- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
USA-ban vásárolt teljes dobozos tiszta forrásból származó Windows-t lehet legálisan használni itthon?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Dave™
nagyúr
Egyértelmű, hogy EU-ban drágább, logisztikai költségek meg védővámok vannak, nyilván nem ők fogják lenyelni. Viszont az upgrade ár a teljesért nagyon baráti, ~33000 Forint egy dobozos home premiumért több, mint elgondolkodtató.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz CsíkosMókus #43 üzenetére
A böngészőnek mi köze ahhoz, hogy beállítsd a netet? Erre való a vezérlőpult, és a hálózati kapcsolatok beállítása.
Véleményem szubjektív...
-
Polesz
addikt
válasz CsíkosMókus #43 üzenetére
Szerinted hányan telepítik maguk a gépeiket? Ne a PH! közönségéből indulj ki...
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
CsíkosMókus
aktív tag
Azt elmeséli valaki, hogy a frissen telepített Win7-es IE nélküli gépekre mi módon fognak internetet varázsolni?
Töltsek le böngészőt, de mivel? Update? Kíváncsi vagyok hányan kezdik ezzel telepítés után.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csakénvagyok #36 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. A felhasználónak azt kell elmagyarázni, hogyan tudja biztonságosan és hatékonyan "felhasználni" a gépet.
A felhasználásba nálam nem fér bele a telepítsünk böngészőt, állítsuk be a tűzfalat és hasonlók. Aki akarja, persze tegye meg, de a mindennapokban kellő dolgok működjenek automatikusan és észrevétlenül.
Narxis:
10% nincs, olyan 6-7 körül mozog.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jól mondod, kéne. De sztem az átlagos felhasználók közel 60%-a, hanem több csak arra képes, hogy bekapcsolja a gépet, meg játsszon a feltelepített játékokkal...
Véleményem szubjektív...
-
Penge_4
veterán
És egy Next-Next-Finish user majd rákattint a "További frissítések" menüpontra, vagy csak nyomja az Ok gombot és elindul a telepítés magától (az opcionális frissítések kivételével, amik ilyenkor nem kerülnek telepítésre, csak a fontos és kritikus besorolású hotfixek.
"Nem az a lényeg, hogy egyszerü vagy sem. Önállóságra és céltudatosságra kéne nevelni a júzereke."
Azzal már elkéstek. Tömeglázadás lenne, ha jogosítványhoz (vizsgához) kötnék a PC használatot. Különben meg a mentalitáson nem fogsz tudni változtatni, csak miután lecsengett 1-2 generáció.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Csakénvagyok #31 üzenetére
Miért? Most mennyivel egyszerűbb a winupdate-el letölteni az IE-t, egy olyannak aki csak telepít, mint más oldalakra lépni, és a többit letölteni? Ha az egyszerűséget nézzük, még mindig könnyebb lesz az IE-t telepíteni egyes embereknek.
Aki eddig IE-t használ, az ezután is IE-t fog használni.... Ez nem lesz akadály.
@Balika911: Tudom, csak mondtam. Én ezért megvárom az OEM verziókat, és azok olcsóbbak lesznek..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Penge_4
veterán
válasz Csakénvagyok #31 üzenetére
Igen, meg perelni is tudják, ahogy a kereső esetén és mikor az IE7-et betették fontos frissítési státuszba. Maximum opcionálisan lehet benne a WU-ben, amit viszont sokan ki szoktak kapcsolni mindenféle városi legendára hivatkozva.
-
fordfairlane
veterán
Már azon is gondolkoztam, hogy hibás a táblázat. Pl. az upgrade ár Home Premium esetén az Usa-ban és az EU-ban is $120, a Professionnál viszont $85 a különbség, Ultimate-nál $80. Vagy rosszak az adatok, vagy valami számomra érthetetlen üzletpolitikai megfontolás lehet a háttérben.
x gon' give it to ya
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mondjuk sztem azon a mérlegen meg nem fog változtatni, hogy aki eddig IE-t használt, az most is IE-zni fog, nem fog más böngészőt választani.
És, sztem sokan, akik rendszert telepítenek másoknak, azt a verziót fogják választani, hogy ha már frissít a rendszer, akkor töltse le az IE-t, és telepítse fel. Szerintem...
Véleményem szubjektív...
-
negyedes
addikt
nem az EU kezdeményezte az egészet, hanem a jóöreg tűzróka.............. Az ertelmi szerzo az opera volt, meg jo, hogy melle allnak a tobbiek, nekik is csurran valami ha nem is sok de reklam az biztos.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Penge_4
veterán
válasz fordfairlane #24 üzenetére
és Usa-EU viszonylatban is csupán pár dollár a különbség. Nagyobb eltérés az upgradenál van, az okát nem tudom.
Én sem, engem mondjuk nem érint a dolog, de lehet, hogy az USA-ból való rendelés kedvezővé tétele is közrejátszik, hogy még a szállítási díjjal együtt is olcsóbbra jön így ki.
"Az meg, hogy nem lesz IE a Win7-ben, az engem egyáltalán nem érdekel, úgy sem használom, az egybitesek meg szívjanak csak."
Én is így vagyok vele. Minél jobban terjednek az alternatív böngészők, annál jobb lesz. Bár sajnos aki gépet vesz Windows-zal és egybites az úgyis OEM-et fog venni, arra meg azt telepít a gyártó, amit akar.
negyedes: Na, azért benne volt a Mozilla is, sőt, a Google, Adobe, IBM és még egy csomóan melléjük álltak. Az Opera kezdeményezte, de egyedül nem ment volna neki.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Asszem Winupdate-ben lesz benne, úgyhogy onnan majd le lehet tölteni, annak aki szeretné.
Amúgy az opera volt asszem nem az ff, de akkor miért csak az EU szívózik ezzel? Fura, más országrészeken nincs ezzel gond.
Én személy szerint meg fogom várni, amíg a boltba kerülnek az OEM verziók.
@Balika911: Jó az XP, de ugye a support 2014ben véglegesen lejár, oké messze van még. De mégis.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
Az nem érdekes, hogy hogyan lett volna. Egy a lényeg, hogy drágább lett, s jól megszívtuk. Ha megveszem a Windows 7-et, akkor csakis USA-ból. De már azon is gondolkodom, hogy ha lejár a Campus licensz, akkor jön vissza az Xp. Dokumentumot szerkeszteni, filmezni, zenélni, játszani és netezni azon is lehet.
-
fordfairlane
veterán
Nem hinném, hogy az árképzéshez bármi köze lenne ez-az-amaz kivétele vagy berakása. A táblázat alapján a fullos verziónál minimális az eltérés a Vistához képest, és Usa-EU viszonylatban is csupán pár dollár a különbség. Nagyobb eltérés az upgradenál van, az okát nem tudom. Az meg, hogy nem lesz IE a Win7-ben, az engem egyáltalán nem érdekel, úgy sem használom, az egybitesek meg szívjanak csak.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
HyP3b0y
senior tag
Ha nincs IE akkor legyen egy felugró ablak az elején, hogy szeretné az IEt telepíteni? és kész
Különben meg nem az EU kezdeményezte az egészet, hanem a jóöreg tűzróka és egyéb böngésző fejlesztők, hogy ez így nem finom nekik...
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
negyedes
addikt
Majd szeretnem latni a vorosodo fejeket amikor nem megy a zinternet .
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lehet így lesz, nem tudom, mind2 féle megoldást olvastam már...Én úgy tudom, hogy nem lesz, itt csak IE nélküli verzió lesz.
@Psychonaut: Kb. ugyanezt gondolom én is, felesleges volt ez az egész, dehát mindegy, kellett valamit már lépnie az EU-s emberkéknek, biztos unatkoztak.
Beperelhetnék az Apple-t is, hogy az idekerülő mac OSX-ben ne legyen benne a Safari, mert az is úgymond arra kényszeríti a júzert, hogy azt használja, és ne mást, pedig ugye pl Firefox is van OSX-re. Na mindegy, nekem meg van erről a saját véleményem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Penge_4
veterán
csinálnak IE-set és IE menteset, mindenki döntse el, melyiket szeretné
Úgy nem lett volna értelme.
Egyébként ezt meglovagolhatná a Linux egy európai kampánnyal: "A Windowsban még böngésző sincs? Használj Linuxot." szlogennel.
Főleg, hogy a legtöbb user majd elkezdi szidni és csak les, hogy megvette a Windows-t, aztán "Hoppá, hol a kék "e" betű? Rohadt Windows!", ahogy általában lenni szokott.
fordfairlane: Gondolom amúgy úgy lett volna, hogy az USA-ban és az EU-ban is egységesek az árak. A Vistánál a WMP miatt, itt meg az IE miatt lett drágább.
[ Szerkesztve ]
-
tkazmer
addikt
válasz hackeeeee #16 üzenetére
na neee...legalább megoldhatták volna úgy, mint a media playeres ügy esetében. csinálnak IE-set és IE menteset, mindenki döntse el, melyiket szeretné
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tomp
félisten
Na de lesz olyan verzió ami fullos lesz? Azaz lesz benne IE?
Vistánál is volt spéci verzsön, meg full verzsön. -
fordfairlane
veterán
-
Penge_4
veterán
Ne az MS-t szidd, hanem az EU-t, ők kavarták...
Az MS meg folytatta jó szokása szerint, nehogy véletlenül Ballmer bácsinak és társainak kelljen húzni a nadrágszíjon, inkább szivassuk meg a vásárlókat...
Egyébként meg tényleg nagy módosítást végeztek. Mivel amúgy is eltávolítható volt az IE a Win7-ből és a Trident motor az "E" változatokban is benne marad, így gyaníthatólag egy "true" értéket kellett átírniuk "false"-ra.
-
gabor85
őstag
válasz PowerBuldog #8 üzenetére
Ez az Microsoft belerúgása az EUba, és belénk, vásárlókba.
-
PowerBuldog
veterán
Ezt a szivatást. Ha jól értem Eu-ban azért lesz drágább, mert ki kell hagyniuk az IE-t? Elmehetnek melegebb éghajlatra...
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
MODERÁTOR
válasz foregister #1 üzenetére
Megnéztem, Enterprise-ra meg Ultimate-re megy csak majd a MUI fel.
-
Erasmus
őstag
átírtam picit a hírt, mert volt benne hülyeség
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát magyarul kell megvenni a Home Premiumot, és akkor minek rá magyar mui?
Amúgy a teljes árak, azok a box-os árakat jelentik?
Az upgrade-ről tud valaki valamit, hogy akkor lesz e vagy sem? Mert akkor ezek szerint lesz az EU-ban is upgrade, mert volt olyan híresztelés, hogy EU-n belül ez a lehetőség nem lesz.Véleményem szubjektív...
-
MODERÁTOR
Hát, nem ennek a hírnek örülök ma a legjobban az tuti. Bár az az upgrade full ár az jól hangzik. De akárhogy is, nekünk tényleg, hogy még így is drága, nem a dobozos a mérvadó. Kíváncsi leszek az OEM-ek áraira, hisz az kell a népnek.
Sokan rendelünk úgyis amcsiból, majd a végén meg ezért lesz drágább itt.foregister: Ez 100%, hogy így lesz. Home Premiumra nem fogsz tudni magyar MUI-t rakni.
[ Szerkesztve ]
-
foregister
tag
Vajon, a Win7 Home Premium is olyan lesz lokalizálás szempontjából mint a vista, tehát csak az ultimate-ben lehet más nyelvet választani, vagy itt már nincs ilyen korlát és bármelyik változatban külön telepíthető?
Az igen az nem nem