Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Leginkább a Stereoscopic Playert (vagy az sView Playert) ajánlom. Ezekben nem csak csökkenteni, hanem növelni is lehet a térhatást. Ez azért jó, mert az a mozivászon méretéhez van igazítva a mozifilmeknél, kisebb megjelenítőn az eredeti formájában nem jön ki eléggé. (Ellentétben a kimondottan tévés természetfilmekkel, stb.) Az elsőben, miután mindent beállítottál, nyomd meg 3x a shift+jobbranyilat... Sokkal térbelibb lesz az egész... (Ha hozzászoktál a látványhoz és még fokozni akarod, akkor összesen akár 6x is be lehet nyomni. Ennél több már sok lesz.) sView Playerben numpad *.
-
BiP
nagyúr
A 3D-t igen, 3D módban.
Vagy mivel tudod megcsinálni, hogy PC-ről 2D-ben interlace-ben nyomod ki rá a 3D tartalmat?
Ez nekem is jó megoldás lenne, nem szeretem a tévé 3D módját, és úgyis mindent PC-ről nézek.(#44) dezz: 42LW5590.
Nem tudom, hogy mi okozza. Nem biztos, hogy motion resolution vagy sem, csak ez az, amit a témához tudtam valamennyire kötni, hátha köze van hozzá. Gondolván, hogy 3D módban -mivel láthatóan rátesz valami képjavítót- a számítási kapacitás korlátozza a felbontást (ebben még elég gyenge proci van), legalábbis én úgy látom, úgy érzem, hogy a felbontás ilyenkor nem a felére esik vissza, hanem jobban.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Esetleg nem az alapcsomagra kellene előfizetni, mint a nagyi...
(#13) coh595: "Előbb legyenek adások aztán jöhet a TV..."
Bahh, majd biztos elkezdenek 4K-ban sugározni annak az pár embernek... Néha nem ártana kettőig gondolkodni.
(#15) erdoke: "távcsővel." - Ez már beteges, ugye tudod?
(#26) morgyi: Biztos, hogy megfelelő szögből nézted? Ezeknek elég kicsi 3D-ben a függőleges szöge.
(#35) BiP: Sokan félreértik ezt a motion resolutiont. Valójában minden sor frissül elektronikailag, csak LCD-n a panel jóságától függően (és hogy milyen színből milyen színbe vált adott helyen) gyorsabban vagy lassabban reagál a folyadékkristály, aztán vannak ilyen tényezők, mint BFI (háttérvilágítás kikapcsolása képváltáskor, stb.), amik javítanak a mozgásvisszaadáson. Az sem mindegy, milyen deinterlacing van a tévében.
Inkább az lesz, amit utóbb írtál, hogy rátesz valami kikapcsolhatatlan effektet. (Amúgy mi a típusa? Néztem párat, azokkal nem volt ilyen gond.)
-
Márton
nagyúr
Ja, hogy te "3D módban" használod!
Ott nekem sem tetszik, de szerencsére
PC-ről hajtom natívan sor interlészes módon, tehát
a TV azt hiszi 2D-ben van. Így tökéletes a felbontás, szín, minden![ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
M@trixfan
addikt
Az a baj, hogy még nincs meg a HDMI 2.0, szerintem nagyon elkéstek vele. Az első hullám sajnos nagyon hamar el fog avulni az UHD tévékből emiatt. Én csak annyit szeretnék már végre, hogy 3D játékhoz tudjon a szabvány 1080p 3D-t 60 fps mellett.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
BiP
nagyúr
Nálam ki is van kapcsolva minden (tévénézésnél, 2D filmnél nincs is gond), de nem tudom, hogy 3D-nél miket kapcsol be automatikusan (látom, hogy valami képjavítót is rátesz automatikusan, kikapcsolhatatlanul), ill. ott miben változik a valós felbontás a felezésen kívül. Ránézésre jobban romlik, mint ami indokolt lenne, ezért gyanús nekem a dolog. -
Márton
nagyúr
Úgy hogy ott van sorfelbontás, meg optika rajzolat, stb fogalmak.
Hiába fullhd-s egy kamera, ha effektíve csak 7-800 sort rajzol
Ki kell kapcsolni minden képjavítót, és akkor csak kiteszi az a fránya tv
az összes pixelhelyre a kis pöttyöketEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
shteer
titán
válasz danikollar #37 üzenetére
mindegyiknek megvan a maga előnye-hátránya. a választás meg szabad akaraton múlik.
szerintem jónak tűnik..
-
Reggie0
félisten
válasz danikollar #37 üzenetére
Mondjuk monitornal szerintem nem ennyire egyertelmu. A passzivnal ha kozelebb hajolsz, akkor hamarabb kezd el szetesni a kep, mint egy aktiv zarasnal. Ez TV-nel nem problema.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz danikollar #29 üzenetére
Eltúnik az pikk pakk pár éven belül
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
BiP
nagyúr
Nem. (hogy jön ide a kamera??).
Valami olyasmi a dolog, hogy (asszem a képjavítók alkalmazásakor) a tévé nem tudja kihajtani a valós FullHD-t, hanem csak kisebb felbontást. Ezt szokták tesztelni is.
(ill. van valami motion resolution fogalom is, nem tudom, ez mennyire ugyanaz)
Ezért gondoltam, hogy 3D-ben sem biztos, hogy a teljes fél-fullHD-t ki tudja-e hajtani a tévé. Legalábbis ez a sejtésem, kérdés, hogy van-e erre vonatkozólag valami teszt.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz danikollar #27 üzenetére
A függőleges felbontás felezését még el is tudom fogadni, ezt tudtam, amikor megvettem.
Viszont nekem úgy tűnik, mintha jobban lerontaná a tévé 3D-ben a felbontást.
Erre esetleg tud valaki valami tesztet, hogy mekkor a _valós_ felbontása az LG tévéknek (LW széria vagy esetleg újabbakkal összevetve) ?
Tévéknél szokott ilyen probléma lenni, hogy csak ~800sor a valós felbontás, stb. Ezért gondolom, hogy 3D-ben ez a teljesítmény tovább romlik. -
Jack@l
veterán
válasz danikollar #27 üzenetére
Pont erre lenne jó a 4k-s tv, azon már évezhető lehet a fullhd-s 3D.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
BiP
nagyúr
válasz #32839680 #24 üzenetére
Ja, boltban?
A csíkok akkor jönnek ki, ha rossz távolságból nézed, boltban, kiállítóteremben ez elég gyakori. Megfelelő távolságról nézve ezek eltűnnek.
(én a felbontás miatt agyaltam sokat, hogy jobban megérte volna-e valami aktív3D-s Samsungot venni, de féltem a nehezebb szemüvegektől ill. hogy az aktív bántani fogja-e a szemünket, zavaró lesz-e.) -
BiP
nagyúr
válasz #32839680 #18 üzenetére
Én csíkozódást nem vettem észre, viszont a felezett függőleges felbontás azért észrevehető.
Sőt, SBS-nél meg a 960x540 igencsak elmarad a fullHD minőségétől.
(sőt, OU-nál is szerintem a tévém (LW széria) nem tudja produkálni a valódi 1920x540-es felbontást 3D-ben, mert sokkal bénábbnak érzem, ahhoz képest, mint amikor FullHD-ban nézem 2D-ben.)
Az utóbbi időben ezért inkább egyre kevesebbet nézek 3D-t otthon.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Óriási monitornak viszont tökéletes. Annek még akár 48" méretben is jöhetne, ami ugyebár a normál 24"-os FHD monitorok DPI-jének felel meg.
Persze várni kell még pár évet amíg az árak a mostani negyedére leesnek.
TV-nek is jók, csak nagyobb méretben. Élőben láttam a 80 (?) col körüli LG-t, eléggé meggyőző volt, elfogadnám. Amíg nincs UHD kínálat, addig elnézém FHD-val is...
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ijk
nagyúr
Van jónéhány sportcsatorna, ezekből a sport1, digi 1-2, eurosport, espn HD, vannak ismeretterjesztő csatornák (Natgeo, History, Discovery, Animal Planet), M1, M2, Duna, ezeken filmeket is szoktak játszani, HBO HD.
Én speciel egy héten megnézek 1-2 meccset, forma 1, néhány sorozat 1-2 film. Vagy ti mennyit akartok a képernyő előtt ülni? Heti 8-10 óránál biztos nem nézem többet, és 50" plazmám van. Attól hogy nem megy éjjel-nappal a tv még lehet igény jó képminőségre, nagy képátlóra, házimozira./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Reggie0
félisten
Na kivancsi vagyok, hogy ezzel milyen a passziv 3D, mert full hd-n meg eleg fostos.
-
erdoke
titán
Király, 55" LCD 7000 euró. Átlag nappaliban már egészen jól mutathat a nagyobbikon a nem létező UHD mozifilm – távcsővel.
A legjobb aláírás a héten
-
BiP
nagyúr
válasz mightymo3 #12 üzenetére
Ez lenne az ideális. De akkor ki fizetné a gagyi töltelék csatornákat?
Ha megnézed, úgy vannak kialakítva a csomagok, hogy a jófajta sportcsatornák, ismeretterjesztők, HD-k csak a felső csomagban vannak, telepakolva egy csomó gagyival.
Persze ma is megteheted, hogy ebből kiválasztod magadnak azt a 20-at, amit nézel, a többit meg letiltod a tévén, csak az nem 4ezerbe kerülMeg a másik problematika, hogy hiába van egyre több HD csatorna, nincs olyan szolgáltató, ahol mind megtalálható. (és ahol van valamelyik, ott is drága) Valamiről mindenképp le kell mondanod.
-
mightymo3
tag
Teljesen egyett kell értsek a többiekkel sajnos, szánalom jelenleg a mai MO műsor kinálat ezen belül pedig még tovább szűkül a minőségben. Ha lenne olyan hogy HD vagy FHD tartalom de azokkal a csatornákkal amiket én akarok ( Pl: mindig Tv) ténylegesen én választom ki mi kell mi nem. Akkor 20 csatorna elég lenne nekem.
Sport csatornák abból 7-8/Film csatorna 3-4/Zene csatorna1-2/1-2 ismeretterjesztő/Hazai M1
De csak is úgy hogy mind Hd. max 4000 Ft/hó -
MLaca
őstag
sajnos, mint ahogyan más, "ingyenes" tartalomszolgáltatás esetében, annak a sok "mocsoknak" köszönheted, hogy egyáltalán van film. a tévétársaságok nem jótékonysági intézmény, a sok melós fizetését ki kell termelni és a filmeket sem kapják ingyen a szolgáltatók. lehet amúgy is választani: fizetsz és akkor nincs reklám, vagy ingyenes, de akkor vannak megszakítások. senki sem szereti, de biztos vagyok benne, hogy például te sem szeretnél fizetés nélkül dolgozni.
http://mlzphoto.hu/
-
Malachi
addikt
válasz Black Dragon #5 üzenetére
kicsi 7000 dollár, nagy 8000. benne van, csak ügyesen eldugták.
hopp, megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
ZS3NI
őstag
Nano Led. :-D ez lesz a legujjab vakítás?
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
danikollar
őstag
válasz Black Dragon #5 üzenetére
Benne van!
55" 7000$
65" 8000$ -
Jack@l
veterán
Majd két misi, asszem várok még fél évet a normálisabban összerakott kínai csodákra. Jó lesz az töredék áron...
@Black Dragon: Benne van, az alján
[ Szerkesztve ]
-
Black Dragon
addikt
Ha lehet tudni, hogy mennyibe fognak kerülni, akkor miért nincs benne a cikkbe?
-
BiP
nagyúr
Értem én a problémát, csak azt nem, hogy egy készülékgyártó hol tehet arról, hogy a tévészolgáltatóknál nincs megfelelő tartalom vagy hogy drága a BD? Ő fejleszt, gerjeszti az igényeket, és akinek meg van rá (esetleg filmbuzi ), az meg megveszi. Nekünk ettől nem lesz rosszabb.
Abban viszont sajnos igazad van, hogy a korábbi modellek hamar kikerülnek, és egy 1-2 éves felsőkategóriás modellt nagyon nehéz beszerezni is, nemhogy olcsón.
Marad az új felsőkategória nagyon drágán, olcsón a gagyi vagy az elfogadható, de még kompromisszumos középkategória a még megfizethető árszinten. -
BandiHUN
veterán
Jó tévéadásokat mikor akarnak? Még a Full HD is csak azoknak éri meg,akik filmb...ik,de az meg ugye masszív torrent,mert a BD drága...
Először a műsoron kéne igazgatni és a minőségen.Mindig a hányinger jön rám,amikor meghallom az "ominózus" reklámot,hogy "válogatott csatornák" és "minden ami kell és semmi ami nem"...vicc. A technikai fejlődés amúgy jó dolog,csakhát elkurvult a média,stb.2 óra műsorban 1 óra reklám meg megvágott filmek,merthát nevetséges,a másfél óránál rövidebb film NEM fér a 2 órás keretbe a sok mocsok miatt.
Nomeg igazából egy sima nagyobb HD tévé is az átlagos szemű embernek elég.Jobbára ami igazán vonzó az újabb tévékben,az a fejlődő,színesebb,nagyobb betekintési szögű panel,mint sok esetben a telóknál,aki ritkábban vált és elégedett alapvetően a jelenlegivel.
Lennének inkább nagyobb Full HD tévék márkásban,olcsóbban.Csakhát mindig kivezetik a régi cuccokat 1 éven belül,az új meg drága,esetleg valami dzsunka márka alatt lehet kifogni az "előző generációt" olcsón.
Korántsem olyan vonzó már a "tévézés",mint pár éve...akinek nem napi rendszeres program.
A Barmok köztöt meg UHD-ben se nézném meg,a híradót meg jobb inkább kevésbé életszagúnak látni,nem méghogy 3D-ben,annyi "kellemes" hír van mindig.[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- További aktív témák...
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest