Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
-
őstag
Ott a pont. Elkalandoztam, sorry!
Saját èletemet nem áldoznám fel senkièrt.
Barátnőmèrt / felesègemèrt csak ès kizárólag akkor, ha már gyerek/gyerekeink vannak, s tudom, hogy jobban, a mi közös erkölcsi nevelèsünk alapján jobban fel tudná nevelni őket ... Ha már mindenkèppen választanom kellene, se ilyen remèlem sohase fog bekövetkezni.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Ribi
nagyúr
Most ne vegyük már ide a mosógépet is ami "eldönti" hogy mikor centrifugázzon.
Nem azonról az egyszerű esetekről beszélünk amikor is kb 1 szenzor alapján ha túl közel van akkor fékezek. Ezekben nincs kérdés, nincs "választási lehetőség".
Most arról az esetről van szó amihez úgymond tényleges AI kellene. Nem egy szenzor bevitele ami alapján megy az output. És ahoz képest minden más érdektelen.
Ezek még csak hunyorogva és egy szemet letakarva nevezhető önvezetőnek. De az is csak ótópályán. Amire persze lehet mondani, hogy a metró is önvezető. De ott nem lesz kérdés, hogy kivasalja-e az elé ugró embert. -
Te melyik önvezető projektben dolgozol, hogy pontosan tudod mi van beépítve az autókban??
"..ha tömítetlenség miatt romlott el a fék."
Ez csak akkor fordulhat elő ha átvágják az összes fékcsövet. Bár a kézifék még ekkor is működik, mert független rendszer. Mintahogyan azok a rendszerek is függetlenek az üzemi féktől, amik a jármű kormányzását fékezés segítségével oldják meg. Egy kereket nem lehet fékezni az üzemi fékrendszerrel.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Ribi
nagyúr
Mondjuk igaz, vészfékezhet. Persze nem tud annyi mindent megtenni, mint az önvezető autónál. Nincs is felkészítve semmiféle "ismeretlen" helyzetre. Ha ott valami történik az csak a te felelőséged. Persze ha elromlik egy ilyen és autópályán lesatuzik, akkor megint kérdés, hogy kinek a hibája. De ne térjünk el az önvezetőtől.
-
" a kérdéses webszájton elháríthatatlan műszaki hibáról van szó. mennyiben releváns a fékezési vektordiagram egy nem működő fékű autóban?"
A kérdés ebből a szempontból tekintve sem korrekt.
Az elháríthatatlan műszaki fékhiba állapotának kivédésére találták ki a körökre osztott fékrendszert.
Az egyik kör meghibásodása esetén, a másik még üzemel. Miközben a jármű komputere visít a fékhiba miatt.
Ráadásul a vezetést segítő rendszerek egy része egyenként is tudja fékezni a kerekeket. Vészhelyzetben ezt a rendszert felhasználhatja az irányítórendszer."most nem beszéltem arról, hogy túlmozgásos a szóköz gombod."
Nem csak az, csak a szóközt veszem észre a legkevésbé.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
félisten
Nálam az volt az elv, hogy aki önvezető autóra bízza a saját és mások életét, az pusztuljon.
Azt hozta, ki hogy többre tartom az öregek életét, mint a fiatalokét, pedig minden esetben azt jelöltem meg, hogy inlább az idősebb haljon meg.
Szerintem hibás a kiértékelés.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s