag működjenek össze ilyen esetekben valamint törvényileg bevezetni a jogrendszerbe.
[ Szerkesztve ]
-
Helyes
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
it Az ügyészség úgy találta, hogy a diák nem követett el bűncselekményt, sőt tette társadalmilag hasznosnak minősíthető. Az eljárásnak vége.
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest