- Mozilla Firefox
- Mikrotik routerek
- Starlink
- Bitcoin topic
- Hálózati / IP kamera
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- VPN topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kazsmerlaca
senior tag
2 éve használom a Belkin N1 Vision-t teljes megelégedéssel. Egyáltalán nem fagy nekem, elfogadható a sebessége és stabilan működik. Nekem nagyon bevált és sohasem volt vele problémám.
-
LonGleY
veterán
Ezek szerint akkor egyetértünk. Viszont
1. az ultra gáz, ha lefagy egy router - nálunk ezek a problémák a több különböző csatlakoztatott gép miatt hatványozottan jöttek elő
2. a design sem pozitívuma, ezek az ufó style linksys-ek pl. ezerszer szebbek és jobban összerakottak, LED-ek formájában pedig szinte ugyanannyi infót láthatsz egyből (a mérések amúgy is furcsán működtek a Belkin-en, és a gép nevét sem képes kijelezni, ha fix belső IP van beállítva - ez nonszensz)Biztos vagyok benne, hogy jobban jársz még a D-Link-el is. Áh, már túl van ragozva ez a gagyiság, de remélem legalább páran meggondolták magukat várárlás előtt, nem szabad rákattanni a cikkben közölt képekre, tényleg gáz cucc.
-
Sza_Sa
senior tag
LonGleY:
Még egy dolgot hozzáfüznék, abban teljes mértékben igazad van hogy nem a leggyorsabb router, és van nála stabilabb is. Nálam minden rendben volt, csak akkor fagyott ha torrentet töltöttem, de ott is viszonylag ritkán. Jelerőség nálam rendben volt, bár ma jött meg a dir-825 routerem, szerintem az biztosan erősebb jelet fog adni, mivel kb. kétszer nagyobb az antennája. Az sw. irás meg nem a Belkin erőssége, ebben megegyezhetünk.
Ami a pozitivuma, az a dizájn, a kijelző nálam is hasznos volt, mivel nem kellet belépni a gépen keresztül ha pl. a wifit akartam kikapcsolni. Én csak az usb hiánya miatt cseréltem le, viszon lehet hogy másban is jobb lesz a d-link.
Bazz, magamnak ment a válasz -
-
zalman90
őstag
sziasztok , vettem egy Belkin wifi routert , adtak hozzá usb-s adapotort is , azt fel is telepitettem a laptopra , de amit a routerhez adtak CD-t , a gépnél már nem lehet fel telepiteni mert telepités közben megáll. valakinek ötlete?
-
LonGleY
veterán
Az egy dolog, hogy külföldön mit adnak rá. Valószínűleg nem a magyar nagykerek útján szerezhetted, ha tényleg ez áll a garipapíron. Hol vetted őket?
Egyébként neked is ugyanúgy 80 másodperces újraindulás kell mondjuk egy konfig restore-hoz, és a kisebb beállítások is min. 10 másodperces lehalásban részesítik a Vision-t. Ez ugyanúgy hozzátartopzik a sebességhez. A Linksys cucc ezeket majdnemhogy azonnal csinálja, egy teljes konfigvisszaállítás is 10 sec.
A másik a gigabites LAN, ami nem igazán gigabit... Ezekben nem hiszem, hogy a tied (ami egyébként ugynaolyan verziós) bármit jobban csinálna. Tény, ezek szerint még nem használtál jobbat és a jel stabilitásának határait sem érezted meg a jó elhelyezezkedés miatt. A szoftverük akkor is fos, a router firmware-e és az adapter telepítendő cucca egyaránt.
Nekem az első wifi routerem volt. Nem a Belkinnel van kínom (már ha működik), nyilván árfüggő az egész vásárlás dolog. De mivel támasztottam sokkal jobb alternatívát olcsóbban, azt hiszem nem maradt több kérdés... A legtöbb helyen pedig a garancia sem a Belkin felé billenti a mérleg nyelvét.
-
S.Feri
őstag
My Products
N1 Wireless USB Adapter
Model: F5D8051 Version: v2000 Purchased: 01/14/2010, Phone Support Expires: Lifetime, Hardware Support Expires: Lifetime Ask a question Search answersN1 Vision
Model: F5D8232-4 Version: v1000 Purchased: 01/15/2010, Phone Support Expires: Lifetime, Hardware Support Expires: Lifetime Ask a question Search answersNekem nem lassú, nem instabil, tudom egy kézzel kezelni a gombjait is.
Egyébként lehet, hogy jobb az általad ajánlott is.
És igen tényleg nem frissítik a firmwaret.Ezt benéztem.
-
LonGleY
veterán
Az a baj, hogy ez nem csak a Vision-re jellemző, vettem hozzá anno egy Belkin N-es, USB-s vevőegységet is, aminél még a telefonom (E52), más vevők (Transcend, Edimax, TP-LINK, noname!) és notebook-ok is SOKKAL jobban fogják a jelet (ez igaz Belkin és Linksys router esetében is, tehát nem azon múlik). A szoftvere pedig kritikán aluli (nem jelzi normálisan, hogy ténylegesen mikor van csatlakozva, teljesen random az egész működése annak ellenére, hogy abból legalább jött ki újabb verzió).
Nagyon is tapasztalható, hogy melyik cég gyárt populáris gadget-eket és melyik foglalkozik valóban routerek gyártásával..
-
LonGleY
veterán
Ezt benézted, nincs hozzá örökélet gari, egy éveket adnak a Belkinekhez, ahogy a Vision-höz is (Magyarországon legalábbis). Amúgy nem csak lassú az fw írás hozzá, hanem történetesen semmilyen, nem frissítik. Maga a router lassú, instabil. Az ajánlott minden szempontból sokkal jobb, az LCD nem hiányzik semennyire sem (azon úgyis csak limitált infóhalmot láthatsz egyszerre, a vezérlőgombjai is szarok - egyik kézzel fogod a panelt, másikkal préseled a gombot).
Az a különbség kettőnk közt, hogy te csak azt hiszed pufogok, én viszont használtam és tudom miről beszélek, ráadásul jelenleg használom az ajánlottat is. A Vision egy ócska műanyagkeret normális tartalom nélkül.
-
LonGleY
veterán
És? Tökmindegy milyen a sebessége, ha egy fagyos bughalmaz, nem?
Ami erősen ajánlott és ezerszer komolyabban beállítható a firmware-e (és beállítás meg restore után nem vár alkalomadtán 80 másodperceket, mint ez a Belkin szutyokfos):
Ja, és 20 ropi. Nameg jobban is néz ki az
illesztési hézagos, gányfröccs Belkin-nél.
A jelerőssége is jobb lett. -
CocooN-z
őstag
-
LonGleY
veterán
SENKI NE VEGYE MEG EZT A HULLDAÉKOT!
Egy év egy hónapja van meg és termsézetesen a gari lejárta után ment tönkre. Egyszerűen nem tud bebootolni, folyamatosan resetelget. Párszor volt, hogy elindult, volt hard reset, firmware újrarakás, de végül teljesen megadta magát - és azon kívül, hoy szépen világít a sötétben, csak egy darab műanyaghulladék...
Jobb, ha megmaradnak az Apple termékek buzerátoraként, gyártsák csak a műanyag tokokat meg hülyeségeket, a router nem az ő asztaluk. Megjegyezném, előtte is volt sok gondom vele, de még arra sem lehet számítani, hogy idővel frissítik a firmware-t, merthogy nem, egy évig hozzá se nyúltak a rengeteg fórumon jelzett hiba ellenére sem!
-
De jó cucc.. esküszöm teccik és nem is annyira hülyeség...
bár nekem otthon egy rack szekrénybe van beépítve minden, így sok hasznát nem venném, de el tudom képzelni ha az asztalon lenne milyen hasznos dolgokra is lehetne használni -
waverider
senior tag
rudi Mester!
ha csináltok D-Link tesztet nagyon nagyon megköszönném, ha a DIR-685 is bekerülne...
tudom itthon nehezen elérhető és méregdrága, de ha egy mód van rá vegyétek bele a tesztbe kérlek, mint különlegesség, mert ha tényleg olyan jó, akkor megvenném!előre is köszönöm!
-
rudi
nagyúr
Kicsit keresgélni kell a jó pozíciót. Szerintem az én jó notebookos tempóm titkja a PCMCIA Wi-Fi adapter, aminek elég combos lehet az antennája. Lehet, hogy nálad a notiban valami gyengébb kivitel van. Nem ritka, hogy a mini PCI Express adapter egyik antennáját be sem kötik. Egyébként én is total commanderrel szoktam mérni a forgalmat párszáz MB-os fájlok másolása közben.
-
Yany
addikt
Húú, nagyon köszi a leírást!
Rudi, te mit állítasz a rendszeren (notin/routeren), hogy wifivel 8 MB/s-ot elérj? Nálam azért ennyire nem szárnyal, pedig a kapcsolatom, ahogy írtam korábban is atomstabil. Igaz, hogy a kapcsolat adatainál 135 mps körül szokott írni, de a másolás eközben inkább olyan 2-3 MB/s (total commander). Lehet, hogy wifi esetén érdemes a windows explorert használni, mert az jobban bufferel vagy valami? (desktop gépről notira, vagyis gigabites lanról wifire)mod.: ja és nekem is Ralink 6600-as wifi adapterem van a notiban (Amilo Pi3540)
-
rudi
nagyúr
No, megnéztem ezt a DIR-655-öt. Sajna másik gigabites gép és gyors internetkapcsolat nélkül csak az USB osztást és a Wi-Fi hatótávot tudtam megnézni.
Bárt nekem Ralink n-es Wi-Fi adaptereim vannak, a D-Link meg Atherost tett a routerbe, nagyon klasszul fogta a jelet. A notis Wi-Fi tesztekben szokásos környezetben mértem.
LAN-Wi-Fi átvitelben stabil 8 MB/s volt a csúcs, a rázós, 5-ös pontban is kaptam 500 kb/s-ot, bár az hullámzott 300-600 között. A szokásos Edimax abban a pontban picivel jobb, bár az antennái is erősebbek. a 6-os pontban még közel 1 MB/s-om volt, ami abszolút rekord. Az elérés vége a hatostól úgy 10 méterre volt, szóval barvo! Teljesen Wi-Fi-vel 5 MB/s-os csúcs, 5-ös pontban atomstabil 400 kB/s, 6-osban 600 kB/s jött össze, ami szintén szuper. Lehet, hogy Atheros chipes adapterrel még jobb dolgok jönnek össze. Általában az a tapasztalatom, ogy az Atheros chip az Intel notebookos cuccait is szereti. Ebből a szempontból az Edimaxom Ralinkje válogatósabb.Az USB-s Shareport móka is korrekt, bár titkon többet vártam tőle. Fel kell tenni a számítógépre egy kis proggit, az szól, ha valamit kötöttek a router USB-jére, és birtokba lehet venni. Szóval egy USB-s eszközt egyszerre csak egy gép használhat, nincs olyan, hogy a HDD-re mondjuk valaki torrentezik, a másik meg közben filmet néz. Ez nagy kár. Viszont az USB-s HDD-met és pendrájbomat szépen kezelte, birtokbavétel után ugyanúgy meghajtónak látszottak, mintha a számítógép USB-jére tettem volna a tárat. Olvasni a gigabites Etherneten keresztül 7,7 MB/s-mal tudtam, írni picivel 5 MB/s alatt. Halom NAS-t láttam már sokkal drágábban, ami ennek a tempónak a felét sem tudta, de egy kálózatra kötött olcsó PC még mindig jobb fájlszervernek.
Még annyit mondanék, hogy a menürendszer a szokásos, korrekt, D-Linkes; van admin meg júzer belépő. A port forward, virtuális szerver meg minden más korrektnek nézett ki, de nem sokat piszkálgattam. Nálam marad az Edimax, ez a D-Link meg megy húgomékhoz. Szóval idővel lesz fídbekk a működésével kapcsolatban.
Még arra kérnék mindekit, hogy a Logoutra gyártson cikker a saját Wi-Fi rendszeréről. Annyira sokféle és sokrétű ez a téma, hogy nagyon jól jönnek az egyedi esetek leírásai, hogy kinél milyen router-adapter-számítógépek-környezet kombó mit hozott ki. Ha majd egyszer sok időm lesz, akkor mintának megcsinálom a saját környezetem leírását. Főbb tapasztalataim:
- az azonos chipsetes környezetek tűnnek a legstabilabbnak átvitel szempontjából, tehát érdemes utánajárni, hogy a kinézett router milyen chipsetet használ, és milyen chipset van az adaptereinkban. Routerazonosításhoz jó a smallnetbuilder.com, ott mindent szétszednek, sokmindent tesztelnek. Meg ez az oldal általában is jó.
- azt tapasztaltam, hogy az Atheros chipset működik a legjobban az Intel notik Intel chipkészletével, szóval stbilitás szempontjából egy Atheros rendszer tűnik a legjobbnak. Emellett ár/értékben a Ralinket preferálom (nekem is ez van, éppen az ár miatt)
- az, hogy a Wi-Fi rendszer időnként eldobja a kapcsolatot egy általános jelenség, bármilyen eszköznél, bármilyen rendszerben előjöhet, a drót nélküliség velejárója. okát keresni fölösleges, el kell fogadni és kész. -
Laci_a_Paci
tag
Jesszus micsoda design... Ilyet e láttam még..
-
Pityesz82
tag
Hu sracok,de orulok hogy vegigolvastam a hozzaszolasokat.Eppen egy het mulva lenne esedekes,hogy vennek es ezzel is szemeztem.Egy 54g-s Netgeart-t akarok lassan lecserelni.
-
LonGleY
veterán
De ez mikori szerkentyű már!
Bő egy éve vettem egy ilyen N1 Vision-t.
- alapvetően jó, átlátható a szoftver rajta (van DynDNS szolgáltatása is)
- viszont nem frissítenek semmit a firmware-en, pedig ráférne, mivel:
- néha lefagy és csak az áramtalanítás segít rajta
- viszont jó volt az ára és gigabites, a kijelző pedig nagy találmány rajta
- a kijelző hibája: ha be van állítva fix belső IP cím, akkor csak számozza a csatlakozott gépeket, nem pedig a "Computer name"-et írja ki
- ...a másik a felbontása, ami ha kicsit nagyobb lenne, nem kellene hat felé szedni az infóképernyőket, nem valami jó érzés nyomkodni a keményen járó gombjait)N-es és N1-es Belkin adaptereket SOHA de soha ne vegyetek:
- fos, frissítetlen szoftver (ráadásul még használhatatlan is, mindenképp windows-os beépített wifikezelő javallott)
- nagyon drága eszközök
- a noname szutyik is stabilabban cserélnek adatotDe ha jobban belegondolok, Belkin routerbe se érdemes befektetni, mert nonszensz a frissítetlensége. Csakis Linksys-t, vagy ha az ár számít, akkor Edimax-ot. Az biztos viszont, hogyha megint routert vennék, mindenképpen csak olyat, ami jelzi, hogy hányan csatlakoztak rá és jelzi a letöltési sebességet, a cikkben említett okból is kifolyólag. Nagyon hasznos visszacsatolások ezek!
-
Raymond
titán
"Tényleg, valaki látta már mondjuk a DHCP beállítást? Ott nem az van, hogy feldugod a géped, listából a MAC, neagyjisten a hálózati név alapján választasz és beállítasz hozzá egy IP-t, ott az van, hogy amilyen sorrendbe dogod fel a gépet olyan sorrendbe kerülnek kiosztásra az ip-k, vagy állítgatod windóz alól manualban. Ez addig jó amíg a drága nem fagy le s restartol mert utána bizony más sorrendet oszt ki az tuti, és bukod a portforwardingot. Na ez is egy buta megoldás volt."
Hat ez szanalom basszus. Ez en 4+ evesemel is mar megvan ez a gond. Hogy azota nem javitottak...
-
DaMega
csendes tag
a legfrisseb firmöt tettem rá amikor láttam a hibákat, de nemigen segített.
Egyébként azt is írtam ám, hogy lehet csak beleválasztottunk, meg azért én nem egy 1 gép+ laptop hálón használom, hanem van néhány asztali gép és egy fájlszerver ami miatt nem árt a 200Mbit feletti sebesség, plusz némi home media is befigyel -bár még nem hdtvben-, mp3, avi meg telepítések mennek a szerverről, VNC, plusz netezés. Ez az útvonalválasztó ezt nem tudja kiszolgálni.
cnet: http://reviews.cnet.com/routers/belkin-n1-vision/4505-3319_7-32537863.html
hadd idézzek egy mondatot: "If speed is your top priority, this is not the router for you. "smart ratings: http://www.smartratings.com/review/computers/wireless_networking/1977/1/users
innen is csak 1 idézet: "Finally, anywhere from once every other day to several times in a single day, it will lose its configuration and either freeze or reboot itself (loading the wrong default settings) and you'll have to re-enter them all."itt is van egy pár rajongó: http://www.broadbandreports.com/forum/r21324938-Belkin-N1-Vision-Download-Mode
Mellesleg az N1 tök más már csak abban is, hogy 10/100-as ráadásul super g-s nem draft n-es, az N1 Visionnal vannak ezek a gondok.
Tényleg, valaki látta már mondjuk a DHCP beállítást? Ott nem az van, hogy feldugod a géped, listából a MAC, neagyjisten a hálózati név alapján választasz és beállítasz hozzá egy IP-t, ott az van, hogy amilyen sorrendbe dogod fel a gépet olyan sorrendbe kerülnek kiosztásra az ip-k, vagy állítgatod windóz alól manualban. Ez addig jó amíg a drága nem fagy le s restartol mert utána bizony más sorrendet oszt ki az tuti, és bukod a portforwardingot. Na ez is egy buta megoldás volt.
Mindegy, nem lebeszélni akarom az embereket, engem nem zavar, ha nekik jó, csak leírtam én hogyan jártam ezzel a -külsőleg valóban- szépséggel!
Písz!
-
ZooLee
senior tag
Meglepve olvasom a hozzászólásokat az - elméletileg - prémium kategóriás router gyengélkedésével kapcsolatban, ez így nagyon gyengének tűnik, akár a sebesség problémákt, akár a fagyás gondokat nézve. Nekem egy nagyjából 5 éves Zyxel G-2000-es router megy gyakorlatilag éjjel-nappal, de sem torrentes, sem sebességbeli gondok nem voltak, fagyással meg pláne nem találkoztam. Nekem ez a router inkább design "lájfsztájl" cuccnak tűnik, mint komoly eszköznek...
Z.
-
Raymond
titán
Dot es DaMega hozzaszolasai mintha csak az en regi 54g Belkinemrol szolnanak. Mar nezegettem parszor ezt az N1-et de ugy latszik jo hogy nem vettem meg. Torrent abszolut megoli az enyemet is. Semmilyen netezes nem lehetseges ha epp alkapja a dili. Ez nem mindig van, de legalabb az esetek 50%-aban. Ilyenkor van hogy csak a hard reset segit, mert meg a torrent kikapcsolasa utan sem megy a net. WiFi eleg szar rajta. Vannak idoszakok (1-het par havonta), amikor minden nap resetelnem kell mert egyszeruen nem csatlakoznak a WiFi kliensek meg szoft rest utan sem.
Azt hiszem inkabb egy masik marka utan nezek a valtashoz.
-
Jégkokó
veterán
Szerintem elég lett volna frissíteni a softwarét a routernek. Egyébbként ez a router már töb mint egy éves, nem tudom, miért pont most került tesztelésre.Nekem ilyenusb adapterem van egy N es belkin routerral és tökéletesen működik a net az egész lakásban.Ja és kb 1 éve volt ennyi az ára, mostanság már lement olyan 20-25 ezer ft körül, mármint az N1 router
-
aram01
nagyúr
pont ilyenen gondolkoztam én is
-
S*Tom*
aktív tag
Nekem is egy ilyen N1 vision van mint a tesztben. Hat hónapja használom és nagyon elégedett vagyok vele, az asztali gépemmel [nagyon gyors] és még egy régi asus a6m g-s szabványú notival is megvan a 20/20 Mbit/s torrent alatt. Nálam multira és torrentre is bevált!
-
Ez a router nagyon bejön,csakhát az ára az viszont nem.
Az sem lenne baj a falra lehetne szerelni -
DaMega
csendes tag
Hát nekem is pont ez az N1 vision rev1 volt nem egészen 3 hónapig.
Gyönyörű árú, de télleg nagyon szép, bele is szerettem első látásra.
Viszont rendszeresen fagyott amikor nagy sebességű adatátvitelt kellett volna produkálnia, a wifi-je is gyenge volt.
30m+ lanos netem volt -ami akkoriban még újdonság volt- és mivel hittem a híres Belkin minőségben, ezért elég sokat zargattam az ügyfélszolgálatot.
Ilyen hibákat generált:
- beragadt szolgáltatói Mac address (ezért zargattam sokat a szolgáltatót, mint kiderült nem az ő oldalukon ragadtunk fent, hanem az útvonalválasztó volt gyagya)
- beragadt Lanos IPcímek (csak Fix IPkiosztással volt hajlandó a portforward működni, az meg ezzel az útvonalválasztóval állatkínzás olyan vacak a menüje, ráadásul 2-3 hetente elfelejtette a hozzárendelt MAC címeket, így nem volt egy gépen se net.)
- lassú. (gigabites hálót építettünk és max 200Mbit-et produkált rajta, de azt is csak akkor, ha max 2 gép kommunikált.)
- melegedett. (mint kiderült a külföldi fórumok tanulsága szerint emiatt fagyogatott)
- nagyon gyenge wifi (gipszkarton falon/falakon keresztül átlag 30-70kbit/sec-et, maximum 117kbit/sec-et fogtunk egy USB-s draft N-es vevővel, egy MSI noti belső draft N-es vevőjével, meg egy Fujitsu noti belső draft N-es vevőjével, s eléggé rapszodikusan ingadozott, lagolt, és sok adatot dobott el)
- a legidegesítőbb pedig az volt hogy a logban állandóan szerepelt egy "támadó ipcím" ami mint a külföldi lapokból kiderült az útvonalválasztó saját belső IPcíme.Az Iponban vettem, korrektül kicserélték volna, de szerencsére egy PH!-s srácnak kellett. Mivel nem szólt vissza azóta se, vagy nincs nete azóta se, vagy tökéletesen megy nála mivel neki egy asztali és egy noti közé kellett.
Már bő egy éve egy Netgear WNR3500-at használunk, ami ég és föld. Gyors, stabil, nem melegszik, és még jó a szetápja is.
Természetesen nem mondom, hogy vacak, mert lehet csak én, meg egy jópár külföldi tesztelő nyúlt bele egy rossz szériába, de ahogy olvastam a teszteket a rev1.2 még rosszabb.
-
Yany
addikt
Sajnos az USB-je megtévesztő. Nem alkalmas hálózati adattárként viselkedni, hanem egy gépnek futnia kell a hálózaton és annak megosztésaként tud csak megjelenni egy spéci szoftverrel. Lehet, hogy tévedek, mert nem próbáltam amiatt, hogy mások ezt írták, de nekem annyira ez nem is volt szempont. Azt viszont bizton állíthatom, hogy CS:Source-ban banoltak néhány helyről a Rubicom amúgy is nagyon jó pingjei miatt, amit ez a router (legyen szó akár wlan, akár kábeles csatlakozásról) egyetlen miliszekundummal sem növelt meg. Pedig wifire egy nem éppen gamer notit kötöttem és kb 4-5 fal választotta el a routertől. A sávszél csökken is onnan a nappaliból kb 1MB/sec-re, de a ping az gyakorlatilag 0.
-
Yany
addikt
Egy javaslat tesztelésre: D-Link DIR-655
Nagy megelégedéssel használom immár egy éve és 26-28e Ft-ért szinte bárhol beszerezhető. Ráadásul nagyon dicsérik a stabilitását, amit meg tudok erősíteni tapasztalataimmal (a mai napig egyszer sem szakadt meg a hálózat *kopp*kopp). -
Alchemist
addikt
Bocsássatok meg a megjegyzésért... de nekem mostanában az az érzésem, hogy van az USB-s router, meg azon kívül a gagyi kategória. Szép dolog a gigabites átvitel, de a gyakorlatban egy routernél ritkán jön be ennek sebességi előnye.
-
strife
tag
Nekem régi Belkinem van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Jónak tűnik maga a cucc. Ez a kijelzős téma nem lehet rossz, de mondjuk éjszaka sötétben lehet idegesítő is.
-
smog86
senior tag
Végre egy Belkines teszt is!
-
Dot
őstag
Hali!
Nekem ilyen routerem van és nem vagyok vele megelégedve!! Sokszor lefagy.
Digi Topnetem van, amikor töltök le nagy sebességgel a kijelző elkezd laggolni és nem valós értékeket mutat. Laggolás alatt azt értem hogy a fél másodperces frissítés amikor sebességet mutatja, néha 5 de akár 60+ másodpercre is megáll egy értéknél. Ilyenkor sokszor csinálja azt hogy kb fél percenként hirtelen 0/0 lesz a sebesség és ilyenkor nincs is net kb 1 másodpercig! Ez játék közben eléggé idegesítő! Vagy ha az 1ik géppel töltök nagy sebességgel, akkor a másik gépet nem vagy csak nagyon lassan/lassaban mint a modemes időkben!/ szolgálja ki! Akár az internetet nézem akár a webadminját.
Szemmel láthatóan nagyon nem bírja a torrentet, gondolom, hogy rengeteg peer-hez kell csatlakoznia!
Egyébként lassan fél éve megvan és elég gyakran nézem a kijelzőjén a sebességeket.
Sebességek: wan->lan most 80mbites a net ezt simán bírja, kivéve a torrentet, azt már ahogy említettem nem bírja.
lan(pc)->lan(laptop): mind2-be gigabites lan, 10méter CAT5 kábel+az a sárga amit adnak az is CAT5: ~20000-25000KB/s
lan(laptop)->lan(pc): ~40000KB/s
wlant sajna nem tudtam összehozni, mert a laptop valamiért csak helyi hálózatként csatlakozik a routerre. Mobillal (N82) a wifi 450-500KB/s (suliba is ennyi).Nekem nem jött be, ekkora sebességhez szerintem nem ez a legjobb router, tervezem egy komolyabb beszerzését. Persze akinek ADSL-je van annak tuti jó! A wifije erős, panelba 4-5 betonfalat ~40% veszteséggel visz átt!
A Firewall > Virtual servers nekem a 20 hely picit kevés, de más routern sincs több!
-
belkinéktől ezt vártam volna nagyon.
http://www.belkin.com/pressroom/releases/uploads/07_10_08FlyWire.html
-
marcias
őstag
Csak én hiányolom a LAN-LAN sebességtesztet? Vagy az ennyire evidens, hogy gigabit lesz?
-
zetecR
addikt
És miért pont most teszteltétek?
Legalább 1 éves a cucc.Van valami aktualitása? Mert látom, olcsóbb nem lett, sőt.
-
beencee
őstag
A Tesztelés, értékelés oldalon: "Az Asus Wi-Fi eszközeit ezúttal is..." A copy-paste varázsa ugye
-
gombcomp
senior tag
Szerintem simán tudja WAN-on a 120 mbitet.Kipróbáltam 60Mbites Fiberen (UPC) 100Mbites hálókártyával hozta a 60-at,és néha az N-es wlan is megy annyival,tehát
nem a Wan port a szűk keresztmetszet.Egy dolog nagyon fontos,hogy a wlan titkosítást
ki kell kapcsolni,mert rögtön lekapcsol 54Mbit-re a kliens eszköz,csak MAC adress szűréssel tudod a wifi-t védeni. -
atike
nagyúr
Szép. Nagyon jó ez a kijelzős megoldás. Tetszene... De hát az ár...
-
Nekem van otthon elfekvőbe egy 54g-s Belkin routerem, meg egy USB-s adpterem amit aktívan használok is. Úgy nézem a dizájn meg a megvalósítás ez utóbbin nem sokat változott, sőt tök ugyanaz mint az elődei. Ez a Wireless Networking Utility viszont nem túl jó egy szoftver, érdemesebb a Ralink szoftverét használni. Ez kis hackeléssel megoldható.
A router webes felülete lehet, hogy nem szép, de könnyen kezelhető, egyszerű, és gyorsan be lehet vele konfigurálni. A kis kijelző magán a készüléken meg jó dolog, bár a routereket az ember egyszer beállítja aztán el is felejti kb.. -
Tonyk
veterán
Jó lett volna egy WAN-LAN sebesség is pl. PPPoE kapcsolattal.
(Mennyire bír el egy 120 mbites WAN kapcsolatot, vagy meghasal 70-80-90 mbitnél.) -
Móci
addikt
Nagyon tetszik a router, pláne a kijelző! De jó jönne ez a mókahelyen is sokszor! A tűzfal része még kellemes (bár lehet, hogy én szoktam hozzá a fapadhoz)...
Egy hiba is akadt azért a szövegben: "a routert pedig a fel felé fordítja." Gondolom fal akart lenni.
Drága, de azért elgondolkozik rajta az ember... -
engusz
veterán
Az N1 router nagyon rendben van, el vagyok tőle ragadtatva. Kisebb típusokkal már volt dolgom, azokkal elégedett voltam. Gondoltom 40 rugóért nem baltáznak el semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a gyártó LCD kijelzős útválasztóját és Wi-Fi-vevőit.
- Fujifilm X
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5300 üzleti laptop BAZÁR - ÁFÁS számlával!
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest