Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
-Kapitány?
-Igen Daniel, mit akar?
-Kipróbáljuk az új generátort a mai bevetésen?
-Sőt, fiam! Már most is!
-Igenis Uram, értettem!
-Mindenki a helyére, bullshit generátorokat maximális teljesítményre! Médiacsatorna vetőcsöveket kinyitni! Bullshit indít!Annyira kezd élesedni a verseny a top szinteken, hogy már tényleg nem is tudom milyen rendszert és milyen telót használjak. Mindenki nagyon szimpatikusan lapátolja a kaksit a fejemre, nehéz választani.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zseko
veterán
válasz #14595328 #36 üzenetére
Nem pont erre válasz, de amit én is olvastam, hogy pl. a startmenüben keresve küldi kifelé hogy mire kerestél rá. Hogy a találatokat is ki küldi-e, abban már nem vagyok biztos, de ezt a hozzáállását nézve lassan inkább abban kezdek hinni hogy igen.
Mindenesetre a linux már fent van egy másik vinyón, a win10 meg marad játszani. Félreértések elkerülése végett, eddig is használtam linuxot, volt már másfél éves periódus amikor win emléke sem volt a hdd-ken, és most is jobbára csupán játék miatt van.
Ráadásul pár napi mérés alapján kevesebbet is fogyaszt a gép linuxot használvaHR24.hu
-
derive
senior tag
Helyesebben naluk kesobb teszik kotelezove
Mondjuk valahogy eddig sem hittem, hogy ki lehet kapcsolni a kemkedest. Ismet egy jo indok, hogy ne MS szoftvert hasznaljon az ember. Nalunk mindenesetre mar eldolt, hogy a W7 Enterprise lesz az utoso windoz Azert van kulonbseg ha te dontod el es ha automatikusan feltolti az adataidat...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Kis naívak vagytok. A Windowstól paráztok, de mindennap fent lógtok Facebookon...
plus ça change, plus c'est la même chose
-
sh4d0w
félisten
Hogy Belfiore szerint mi adatvedelmi kerdes es mi nem az, teljesen irrelevans. Ha jol vagom, a Safe Harbor eppen most lett megszuntetve, tehat mind az "uriember", mind a Microsoft elmehet a feszkes fenebe.
A cegnek tovabba nem dolga, hogy donteseket hozzon a vasarloik helyett, legfeljebb informaciokkal megkonnyitheti azok meghozatalat. Kicsit kib*aszottul el van szallva magatol ez a mamut, ideje lenne csunyan az orrukra verni.
https://www.coreinfinity.tech
-
Smktrooper
senior tag
És kérjük, hogy Hungárizébe 30Euro alatti áron legyen...Akkor lehet meg tudjuk venni....Mind...
Reboot
-
tatararpad
őstag
Az Edge-es témánál is megmondták hogy ez belefér mert csak egy extra kattintás. A GWX-es cuccnál is hogy ez még belefér, mert csak ott van a sarokban, te választhatsz. Most is megmondják majd itt neked hogy ez csak letölt 6 gigát és elindít egy telepítőt, ez is belefér majd, mert választhatsz hogy telepíted e. Ha a Microsoft holnap fenékbe rak téged, az is belefér majd nyugi, mert választhatsz, hogy élvezed e.
-
Ringman
nagyúr
A Microsoft álláspontja szerint az ilyen visszajelzések annyira hasznosak a teljes ökoszisztéma szempontjából, hogy ez nem lehet személyes adatvédelmi kérdés.
bs
A jövőben a vállalati ügyfelek kikapcsolhatják majd a funkciót, a magánszemélyek nem.
helyesen a magánszemélyek és a nem enterprise windowsssal rendelkező céges ügyfelek nem kapcsolhatják ki a funkciót
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tertius
tag
Az is szép, hogy windowsupdate seedszervert csinál a gépedből, ugyanis alapértelmezetten küldi / tölti fel a szükséges update-eket a vakvilágba, mind a netre, mind helyi hálóra. Default.
Vagy az is kellemes, amikor csakazértis kötelező update, amelytől kikapcsolásnál homokórázik, bekapcsolásnál homokórázik, ha akarod, ha nem. Ha van egy beteg update, akkor (telemetria ide vagy oda) könnyen megfeküdhet tőle, vagy csak a telepítésnél lassít. Szerencsére elég gyorsan csinálja . . .
Arról is szó van, hogy a géped hardverei meg mittudomén alapján csinál egy egyedi azonosítót, majd feltúrja a lemezed, fájljaid, leveleid, képeid, és abból összekotort "releváns infó" bekerül a "kartonod" alá az MS szerverein, és azt az MS harmadik félnek nyugodtan eladja, aki(k) célzott reklámokat nyomhatnak. Kb. mint a böngészés a google esetén, csak itt teljes átjáróházat engedsz.
Mindezek elég jól átgondolt, nem véletlen változások. Dacára a marketingre költött százmillióknak (menő cég lettünk, hurrá, márpedig azok vagyunk, pont), elég undorító az irányvonal. Kár érte, mert a Windows 10 nem lett rossz rendszer, én is használom pár helyen, frissítettet is, és elég pöpecül üzemel. Dehát a MS-ot már régen nem pusztán az az aprópénz érdekli, amit a felhasználók fizetnek, nekik az adathalász reklámbiznisz kell a face és google nyomdokain haladva. Mindez még ingyenes szoftvernél is gáz, de hogy fizetős termékbe ilyet rakjanak, az hányinger.
-
gerii
addikt
Jelenleg ha nem állítok át semmit egy friss 10-esen, milyen adatokat küld a gépemről? Megjelenés után olvastam olyanokat, hogy a megnyitott fájlokat meg egyéb s.k.h. dolgokról informálódik.
-
dabadab
titán
"És ez ugye az XP 2001-es megjelenése óta (WER néven) a rendszer aktív része."
A WER minden egyes crashnél megkérdezi, hogy el akarom-e küldeni az adatokat a MS-nek (mondjuk ez is barom zavaró, bár biztos van vmi registryhack a kikapcsolására). Nem tudom, hogy látod-e, hogy mi változott.
DRM is theft
-
sz.j
nagyúr
Én ma raktam fel újra a win7-et és időm se lett volna win10-re regisztrálni, de ettől függetlenül már lejött a win10-re való regisztrálás ikonja meg a többi nem kívánatos frissítés ...
Természetesen töröltem és elrejtettem őket, de nincs kétségem, hogy valami módon "gyűjteni fogja" az adatokat[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Polllen
nagyúr
Szerintem amíg nem regisztrálsz be a win10 frissítésre, addig nem is jön fel a lehetőség sem, hogy letöltsd. Nálam legalábbis eddig nem került elő se a letöltés, se a telepítés. Csak, hogy regisztráljak már be, mert már 100 millió felhasználó van, már csak én hiányzom és bár nincs benne betonfal, minden másban nagyon jó...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Elrood
őstag
Microsoft először az opcionális, majd az ajánlott listára helyezi át a Windows 10 frissítést a Windows 7-et, 8-at és 8.1-et futtató gépeken. Ez azt jelenti, hogy az alapértelmezetten bekapcsolt, ajánlott frissítésekkel együtt (bár felhasználói jóváhagyással) automatikusan letöltődik, egy kattintással pedig frissül is a rendszer.
A GWX már így is nagyon idegesítő, de ez szerintem már túl sok.
Van két win7-es gép a felügyeletem alatt, amire 100%, hogy nem kerül Win10. Erre az MS még jobban "zaklatni" fogja a felhasználót, hogy frissítsen, mellé még le is szed X gigát... Ha a felhasználó véletlenül rosszul kattint, akkor meg is van a baj.Ezzel csak azt érték el, hogy ki fogom kapcsolni ezeken a gépeken az automata update-et addig, amíg le nem tudom tiltani ezt a frissítést, ha majd megjelenik.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
DS39
nagyúr
és ez innováció.
a gugli is mindent tudni akar az emberekről, ahogy a facebook. az a baj az átlag userek többségével, hogy eddig ez nem tűnt fel nekik, pedig nap mint nap használják a szolgáltatásaikat, de hogy most a MS, a Windows is információt szerez, az már gáz. (mondjuk van egy enyhe lejárató kampány a dolog körül)
-
Polllen
nagyúr
Eddig ezt ki lehetett kapcsolni. Sőt ha jól látom, win 8.1 alatt nálam úgy van beállítva (nem mókoltam), hogy összeomlás esetén kérdezzen, hogy mi legyen vagyis nem is küld részletes adatokat, amíg nem engedélyezem. Szerencsére nagyon ritkán omlik össze bármi is a gépemen, így nem tudom pontosan.
Amikor bevezették az xp-ben akkor még semmit se küldött felhasználói engedély nélkül. Szép fokozatosan erőltették rá az emberekre, hogy de már pedig legyen riport. (Nem mintha az önkéntes nem lett volna eddig is elég.)
Más
Egyeseknél tényleg kimaradt az oviban, hogy az senkit sem ment fel a felelősség alól, hogy más mit csinál?
(Igen wjbhbdux és woland_y2k nektek szól.)[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-
-
sz.j
nagyúr
"... hogy a jövőbeni változtatások sem kötelező jellegűek, hiszen ha valaki nem elégedett a legújabb rendszerrel, a telepítéstől számított 31 napon belül visszatérhet az előzőleg használt Windowsra."
Jó jó, értem én, hogy vissza lehet állítani a régi wint, de mivel ez a probléma csak a közelmúltban derült ki mi lesz azokkal akik a 10-es megjelenését követően szinte rögtön átálltak a 10-re ..., ők már rég kifutottak a 31 napos határidőből.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
vzozo
senior tag
Ennyire komplex és teljeskörű nem volt eddig, de folyamatosan épültek fel ezek a dolgok, nem egyik napról a másikra.
Hogy mi változott ezen kívül? Volt / van egy NSA PRISM botrány.
Na meg persze egy csomó klikkvadász oldal, akik szomjaznak a botrányhírekre, még ha azok nem is feltétlenül úgy igazak, ahogy elsőre látszódnak.
(#12) apatyas
Ébresztő, ez 14 éve, az XP megjelenése óta van így. Eddig is "kénye-kedve" szerint csinált az MS bármit a gépeddel. Nálad mi változott, hogy most paráztál rá?
-
wjbhbdux
veterán
A Google közben már azt is tudja hogy mit szeretnél válaszul küldeni egy emailben..
/s
-
cog777
senior tag
Ez is egy velemeny.
Nekem meg az - mint feljeszto - miert nem onkentesek gepeirol szerzik be a visszajelzeseket, azaz a Windows Insider Program resztvevoitol? Mondjuk cserebe az ingyenes hasznalatert. Nem hiszem el hogy ne lenne par millio onkentes resztvevo!
Ez mellett a minimum hogy teszt laborokat allitanak fel par szaz fele geppel aztan automatizalt (es logolt) tesztet nekik. Egy MS meretu cegnek ez nem lehet problema.Hacsak nem akarjak a teszteles koltseget is az ugyfelekre haritani... mert nagyon ugy nez ki!
Amilyen silany minosegu szoftvereket ad ki az MS mostansag, nem hiszem hogy a rolling release menni fog nekik. Illetve ugy megy ahogy most a Win 10-zel.Masreszt vagyuk mar eszre hogy egy ceg vagy allam nem a te bugyi szinedre lehet kivancsi, hanem a te teljeskoru jellemzesedre illetve az osszes allampolgarera termeszetesen, a big datara. Ezaltal lehet elorejelezni nemcsak a te viselkedesedet (biztositoknak, bankoknak jol johet, pl mikor halsz meg, milyen kockazatokat hordozol - ezt mar 30 napos! elorejelzessel tudjak a korhazakban - volt egy cikk), hanem elorejelezni vagy befolyasolni egy komplett allamot.
Ez nyilvan nem kellhet az MS-nek direktben, de mi a biztositek hogy az USA-nak nem szolgaltatja ki az adatokat ahogy a torveny eloirja nekik?
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
törölt tag
Felmerült bennem a kérdés, hogy egy Win 10-en futtatott VmWare-re vagy egy Virtualbox-ra telepített Windows 7-et használva mekkora mértékűre minimalizálható az elküldött adatok mennyisége.
-
Воланд
titán
pl az valtozott, hogy bekerult az adatvedelmi iranyelvekbe minden egy link ala es nem nyolcvan kulonbozo oldalrol kell osszevadaszni az infokat. meg most lehet olyan cikkeket irni, hogy "a windows 10 ingyen van, de ellopja az adataidat az ms".
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
apatyas
Korrektor
Nekem pl az nem tetszik, hogy kényére-kedvére változtatja meg a gépemen az operációs rendszert, a kikerülhetetlen frissítésekkel. Amit nem kellett, sosem frissítettem automatikusan, csak később.
wjbhbdux: jó, az a része oké. Én sem ezeréveset használtam, csak nem hagytam hogy egyből minden felmenjen. Egyébként meg, a f@szomért kell mindent internetre kötni.
És ha úgy dönt, hogy mostantól a windows vírusirtóját kötelező lesz használni? Vagy bármi, pl ha notid van, akkor ezentúl mindenképp fent kell lennie a kamera illesztőnek?
Az egész ráerőltetés-szagú.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
wjbhbdux
veterán
Ez a fajta visszajelzés egy mostantól folyamatos frissítés alatt álló rendszernél elengedhetetlen. Egyszerűen elmúlt az az idő, hogy 1-2 évente jön egy Service Pack aztán 3 évente új Windows, miután fórumokból meg levelező listákról begyűjötték az előző visszajelzéseit és problémáit. Mostantól ahogy elkészülnek valami újítással kiadják, és mellette a beérkező adatokból sokkal hamarabb tudnak reagálni a problémákra. Aztán hogy a sok paranoiás ember ebből azt veszi ki, hogy a bankszámlája belépőkódját meg a felesége mellett tartott barátnőkkel folytatott levelezését gyűjti a microsoft, az csak a tipikus felhasználói butaság és klikkvadászat a vészharangot kongató weboldalaktól.
[ Szerkesztve ]
/s
-
-
vzozo
senior tag
És ez ugye az XP 2001-es megjelenése óta (WER néven) a rendszer aktív része. Persze akkor senkit sem zavart, csak most a win10-es privacy-basher vonatra mindenki fel akar szállni, és hirtelen mindenki rájön, hogy XP / Vista / Win7 / Win8.x óta mi minden része már a rendszernek...
-
alevan
őstag
válasz Armagedown #4 üzenetére
Ha pl. kékhalálozik neked és még 6000 felhasználónak a gépe miután az Intel kiad egy friss GPU drivert, a Microsoft be tudja azonosítani, hogy mind HD4000-el rendelkeztek és szól az Intelnek.
Vagy, ha egy Windows frissítés után a frissítés fagyást okoz pl. a .net keretrendszerben azon felhasználóknak, akiknek 4-nél több magos AMD processzoruk van, akkor az update-ot azonnal visszavonják.
Lényegében hamarabb kapják meg az infókat így, mint amikor meg kell várni, hogy valaki jelezze feléjük.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
félisten
válasz Armagedown #4 üzenetére
Összegyűjtik azokat az adatokat, hogy miylen esetben lassul le a gép, meg mitől omlik össze, stb.
Ezek birtokában fel tudják készíteni a rendszert arra, hogy ritkábban történjenek lassulások és összeomlások.
Legalábbis ezt akarják közölni.Más: Arra kiváncsi leszek, hogy mikor jönnek az első infók arról, hogy milyen URL-ekre milyen formában küldi az adatokat a Win10.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Armagedown
őstag
„Azért gyűjtjük az adatokat, hogy mindenki számára jobb legyen a felhasználói élmény.”
Ezt a mondatot nem értem, fordítsátok le, hogy egy halandó is megértse
Mert én csak valami marketing bullshitet látok, semmi mást.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
anulu
félisten
gondolom Enterprise. hamár a vállalatiról volt szó.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
törölt tag
És melyik verziótól lehet majd kikapcsolni? Pro?
-
anulu
félisten
popcorn...
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Fifa 20 PC játék (lemezes)
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Retail kulcsok 999 Ft-tól Windows 10/11, Office 2024/21/19 és egyéb szoftverkulcsok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest