Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
A 3D-t igen, 3D módban.
Vagy mivel tudod megcsinálni, hogy PC-ről 2D-ben interlace-ben nyomod ki rá a 3D tartalmat?
Ez nekem is jó megoldás lenne, nem szeretem a tévé 3D módját, és úgyis mindent PC-ről nézek.(#44) dezz: 42LW5590.
Nem tudom, hogy mi okozza. Nem biztos, hogy motion resolution vagy sem, csak ez az, amit a témához tudtam valamennyire kötni, hátha köze van hozzá. Gondolván, hogy 3D módban -mivel láthatóan rátesz valami képjavítót- a számítási kapacitás korlátozza a felbontást (ebben még elég gyenge proci van), legalábbis én úgy látom, úgy érzem, hogy a felbontás ilyenkor nem a felére esik vissza, hanem jobban.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Nálam ki is van kapcsolva minden (tévénézésnél, 2D filmnél nincs is gond), de nem tudom, hogy 3D-nél miket kapcsol be automatikusan (látom, hogy valami képjavítót is rátesz automatikusan, kikapcsolhatatlanul), ill. ott miben változik a valós felbontás a felezésen kívül. Ránézésre jobban romlik, mint ami indokolt lenne, ezért gyanús nekem a dolog. -
BiP
nagyúr
Nem. (hogy jön ide a kamera??).
Valami olyasmi a dolog, hogy (asszem a képjavítók alkalmazásakor) a tévé nem tudja kihajtani a valós FullHD-t, hanem csak kisebb felbontást. Ezt szokták tesztelni is.
(ill. van valami motion resolution fogalom is, nem tudom, ez mennyire ugyanaz)
Ezért gondoltam, hogy 3D-ben sem biztos, hogy a teljes fél-fullHD-t ki tudja-e hajtani a tévé. Legalábbis ez a sejtésem, kérdés, hogy van-e erre vonatkozólag valami teszt.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz danikollar #27 üzenetére
A függőleges felbontás felezését még el is tudom fogadni, ezt tudtam, amikor megvettem.
Viszont nekem úgy tűnik, mintha jobban lerontaná a tévé 3D-ben a felbontást.
Erre esetleg tud valaki valami tesztet, hogy mekkor a _valós_ felbontása az LG tévéknek (LW széria vagy esetleg újabbakkal összevetve) ?
Tévéknél szokott ilyen probléma lenni, hogy csak ~800sor a valós felbontás, stb. Ezért gondolom, hogy 3D-ben ez a teljesítmény tovább romlik. -
BiP
nagyúr
válasz #32839680 #24 üzenetére
Ja, boltban?
A csíkok akkor jönnek ki, ha rossz távolságból nézed, boltban, kiállítóteremben ez elég gyakori. Megfelelő távolságról nézve ezek eltűnnek.
(én a felbontás miatt agyaltam sokat, hogy jobban megérte volna-e valami aktív3D-s Samsungot venni, de féltem a nehezebb szemüvegektől ill. hogy az aktív bántani fogja-e a szemünket, zavaró lesz-e.) -
BiP
nagyúr
válasz #32839680 #18 üzenetére
Én csíkozódást nem vettem észre, viszont a felezett függőleges felbontás azért észrevehető.
Sőt, SBS-nél meg a 960x540 igencsak elmarad a fullHD minőségétől.
(sőt, OU-nál is szerintem a tévém (LW széria) nem tudja produkálni a valódi 1920x540-es felbontást 3D-ben, mert sokkal bénábbnak érzem, ahhoz képest, mint amikor FullHD-ban nézem 2D-ben.)
Az utóbbi időben ezért inkább egyre kevesebbet nézek 3D-t otthon.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz mightymo3 #12 üzenetére
Ez lenne az ideális. De akkor ki fizetné a gagyi töltelék csatornákat?
Ha megnézed, úgy vannak kialakítva a csomagok, hogy a jófajta sportcsatornák, ismeretterjesztők, HD-k csak a felső csomagban vannak, telepakolva egy csomó gagyival.
Persze ma is megteheted, hogy ebből kiválasztod magadnak azt a 20-at, amit nézel, a többit meg letiltod a tévén, csak az nem 4ezerbe kerülMeg a másik problematika, hogy hiába van egyre több HD csatorna, nincs olyan szolgáltató, ahol mind megtalálható. (és ahol van valamelyik, ott is drága) Valamiről mindenképp le kell mondanod.
-
BiP
nagyúr
Értem én a problémát, csak azt nem, hogy egy készülékgyártó hol tehet arról, hogy a tévészolgáltatóknál nincs megfelelő tartalom vagy hogy drága a BD? Ő fejleszt, gerjeszti az igényeket, és akinek meg van rá (esetleg filmbuzi ), az meg megveszi. Nekünk ettől nem lesz rosszabb.
Abban viszont sajnos igazad van, hogy a korábbi modellek hamar kikerülnek, és egy 1-2 éves felsőkategóriás modellt nagyon nehéz beszerezni is, nemhogy olcsón.
Marad az új felsőkategória nagyon drágán, olcsón a gagyi vagy az elfogadható, de még kompromisszumos középkategória a még megfizethető árszinten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- Hisense LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Android szakmai topik
- Kedvenc zene a mai napra
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest