- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexxx2
őstag
Olvasva ezt a hírt máshol, ott nem szerepel az évi 1 milliárdos support. Így nekem is más már a leányzó fekvése. Az más kérdés hogy a közszférán belül érezném a legkevésbé biztonságosnak az adatomat jelen idő szerint.
-
MCGaiwer
addikt
amit eddig ki lehetett szedni belőle. múltbéli események nem jelentenek garanciát a jövőre.
volt egy időszak, amíg a golyós egerekből nagyon sok pénzt ki lehetett szedni. mindenesetre az optika megjelenésekor már nem feltétlenül lett volna jó üzlet az előző évi bevételek alapján felbecsülni a cég aktuális értékét... -
asdf_
veterán
válasz
Drótszamár #44 üzenetére
Ahogy olvastam, olcsobban vettek meg, mint amit ki lehet szedni a cegbol evente (tehat kvazi szarhugyert).
-
d.j
csendes tag
Spontán? LOL, vazze, rég röhögtem ekkorát. Te most direkt vagy ennyire naív? Pont akkor mentek a NAV-osok, fegyverrel, tehát fináncok is mentek, mielőtt elkezdődtek a tárgyalások. Az indok ÁFA csalás gyanúja, de azóta semmit nem tett az adóhatóság. Házkutatás, lefoglalás minden ami ilyenkor kell, hogy megfingassák a delikvenst. Tudod mi a szomorú az egészben, hogy ilyenre felbérelhető a NAV, miközben milliárdos, tényleges adócsalásokra nincs emberi erőforrás. Bekaphatják lézejanistól egyetemben.
-
Drótszamár
őstag
Van valami elfogadott "képlet" egy cég árának kiszámítására?
Pl. éves árbevétel * 10
Miből lehet tudni, hogy olcsón, vagy drágán vették meg?
-
vittorio7
őstag
Érdekes...
-
MCGaiwer
addikt
te komolyan mondod, hogy olyan hszre reagálva vádolsz mosdatással, amiben a szívinfarktus fő okának a az idős kort, rossz egészségi állapot, nem megfelelő életvitelt jelöltem meg?
ha nem lett volna semmi baja, akkor ha 1-2 évi stresszes nyomásgyakorlás elég lenne egy tök egészséges embernek, már halott lenne a fél ország.
-
NGA
addikt
Az én apukám is úgy halt meg, hogy egyik nap még élt, a másik nap meghalt.
-
Micsoda véletlenek vannak... még a végén kiderül, hogy polóniummérgezés, vagy sósav végzett vele.
-
dabadab
titán
"Kőkeményen visszaéltek a monopolhelyzetükkel"
Inkabb eltek vele. Az ketsegtelenul erdekes kerdes, hogy ezt hogy sikerult osszehozniuk (valoszinuleg nem sokakat lepne meg, ha kiderulne, hogy durva korrupcio volt a hatterben), viszont ez a szal valahogy mintha senkit sem erdekelne, ehelyett:
"ráfáztak, ez van."
Az azert eppenseggel nem ebreszt tul nagy bizalmat a magyar piac fele, ha barmikor megtortenhet, hogy allamositanak valamit. Ez nem egy normalis allam modszere, hanem a maffiae ("de szep ceg, kar lenne, ha tortenne vele valami").
-
válasz
Tigerclaw #10 üzenetére
A szoftver, és az adatbázis az alapja az uniós elszámolásnak. Az NFÜ (Irányító Hatóságok), a Közreműködő Szervezetek, és a Kedvezményezettek is ide töltöttek fel mindent, illetve innen szereztek adatokat, itt rögzítik az ellenőrzést, kifizetést.
A megkötéskor nem adták át a felhasználói jogokat teljes mértékig, ami egy egyénileg fejlesztett program esetén azért több mint véletlen hiba.
Különösen hogy azz uniós támogatásból megvalósuló nem "dobozos" programok esetén mind a forráskódot, mind a megfelelő dokumentációt át kell adni.
A fejlesztések, javítások esetén valóban fennállt a fizetési kötelezettség feléjük (azaz a szokásos üzemeltetésen túl voltak többletfeladatok), ezért furcsa egy kicsit, hogy az állam vesz valamit, majd még évekig fizeti a fenti feladatokat.
-
Nagyon romantikus tortenet, de szinte biztos, hogy csak koincidenciarol van szo -- az alapito nem egy negyveneves, jo karban levo sportember volt, aki hirtelen, egyik naprol a masikra elhalalozott.
-
Goose-T
veterán
Na jó, azt elnéztem, valóban csak párszáz millióról van szó. De akkor is, ez egy 80 fős kft., az eddigi évi 1 milliárd forintos bevételből minden dolgozóra 1 millió forintos havi bérköltség jutott (minimum nettó fél milla, ha rendesen be vannak jelentve, amit kétlek). Nyilván nem kapott mindenki ekkora fizetést, a tulajdonosok valószínűleg kőkeményen dőzsöltek állami pénzen az évi 1 milliárd maradékából. Így szerintem ne csodálkozzanak, ha kipenderítik őket, inkább örüljenek annak a párszáz millának.
-
nbg
senior tag
"...aki ezt a rendszert ismeri, olyan információhoz juthat, ami adott helyzetben őt versenyelőnybe hozhatja más piaci szereplőkkel szemben. Ezért döntött arról a kormány, hogy" nagyon gyorsan rateszi a kezet...
-
tDr1v3r
veterán
Ezek szerint hatásosak voltak a fegyveres NAV-ellenőrök...
-
MacCaine
őstag
Elfelejtettek szólni a bérgyilkosnak, hogy "Nem kell kezelésbe venni, aláírta!"?
-
3.Aragorn
addikt
1 Mrd itt csepp a tengerben. Lényegében jelképes összeg egy ilyen "falatért". Technikailag államosításról van szó, csak azért kellett adni valamit, hiszen demokrácia van, meg kapitalizmus, szabad verseny, meg minden.
Az más kérdés, hogy jelen esetben jómagam egyet értek egy ilyen cég állami kézbe vételével...
-
dabadab
titán
válasz
Mr.Csizmás #7 üzenetére
Ne legyel mar ize, ez a ceg nem oszt semmit, csak az admininisztraciohoz adja a szoftvert.
(#10) Tigerclaw: igen, ez kb. igy volt.
-
Tigerclaw
nagyúr
Csak az "informatikai" részhez hozzászólva, nem ez a szoftver volt az ahol elég pofátlan módon fejték az államot (vagyis a közpénzt) a folyamatos update-ek miatt? Kvázi kialakítottak maguknak egy kis monopóliumot és annyit kértek amennyit nem szégyelltek, ha jól olvastam a korábbi cikkekben. Milliárdot elkérni évente egy ilyen szoftver updatelésért több mint pofátlanság. Jó hogy nem százalékot kértek az EU-s pénzekből, amiket az ő szoftverük kezelt.
-
Goose-T
veterán
válasz
Mr.Csizmás #7 üzenetére
Ja persze, mert eddig nem egyáltalán nem volt korrupt az EU-pénzek osztogatása.
Mekkora húsosfazék lehetett, ha még 1 milliárd forintért sem akarták eladni?
-
Def26
félisten
Az öröksége pedig az államra száll, mert a rokonok lemondtak a részükről.
-
cool13
őstag
Ennek a pénzosztó cégnek pont függetlennek kellene maradnia.
-
xmaas
őstag
Erdekes dolgok , a jogtulajdonos eloszor nem akarja eladni ,raszal az adohivatal stb. de persze nincs semmi osszefuges , a vegen sikerul rabeszelni az eladasra habar az elejen 800 millio forintrol volt szo most a vegen meg eladja 500 millioert es masnap habar nem volt beteg meghal hirtelen
-
Bár nem ismertem, de sajnálom.
Csak nekem bűzlik ez a dolog?A döntéshozó uraknak pedig a legjobbakat, úgymint remélem háromszor veri ezt kendteken Lúdas Matyi vissza!
Új hozzászólás Aktív témák
it Az állam a Welt 2000 Kft. tulajdonosa március elsejétől – közölte Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára vasárnap az MTI érdeklődésére.
- WD My Cloud NAS
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ma este várható a Rainbow Six Siege X bemutatkozása
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Konteó topic
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Minden ami hőszivattyú
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest